Автор Тема: Супи 2  (Прочетена 122426 пъти)

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Супи 2
« Отговор #30 -: 28 Януари 2011, 18:06:31 »



   Я сега да видим кое е най-бързото Йоли от Мексико? Ха,ха .... :yahoo:

    :thumbup: :thumbup:  Суперска чорбица, Драго! Страхотна стана!!!  :thumbup: :thumbup:

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Супи 2
« Отговор #31 -: 28 Януари 2011, 18:28:27 »
Няма по-бързо, да. Както няма и по- вкусно!

Благодаря Йоли!

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Супи 2
« Отговор #32 -: 28 Януари 2011, 18:30:25 »
И на мен ми хареса супичката на Драго. Влязох да се облизвам малко в тая тема. :nyam:

Благодаря кокона !  :smile1:

Опитай я, няма да сбъркаш. Обещавам!  :smile1:

ehoeko

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 173
Re: Супи 2
« Отговор #33 -: 20 Февруари 2011, 16:53:05 »
Зеленчукова крем супа с гъби и ябълков чипс


-шепа нарязан на едро праз
-малка глава лук
-коренче пащърнак
-един голям морков
-7-8 средни картофа
-две шепи нарязани гъби
-2 ябълки
-зехтин/олио/
-сметана
-черен пипер
-червен пипер/едросмлян/
-магданоз
-пилешки или зеленчуков бульон
-сол на вкус

Морковите, пащърнакът и лукът се задушават под капак в мазнина.Добавят се картофите и се залива с бульон .Количеството е според това , колко гъста искате да е супата.
Супата ври на тих огън до омекване на зеленчуците.Пасира се и се подправя със солта и подправките.Струйка готварска сметана ще придаде още по- мек и приятен вкус.
Гъбите се задушават в малко масло/зехтин/, докато се зачервят .Прибавят се в горещата супа.
Ябълките се нарязват на тънки шайби и се пекат на леко намазнен тиган , докато се карамелизирт в собствените си захари.
Супата се гарнира с ябълковия чипс и се сервира топла с препечен хляб и любим вид сирене.


marabu

  • Гост
Re: Супи 2
« Отговор #34 -: 30 Март 2011, 21:58:46 »
Доматена супа топчета



2 с л олио
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
2 моркова
2 стръка целина (селъри)
1-2 броя малки картофа
800 г белени и консервирани домати
или 800 г млени консервирани домати
2 с л доматено пюре
щипка сладък червен пипер
1 л пилешки бульон
сол
смлян черен пипер
фиде
ситно нарязан пресен магданоз

ТОПЧЕТА

250 г кайма смес
1 яйце
50 г галета
сол
смлян черен пипер
щипка индийско орехче


• В голяма тенджера се загрява олиото.
• Добавя се нарязаният на дребно лук.
• Задушава се 5 минути или докато омекне.
• Прибавят се нарязаните на дребно чесън, моркови, картофи и целина.
• Зеленчуците се готвят на тих огън 10 минути или докато омекнат.
• Добавят се доматите и доматеното пюре.
• Поръсва се с червения пипер.
• Всичко се готви 2-4 минути, като се разбърква добре.
• Сипва се пилешкият бульон и супата се кипва.
• Огънят се намалява на тих.
• Супата се похлупва и се вари 30 минути.
• Междувременно се приготвят топчетата.
• Каймата се смесва с яйцето, индийското орехче, галетата, солта и черния пипер.
• Омесва се добре, след което се оформят топчета с размер на орех.
• Готовата супа се пасира с ръчен пасатор или в блендер.
• Връща се на котлона и се подправя на вкус със сол и черен пипер, ако необходимо.
• Добавят се фидето и топчетата.
• Супата се готви 10 минути или до готовността на топчетата.
• Доматената супа с топчетата се разпределя по чинии.
• Поръсва се със ситно нарязан магданоз


** Тази рецепта съдържа продукти за 4 порции.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Супи 2
« Отговор #35 -: 19 Април 2011, 13:49:39 »

Hristinaaaaa

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 119
Re: Супи 2
« Отговор #36 -: 23 Април 2011, 02:18:13 »
ПИЛЕШКАТА СУПА НА МАМА

за бульона
1 пилешки гърди
1 стръкче целина
1 малка глава лук
за супата
1 к.ч. ориз
1 средно яйце
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. чубрица

Сварявате месото с целината и лука на слаб огън. Прецеждате бульона и нарязвате готовото месо на малки парченца. Кипвате отново течността вече с нарязаното месо и прибавяте към нея ориза. Разбивате яйцето и лимоновия сок и го оставяте настрани. Когато оризът е готов, махате супата от огъня.  Много внимателно я застройвате с яйчената смес. Добавяте чубрицата и оставяте за 15-на минути похлупена, но не на котлона.

Христослава

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Супи 2
« Отговор #37 -: 25 Април 2011, 12:26:26 »
Здравейте, за пръв път решавам да споделя в кибер пространството своя рецепта и съм леко притеснена...., но винаги има първи път.  ::)
Наскоро имах възможност да се разходя из гората и да набера прясна коприва. След кратко двуумене как да я приготвя, реших да направя крем-супа. За мое щастие, супата пожъна успех и затова сега ще ви споделя как я приготвих.
Необходими продукти:
коприва (колкото връзка магданоз)
1-2 с.л. масло
2 моркова
1/2 корен пащърнак
1 глава стар лук (може и 2-3 стръка пресен)
2 картофа
100-150 гр. гъби (най-добре става с челадинки, защото са много ароматни)
1 кубче пилешки бульон в 1 л. вода
1-2 ч.л. Маги-зеленчуци
4-5 стръкчета мащерка
шарен пипер (може и само черен)
сол
Начин на приготвяне:
Измивате и нарязвате на дребно всички необходими продукти, загрявате тенджера и слагате в нея маслото. След като се разтопи, добавяте лукът, копривата, пащърнакът, морковите, картофите и гъбите. Слагате капака на тенджерата, леко да се задушат. След това добавяте бульонът и подправките. Може да долеете вода, колкото желаете. Оставяте всичко да къкри докато зеленчуците се сварят. Накрая изваждате стръкчетата мащерка и пасирате до получаването на хомогенна смес. Супата може да се консумира с кротони или препечени филийки хляб.
Да ви е сладко!

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Супи 2
« Отговор #38 -: 26 Април 2011, 13:44:55 »
Супа от коприва с кисело мляко

Продукти:
400гр. прясно набрана коприва / само връхчетата/, 1 връзка пресен лук, стрък пресен чесън, 1с.л. брашно /10гр./, 1/4ч.ч. ориз, 1/2връзка магданоз, 250гр. кисело мляко, 1 и 1/2с.л. лимонов сок,50гр. краве масло, 1 бр. яйце, сол,чер пипер на вкус. По желание може да се добави 1бр. нарязан картоф и 1бр. нарязан морков.

В маслото се задушават ситно нарязаните лук и чесън. След това се добавя пресятото брашно и малко вода. Слага се измитата и нарязана на ситно коприва.Задушава се. Налива се 500мл. гореща вода и се оставя да кипне. Намаля се огънят до умерен, прибавя се 1л.гореща вода, оризът, картофът и морковът. Вари се около 30мин. Накрая / 5 мин. преди да снемем от огъня/ се слагат сол на вкус, черният пипер и накълцаният магданоз. Застройва се с едно разбито яйце в киселото мляко и лимоновия сок, веднага след като свалим тенджерата от огъня.

ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Супи 2
« Отговор #39 -: 29 Април 2011, 17:30:27 »
Рибена супа



Ето какво сложих:
2 едри сафрида
1 пъстърва
1/2 ч.ч.мидени ядки
1/2 морков
1/2 глава лук
черен пипер
девисил
магданоз
кервиз /целина/
сол
олио

1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. царевично нишесте

Рибите се сваряват в малко вода с няколко зърна черен пипер, 2-3 стръка магданоз и стрък кервиз /целина/.
Сварената риба се почиства от кожа, кости и вътрешности и се накъсва на парченца.
Бульона се прецежда и отделя на страна.
В тенджерка с малко олио се задушават наситнения лук и морков. Добавя се бульона, рибата, мидите, девисил, сол, черен пипер млян и се оставя да поври до готовност.
Жълтъка, млякото и нишестето се разбиват на гладка смес /с вилица/ и към тях се добавя по малко от горещия бульон при непрекъснато бъркане /прави се застройка на супата/
 Сместа се връща в супата и ... готово! :)

Anuck

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 22
Re: Супи 2
« Отговор #40 -: 05 Май 2011, 16:24:15 »
Спаначена крем супа с яйце

    * 400 гр. спанак
    * 1 глава лук, ситно нарязан
    * 50 гр масло и малко зехтин
    * пилешки булжон
    * 2 пилешки бутчета, сварени
    * 1 ч. ч. замразена царевица
    * 1/2 връзка магданоз
    * 200 мл. прясно мляко
    * 200 мл. сухо бяло вино

Приготвяне

   1. В тенджера загряваме мазнината и добавяме лука да се задуши докато омекне
   2. прибавяме винити, булжона и млякото. Оставяме сместа да заври.
   3. Добавяме спанака, царевицата и месото от бутчетата. Варим около 10 мин, до готовност. Добавяме сол и ситно нарязан магданоз. Оставяме да истине. След това пасираме.
   4. Всяка порция сервираме с половинка от яйце.



Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Оризова супа с гарнели
« Отговор #41 -: 11 Юни 2011, 08:16:20 »

ОРИЗОВА СУПА С ГАРНЕЛИ


Тази и още две други мои рецептати ще намерие и в новото юнско издание на списание "Меню". Благодаря Веселина! На теб и на всички в Редакцията. Щастлив съм. Горд съм ужасно и още по-благодарен!
Ами това е. Похвалих се вече. Четете нататък.







Продукти за 4 порции:

2 с.л. масло
10 ситно нарязани шалоти
250мл. бяло вино
500 мл. рибен фонд или бульон
60 гр. ориз
2 с.л. доматено пюре
500 гр. сварени и изчистени гарнели
300 мл. прясна сметана
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. кайен пипер
1 щипка индийско орехче
1 портокалово резанче




Начин на приготвяне:

Като начало запържваме леко в маслото шалотите, а след малко добавяме и пюрето. Мисля, че поне 50 % от готвенето е бъркане така, че продължаваме и тука с него. Гасим после с виното и го оставяме около 5-10 минутки тихичко да покъкри.

Прибавяме сол, ръсим със замах достатъчно от кайена, изсипваме вътре ориза, похлупваме и варим пак около 25 минути.

Сега идва ред на гарнелите. Слагаме половината от тях вътре и пюрираме всичко на каша с електрическия пасатор.

После прибавяме рибния фонд и пак варим, и пак бъркаме. След около 5 минути прибавяме и сметаната, пускаме вътре и останалите гарнели да плуват, настъргваме орехчето и изцеждаме портокала.

Варим още 5-10 минутки, а след това опитваме, сърбаме и докато подсмърчаме се чудим колко добри сме били, а никой не го знае.

Е, нали ни е сладко!




Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Супи 2
« Отговор #42 -: 11 Юни 2011, 11:47:47 »
БОЖЕ , ТОВА Е СТРАХОТНО !

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Супи 2
« Отговор #43 -: 11 Юни 2011, 21:23:59 »
Незная Йоли, обаче е вкусно.   :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Супи 2
« Отговор #44 -: 17 Юни 2011, 12:03:08 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]