Автор Тема: Вкусотиите на Пеполина - Продължението  (Прочетена 127330 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #30 -: 31 Януари 2011, 21:44:41 »

    Аелис,

 дано ви харесат и на вас  :smile1: Иначе се правят лесно и бързо и това е голям плюс  ::)

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #31 -: 06 Февруари 2011, 19:38:36 »
Пепи,днес съм на гости в кухнята ти.Както писах и в отчетната тема:баничката бюрек по рецептата на мамите,така си я направила,че и миг не се колебах и веднага реших да я направя вместо баница с локум / предварителния ми замисъл/.Наистина е много вкусна и пухкава.
Направих и миш-маша на фурна-много вкусен и сочен.Вместо сметана,смесих яйца,пр.мляко и малко кв.мляко/по-масленко/.Много обичам миш-маш,но сигурно вече само така ще правя/не съм много по пърженото/.
Сърдечни благодарности!!! :flowers:

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #32 -: 06 Март 2011, 19:40:52 »
Пеполинка, благодаря за рецептичката за солен кекс :air_kiss:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #33 -: 07 Март 2011, 12:18:21 »

Радост, чушките ти са много хубави  :smile1: подсещат ме, че скоро трябва пак да направя  ;D

Весенце, чудно ти е кексчето  :air_kiss:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #34 -: 14 Март 2011, 16:21:16 »

              Сладкиш "Лакта"

 Това е един сладкиш, който правехме в доброто старо време и става много вкусен  :smile1:  Безспорно сегашните бонбони "Лакта" не са като едно времешните  >:(  но все пак вкуса се доближава доста до това, което помня от преди 20 години ;D

Блат:
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
2/3 кофичка кисело мляко
1 равна ч.л. сода за хляб
4 с. л. олио
100 гр. заквасена сметана
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер

 Заливка:
125 гр. масло
240 гр. бонбони "Лакта"

 Разбиват се с вилица яйцата със захарта много добре. Прибавя се киселото мляко, с разтворената в него сода и се бърка с вилицата. Добавя се олиото и разбиването продължава. След това добавяме сметаната и разбъркваме добре. Накрая прибавяме пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Получената смес изсипвате в намазана и поръсена с брашно форма за торта с откачащо се дъно и се изпича на 170 градуса в предварително загрята фурна. След това блата се оставя да изстине напълно, надупчва се с вилица и се залива с приготвената глазура. Оставя се на студено за няколко часа да се стегне глазурата.

  Глазура:
В съд на водна баня се слагат маслото и бонбоните и се бъркат, докато бонбоните се разтворят напълно. С още горещата глазура се залива напълно изстиналия блат.

   

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #35 -: 16 Март 2011, 00:00:34 »

              Сладкиш "Лакта"

 Това е един сладкиш, който правехме в доброто старо време и става много вкусен  :smile1:  Безспорно сегашните бонбони "Лакта" не са като едно времешните  >:( 
   

 :girl_haha: :girl_haha: така е, Пепи, много си права и по двата пункта. Но бих си хапнала с удоволствие, много ми харесваше тогава  онзи карамелен вкус.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #36 -: 16 Март 2011, 00:35:16 »

Пепи,

те и сегашните бонбони леко миришат на онзи познат вкус, но е много по - слаб, а и самите бонбони сега стоят по - скоро като дъвчащи, отколкото сипкави както си ги спомням аз  ::)  И точно това ме изненада, че сладкиша пак стана хубав и напомняше, макар и слабо на този, който съм яла като дете  :smile1:

DUC D'O

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 657
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #37 -: 15 Май 2011, 21:32:43 »



с благодарности за чудесната рецепта за торта Гараш  великолепен вкус!

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #38 -: 15 Май 2011, 23:56:19 »

 DUC D'O,

 да ти е жива и здрава дъщеричката :air_kiss: желая и щастие и успех в живота  :smile1:

 Благодаря ти, че си се спряла на тази прекрасна тортичка  :flower: Изглежда прекрасно и чак и на мен ми се прияде, като гледах снимките ти  ::) Много се радвам, че ви е харесал вкусът и  :smile1:

ilona21

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 66
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #39 -: 05 Юли 2011, 16:42:27 »
Гостувам с много сполучливата  рецепта за Домашен тоник, благодаря :yahoo:



пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #40 -: 05 Юли 2011, 16:49:19 »

     ilona21,

 радвам се, че тоника ви е харесал  :smile1: Аз вече две години все не мога да си набера равнец и вече съм решила да си взема от билкарите, та да мога и аз да си направя от напитката  ;D

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #41 -: 09 Юли 2011, 17:28:10 »

        Кекс със сладко от дюли

 2 бр. яйца
 1 ч.ч. захар
 1/2 ч.ч. олио(аз ползвах 1:1 олио и разтопено, но не топло масло)
 1 ч.ч. топла вода(не гореща)
 2 ч.ч. брашно
 1/2 бурканче сладко от дюли ( може да се замени с всякакво, каквото имате)
 1/2 ч.ч. смлени орехи ( аз ги пропуснах, защото нямах)
 1 ч.л. сода за хляб(аз сложих още 1/2 ч.л.)
 1 ч.л. оцет
 3 - 4 пакетчета ванилия

 Разбиват се много добре яйцата със захарта, докато станат на пухкав крем. Прибавят се последователно, като се разбива непрекъснато олиото, угасената в оцета сода, разтвореното във водата сладко и ванилиите. Разбива се хубаво. накрая се прибавя пресятото брашно, като вече се разбърква с тел, шпатула или вилица, кой каквото има. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за кекс и се пече на 180 - 200 градуса до суха клечка. Добре е по време на печенето отгоре да се сложи лист алуминиево фолио, за да не прегаря и за да може да се изпече хубаво отдолу, а също така и да се надуе максимално кекса. Все пак всичко зависи от фурната ви.
    Когато вече е изпечен и изстинал добре може да се поръси с пудра захар, да се залее с шоколадова глазура, или кой с каквото обича :)) Украсата е по желание :)

 Източник: geriblog-bg-recepti.blogspot.com

   
 

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #42 -: 09 Юли 2011, 17:29:25 »

 Ииии парченца за кафенца  ;D

 

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #43 -: 13 Септември 2011, 17:28:53 »

      Кекс с дупки

 6 бр. яйца
 2 ч.ч. захар
 2 ч.ч. брашно
 6 с.л. олио
 6 с.л. безалкохолно(газирана вода, лимонада или друго каквото имате)

За сиропа:

 1 пакетче(125гр.) масло
 1 ч.ч. захар
 1 ч.ч. вода
 2 - 3 ч.л. какао

    Разбиват се много хубаво с миксера яйцата и захарта, докато се получи пухкава кремообразна смес. Без да се спира биенето с миксера, но на бавна степен последователно се прибавят безалкохолното, после олиото и накрая брашното. Сместа се изсипва в намаслена и посипана с брашно форма(най - добре е да се сложи в дъното на ел. тенджера с чашата в средата, защото се надува доста) и се пече в умерена предварително загрята фурна до суха клечка.
   Аз пекох на 170 градуса на долно и вентилатор на най - долното ниво.
   След като кекса е вече изпечен се оставя за 10 минути във формата и след това се изважда внимателно, за да не се разчупи и се поставя в поднос. Докато е още топъл се надупчва отгоре навсякъде с молив(не с острото) и се оставя да изстине. През това време се приготвя сиропа.

   Сироп:

 Всички продукти за сиропа се смесват в купа и се слагат на котлона на средна степен. Загряват се почти да кипване, като се разбъркват непрекъснато.

  След като кекса вече се е охладил се сипва от сиропа в дупките. Аз слагах малка фунийка и наливах по 2 - 3 с.л. от сместа, след това повторих дупчиците една по една, докато сиропа свърши. Може да се сипе от сиропа в шприц и така да се слага в дупчиците - на кой както му е по - удобно  ;D

  Остовя се кекса да се охлади и да ви е сладко  :smile1:

  Източник:
сп. "Кулинарен журнал" 2008 год.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Вкусотиите на Пеполина - Продължението
« Отговор #44 -: 13 Септември 2011, 17:36:22 »
Пеп, да го надупчим със спринцовка, а  ::) ::)

т.е., направо със спринцовката дупчим и вкарваме сиропа?
« Последна редакция: 13 Септември 2011, 17:44:02 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]