Автор Тема: Супи 2  (Прочетена 119177 пъти)

marabu

  • Гост
Крем супа от спанак
« Отговор #165 -: 09 Октомври 2013, 12:15:52 »

marabu

  • Гост
Супа от гъби и леща
« Отговор #166 -: 16 Октомври 2013, 10:23:56 »

marabu

  • Гост
Зеленчукова крем супа
« Отговор #167 -: 22 Октомври 2013, 12:52:32 »

marabu

  • Гост
Супа от леща и булгур
« Отговор #168 -: 05 Ноември 2013, 18:58:17 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Супи 2
« Отговор #169 -: 06 Ноември 2013, 11:40:30 »

marabu

  • Гост
Лимонова пилешка супа
« Отговор #170 -: 12 Ноември 2013, 19:25:58 »

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Супи 2
« Отговор #171 -: 12 Ноември 2013, 19:43:05 »

marabu

  • Гост
Зеленчукова супа с леща
« Отговор #172 -: 20 Ноември 2013, 16:57:46 »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Супи 2
« Отговор #173 -: 28 Ноември 2013, 18:49:58 »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Ivaniza

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1181
  • обичам да обичам:)
Re: Супи 2
« Отговор #174 -: 18 Декември 2013, 20:00:24 »
Рибена супа със скумрия

Необходими продукти:
2 бр. хубави, едрички скумрии;
2 бр. моркови
3-4 картофа
1 глава кромид
1 бр. домат /може и от буркан - 2-3 с.л. изседен от сока домат/
1 с.л. девисил - задължително! Без девисил не става
1/2 с.л сушени листа от целина или ако имате, най-добре е половин коренова глава
3-4 с.л. олио или зехтин и голяма бучка масло за разкош :smile1:
Сол на вкус, както и пресен магданоз накрая, ситничко нарязан.

Приготвяне:
Моята тенджера е 5 л. Налейте 3,5 - 4 л. вода и сложете на котлона да заври.
Към врящата вода прибавете последователно ситно нарязания кромид, морковите и картофите - на ситно нарязани кубчета, също и олиото или зехтина. Оставете зеленчуковия бульон да поври около 15 -20 минути, след което прибавяте двете скумрии - изчистени, с отрязани глави /главите ги хвърлям/. Скумриите се пускат цели във врящия бульон. Заедно с тях добавете девисила и целината и ситно нарязаното доматче или такова от буркан. Прибавете и сол на вкус. Всичко продължава да си ври още 20-тина минути. След това, внимателно изваждате двете вече сварени скумриики и намалявате котлона на най-ниската степен. Супата си къкри лекичко, а вие охлаждате скумрииките и много внимателно, късче по късче ги обезкостявате. Късчетата риба се връщат в бульона. Тук е въпрос на предпочитание - аз слагам и една шепа фиде, а когато я опитах за първи път, беше с ориз. По желание можете да приготвите една лека застройчица с жълтък и малко кисело или прясно мляко. След  като е готова супичката, слагате бучката масло, една шепичка пресен магданоз за цвят и разкош и сваляте от котлона.
Супата е подходяща за почитателите на риба. Ние много я обичаме, защото е лекичка и апетитна. Това е :smile1:
луда работа

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Супи 2
« Отговор #175 -: 22 Януари 2014, 00:02:59 »

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: Супи 2
« Отговор #176 -: 22 Януари 2014, 18:24:28 »
Селска зеленчукова супа с бекон




Продукти
/за 6 порции/

2 с.л. олио
4 с.л. зехтин
250 гр. бекон (полушпек колбас)
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
парченце джинджифил (около 3 см)
1 голям морков
2 стръка селъри
1 малка червена чушка
1 малък дафинов лист (по възможност свеж)
6 средни карофа
1 шепа замразен млад грах
2 малки шепи ситна паста (охлювчета, орзо, кокуилети...)
сол и черен пипер на вкус
няколко клончета пресен магданоз
1 стрък млад, зелен лук
3-4 с.л. квасена сметана или кисело мляко
100 гр. настърган Пармезан*

Приготвяне

Почистете, обелете и надробете на малки кубчета картофите и морковите.
Селърито и чушката надробете също на малки кубчета, скилидките чесън обелете и разполовете.
Бекона/колбаса нарежете на ситно, лука на средни към едри кубчета, а джинджифила обелете и наситнете.

В малка тенджерка сипете олиото и зехтина и я сложете на среден котлон да се загрее. Когато мазнината замирише сложете в нея месото и разбърквайки постоянно леко запържете до приятен, златист загар. Извадете в чиния с решетъчна лъжица и оставете настрана.
В същата мазнина пуснете лука и запържете леко, след което добавете морковите, джинджифила, селърито и чесъна. Налейте ½ ч.ч. топла вода, похлупете и намалете ако е необходимо още малко огъня. Задушавайте докато се изпари течността и зеленчуците омекнат. Тогава добавете картофите, граха, дафиновият лист и наситнената чушка. Долейте с топла вода като внимавате тя да залее всичко, но не повече от 2 см. Похлупете и оставете да къкри докато картофите се сварят.

Междувременно сложете в друга, малка тенджерка или касеролка пастата да се свари, след което я прецедете (запазете водата в която се е варила) и я добавете в супата. Разбъркайте и долейте със заделената  вода от пастата в такова количество, че да разредите супата до желаната от вас гъстота. Разбийте сметаната и я сипете в тенджерата. Посолете, поръсете с малко прясно смлян черен пипер и добавете по-голямата част от изпърженият бекон/колбас.
Поднесете супата гореща, като преди сервиране поръсите с малко Пармезан, накълцан зелен лук и магданоз. Останалият бекон/колбас сервирайте отделно.


*Пармезана може да заместите с кашкавал, но имайте предвид, че той ще се разтопи и ще се точи. На мен това ми харесва, но на някои не им допада.

KremenaG

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 331
Re: БОРШ
« Отговор #177 -: 19 Февруари 2014, 10:07:38 »
Ето и моята рецепта:



Продукти:
1 глава червено цвекло
кисело зеле
3 моркова
1 лук
корен от целина
3 картофа
грах
сушени домати

Начин на приготвяне:
Червеното цвекло се обелва, измива и се сварява до омекване във вода, подкиселена с оцет. След това се нарязва на ленти. Киселото зеле се изтисква, нарязва се на дребно и се задушава.
Морковите, лукът и целината се нарязват на много тънки ленти или на кубчета.
Картофите се нарязват на дребни кубчета.

Морковите, лукът и целината се задушават. Добавят се картофите, киселото зеле и червеното цвекло.
Ври до готовност на зеленчуците. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
« Последна редакция: 19 Февруари 2014, 10:45:07 от pep-4o »

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: БОРШ
« Отговор #178 -: 19 Февруари 2014, 12:32:16 »
Ето и моята рецепта:

 :hi:
интересна рецепта за Борш, давай смело и с отчетите

ggladnichi

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Супи 2
« Отговор #179 -: 19 Февруари 2014, 13:07:03 »
Бих казал страхотна рецепта брави :) :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]