Автор Тема: Супи 2  (Прочетена 118781 пъти)

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Супи 2
« Отговор #151 -: 12 Юни 2013, 23:49:33 »
Супа от грах с фиде


Необходими продукти:

200 гр.грах
1,2л зеленчуков бульон
100 гр.фиде
зелени подправки
20 гр.настърган пармезан(пожелание)
Начин на приготвяне:


Поставяме фидето в тенджерата с горещ бульон и кипваме на бавен огън.
Добавяме замразения грах и варим до готовност.Измиваме и наситняваме
подправките.Преди поднасяне всяка порция се наръсва с подправки и пожелание с пармезан


Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Супи 2
« Отговор #152 -: 13 Юни 2013, 19:43:24 »

marabu

  • Гост
Супа от червена леща с бекон
« Отговор #153 -: 14 Юни 2013, 12:27:14 »
Супа от червена леща с бекон


2 с. л. олио
1 глава кромид лук
2 резена бекон
1 ч. л. листа от прясна мащерка
150 г (3/4 ч. ч.) червена леща
1,5 л (6 ч. ч.) пилешки бульон
сол и смлян черен пипер
настърган Пармезан


В тенджерата (2 л) се сгорещява мазнината на среден огън.
Прибавят се ситно нарязаните лук и бекон.
Запържват се за 4 минути.
Добавят се мащерката, лещата и бульонът.
Супата се довежда до кипване и се огънят се намалява на умерен.
Супата от червена леща и бекон се вари 15 минути или до пълното сваряване на лещата.
Готовата супа се овкусява със сол и черен пипер на вкус.
Разпределя се по чинии и се поднася.
По желание супата от червена леща и бекон се гарнира с настърган Пармезан.




blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Супи 2
« Отговор #154 -: 18 Юни 2013, 23:46:58 »
Супа от тиквички и грах


Необходими продукти:

1/2 ч.чаша грах
100 гр.ориз
2 средни тиквички
2-3малки картофа
1 глава лук
олио за запържване
1 зеленчуков бульон
копър
черен пипер

Начин на приготвяне:

В мазнината запържваме ситно нарязания лук,когато стане златист,добавяме картофите и тиквичките,нарязани на кубчета.Задушаваме ги леко и поръсваме с черен пипер.Прибавяме 1 ч.чаша разтворен бульон и граха.След 15 минути доливаме с 4 ч.чаши топла вода или още бульон,след като заври добавяме ориза.Преди сервиране всяка порция поръсваме с копър и настърган кашкавал.


marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #155 -: 19 Юни 2013, 14:59:16 »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Супи 2
« Отговор #156 -: 21 Юни 2013, 16:38:54 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Супи 2
« Отговор #157 -: 19 Юли 2013, 21:43:03 »

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Супи 2
« Отговор #158 -: 22 Август 2013, 23:16:06 »
Супа от моркови и лимон

За 2-3 порции

Необходими продукти:

4 моркова
3 скилидки чесън
1 едър домат
1 глава лук
1 с.л настърган джинджифил
1 с.л настъргана кора от 1 лимон
сокът от 1 лимон
магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
500 мл.вода
сол,черен пипер

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде морковите.Лука и чесъна нарежете.Махнете обелката на домата и го нарежете на кубчета.В тенджера излейте малко мазнина и добавете приготвените зеленчуци.Добавете джинджифила,лимоновата кора и магданоза.Задушавайте на слаб огън 5 минути.Ако искате да е пасирана супата пасирайте зеленчуците.Аз нямах пасатор под ръка.Залейте ги с 500 мл.вода и добавете бульона .Варете 5 мин.Добавете лимоновия сок и охладете.Овкусете със сол и черен пипер.Сервирайтепоръсена със крутони(пожелание).


източник:сп.Кул.Уикенд
« Последна редакция: 22 Август 2013, 23:22:45 от blqsak »

marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #159 -: 13 Септември 2013, 19:16:25 »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Супи 2
« Отговор #160 -: 13 Септември 2013, 20:37:41 »
Ааа, и супата си я бива, морската почивка добре те е заредила, юле  :smile1: :smile1:

marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #161 -: 13 Септември 2013, 20:59:54 »
супата е лесна и вкусна, а почивката ехх жалко, че свърши (добре беше някой друг да ти готви, да мие чинии и т.н.) :-)

marabu

  • Гост
Гъбена супа с грах
« Отговор #162 -: 01 Октомври 2013, 07:38:10 »

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Супи 2 Борш
« Отговор #163 -: 05 Октомври 2013, 14:13:53 »
Борш /украински/


 

В различните краища на Украйна се прави различно борша – съставки, месо. Ето един вариант.
Необходими продукти: 1кг. тлъсто месо с кости /използвах свинско от гърдите с кости/,3 средно големи картофа, 2 средноголеми червени цвекла, 1 голям морков, 1корен от магданоз /сложих 1/3 средноголяма глава целина/, 1/3 чч. /250мл./ боб /накиснат 5 часа и сварен/,1/2 средноголяма зелка, 1 голяма глава лук, 4-5 по големи скилидки чесън, 100 гр. солена сланина, 2с.л. магданоз, 2 домата /3с.л. доматено пюре, 1/2 ч. л.. захар,2 с. л. зехтин, 50гр. свинска мас,1с.л.. лимонов сок, 3бр. дафинов лист, 6 зърна чер пипер и сол на вкус.


Супата се вари в бульон. По същество това е говеждо /свинско/ гърдите. Можете да използвате парчета месо без кости, но можеш с кости. По подходящо е второто. Сложете в голяма тенджера да варите месото. Вари се дълго време – около 2-2.5часа на слаба /умерена/ температура под похлупак.Не трябва да има буйно кипене.И много вода. По време на варенето, водата се изпарява и остава около половината. За тези продукти Ви е нужен около 2.5 - 3л. бульон.
След това време, месото се отделя.Добавяме го отново, нарязано на малки парчета в края, когато супата е почти готова. В момента, когато месото е отстранено, трябва да добавите сол на вкус в бульона. Докато супата се приготвя, се подготвят зеленчуците. Основните съставки на борш - това е картофи, зеле, моркови, лук, и разбира червено цвекло. В 2.5 - 3л -литров бульон достатъчно 3 средни картофа, 2 средни или 1 голяма глава цвекло, 1 морков, 1 лук, 1 корен от магданоз, 1/2 средна зелка и 1/3ч.ч. боб. Зеленчуците трябва да бъдат почистени.
Картофи - нарязани на кубчета, цвеклото - настъргано на едро ренде, моркови, магданоз - нарязани на ивици, лук - котлети, зеле – нарязано на дребни ивици, бобът – накиснат във вода 5 часа преди да се свари и сварен.
Щом бульонът е готов, слагаме на кубчета картофи, варим около 10мин. /слаб-умерен огън/, и след това прибавяме нарязаното зеле и свареният боб.
През това време, докато картофите се варят, а след това и зелето, настърганото цвекло запържва в свинска мас. По време на пърженето, цвеклото се поръсва с лимонов сок. Така че ще се запази яркият му цвят по-късно. Освен това се добавя 1-2 ч.л. захар. Цвеклото се пържи отделно от всички други зеленчуци.
След това останалите зеленчуци (моркови, лук, магданоз корен), която са вече нарязани, се пържат отделно в друг съд с зехтина.
Доматено пюре (или настърганите домати), могат да бъдат добавени към цвекло по време на пърженето, или към другите зеленчуци. Аз добавих леко размитото доматено пюре към цвеклото.
15 минути след добавянето на зелето в бульона, слагаме там запържените зеленчуци, цвекло и нарязаното месо.
5 минути след добавянето на зеленчуците добавяме чер пипер - зърна (2зърна на 1 литър бульон) и дафинов лист (1 брой на 1 литър бульон)
Какво е украински борш без специален пълнеж. Тай се приготвя по следния начин: свинската сланина се настъргва на ренде, омесва се с пресован чесън (4-5 скилидки) и нарязаният пресен магданоз. Тази смес се добавя към борша 2 минути преди края на варенето.
След края на готвенето, оставете супата на слаб огън – 1 ва степен в продължение на 20 минути.
При сервиране – заквасената сметана към борша е задължителна.
Добър апетит!
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Супи 2
« Отговор #164 -: 05 Октомври 2013, 14:46:48 »
ivanp, тъкмо захладня - една много подходяща рецепта.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]