Автор Тема: Ястия с месо 2  (Прочетена 183801 пъти)

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #120 -: 03 Януари 2013, 15:36:18 »
Необходими продукти:
-1, 5 килограма култивирани печурки
- 1,5 килограма крехко свинско месо
- 1 кисела зелка
- смлян черен пипер
-сол на вкус
ЗА МАРИНАТАТА:
-1 чаена лъжичка Дижонска горчица
- 1 супена лъжица мед
- 1/2 кафе на чашка соев сос Класик
- 1 супена лъжица сладък червен пипер/по желание може да се замени с лютив/
- 1 чаена лъжичка Тарос
- 1/2 кафе на чашка лимонов сок
- 1/2 кафе на чашка сухо бяло вино
- пасирани скилидки чесън
-4 -5 супени лъжици олио/зехтин/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  Месото мариноваме за 12-24 часа .На всяко парче с върха на ножа правим диагонални разрези за да може месото да поеме по добре от подправките. Съхраняваме на студено в хладилник покрито под капак.В първите 3-4 часа преобръщаме месото с вилица
  На дъното на кален гювеч с вместимост най малко 10-12 литра редим листа от зеле предварително изстискани от сока
  Добавяме един ред гъби нарязани по дължина.Отгоре слагаме един ред месо.Отново покриваме с зелеви листа.Слагаме пак ред гъби, пак зелеви листа и така до изчерпване на продуктите.Както се знае най горния пласт трябва да е покрит с кисело зеле.
Наливаме 1 чаена чашка вода и една чаена чашка зелев сок. Аз слагам най отгоре и няколко люти чушки предварително набодени с игла.
Включвам фурната на 250 градуса и щом ястието започне да завира веднага намалявам температурата на 180 градуса и го оставям да се задушава за около 3 , че даже и 4 часа. По време на печенето от време на време поглеждам дали течността в гювеча е намаляла и ако е то доливам по 1 кафе на чашка вода.
Докато ястието се готви стомаха се свива в очакване, но пък знае поне защо.На подобно ястие много му отива червено винце Мерло отлежало на стайна температура . В каничката с виното добавяме по едно парче ябълка или дюля. По желание на консуматора виното може да  се разреди с малко лимонада /по Видинския край на това му казват рядка мечка/
Така приготвеното ястие се консумира бавно и с много апетит
Наздраве и добър апетит!


http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #121 -: 03 Януари 2013, 22:28:57 »
Бавно печен свински врат с ароматни подправки



Това беше един от специалитетите на новогодишната ни трапеза. Много сочно месце, обилно покрито с с подправки по вкус и печено във фурната, на ниска температура в продължение на почти 4 часа.

Продукти
за 8 порции

едно цяло парче(около 2 кг.)  обезкостен свински врат /може и плешка/
мляна морска сол, на вкус
100 гр. едрозърнеста горчица
1 с.л. майонеза
лимонов пипер (има мелнички на KOTANI)
суха мащерка (добре е вие да сте я набрали, за да не е изветряла)
1 с.л. едро смлени сухи листа розмарин
1 к.ч. бяло сухо вино
клонче розмарин

Приготвяне

Оформете добре парчето месо като изрежете ако има неравности по краищата му. Трябва да се получи гладка и горе-долу еднаква отвсякъде буца. Ако има мазнинка не я махайте – тя ще направи коричката по хрупкава и няма да позволи да се изсуши много месото. Ако пък е много сухо, обвийте го с няколко дълги ленти суров бекон и го овържете с конец, като мрежа.
Включете фурната да се загрява на 160°
Осолете го леко навсякъде с ръце, като втривате солта в него.
Намажете цялата му повърхност обилно с горчица, която сте разбили с майонезата.
Приготвените предварително подправки смесете добре и посипете 1/3 от тях на лист стреч фолио. Поставете отгоре месото, така че подправките да полепнат по него. С останалата билкова смес поръсете горната му повърхност. Ако ви струва недостатъчно посипете с още мащерка. Внимавайте с черният пипер, ако не ви понася. Може да замените половината пипер с натрошен копър и ким.
В дълбока тавичка поставете телена скара и върху нея наместете месото. В тавичката налейте 2 пръста топла вода и пуснете няколко зърна черен пипер и клонче розмарин. Завийте с алуминиево фолио, но хлабаво, така че да се образува балон над месото – да не го докосва. 
Поставете във фурната да се пече за около 3 часа. След изтичането им извадете и внимателно отвийте фолиото за да проверите готовността на месото. Ако ви се вижда почти готово, го отвийте и печете до пълна готовност, като го обръщате от време на време, за да се запече навсякъде равномерно..
Готовото месо е стегнато, но при набождане с тънък нож, острието лесно потъва в него, а коричката е прекрасно зачервена.
Внимавайте да не прегорите подправките, защото ще ви нагарчат. Затова и трябва да го отвиете за допичане, когато е една идея полуготово.
При мен печенето отне този път 4 часа, но ми се случвало да пека и 5 часа. Всичко е до проба и преценка.
Изпеченото месо извадете и оставете да почине и се поохлади за поне 20 минутки до половин час и сервирайте нарязано на 1 см. тънки шайби  или на по-дебели, както прецените.
Вкусно е и студено. На мен даже по-ми харесва така.



vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #122 -: 04 Януари 2013, 16:10:24 »
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свинско месце от бут/колкото дал господ/,сметана за готвене, натрошено бяло саламурено сирене, кафена чашка кисело мляко за разреждане на смената,1/2 ракиена чашка сухо бяло вино,олио за овалване на месцето, черен пипер смлян, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Свинското го нарязвам под ъгъл само , че не както се реже луканка , а обратно..Така излизат почти равни парчета , които можем да пържим или да задушаваме във фурната.Натриваме ги с подправките и лекичко им сипваме по малко олио и отново всичко объркваме много добре.Оставяме да "отпочива" 1 час на студено в хладилника.След това изваждаме парченцата месце и поставяме на дъното на леко намаслена с малко олио йенска тенджера/тавичка/.Сметаната разреждаме с киселото мляко и към нея прибавяме натрошеното на ситно бяло саламурено сирене.Заливаме парчетата месо похлупваме плътно тенджерата/тавата/ с капака и поставяме в студена фурна.Включвме фурната на 250 градуса и печем 1 час от момента на завиране на ястието.
При желание или възможност към това ястие можем да добавим и шепа две задушени с масло и копър гъбки и нещо лютиво по избор.
Нздраве и добър апетит!
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #123 -: 10 Януари 2013, 22:31:50 »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #124 -: 29 Януари 2013, 08:27:45 »

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #125 -: 25 Февруари 2013, 14:20:03 »

Холодец


Да ви представя едно вкусно ястие..В бившия Съветски съюз му казват Холодец или Студен..
Така за Холодец ще ни трябват следните

Продукти:

2 свински крачета
1/2 пиле
1 голям морков
1 гл. стар лук
6-7 скилидки чесън
1 пакетче желатин
сол
За украсата:
2-3 твърдо сварени яйца
магданоз

Начин на приготвяне:

Свинските крачета хубаво се измиват, изтъргват се с нож хубаво. Заливаме крачетата със студена вода в голяма тенджера така около 5-6 литра. Не се притеснявайте от количеството вода, по време на готвенето доста от нея ще се изпари. Слагаме целия морков и лука. Оставяме под капак докато заври...След като заври махаме пяната - тази процедура ще трябва да правите докато нашия Холодец не стане готов.. :smile1: Също така намаля ме котлона на минимум..едвам едвам да къкри, така бульончето ще стане бистро, и от тук нататък без капак. През цялото време отпенваме с лъжица, като заедно с пяната махаме и мазнината, която пускат крачетата. Ако не спазвате тази процедура, когато Холодеца се желира отгоре върху бульончето ще има изстинала мазнина, която ще развали цялата гледка. След като крачетата бъдат готови, това означава месото да пада от кокала, пускаме пилето направо цялото парче и отново отпенваме. Къкри по същия начин докато месото не започне да се отделя от кокала. След като месото бъде готово, махаме тенджерата от котлона. Изваждаме цялото месо в чиния. За 10-15 минути преди да бъде готово месото накисваме желатина според инструкцията в малко студена вода да набъбне, след което загряваме леко на слаб котлон докато напълно се разтопи. Към бульона прибавяме счукания чесън, сол и желатина, разбъркваме хубаво. Трябва да е леко солен. Месото подреждаме в чинийки. Аз обикновено, ако е за гости, слагам само пилешкото месо, крачетата си ги изяждаме сами..  ::).. но разбира се може да комбинирате. Отгоре за украса се слагат резени варено яйце и магданозче. В гевгир слагаме хартиена салфетка и през нея цедим бульона върху месото. Така бульона ще е бистър и чист. Слагаме в хладилника готовите чинийки да се желира хубаво. Аз винаги го правя предния ден. Отнема доста време. Цялата процедура е  около 6-7 часа, но си заслужава...

Разбира  се може да не слагате желатин,  защото св. крачета си го имат природно. Аз обаче винаги слагам и така съм спокойна, че ще се желира на 100 %

Добър Апетит!
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #126 -: 25 Февруари 2013, 16:38:08 »
Много вкусно изглежда и звучи, Аурелия  :thumbup:

Бавно печено свинско месо със сос от нар

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #127 -: 26 Февруари 2013, 11:54:20 »
Палачинки с месо

Продукти за палачинките:

500 мл прясно мляко
2 яйца
брашно на око
сол
олио
Продукти за пълнежа:

300 гр. телешко месо
300 гр. свинско месо
1 глава стар лук
50 гр. краве масло
сол
черен пипер
дафинов лист

Месото заедно се сварява много хубаво с дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Лука нарязваме  на много ситно и запържваме в маслото до пълното омекване. Към почти готовия лук добавяме свареното и смляното месо. Също слагаме и няколко лъжици от бульона в който е вряло месото, черен пипер и сол. Пълнежа  трябва да се получи сочен. Така леко запържваме, около 5-7 минутки, на слаб котлон.

Разбъркваме продуктите за палачинките. Тестото трябва да е по рядко от боза. Изпържваме тънки палачинки. Във всяка палачинка увиваме от пълнежа. Тука вече е въпрос на фантазия. След като всички ролца са увити,запържваме леко от всички страни и сервираме. Подходящи за вечеря  и за закуска.
Може да се сервират със салатка по ваш избор.

Добър Апетит!!!






Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

marabu

  • Гост
Невероятно вкусно телешко!
« Отговор #128 -: 04 Март 2013, 16:02:52 »
цитирам директно (червените са моите изменения) :

Невероятно вкусно телешко!




За целта обаче ви е нужна тенджера под налягане /задължително...заради вкуса/

Яденето става общо за 30 минутки!

Рецептата е от една моя много скъпа приятелка в Тексас.... Не бях яла по вкусно телешко.

Това  стана  една от най-любимите рецепти на семейството ни...и невероятна вкусотия за пред гости. Ще се предсатвите отлично и ще ви споменават като супер кулинарка...дори и да не сте...

Гарантирам ви че ако спазите рецептата и не видиозменяте нищо по нея, ще ядете вкусно  домашно приготвено телешко !!!

Продукти: 4 порции

1 голяма  глава лук
олио и масло../количеството зависи от големината на тенджерата/
500-600 г телешко  месо
5-6 стръкчета пресен магданоз
1 ч. л. ронена чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. вегета
6 дафинови листа
10 зърна чер пипер
сол за осоляване на вкус

по желание ако обичате  леко люто прибавете чили  натрошено...1 щипка.

Отделно за варене:

20 бр бебе морковчета....от онези малките сладките. Ако нямате  може и обикновени моркови /2 големи/
6 картофа /средно големи/



Главата лук се реже на  полумесеци, на едри парчета, и се запържва в олио и масло в равни количества.
Мазнината трябва да покрие дъното на тенджерата.
Като омекне лука и леко се зачерви се добавя телешкото което предварително е нарязано на средно големи кубчета  /да могат да се бодат на виличка...като хапка/ .
През цялото време се  бърка с дървена лъжица (аз бърках със силиконова).
Като се поизпържи месото и си пусне водичка се прибавят нарязания на ситно магданоз, чубрицата, вегатата, червения пипер,  зрънцата  чер пипер и дафиновите листа начупени на две.

/ Зависи от месото...но тук при нас то понякога е сухо и не пуска водичка,тогава добавям 3 супени лъжици вода. Ако месото си има водичка..не се добавя вода./ Но гледайте преди да захлупите капака да има сосче което да покрива дъното на тенджерата! Пържи се около 8-10 минутки. (не се наложи при мен да добавям вода)

Разбърквате леко всичко и се затваря с капака...НАМАЛЯ СЕ ОГЪНА НА СРЕДНО СЛАБ!!! И засичате 20 минутки! Моя котлон е на 12 степени и  аз намалявам на 5-6. Тоест намалявате на половина котлона (при мен 4,5. освен това завъртях на I степен )...и оставяте така 20 минути да се задушава на слаб огън.

През това време нарязвате картофите на 4 половинки и ги варите с кората /ядат се с кората...много е вкусно! /
Варят се докато се сварят,но не толкова че  да станат на пюре.
И морковите ако са бебета се варят  отделно/тъй като се сварват бързо/ до омекване.Ако са от големите ,то се нарязват на  дебели лентички с дължина окло  3-4 см и се варят заедно с картофите...или отделно - аз ги вяра отделно.

Когато са готови картофите се отцеждат от  водата, ИЗКЛЮЧВА СЕ КОТЛОНА и се връщат в тенджерата в която са вряли...Прибавят се морковчетата....всичко се посолява се и се  заливат с 50 грама леко разтопено масло...захлупват се с капак...МАХАТ СЕ ОТ КОТЛОНА и се задушават отстрани на плота, така докато ви  стане месото.

Сервирате месото с тази гарнитура,картофите с масло и морковчетата.

Съвет: Не променяйте.... тоест не добавяйте или отнемайте  нищо от към  подправките от рецептата...иначе не гарантирам за резултата.
Момичета изглежда малко  дълго като обяснение...на като го сготвите веднъж,ще  видите че е лесно и бързо и ще му хванете цаката.

** Съгласна съм, доста лесна за приготвяне рецепта и вкусна  :smile1:
източник : Бг-мамма Винце

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #129 -: 29 Март 2013, 14:06:56 »

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #130 -: 15 Април 2013, 19:14:22 »
Свински парчета със зеленчуци

Необходими продукти:

500 гр.свинско месо на парчета
500 гр.печурки
4 с.л олио
1 патладжан
1 тиквичка
3 моркова
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 чушки
1 к.чаша замразен  грах
черен пипер,сол,чубрица на вкус
1 к.ч червено вино

Начин на приготвяне

Запържете месото в загрятото олио,докато побелее и изсипете в йенска тенджера.Отделно запържете гъбите до полуготово състояние и заедно с мазнината ги изсипете при месото.Запържете леко патладжана,тиквичката,морковите нарязани на кубчета,кромида-на полумесеци,чесъна-не много на ситно,а чушките на едро.Изсипете ги в тенджерата.Добавете граха.Сложете подправките и разбъркайте всичко.Залейте с виното и печете в силно загрята фурна.Щом заври намалете температурата и оставете да се пече на бавен огън.



GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #131 -: 27 Април 2013, 13:54:36 »
Маринован джолан на фурна


Рецептата е проста, но много ефектна.
Винаги избирам възможно най-големия джолан с кожа.
С остър нож надупчвам кожата и долната част на джолана.

За мариноването:
В една купа смесвам:
по 1 ч.л. черен пипер, млян кориандър и млян кимион;  и толкова сол (но тя е на вкус);
2-3 ч.л. червен пипер;
1 ч.л. чили (или сушена лютива чушка, натрошена на ситно);
1 с.л. горчица;
1 с.л. лимонов сок;
3-4 с.л. зехтин.
4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно.
1-2 с.л. сушени зеленчуци (навсякъде ги продават в пакетчета);

(ако джоланът е по-голям, може и повечко от подправките)

Всичко това хубаво се разбърква. Става като кашичка, с която обилно се маже джолана и се напъхва в прорезите на месото.

Приготвяне:
Така овкусения джолан го напъхвам в плик за печене.  С дебелата част към дъното. И той все едно, че „сяда” в плика. (Така е по-удобен за печене).
Обелвам 2-3 моркова и ги нарязвам на кръгчета (кубчета). Една две цели главички чесън. И тях ги слагам в плика.

Личвам вътре в плика и 100 мл бърбън („Джим бийм” примерно).

И в този вид го забравям в хладилника за 2-3 дни, като от време на време го раздрусвам добре.

Обикновено след третия ден престой, слагам плика в тавичка и във фурната на 200 С за около 1 час като преди това разхлабвам връзката на плика, за да може да „диша” при печенето и да не взриви плика.След това температурата се намаля на 150 С и се пече още около 2 часа.
Това време му е достатъчно на месото да вземе да се разкапва.
Вадя тавата и отрязвам горната част на плика и го връщам във фурната – под грила, за да се запече и получи и коричка. По желание може да се поръси с малко червен пипер. (за предпочитане леко лютив).

Това е ….. Вадиш …. изчакваш малко и обезкостяваш ….
Следват чашииииии винце и кайф ….

Забележка: подправките за марината могат да варират на вкус, но уискито е задължително
На снимката е след като плика е махнат и преди да се сервира пред лакомниците ….

Забележка:
Всички мазнотии и други остават в сока, който може да се сгъсти с една лъжичка царевично нишесте и да се сервира с морковчетата (които се топят) отделно в купичка и да се ползува като заливка …. макар че самият джолан е разкапан и няма нужда …
Все пак сосчето е пикантна добавка.








« Последна редакция: 27 Април 2013, 15:39:32 от Захарно петле »

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #132 -: 02 Май 2013, 11:32:46 »
Браво много хубава рецепта точно за по-добрата ми половинка  :thumbup:

marabu

  • Гост
Агнешко бутче с маслини
« Отговор #133 -: 02 Май 2013, 11:35:23 »
Една рецепта за Гергьовден - пробвах преди време, за да знам дали да пека в понеделник, нали си имам именник у нас  :smile1:

Агнешко бутче с маслини

1 (2 кг) агнешки бут
4-5 стръка розмарин
250-300 г зелени и черни маслини
5-6 скилидки чесън
250 мл (1 ч. ч.) сухо бяло вино
сол
смлян черен пипер
зехтин


Фурната се загрява на 150 С.
Агнешкото бутче се измива и се подсушава.
Посолява се и се поръсва с черен пипер от двете страни.
Агнешкото бутче се намазва обилно със зехтин.
Прехвърля се в огнеупорна тава.
Върху бутчето се нареждат необелените скилидки чесън и стръковете розмарин.
Агнешкото бутче се полива с виното.
Тавата се похлупва с алуминиево фолио.
Бутчето се пече 3 часа.
Тавата се отхлупва и се прибавят маслините.
Агнешкото бутче се връща във фурната да се запече 15 минути до златист цвят.
Охлажда се минимум 20 минути преди да се нареже.
Агнешкото бутче с маслини се разпределя по чинии и се поднася с хляб и сос от тавата.

източник : mycookingcreations.com

** Единствената забележка - прекалено лесно  ::) - резултатът е страхотен   :smile1:





vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #134 -: 09 Май 2013, 10:34:28 »
Дзвер, Юле :thumbup:
Да ти е жив и здрав Георги на патерица, Юл :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]