Автор Тема: Абра-Кадабра IV  (Прочетена 197926 пъти)

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2131
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #135 -: 03 Юни 2010, 09:41:33 »
Браво Дими, чудесна е, както винаги!
« Последна редакция: 03 Юни 2010, 10:20:09 от Mariana G »

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 674
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #136 -: 03 Юни 2010, 11:15:44 »
Невероятно красиво творение е тортата-лилия ---> като всичко, представяно от теб, Абра! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
С удоволствие ше хапна едно парченце.
Браво :yahoo:

man4e

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 541
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #137 -: 03 Юни 2010, 14:49:18 »
Дими, честит рожден ден със закъснение!
Твоята торта ме пренесе в един тихичък кът с езерце пълно с водни лилии и се размечтах...Прекрасна торта :thumbup:

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2717
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #138 -: 03 Юни 2010, 21:31:23 »
Прекрасна, великолепна торта, а лилията е толкова нежна... като истинска :clapping: :clapping: :clapping:

кокона

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 663
  • Целувки{}
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #139 -: 06 Юни 2010, 14:33:36 »
Абра, тортата е много нежна и много красива! Страшно много ми допадна на вид! Сигурна съм и за вкуса и! Ех, да можех да опитам нещо твое през монитора! ;D
 :-*

Цитат
Помощникът за изварен крем на Dr.Oetker (прахообразно вещество)
Това да не е в опаковка като фиксатора на Йоткер, само че в червена такава?  :hmmm: Мисля си, че мярнах нещо подобно, ама не съм сигурна!
А крем фреш нещо близко до нашето крема сирене, до квасената сметана?

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #140 -: 21 Юни 2010, 23:56:15 »
Много ме трогнаха похвалните ви думи, приятели! Благодаря ви :flower:
Радвам се, че ви харесва тортата и че предизвиквам отново интереса и одобрението ви  :air_kiss:

Кокона, ето как изглежда Topfen Tortenhilfe.

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #141 -: 21 Юни 2010, 23:57:49 »
Зеленчукова крем-супа

1 средно голям алабаш
3 моркова
малка глава кромид
100гр корен от целина
коренче магданоз
1 кубче зеленчуков бульон
половин стрък праз (бялата част)
сол на вкус
щипка къри
щипка индийско орехче
малко масълце
50мл течна млечна сметана
вода (да покрие зеленчуците)

По желание - твърдо сварени яйца, стръкчета пресен копър

Алабашът се почиства, обелва и нарязва на малки кубчета. Морковите и корените също. Празът също - най-напред съвсем за кратко се запържва в мазнинка, добавят се и останалите зеленчуци, кубчето бульон и горещата водата. Врят. Когато продуктите поомекнат се пасират, добавя се сметаната за застройка, овкусена с подправките и малко солчица. Отстранява се от огъня, разбърква се няколко пъти и след няколко минути се сервира с половинка твърдо сварено яйце.

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #142 -: 30 Юни 2010, 20:08:58 »
Императорски кюфтенца

500гр кайма
300гр моркови
2 яйца
1с. л галета
щипка индийско орехче
щипка къри
сол
пресен магданоз или копър
1 бурканче с варени пъдпъдъчи яйца

2-3с. л галета за овалване

мазнина (ползвам течно масло) за пържене

Морковите се измиват, почистват и рендосват на ситно. Разбъркват се с каймата, две яйца, сол, подправки и лъжица галета или нишесте, нарязан на ситно магданоз или копър. От приготвената смес се правят малки кюфтенца, във всяко от които се поставя по едно пъдпъдъче яйце. Овалват се в галета и се пържат в тиган с достатъчно мазнинка, като се редуват от всички страни, за да се изпържат равномерно. Сервират се с топло сосче.

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #143 -: 02 Юли 2010, 23:02:39 »
Moрковена тарта

За дъното:

300гр нишестени картофи
1 яйце
сол, индийско орехче

Картофите се измиват, обелват, настъргват на едро ренде, овкусяват се със солчица и подправки, добавя се яйцето и добре разбърква с мачкане. Тартената форма се намазва с масълце и дъното и стените се 'тапицират' с приготвената картофена смес.

За плънката:

300гр моркови
2 яйца
150гр заквасена сметана
сол, щипка къри, щипка захар
няколко стръка пресен магданоз
няколко капки лимонов сок

Морковите се измиват, почистват и потапят за минута-две във вряща вода. Нарязват се на шайби. Яйцата се разбиват на пяна, към тях се добавя сметаната, сол, захар, къри, няколко капки лимонов сок, ситно нарязания магданоз. Плънката се разпределя върху картофеното дъно, наслагват се морковените шайби и тартата се пече на долна скара, 180°C, вентилатор за около 45 минути.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #144 -: 03 Юли 2010, 17:27:03 »
Интересна тартичка :thumbup:
Ти май си на морковена вълна, а :wink1:, да не е тайна диета за придобиване на майсторлък при тортите :P

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #145 -: 05 Юли 2010, 10:56:32 »
Весе, :flower:

Аааа..не, майчето обича моркови - предизвика ме, значи, тя и аз се заканих: мога ли или не само с моркови да я изхраня?!  ;D

пп. Да, и тортичка имаше - морковена, разбира се :laugh:

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #146 -: 07 Юли 2010, 11:20:13 »
Вита солена торта



За блата:

8 белтъка
5 жълтъка (следващият път ще ползвам всичките, да видим..)
80гр заквасена сметана
2с. л нарязан на ситно магданоз, див чесън, копър
1ч. л сол
1ч. л бакпулвер
160гр брашно

За пълнежа:

400гр creme fraiché или изцедено кисело мляко ('Стойка' пробвах в България)
250гр маскарпоне light (може да се замени със заквасена сметана)
100мл течна сметана
1с. л настрърган пармезан
връзка пресен магданоз
връзка пресен копър
1с. л лимонов сок
9 листа желатин (1 пакетче Dr.Oetker или 1с. л обикновен)
сол на вкус и пресовани чеснови скилидки по желание

Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Пресните подправки се измиват, подсушават и нарязват на ситно. Жълтъците се разбиват и към тях се прибавят заквасената сметана, зелените подправки. Изсипват се при белтъците с внимателно разбъркване. Добавя се и пресятото брашно и бакпулвера. Сместа се разстила върху тава покрита с готварска хартия и пече в предварително загрята фурна 200°C, средна скара, за кратко - около 10 минути. Когато блатът е готов се изважда, обръща се върху влажна кърпа и завива на руло в посока от тясна към насрещна тясна страна.

Скилидките чесън, лимоновият сок и зелените подправки се пасират. Към тях се прибавят останалите продукти, всичко се разбърква до хомогенност. Последно се добавя желатинът (най-напред накиснат в студена вода до набъбване, после втечнен на слаб огън), чевръсто разбърква и сместа се намазва върху охладения тестен блат, разрязва на еднакви по ширина (от по около 6см) ивици, които се навиват спираловидно върху подходящ поднос, стяга се тортата в ринг, а отгоре се намазва и заглажда с остатъка от крема-пълнеж, след което се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.

Украсява се по желание. Аз съм ползвала морков, маслини, зелени подправки и 'Филаделфия' за шприцоване и по тортения борд.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #147 -: 07 Юли 2010, 11:31:28 »
Ама че вкусно изглежда :thumbup:

irra

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 372
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #148 -: 10 Юли 2010, 06:51:06 »
Добре изглежда ама ми е странно.Тортата я предпочитам сладка ;D

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: Абра-Кадабра IV
« Отговор #149 -: 10 Юли 2010, 08:43:35 »
Чудесна идея Дими   :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]