Автор Тема: Ястия с месо 2  (Прочетена 183974 пъти)

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #45 -: 06 Януари 2011, 14:07:52 »
                                   Свински котлети със сметанов сос


6 котлета от свинско месо
1 ч.ч. червено вино
4 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 малка заквасена сметана
100 г топено сирене


Котлетите се начукват, посоляват се и се поръсват с черен пипер и настъргания чесън. Поставят се в купа, поливат се с виното, покриват се със свежо фолио и се поставят в хладилник най-малко за 3 часа (най-добре - 12 часа). В тиган със сгорещена мазнина се изпържват за 4 минути от всяка страна и се редят в тавичка, изсипва се мазнината от пърженето и 1 ч.ч. вода. Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се пече 40 мин на 200 градуса. В съд на котлон се сипват сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Бърка се, докато стане хомогенна смес. Фолиото се маха и котлетите се заливат със сметановия сос. Пекат се още 10 минути.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 996
  • главен сладкар
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #47 -: 16 Януари 2011, 14:19:32 »
                                Пълнен заек върху канапе от зеленчуци-
Продукти-
1 домашен заек с неговите дреболийки,300г гъби,1ч ориз ,няколко стръка зелен лук,сол, черен пипер ,бяло вино-1чч, соев сос,масло-1/2 пак,червен пипер
За зеленчуците- 1/2 стрък праз,1 червена пиперка,1 зелена пиперка,1 тиквичка,2 моркова,сол черен пипер,бяло вино-1 ч ,соев сос,масло-1/2 пак.
Приготвяне-нарежете зеленчуците на по едри парчета ,овкусете с подправките и оставете настрани
Направете плънката за заека, като нарежете зеления лук,гъбите и дреболийките,задушете в малко масло докато омекнат  ,след което прибавете ориза и добавете виното, задушете докато виното се поеме от ориза,добавете всички подправки на вкус и оставете за десетина минути. Когато ориза е готов напълнете предварително осоленият и обилно намазан с масло и червен пипер заек,зашийте и поставете в тавичка в предварително загрята фурна на 250*с малко вода и останалото вино,покрийте с домакинско фолио и печете докато се образува хубава зачервена коричка ,към края на печенето добавете зеленчуците около заека махнете фолиото и печете още около 30 мин ,така зеленчуците остават малко хрупкави ,а зайчето получава хубав загар ,сервирайте с хубаво бяло вино

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #48 -: 13 Февруари 2011, 00:47:51 »
една лесна, много вкусна  рецепта. Единственото условие е да имате Термометър за месо. Без него .. нямам идея как да се оправите

Свинско контрафиле печено на ниска температура



800 г свинско контрафиле
тънки резени бекон
термометър за месо
огнеупорна тава



Фурната се загрява на 100 С.
Контрафилето се почиства и подсушава.
Омотава се плътно с резени бекон.
Прехвърля се в огнеупорна тава (няма нужда от сол и мазнина).
Свинското контрафиле се пече 60-90 минути или докато измерената Т с термометър покаже 60 С.
Месото се нарязва на порционни парчета.
Свинското контрафиле се поднася със задушени зеленчуци или картофено пюре.


** Месото става уникално меко и вкусно.. При мен беше 880 г филе, но не знам защо се пече към 90 минути. А беконът просто нямам думи колко е вкусен на 100 С 90 минути хрупкав трепач, е разбира се не допадна на всички в къщи, ама аз не им се сърдя имаше повече за мен  :smile1:
*** източник : ЖЖ на cuinera-catala (адашка от испания  :smile1: )


« Последна редакция: 13 Февруари 2011, 23:22:05 от marabu »

rossi123

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #49 -: 18 Февруари 2011, 13:48:18 »
Гулаш супа по унгарски

500 гр. свинско месо на малки кубчета
2 моркова
целина кочан
1 глава лук
2 чушки
250 гр. домати
сол, чер пипер
червен пипер
100 гр. дом. пюре
1/8л. червено вино
1л. бульон
400 гр. картофи

Запържваме хубаво месото в мас или олио и добавяме на ситно нарязаните моркови, целина,чушка, лук на полумесеци и домати може и консерва. НА слаб котлон задушаваме и добавяме сол, чер и червен пипер. Добавяме пюрето и виното, захлупваме с капак и на много слаб огън около 45 мин. да къкри. След това добавяме бульона и нарязаните на малки кубчета картофи, да кипне и намаляме отново котлона и захлупваме и да къкри още около 30-45 мин. на слаб огън до готовност на картофите. Сервира се гореща.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #50 -: 18 Февруари 2011, 15:59:38 »
Юлка, не стои ли като сурово и на вкус, не само на вид?
Иначе, мога да си пробвам новия термометър аз ::)

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #51 -: 18 Февруари 2011, 20:46:58 »
Веси бееееееее :P на снимката си изглежда съвсем изпечено :-* Аз също мисля да го пробвам тези дни :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #52 -: 18 Февруари 2011, 21:51:57 »
Весе, ако те притеснява цвета (ама то си е изпечено) може да го държиш до 70 С, но според мен на 70 С ще е доста вече сухо.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #53 -: 07 Март 2011, 18:44:55 »

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #54 -: 19 Март 2011, 22:05:57 »
Агнешко с орзо по гръцки



1 кг агнешко месо от плешка
2 глави кромид лук
1 с л ситно нарязан пресен риган
или 1 ч л сух риган
мляна канела
2 пръчки канела
2 с л зехтин
400 г консервирани и нарязани домати
1,2 л пилешки или зеленчуков бульон
400 г паста орзо
настърган Пармезан


• Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Месото се нарязва на кубчета със страна 4 см.
• В широка и огнеупорна тава се изсипва агнешкото месо.
• Добавят се лукът,риганът, пръчките канела, мляната канела, и зехтинът.
• Всичко се разбърка добре.
• Агнешкото месо се пече 45 минути, без да се покрива.
• По време на печенето, месото се разбърква веднъж.
• Добавят се доматите и бульонът.
• Тавата се покрива плътно с капак или алуминиево фолио .
• Месото се връща във фурната и се пече 1 час и 30 минути.
• Изваждат се пръчките канела.
• Прибавя се пастата орзо.
• Тавата се покрива отново и се връща във фурната.
• Агнешкото месо с орзо по гръцки се пече още 20 минути, като се разбърква веднъж.
• През това време орзото се сварява напълно, а сосът се сгъстява.
• Ястието се поръсва с Пармезан и се поднася с хрупкав хляб.



* Рецептата Агнешко с орзо по гръцки е за 4 порции

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #55 -: 21 Март 2011, 20:38:04 »
Тази рецепта е испанска и прилича на Руло Алисия на Габи,но е по-различна.Намерих я в Е-Кулинар,но я измених по мой вкус. Чудех се как да я кръстя и накрая реших като ще е гарга да е рошава ;D Имаме "Руло Алисия",защо да няма и "Руло Радост" Надявам се рецептата да ви хареса.

Руло Радост

Продукти:
0.500 кг кайма смес от свинско и телешко приготвена като за пържени кюфтета
0.200 кг пушен  бекон на ивици
0.200 кг шунка  
0.500 кг пилешки гърди / една "пеперуда" / - без кожа и кости
0.150 кг кашкавал
3 триъгълничета топено сирене
2 моркова

Приготвяне:
Каймата както писах по-горе е приготвена и овкусена с подправки по ваш избор като за пържени кюфтета.
Беконът е хубаво да си го купите предварително нарязан на тънки ивици.
Морковите,кашкавала и шунката също нарежете на тънки ивици.За морковите ползвах белачката за картофи.
Топеното сирене разделете всяко по на четири триъгълничета.
Пилешките гърди разделяме на четири парчета,начукваме до изтъняване и овкусяваме/ аз ползвах подправка за печено пиле на Пикантина/
Пригответе си правоъгълна форма за кекс / моята е с размери 27/10/8 см,като в основата е по къса /Давам размерите,защото количеството продукти е точно за нея.Обличаме отвътре формата с алуминиево фолио,така че да излезе и над формата.Намасляваме леко и започваме да редим.
Нареждаме парчетата бекон така,че да излизат и извън формата.
Следват двете пилешки пържолки - те покриват дъното.
Върху тях редим 12-те триъгълни парченца топено сирене.
Покриваме с половината кайма.
Над нея : половината от шунката,морковите и кашкавала/ в посочения ред/.
Другата половина кайма и отново :шунка,моркови,кашкавал.
Най-отгоре : останалите две пилешки пържоли и загъваме стърчащите парчета бекон.
Загъваме фолиото и ако не ви стигне / както при мен / да покриете плътно,няма страшно.Изрязвате още едно парче и с него хубаво завивате отгоре,но така,че да стане  опаковано самото руло като саламче.Ама и аз обясних....... ;D
Печем в предварително загрята на 200* фурна.От време на време намалявах до 150*,за да не почне да кипи. Моята фурна е с вентилатор и времето за печене беше около час и 20 мин.Оставих още десетина мин.на изключена фурна.
След като поизстина малко,чак тогава отвих фолиото.Нямаше нужда от дозапичане.Беконът имаше страхотна коричка.

Това е.Обясненията са повече,но рулото става бързо,много е вкусно и засищащо.За днес остана и установих,че и студено е много хубаво.




Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #56 -: 24 Март 2011, 22:42:46 »
Лимонови свински шницели със салата



2 марули или салати
75 г черни маслини без костилки
1 червена чушка
2 глави кромид лук
1 (425 мл) консерва царевица
3 с л бял винен оцет
3 с л зехтин или олио
сол
смлян черен пипер
захар
2 стръка розмарин
1 лимон
4 х 175 г свински шницела
20 г настърган Пармезан или Балкан


САЛАТА

Марулите се измиват и подсушават.
Нарязва се на ивички или се накъсва на дребни парчета.
Лукът и чушката се почистват, измиват и нарязват на кръгчета.
Царевицата се отцежда.
В купа за салата се смесват марулята, маслините, чушката, царевицата и лукът.


ЗАЛИВКА

В малка купа се разбъркват 1 с л вода, оцетът и на вкус сол, черен пипер и захар.
Добавят се 2 с л зехтин.
Всичко се разбърква до еднородна смес.


ШНИЦЕЛИ

Розмаринът се измива и подсушава, след което се откъсват игличките, а стръкове се изхвърлят.
Лимонът се измива с гореща вода.
Подсушава се с кухненско руло и нарязва на тънки филийки.
Месото се почиства, измива се и и подсушава.
Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.
В голям тиган се сгорещява 1 с л зехтин.
Изпържват се шницелите за по 3-4 минути от всяка страна.


Лимонови свински шницели със салата


Междувременно салатата се разбърква внимателно с приготвената заливка.
Нарязаният лимон и игличките розмарин се изсипва при месото и се запържват за кратко.
Лимоновите шницели и салата се разпределят в 4 чинии.
Отгоре се поръсват с настърганият Пармезан.
Поднасят се с мек хляб или пита.

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #57 -: 30 Март 2011, 22:03:36 »
Месо с кисели краставички



400 г свинско месо (шол)
1 глава кромид лук
2 кисели краставички
3 с л заквасена сметана
сол
смлян черен пипер
олио


• Месото се нарязва на ивици.
• Лукът се нарязва на полумесеци, а краставичките на кръгчета.
• В тиган се сгорещява 1 с л олио и се прибавя месото.
• Запържва се за 4-5минути, след което се прибавя лукът.
• Готви се 5-8 минути, като се разбърква от време на време.
• Добавят се нарязаните краставички и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
• Ястието се задушава 2-3 минути, след което ce сипва сметаната.
• Всичко се разбърква и се готви още 1-2 минути.
• Месото с кисели краставички се поднася топло с картофено пюре или варени макарони.

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #58 -: 03 Май 2011, 14:29:11 »
Свинско руло с ароматна плънка от градински подправки




Продукти

1,5 кг. цяло свинско парче бут или плешка
200-300 гр. бекон на ленти
2 шепи накълцани градински подправки (1 шепа магданоз + 1 шепа розмарин със салвия)
сол
черен пипер
олио

Приготвяне


Включете фурната да се загрее на 130° и се заемете с месото.
Поставете го на дъска за рязане и внимателно го изтънете до 2,5 см., като същевременно го оформите на правоъгълник.
Подсушете го и го подправете със сол и черен пипер.
Поръсете по цялата му повърхност накълцаните градински подправки.
Завийте месото на руло. Отново попийте излишната влага и го намаслете обилно с олио. По желание, може да го поръсите в този момент с малко лют червен пипер. Следва да покриете рулото с лентите бекон, като леко ги застъпвате. Ако беконът, който ползвате е суров и не осолен, следва преди това да поръсите рулото и с малко сол (аз ползвах малки люспи морска сол). Овържете сега всичко добре с канап за месо и поставете рулото в тавичка, върху скара.
Печете около 1,5 - 2 часа, след което засилете фурната до 230°. Допечете го за още около 30-40 минути, или докато придобие приятна златиста коричка.

Извадете изпеченото руло от фурната и го завийте с алуминиево фолио за 10-на минутки, да се задуши.

Освободете от конеца и поднесете със сварени на пара зеленчуци (бейби морковчета, млад зелен фасул, грах), поляти обилно с разтопено масло и поръсени с прясна мащерка. Идеално пасва и със запечени малки, млади картофки с гъби,  джинджифил и куркума.

Добър апетит!

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #59 -: 18 Май 2011, 14:33:29 »


Агнешко по монголски

Продукти:


400гр. крехко агнешко месо /агне- 16кг./,
1ч.л. ситно нарязан пресен чесън /без перата/,
2ч.л. настърган джинджифил,
1с.л. тъмен соев сос,
1с.л. сухо шери,
1с.л. сусамово мясло,
2ч.л. нишесте,
1 голяма глава кромид лук,
2с.л. олио,
2 ч.л. сусам

Нарежете месото на тънки филийки-2мм., а после на къси лентички. Сложете го в дълбок съд и после прибавете всички подправки и течности, без сусама, олиото и лука. Объркайте добре, покрийте и оставете да се маринова около 2часа. В дълбок тиган загрейте 2с.л. олио. Запържете за 20 сек. нарязаният на колелца лук и извадете.Запържете месото около 2мин. при постоянно бъркане, отнемете от огъня и върнете лука при него. Поднесете веднага, като поръсите със сусам.



Вместо настърган джинджифил, използвах смлян, вместо сусамово масло – зехтин. Вместо 2с.л. олио – 1 с.л. плюс 2с.л. зехтин. При изваждането на лука / 1 стрък пресен/ ми се видя малко течността и добавих още една лъжица олио.
NB – месото да е крехко агнешко, и нарязано на тънки лентички. В противен случай ще остане доста сурово след термичната обработка.
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]