Истината е, че от съвсем скоро се занимавам по-интензивно с готвене Може би от лятото, не по-рано. Но вярвам, че когато човек прави всичко с любов и желание, добрите резултати не закъсняват.
нежна комбинация от ванилия и бадеми шамфъстък и интензивен марципан ароматно капучино малини и касис, слепени с малиново сладко свеж лимон, слепени с потокалово сладко плътен лепкав топящ се шоколад ....
greyeve, невероятни са! Истинско вдъхновение, благодаря ти! :-) От "100 грама сладки" ли са?
Аз идвам с рецепта за още едни макарони Канелени макарони с портокалов крем
Продукти за 36 черупки, 18 макарона: адаптирано от wasabimon.com
45гр белтъци, престояли в хладилника 3 дни 15гр кристална захар 100гр пудра захар 55гр бадемово брашно 1-2 щипки канела
Белтъците се изваждат от хладилника 30-40 минути преди употреба. Пудрата захар и брашното се пресяват 2-3 пъти. Белтъците се разбиват на ниска скорост, докато се образува пяна, след което се добавя кристалната захар на няколко пъти и се разбива, докато белтъците образуват гъст и пухкав крем. Добавяме бадемовата смес на 1-2 пъти, като разбиваме внимателно със силиконова шпатула. Разбъркваме продължително, докато сместа наподобява лава. Върху хартия за печене очертаваме с молив кръгчета с диаметър 3-4см. Поставяме хартията в тавичка, така че рисуваните кръгчета да бъдат от долната страна. Пълним пош със макаронената смес и шприцоваме в начертаните кръгове. Потупваме тавата отдолу 10-20 пъти, така че да излезе излишния въздух и ако са се образува връхчета, те да изчезнат. Поръсваме съвсем леко половината от макаронените черупки с канела. Оставяме макароните за 30-40минути на стайна температура, за да хванат коричка. Печем 12-15минути в предварително загрята на 140С фурна. След като ги извадим, поставяме хартията за печене върху леко навлажнена повърхност. По този начин, макароните ще се отлепят много лесно от нея. Охлаждаме върху метална скара.
Продукти за крема: 10гр марципан 100гр маскарпоне 1 супена лъжица пудра захар кората от 1/2 портокал
Настъргваме марципана (около 2 супени лъжици) на много ситно ренде. В купа смесваме всички съставки и разбиваме с миксер или пасатор до гладък крем.
Когато макароните са изстинали, шприцоваме върху една черупка от крема и поставяме отгоре втора черупка.
Purplefoam, имам малко глупав въпрос: трябва ли да чупя яйцата, да отделя белтъците и така да ги оставя в хладилника или целите яйца трябва да са престояли в хладилника?
Може да се намери в магазините Здравница, а също така и да се поръча по интернет. Цената е 1.90лв за 100гр. За шоколадовите макарони си купих фино смлени бадеми от Кауфланд, но бяха последното пакетче, а после явно не бяха зареждали. Ако имаш мощен кухненски робот, ще успееш да ги смелиш много фино, но след това отново трябва да се пресеят
Ако не е тайна, каква е цената на макароните
chopper_queen, да трябва да са отделени белтъците от жълтъците. Можеш да ги съхраняваш в затворен буркан или в купичка с прозрачно фолио.
greyeve, уау, доста са скъпи явно. Аз след като приготвих днешните макарони, си направих равносметка, че за 50 макарона, 650грама общо, излизат около 10лв продуктите, без ток и вода
И дано не ви стана досадна с моите макарони, но просто не ми се искаше да изхвърлям белтъците, които бях отделила
Макарони с кокосов крем и черешов аромат
Продукти за 100 черупки, 50 макарона: адаптирано от mytartellete.com
135гр белтъци (престояли поне 3 дни в хладилник) 45гр захар 300гр пудра захар 150гр бадемово брашно (фино смлени бадеми) червена сладкарска боя (използвам гелообразна)
Белтъците се изваждат от хладилника 30-40 минути преди употреба. Пудрата захар и брашното се пресяват 2-3 пъти. Белтъците се разбиват на ниска скорост, докато се образува пяна, след което се добавя кристалната захар на няколко пъти и се разбива, докато белтъците образуват гъст и пухкав крем. Оцветява се с желаната боя, желателно е тя да бъде или прахообразна, или гелообразна. Добавяме бадемовата смес на 1-2 пъти, като разбиваме внимателно със силиконова шпатула. Разбъркваме продължително, докато сместа наподобява лава. Върху хартия за печене очертаваме с молив кръгчета с диаметър 3-4см. Поставяме хартията в тавичка, така че рисуваните кръгчета да бъдат от долната страна. Пълним пош със макаронената смес и шприцоваме в начертаните кръгове. Потупваме тавата отдолу 10-20 пъти, така че да излезе излишния въздух и ако са се образува връхчета, те да изчезнат. Поръсваме съвсем леко половината от макаронените черупки с канела. Оставяме макароните за 30-40минути на стайна температура, за да хванат коричка. Печем 12-15минути в предварително загрята на 140С фурна. След като ги извадим, поставяме хартията за печене върху леко навлажнена повърхност. По този начин, макароните ще се отлепят много лесно от нея. Охлаждаме върху метална скара.
Кокосов крем с вода от черешови цветчета: 150гр маскарпоне 150мл сладкарска сметана 2 супени лъжици пудра захар 2 супени лъжици кокосови стърготини 1 и 1/2 чаени лъжици вода от черешови цветчета
Разбиваме сметаната на пухкав крем, добавяме маскарпонето, пудрата захар, водата и кокосовите стърготини. Рабиваме отново много добре.
Когато макароните са изстинали, шприцоваме върху една черупка от крема и поставяме отгоре втора черупка.
Много съм впечатлена! Искаме още рецепти! (колкото повече, толкова повече, нали? )
Много ми се иска и аз да се пробвам, обаче продуктите ме притесняват - бадемово брашно, маскарпоне, марципан... Пък за черешова вода за пръв път чувам.