Автор Тема: Ястия с месо 2  (Прочетена 187887 пъти)

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #16 -: 10 Март 2010, 10:19:47 »
  Хрупкави пилешки бутчета "Сигнал"




Необходими продукти :

8 пил. бутчета / долната част/
майонеза
кисело мляко
чесън
галета

Пилешките бутчата се мажат обилно с майонеза, овалват се хубаво в галетата и се редят в тавичка, без да се слага мазнина.Пекат се на 200 гр. около 1 час, в предварително загрята фурна/ да станат по- бързичко /.Пекат се докато хубавко се зачервят.Прави се сос от равни части майонеза и кисело мляко/ от него може и повечко да се сложи, да не е много тежък соса/ , разбива се до хомогенна смес, прибавя се скилидка чесън.С него се заливат бутчетата.


Lety

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 279
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #17 -: 15 Март 2010, 19:49:21 »

         
                     

                     Печени шпиковани свински ребърца

    Продукти:
    1 1/2 кг. свински ребърца с бекон стреч
    100 мл. червено вино;
    сол

    За мариноване:
   4-5 ч.л.дижонска горчица;
   3 с.л. сос "Уорчестър";
   3 с.л. соев сос;
   черен пипер;
   кимион;
   мадраско къри;
   4-5 скилидки чесън за шпиковане на месото

    За соса:
   1 скилидка чесън;
   4-5 гъби с размер, като за пълнене (или равностойно на тях количество от по-дребните);
   1 с.л. зехтин;
   1 с.л.(с връх) брашно;
   сол и черен пипер на вкус

   магданоз за поръсване

   Ребърцата са с кост, така че първо се нарязва месото по дължината на костите на ребрата, но така че да не се стига до долу, а да останат свързани откъм едната страна.
   След нарязването, се овкусяват, като се наръсват с черен пипер, кимион и мадраско къри и от двете страни, а също и в срезовете. Не солете месото, прибавянето на сол на този етап, прави месото после по-жилаво при печенето.
   Скилидките чесън се обелват, срязват по дължина на две. Месото се набожда с острието на ножа на дълбочина малко по-голяма от дължината на скилидката. В прорезчето се пъхва чесънче и процедурата се повтаря на различни места в месото до изчерпване на скилидките. След шпиковането, се слага горчицата върху месото и с пръсти се намазва много добре от всички страни.
   Месото се слага в подходящ съд, залива се със соевия сос и соса "Уорчестър", захлупва се, съда се разтръсква няколко пъти и се оставя да престои в хладилника цяла нощ.
   На следващия ден, месото се слага в тавата, в която ще се пече, залива се с виното, псолява се, прибавя се и малко вода. Тавата се покрива с фолио за печене и се слага в предварително загрятата на 230 градуса фурна. След около 40 минути, фурната се намалява на 200 градуса и се пече още около 30 тина минути. След това, фолиото се маха, около 2/3 от течността в тавата получена при печенето се отлива в друг съд и месото се връща във фурната на функция "грил" (70%), да се запече до светлокафява коричка, като на всеки 5-6 минути се вади и полива със сосчето останало в тавичката.
   Докато месото се допича, на котлона се загрява, в дълбок тиган или тенджерка, 1 с.л. зехтин и в нея се пуска една цяла обелена скилидка чесън (хубаво е малко да я понатиснете с плоската част на ножа върху дъска, леко да се приплесне, така ще ароматизира по-добре соса), добавя се и брашното и почти веднага се прибавя и отлятата от тавичката част на соса от печеното - това става при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. След като се добави соса, ако сместа е много гъста, може да се сложи и малко вода. Гъбите се нарязват на едро и се прибавят към сместа. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Оставя се да ври на тих огън около 10-тина минутки.    Сосът трябва да се получи със средно гъста консистенция.
   Ястиието се сервира полято със сос и наръсено сс ситно накълцан маганоз.


     * "Свински ребърца с бекон стреч" беше точното наименование по етикет на месото

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #18 -: 16 Март 2010, 10:11:48 »
                                                   Свински хапки с картофи и гъби
 
                                   

Необходими продукти:

700-800 гр. свинско месо, нарязано на хапки
1.5 кг. картофи
500 гр. гъби
олио
1 с.л.червен пипер
сол на вкус , аз сложих една равна супена лъжица

Слатате олио на дъното на тавичката, в която ще  приготвяте ястието и добавяте нарязаното на хапки месо.Когато леко се запече добавяте гъбите.Когато и те поомекнат - слагате червеният пипер , а минута след него картофите.Посолявате на вкус и добавяте вода толкова, че почти да покрие картофите.Запичате до готовност.

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #19 -: 23 Март 2010, 20:23:09 »
Оризов венец с мариновани свински хапки...

Продукти:
500 гр. свинско месо
4 стръка зелен лук
1 голям морков
1 гл.стар лук


За марината:
100 гр.тъмен соев сос
4 скилидки чесън
черен пипер
50 гр.олио
сол

за гарнитура:
1 ч.ч чаша дълъг ориз
сол

Сипваме соевия сос,олиото,пресования чесън,черния пипер и солта(ако соевия сос не е солен) в купа.Леко разбиваме с тел. + месото нарязано на не много големи парчета.Всичко объркваме хубаво с ръка,покриваме купата с домакинско фолио и оставяме 20 минути в хладилника.През това сваряваме обикновен бял ориз в леко подсолена вода.Моркова,лука нарязваме на средни ивици.В тиган на силен котлон загряваме малко мазнина и изпържваме моркова.След като леко се зачерви,хубаво е да остане леко хрупкав,махаме го в чиния,В същата мазнина запържваме за 2-3 минути и лука,първо стария,после и зеления.Накрая изпържваме и месото,като го изсипваме  в тигана заедно с марината.Пържим на много силен котлон без капак.Като изври соса месото ще остане на мазнина запържваме до златисто,като внимаваме месото да придобие лека коричка и да остане сочно отвътре.
От варения ориз оформяме венец върху чиния.В средата поставяме от изпържените зеленчуци,отгоре подреждаме късовете месо.Леко поливаме ориза със соса от месото...

Така мариновато месо остава много крекхо,тази марината става и за телешкото...

Добър апетит!!!
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #20 -: 19 Април 2010, 22:42:19 »
Задушени свински пържоли



800 - 900 г свински вратни пържоли
5-7 скилидки необелен чесън
2 с л захар
60 мл бял винен оцет
200 мл сухо бяло вино
1 с л олио или зехтин
сол
смлян черен пипер


• Фурната се загрява на 160 С.
• Свинските пържоли се начукват.
• Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
• Нареждат се в огнеупорна тава заедно с леко намачкани, необелени скилидки чесън.
• Напръскват се с олиото.
• Пържолите се поръсват със захар и се заливат с оцета и виното.
• Тавата се похлупва с алуминиево фолио или капак.
• Пекат се 90 минути, след което се маха фолиото.
• Пържолите се оставят да се зачервят, след което се обръщат.
• След като зачервенеят и от другата страна се изваждат.
• Поднасят се топли с гарнитура : задушен ориз, пържени картофи, пържено кисело или брюкселско зеле.
• Много подходящо е към пържолите да се поднесе и резен лимон.




marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #21 -: 04 Май 2010, 22:12:24 »
Пържен дроб с лук



500 г черен дроб
3 глави кромид лук
100 мл олио
1/2 връзка магданоз
брашно
сол
смлян черен пипер
прясно мляко


• Черният дроб се почиства.
• Нарязва се на порционни парчета.
• В купа се поставят нарязаният дроб.
• Залива се с прясно мляко и се оставя за няколко часа.
• Отцежда се добре.
• Парчетата дроб се поръсват със сол и черен пипер.
• Овалват се в брашно.
• Изпържва се в сгорещеното олиото.
• Прехвърля се в тава с капак или огнеупорна тенджера.
• Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
• Мазнината от пърженето се прецежда.
• Лукът се задушава в прецедената мазнина.
• Разбърква се със ситно нарязаният магданоз.
• Посолява се на вкус.
• Лукът се изсипва върху изпърженият дроб.
• Ястието се похлупва с капак.
• Поднася се със съда, в който е приготвено.
• Всеки сам си взима по малко, за да се запази дробът топъл до края на консумацията му.

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #22 -: 18 Май 2010, 10:31:04 »
Агнешко месо с бакла

Продукти: 1кг. агнешко месо, 1 връзка пресен лук, 1кг. бакла, 4-5 с.л. масло /олио/, 1 ч.л. червен пипер, 1ч.л. брашно, 1 връзка копър, черен пипер и сол на вкус. За гарниране – 2-3 глави чесън и 500гр. кисело мляко.

Приготовление: Измиваме, нарязваме месото и го почистваме от ципите. Задушаваме го в мазнината с малко вода. След като поомекне месото, прибавяме почистената е измита бакла. Поръсваме с червен пипер, наливаме още малко топла вода 200-300мл. и захлупваме тенджерата на умерен огън. Докато месото и баклата поомекнат напълно, доливаме често по малко гореща вода. Посоляваме на вкус, прибавяме размитото в малко вода брашно и нарязания копър. Варим на тих огън до пълното сваряване на продуктите. Поднасяме ястието със счукан с оцет и олио чесън и отцедено кисело мляко. Който обича овче кисело мляко, още по добре.
Добър апетит!
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #24 -: 01 Юли 2010, 22:39:53 »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #26 -: 01 Август 2010, 18:08:19 »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #27 -: 16 Август 2010, 13:21:52 »
« Последна редакция: 25 Февруари 2013, 17:55:26 от pep-4o »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #28 -: 08 Септември 2010, 15:47:15 »

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Ястия с месо 2
« Отговор #29 -: 19 Септември 2010, 11:21:29 »
Орзо с пилешко, гъби и грах



Необходими продукти за 4 порции :

1 1/2 чаша орзо
200-300 грама пилешко - сварено и обезкостено
4 с.л. консервиран грах
3 с.л. мариновани гъби
1 малка глава лук
100 гр. настърган кашкавал
3-4 с.л. зехтин
1/2 ч.л.риган


Орзото се сварява в подсолена вода , като  се спазват указанията на опаковката.Докато ври в зехтина се запържва лука, като стане прозрачен се добавят гъбите, но само за няколко минути, не ги пържете много, 2-3 мин. са достатъчни.Пилешкото се нарязва на малки парченца.
Орзото се прецежда и се слага в съда, в който ще се пече / аз използвах тавичка от йенско стъкло/.Към него се добяват запържените лук и гъби така както са си с мазнината, пилешкото, граха, ригана и хубаво се разбърква.Отгоре се поръсва с кашкавала и се запича за кратко, докато кашкавала се разтопи .

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]