Автор Тема: Готвим по "Вегетарианска кухня "  (Прочетена 16584 пъти)

marabu

  • Гост
Готвим по "Вегетарианска кухня "
« -: 05 Април 2006, 22:13:50 »
Източник : Вегетарианска кухня ( ЗЕМИЗДАТ София 1987 г.)

КАТАЛОГ

стр.1

ЯБЪЛКОВА СУПА - marabu

ПРЕСОВАНА СУПА ОТ КАРФИОЛ   - marabu

КАРТОФЕНА СУПА- marabu

СУПА ОТ ЦВЕКЛО- marabu

КРЕМСУПА ОТ ГЪБИ- marabu

СУПА ОТ ГЪБИ И КАРТОФИ- marabu

ОРИЗОВА СУПА С ГЪБИ- marabu

ПЛОДОВА СУПА- marabu

СТУДЕНА МАЛИНОВА СУПА- marabu

СУПА ОТ КАРФИОЛ- marabu

КРЕМСУПА ОТ СТАР ФАСУЛ- marabu

КАРТОФЕНА СУПА - marabu

СУПА С ЦАРЕВИЧНИ КНЕДЛИ  - marabu

СУПА ОТ ЛЕЩА - marabu

СУПА ОТ ПРАСКОВИ - marabu

ДОМАТЕНА СУПА С ИЗВАРА - marabu

ДОМАТЕНА СУПА С  ИЗВАРА И КАШКАВАЛЕНИ  КНЕДЛИ - marabu

СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ДОМАТИ - marabu

ОРИЗОВА  КРЕМСУПА- marabu

ОРИЗОВА СУПА- marabu

СУПА ОТ ГРАХ- marabu

СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ - marabu

ПОДСИЛВАЩА СУПА ОТ РАЗНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ - marabu

ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМСУПА С ГЪБИ - marabu

ОРИЗ С ЛИМОН - marabu

ОСНОВНО ЯСТИЕ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ - marabu

МУСАКА ОТ КАРФИОЛ И ГЪБИ - marabu

ПАПРИКАШ С ГЪБИ - marabu

ГЪБИ С ДОМАТИ - marabu

ГЪБИ ПО ТОСКАНСКИ - marabu




автори:Ирен Янджо и Юлиана Янджо

ЯБЪЛКОВА СУПА
за 2 порции

500 г ябълки
1 малко кръгло хлебче
1 супена лъжица брашно Грахам
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица мед
2 кафейна лъжички канела
2—4 зрънца бахар
сок от половин лимон
захар
смлян карамфил


. Измитите и нарязани на парченца ябълки се сваряват във вода, към която се прибавят канелата, захарта и лимоновият сок, пасират се и се прецеждат.
. С половината от маслото и с брашното се прави светла запръжка, която се разрежда с прецедения ябълков сок, долива се с 1 л вода и се  оставя да заври.
. Подправя се с карамфил и бахар.
. В останалото масло се изпържва нарязаното хлебче на кубчета.
. Супата се сервира топла, като преди да се поднесе, се прибавят изпържените кубчета.


ПРЕСОВАНА СУПА ОТ КАРФИОЛ   
за 2 порции


300 г карфиол
300 г гъби
1 кафейна лъжичка червен пипер
1 супена лъжица слънчогледово олио
30 г брашно Грахам
няколко зърна кимион

. Разделеният на розички карфиол се пуска заедно с кочана в кипяща, леко  подсолена вода и се вари, докато омекне.
. Отделно се сваряват гъбите и се прецеждат. Зеленчуците се претриват през сито.
. Приготвя се светложълта запръжка, добавя се червеният пипер и се разрежда с отварата от карфиола.
. Прибавят се пресованите зеленчуци, 1 л вода и всичко се оставя да заври.
. Преди да се сервира, супата се подправя с 10 г сметана.


КАРТОФЕНА СУПА    
за 2 порции


250 г картофи
1 по-голям морков
1 връзка магданоз
1 голям корен от магданоз
1 супена лъжица кисело мляко
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица олио
майорана


. Зеленчуците се почистват, измиват се и се нарязват на малки кубчета. В леко подсолена вода се варят, докато омекнат.
. Отцеждат се от водата и се претриват през преса заедно със сварените и обелени картофи.
. Приготвя се запръжка от малко олио и брашно, разрежда се с отцедената вода и се изсипва върху пасираните зеленчуци.
. Оставя се да заври заедно със ситно нарязания магданоз и подправките.
. В супата се добавя лъжица кисело мляко. Сервира се топла с кубчета препечен хляб.



« Последна редакция: 27 Юни 2009, 23:46:21 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #1 -: 05 Април 2006, 23:20:09 »
   СУПА ОТ ЦВЕКЛО
за 4 порции

4 средно големи глави цвекло
2 кафейни лъжички лимонов сок
кисело мляко
сол
малко парче настърган хрян
кимион


. Цвеклото се измива, обелва се и се нарязва на резенчета или малки кубчета.
. Сварява се заедно с подправките и малко сол в 1 л вряща вода.
. Преди да се сервира, към супата се настъргва хрян, добавят се лимоновият сок и киселото мляко.


   КРЕМСУПА ОТ ГЪБИ
за 4 порции


250—300 г гъби
средно голяма глава лук
1 чаена лъжичка слънчогледово олио
1 супена лъжица сметана
половин връзка магданоз
малко брашно Грахам


. Гъбите се изчистват и измиват обилно с вода, стриват се през преса заедно с лука и ситно нарязания магданоз.
. Получената смес се задушава в олио, наръсва се с малко брашно и се залива с толкова количество вода, колкото е необходимо за супата.
. Леко се подсолява и се оставя да заври. Преди да се поднесе, се прибавя сметана на вкус.

   СУПА ОТ ГЪБИ И КАРТОФИ
за 2 порции
 

80 г гъби
4 големи картофа
1 чаена лъжичка олио
1 чаена лъжичка сметана
половин връзка магданоз
1 глава лук
нелютив червен пипер
сол


. Почистените и нарязани на парченца гъби се задушават в мазнината заедно със ситно нарязания лук и магданоз, дока¬то леко омекнат.
. Добавят се обелените и нарязани на малки кубчета сурови картофи и подправките.
. Могат да се прибавят няколко зелени пиперки, нарязани на кръгчета.
. Всичко се задушава в малко вода до пълно омекване.
. Супата се разрежда с хладка вода и се застройва със сметана.


« Последна редакция: 06 Април 2006, 19:50:33 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #2 -: 05 Април 2006, 23:23:27 »
ОРИЗОВА СУПА С ГЪБИ
за 2 порции


2 супени лъжици ориз
80 г гъби, половин глава лук
1 супена лъжица сметана
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжичка брашно


. Оризът заедно с почистените и нарязани на дребно гъби, лука и брашното се задушават в мазнина, разреждат се с вода и се оставят да врят, докато напълно омекнат.
. Супата се застройва със сметана и се оставя да кипне.

ПЛОДОВА СУПА
за 4 порции

1 кг пресни плодове (може да се използват какъвто и да е вид рано узрял плод — френско грозде, вишни, череши, ягоди)
100 г стафиди
2 лъжици брашно Грахам
1 супена лъжица сметана
З супени лъжици мед
4—5 зърна бахар
4 зрънца карамфил
анасон

   
. Плодовете  заедно  със  стафидите  и  подправките  се  сваряват в малко вода, докато омекнат.
. С брашното и сметаната се прави застройка, която се разбърква в супата, преди съдът да се отстрани от огъня.
. Супата се сервира студена.


   СТУДЕНА МАЛИНОВА СУПА
за 2 порции

300 г малини (вместо малини могат да се употребят горски
ягоди, френско или цариградско грозде)
сок от половин лимон
50 г захар    


. Плодовете се изчистват и измиват.
. Половината от тях се поръсват със захар на вкус и се поставят в хладилника.
. Останалата част от плодовете се претриват през гевгир, заливат се с изцедения от тях сироп, с лимонов сок и 120 мл вода. Към тази смес се прибавя и другата половина от плодовете.
. Супата се оставя около 1—2 часа в хладилника и се сервира.

« Последна редакция: 06 Април 2006, 19:50:19 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #3 -: 05 Април 2006, 23:44:44 »
СУПА ОТ КАРФИОЛ
за 4 порции


1 кг карфиол
1 голяма зелена пиперка
2 скилидки чесън
1 връзка корени за супа
1 супена лъжица сметана
4 чаени лъжички ориз
подправки на вкус


. Измитите зеленчуци се нарязват на дребно и заедно с подправките се сваряват, докато омекнат.
. Прибавя се оризът.
. Супата се застройва със сметана.


КРЕМСУПА ОТ СТАР ФАСУЛ
за 2 порции


200 г стар фасул (леща или грах)
20 г брашно Грахам или ръжено брашно
200 г прясно мляко
1 супена лъжица сметана
1 супена лъжица олио
сол
1 чаена лъжичка сушена целина
сминдух


. Предварително се накисва от вечерта в студена вода стар фасул (леща или грах).
. На другия ден към фасула се прибавят подправките и водата — всичко се сварява, докато омекне, после зеленчуците се претриват през сито.
. Брашното се запича с олиото до златист цвят, разрежда се с прясното мляко и се смесва с претритите зеленчуци.
. Залива се с 1 л вода и се бърка непрекъснато, докато заври.
. Преди да се сервира, към супата се прибавя сметаната.


КАРТОФЕНА СУПА   

за 4 порции

500 г картофи,
2 моркова
2 по-големи резена целина
2 домата
сок от половин лимон
4 супени лъжици растителна мазнина
1 кафейна лъжичка зехтин
щипка сол


. Почистените и нарязани на дребно картофи се задушават 15 минути в растителната мазнина заедно с морковите, целината и доматите.
. Сместа се разрежда с 1 л хладка вода и се оставя  да ври  половин час с малко сол и лъжичка зехтин.
. Супата се изстудява.
. Преди да се поднесе, се прибавя лимоновият сок.
.  Сервирана с черен хляб, тази супа е пълноценен обяд.
« Последна редакция: 06 Април 2006, 19:50:08 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #4 -: 06 Април 2006, 16:22:10 »
СУПА С ЦАРЕВИЧНИ КНЕДЛИ   
за 2 порции


1 голям картоф
връзка корени за супа
няколко лъжици олио
1 л прясно мляко
1 чаена чаша смляно царевично брашно


. Прясното мляко се кипва.
. Правят се малки топчета по следния начин: свареният и претрит картоф се омесва заедно с брашното, 60—80 г олио (или маргарин) и малко вода.
. От тази смес се оформят кнедлите и се пускат в кипналото прясно мляко.
. Супата се вари още около 10 минути на умерен огън и преди да се сервира, се прибавят нарязаните на ситно сварени корени.   

   СУПА ОТ ЛЕЩА
за 2 порции   


300 г леща (фасул или грах)
1 супена лъжица олио
30 брашно Грахам
1 кафейна лъжичка червен пипер
сол

   
. Лещата се измива добре и се накисва в студена вода от вечерта.
. На следващия ден се залива с 1 л вода и се поставя да ври със солта.
. Приготвя се светла запръжка от олиото и брашното, добавя се червеният пипер и се разрежда с малко студена вода.
. Към тази смес се изсипва сварената леша и се добавя още 1 л вода.
. Супата се оставя да кипне. Преди да се сервира, се подправя на вкус.


СУПА ОТ ПРАСКОВИ
за 2 порции

5 големи праскови
50 г пудри захар
сок от 1 лимон
1 супена лъжица сметана
8 зрънца карамфил
1 чаена лъжичка канела
няколко зрънца бял пипер
сол

 
. Една от прасковите се измива, обелва и нарязва на малки кубчета, поръсва се с пудра захар и се оставя да престои в хладилника.
. Другите праскови също се нарязват на кубчета, подправят се с карамфила и канелата, заливат се с 1 л вода и се варят, докато омекнат.
. Претриват се.
. Слагат се малко сол, сметаната, белият пипер и изстуденият в хладилника плод.
. Всичко се залива с отварата от сварените плодове.
. Супата се сервира студена.
« Последна редакция: 06 Април 2006, 19:49:55 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #5 -: 06 Април 2006, 18:28:21 »
ДОМАТЕНА СУПА С ИЗВАРА
за 1 порция


50 г извара
190 г домати
1 чаена лъжичка сметана
20 г брашно
1 супена лъжица олио


. Изброените продукти без доматите се разбъркват добре.
. След това се прибавят доматите, водата и сместа се оставя, да заври.
. Преди да стане готова, в супата се разбърква олиото.

ДОМАТЕНА СУПА С  ИЗВАРА И КАШКАВАЛЕНИ  КНЕДЛИ
за 4 порции

200 г зеленчуци
20 г извара
1 кг пресни домати (или доматен сок)
30 г брашно Грахам
2 супени лъжици растителна мазнина

 
. Нарязаните на дребно зеленчуци се запържват до златист цвят в мазнината, поръсват се с брашното и се препичат до розово.
. След това се разреждат с настърганите на ренде домати и със 100—200 г вода.
. Оставят се да заврят на тих огън, като се бъркат често.
.  Претриват се през сито.
. В тази смес се сваряват кашкавалените кнедли и супата се сервира, като в нея се разбъркват настърган кашкавал и извара.

Кнедлите се приготвят по следния начин: 50 г настърган кашкавал и 50 г брашно се разбъркват с малко вода. От тази смес се оформят кнедли и когато супата заври, пускат бе в нея. Те са готови, когато излязат на повърхността. Изваждат се внимателно с решетъчна лъжица, поставят се на дъното на чиниите и върху тях се разлива готовата супа.



СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ДОМАТИ
за 4 порции


1 кг зелен фасул
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 по-голям, корен от магданоз
1/2 кг пресни домати или 1 л доматен сок
40 г брашно
3 супени лъжици олио
1 супена лъжица сметана


. Зеленият фасул, заедно с малко ситно нарязан лук, корена от магданоза и част от нарязания магданоз се поставя да ври в кипяща подсолена вода.
. Приготвя се гъста запръжка, в която се поставя останалата част от ситно нарязания магданоз.
. Сварената отвара от зеленчуци се излива върху запръжката и се добавят обелените и стрити домати.
. Когато супата е готова, в нея се разбърква сметаната и се сервира.
« Последна редакция: 06 Април 2006, 19:49:44 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #6 -: 06 Април 2006, 19:28:35 »
ОРИЗОВА  КРЕМСУПА
за 2 порции

30 г оризово брашно
 4 супени лъжици олио
 3 стръка зелен лук
 20 г моркови
 20 г корени от магданоз
 100 г ръжен хляб
 1 кафейна лъжичка подправка за супа
 сол
 чубрица


.  Нарязаните на дребно зеленчуци се задушават заедно с лука в 2 супени лъжици олио, поръсват се с оризовото брашно и се разреждат с 300 г вода.
.  Добавят се подправките, оставя се да капне.
.  Ръженият хляб се нарязва на кубчета, които се запържват до златист цвят в останалото олио.
.  Прибавят се към супата и всичко се разрежда с още 1 1/2 л вода.


ОРИЗОВА СУПА

за 4 порции


1 чаена чаша ориз
1 връзка магданоз
сок от 1 лимон
1супена лъжица брашно Грахам
100 г кисело мляко
200 г прясно мляко
сол    


.  Оризът се изчиства и измива добре, покрива се с вода и се поставя да ври.
.  Когато водата кипне, в нея се прибавя лимоновият сок.
.  Прави се застройка с брашното и прясното мляко и се сипва внимателно към супата.
.  Оставя се да заври и преди да се сервира, се слагат киселото мляко и магданозът.
   


СУПА ОТ ГРАХ
за 4 порции

500 г грах
2 супени лъжици растителна мазнина
половин връзка магданоз
1 кафейна лъжичка кимион


.  Грахът се написва във вода от вечерта и на следващия ден се сварява, докато омекне, в леко подсолена вода.
.  Междувременно кимионът се запича в растителна мазнина, добавя ситно нарязаният магданоз и се разрежда с 2 литра вода.
.  Свареният грах се изсипва и всичко се оставя да ври още 15 минути.
.  Преди да се сервира в чиниите, се поставят кубчета сухар, върху които се разлива готовата супа.
.  Вкусът й се подобрява, ако се добави лимонов сок.
« Последна редакция: 06 Април 2006, 19:49:25 от marabu »

marabu

  • Гост
Супи
« Отговор #7 -: 06 Април 2006, 19:48:47 »
СУПА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ
за 4 порции

600 г зелен фасул
100 г зелени пиперки
120 г домати
З супени лъжици олио
3 л вода
1 чаена лъжичка лимонов сок
сладък червен пипер
сол


.  Зеленият фасул се нарязва на парченца около 2 см.
.  Дома­тите и изчистените от семките пиперки се нарязват на кръгче­та.
.  Зеленчуците се задушават в мазнина около 10 минути.
.  Добавят се водата и солта и се оставят да врят на бавен огън, докато напълно омекнат.
.  Преди да се поднесе,  а в супата се слагат червения пипер и лимоновият сок.
 
ПОДСИЛВАЩА СУПА ОТ РАЗНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
за 6 порции


1 кг карфиол
1 глава целина
1 по-малка гулия
50 г моркови
50 г корени от магданоз
100 г зелени пиперки
100 г домати
40 г сушени гъби
1 скилидка чесън
1 глава лук
20 г сирене Ементал (или кашкавал)
3 л вода
3 супени лъжици олио
2 дафинови листа
сол
майорана
джинджифил
мляна чубрица


. Корените от зеленчуците се нарязват на малки кубчета и се задушават в олио около 15 минути.
. Останалите зеленчуци без карфиола и доматите, обилно измити във вода, се пускат да врат в отделен съд.
. Тази смес се изсипва върху задушените корени, добавят се карфиолът, доматите, солта и подправките и всичко се вари още 15—20 минути.
. Супата се сервира топла.

 ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМСУПА С ГЪБИ
за 2 порции


4 големи картофа
80 г гъби
1 глава лук
половин връзка магданоз
1 супена лъжица сметана
1 чаена лъжичка брашно
1 чаена лъжичка сок от лимон
розмарин
червен пипер
майорана


. Картофите се сваряват до омекване, обелват се и се претриват.
. Нарязаните на дребно лук, магданоз и гъби се задушават, разреждат се с вода.
. Приготвя се застройка от сметаната и брашното, която внимателно де изсипва в супата.
. Прибавят се подправките, лимоновият сок и по желание още малко сметана.
. Супата се сервира топла.

marabu

  • Гост
Основни Ястия
« Отговор #8 -: 06 Април 2006, 21:18:14 »
ОРИЗ С ЛИМОН
за 2 порции


2 чаши ориз
3 чаши вода
2 супени лъжици олио
2 лимона,
1 кафейна лъжичка от готовата „Тракийска лютива хранително-вкусова подправка"
кориандър
кимион



. Почистеният и измит ориз заедно с подправките се запича и олиото, залива се с водата и след 20 минути върху сместа изцеждат и двата лимона.
. Ястието се сервира топло.


ОСНОВНО ЯСТИЕ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ
за 2 порции


400 г гъби
3 големи картофа
3 глави лук
2 скилидки чесън
3 моркова
100 г карфиол
2 стръка праз
1 супена лъжица олио
1 дафинов лист
1 кафейна лъжичка мащерка
1 резен целина
сол
чубрица



. Гъбите се нарязват на малки парченца и заедно с нарязания на ситно лук се запържват до златисто в мазнината.
. Прибавят се подправките и 1 л вода и се оставят да врят 30 минути.
. След това се прибавят останалите зеленчуци, празът и чесънът, нарязани на ситно.
. Леко се посолява.
. Ястието се вари на бавен огън около 40 минути.


МУСАКА ОТ КАРФИОЛ И ГЪБИ
за 4 порции


200 г гъби
1 връзка магданоз
2 средно големи глави карфиол
2 супени лъжици галета
1 кафейна чашка олио
100 г сметана
сол


. Карфиолът се почиства, накъсва се на малки розички и се сварява в леко подсолена вода.
. Гъбите се измиват и заедно с магданоза ще задушават в 3 супени лъжици олио.
. Дъното на тефлонов съд се намазва с олио и в него се нареждат на пластове ред карфиол, ред гъби.
. Накрая се напръсква с отварата от сварения карфиол.
. Сметаната се разбива с една супена лъжица олио, изсипва се върху зеленчуците и ястието се наръсва с галета.
. Пече се в нагорещена фурна.


marabu

  • Гост
Re: Готвим по "Вегетарианска кухня "
« Отговор #9 -: 22 Април 2006, 21:59:04 »
ПАПРИКАШ С ГЪБИ
за 2 порции

150 г гъби
1 глава лук
1 чаена лъжичка лютив червен пипер
1 кафейна лъжичка олио
сол


. Гъбите се нарязват на тънки парченца, посоляват се леко и се задушават в съд под капак в собствения си сос, докато омекнат, заедно с олиото, червения пипер и ситно нарязания лук.
. Ястието се сервира гарнирано с кубчета препечен хляб.

ГЪБИ С ДОМАТИ
за 5 порции


450 г гъби
900 г домати
1 супена лъжица олио
черен пипер
майорана


. Гъбите се измиват много добре, краят на пънчетата се отрязва.
. По-дребните се оставят цели, по-едрите се нарязват на парченца.
. Доматите се разрязват на четири, подправят се със сол и черен пипер, слагат се да врят без вода на бавен огън около 1 час.
. Получената каша се претрива през гевгир и се поставя в тенджера заедно с мазнината.
. Добавят се гъбите и малко майорана.
. Кипва се на бавен огън и се вари, докато гъбите омекнат.

ГЪБИ ПО ТОСКАНСКИ
за 5 порции

450 г гъби
900 г домати
1 супена лъжица олио
майорана
чубрица
босилек    


. Гъбите се почистват.
. Доматите се разрязват на четири, посоляват се, поръсват се с чубрица и се слагат да врят без вода на бавен огън до получаването на кашообраана смес.
. Претриват се през цедка.
. В тенджера се сипва олиото, заедно с гъбите и останалите подправки.
. Варят се на слаб огън, докато гъбите омекнат и пуснат сос.
. Добавя ое готовото доматено пюре.
. Ястието се сервира топло.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума