Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 15:39:49

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Френски макарони « назад напред »
Страници: 1 2 [3] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Френски макарони  (Прочетена 4083 пъти)
« Отговор #30 -: 09 Февруари 2010, 14:17:30 »
Purplefoam
Калфа
**
Публикации: 99

WWW Ел. поща
kiwi, petty, di_ani, wasia, благодаря ви много!  Kiss

Разбира се, тези рецепти са примерни. Особено за пълнежа. Винаги можете да експериментирате или да използвате крем, който вашето семейство обича. Важното е да се спазят пропорциите за самите макарони, а пък останалото е въпрос на въображение.

petty, посочила съм от къде може да се намери бадемово брашно, а пък ако имаш мощен кухненски робот можеш и сама да си направиш  Roll Eyes
Активен

« Отговор #31 -: 14 Февруари 2010, 17:40:43 »
pavlety
Помощник-готвач
Публикации: 436

Преди няколко месеца видях рецепта за макарони, но не се престраших да пробвам. Purplefoam, впечатлена съм от твоите. Реших все пак да пробвам тези на "100грама сладки", ...доста са кухи техните, а цената 70лв за килограм е убийствена.

* DSCI0163.jpg (36.22 KB, 400x301 - видяно 575 пъти.)
Активен

« Отговор #32 -: 14 Февруари 2010, 23:02:45 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 709
chocoholic

petty, посочила съм от къде може да се намери бадемово брашно, а пък ако имаш мощен кухненски робот можеш и сама да си направиш  Roll Eyes
Мерси, Ирина, надявам се някога да се престраша  Grin Имам кухненски робот, но колко ситно ще смели ядките, не знам.
Засега ще събирам само смелост и идеи.  Roll Eyes
Активен
« Отговор #33 -: 18 Февруари 2010, 21:28:52 »
Purplefoam
Калфа
**
Публикации: 99

WWW Ел. поща
pavlety, petty, благодаря ви.
Petty, опитай, не е толкова страшно Smiley

Лешникови макарони с Нутела

Продукти:
адаптирано от Tartelette

60гр белтъци на стайна температура (престояли в хладилника 3-5 дни)
15гр захар
130гр пудра захар
70гр лешниково-бадемово брашно (или по 35гр фино смлени лешници и бадеми)
тюркоазена сладкарска боя

Нутела за слепване

Белтъците се разбиват на пяна, добавя се на части кристалната захар и се разбива до гъст крем. Не прекалявайте с бъркането! Добавя се боята и се разбърква за кратко, колкото да се оцвети. Бадемите и пудрата захар се пресяват по отделно, след което и заедно и се добавят на 3-4 пъти към белтъците. Омесва се добре, до получаването на крем, наподобяващ „лава“. Върху хартия за печене се начертават кръгчета, с разстояние между тях. Хартията се поставя в тава, с рисуваното надолу. Пош с кръгъл, широк накрайник, се пълни със сместа и се запълват нарисуваните кръгове. Тавата се потупва отдолу няколко пъти, за да излезе излишния въздух и ако има „връхчета“, те да изчезнат.

Макароните се оставят на стайна температура за 30-60минути, за да хванат „коричка“.
Фурната се загрява на 150С. Макароните се пекат 10-15 минути, след което се изваждат от фурната и тавата. Ако не могат да се отлепят от хартията, под нея се напръсква с малко вода и се оставят за няколко секунди. Парата, която се образува от топлината на макароните и водата, ще помогне за по-лесното им отлепване. Охлаждат се върху метална скара.

И да не си помослите, че всички се получават перфектно. Разбира се, има и "фалове", които обаче са не по-малко вкусни или симпатични  Kiss

Активен

« Отговор #34 -: 18 Февруари 2010, 21:42:00 »
greyeve
Главен Готвач
Публикации: 809

Невероятни снимки и макарони!
Занемях пред първата снимка!  clapping clapping clapping
Активен

« Отговор #35 -: 19 Февруари 2010, 10:02:12 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Отново страхотно thumbup
Активен

« Отговор #36 -: 19 Февруари 2010, 10:33:39 »
elimm
Калфа
**
Публикации: 168

Ел. поща
Невероятни снимки и макарони!
Занемях пред първата снимка!  clapping clapping clapping

подкрепям изцяло greyeve Поздравления  clapping
Активен

« Отговор #37 -: 21 Февруари 2010, 15:55:28 »
princessd
Чирак
*
Публикации: 4
DIMY

здравейте
правих макарони и мисля, че спазих всичко по описанието, но нещо не ми се получиха: станаха като обикновенна ореховка (само, че с бадемово брашно) и нямаха характерната назъбеност по края; дали някой може да ми помогне къде сгреших? Благодаря предварително!
Активен

Не се страхувай от съвършенството, никога няма да го достигнеш!
« Отговор #38 -: 05 Март 2010, 00:29:04 »
veli
Чирак
*
Публикации: 1

Привет, момичета. Имах крайно неуспешен опит с макароните.  Cry Белтъците са на 4 дена и ги оставих поне час на стайна температура. Спазих всички пропорции, но сместа стана ужасно гъста и лепкава, когато добавих брашното и въпреки че бърках много време със силиконовата шпатула, си остана такава. Едвам минаваше през накрайника на поша. Въобще не можах да ги оформя в кръгчетата, защото сместа въобще не се разливаше.  Все пак ги сложих да се изпекат, че ми стана жал да ги върлям. Странното е че все пак се получиха полички отдолу, но отгоре са много неравни и едно няма с кръгла форма.

Ще съм много благодарна, ако някой ме насочи къде съм сбъркала.

Има ли друго бадемoво брашно освен това на Balcho, защото в него имаше гранулки, които обаче си минаваха през цедката, а като гледам снимките, консистенцията изглежда много гладка. Purplefoam, как успя да ги оцветиш в такива хубави цветове? Белтъците ми бяха розови (използвах гелове), но като ги смесих с брашното станаха тъмно кафяви.

Активен
Страници: 1 2 [3] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Френски макарони « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio