Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 02:03:19

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Торти « назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Торти  (Прочетена 119241 пъти)
« Отговор #105 -: 18 Юни 2006, 07:23:45 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2051

WWW Ел. поща
Благодаря на всички за хубавите пожелания!
Тортата вече е изядена Smiley Рожденичката въобще не се впечатли от подаръците, а наблегна на тортата Smiley
Тортата беше от три реда бисквити(напоени в прясно мляко), сладко от ягоди и сметана помежду им, че лесно се прави, но пък става много вкусно и моите хора много го обичат. Та наредих ги аз бисквитите и крема снощи и оставих за една нощ в хладилника да омекнат. Сутринта изрязох ягодката и направих покритието. Въпреки че си бях купила всички продукти за направата на фондан, забърках си моя измишльотина от малко шортънинг, пудра захар, вода, брашно, сух белтък. С фондан сигурно щеше да е по-добре, ама като не обичам да спазвам рецепти... За червеното вече се оплаках, въпреки че ползвам уж най-хубавите бои, много трудно постигнах този наситен цвят, зеленото беше лесно.
Ето снимки на щастливата рожденичка и сестра и!
Активен

« Отговор #106 -: 18 Юни 2006, 07:44:49 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1621
Първа флейта и втора цигулка

Големи са сладурани Танита, да са ти живи и здрави! flower inlove
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #107 -: 18 Юни 2006, 10:22:30 »
Morena
Помощник-готвач
Публикации: 460

Големи са сладурани Танита, да са ти живи и здрави! flower inlove
ППДВ !  Особенно на последната снимка, както са седнали и двечките inlove .... сладкишки малки..
Активен

MZ
« Отговор #108 -: 18 Юни 2006, 11:51:11 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7717
Юлия

Какви са сладурки  inlove

да са ти живи и здрави и пак да направиш торта  Grin
Активен
« Отговор #109 -: 18 Юни 2006, 15:41:34 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4173

Ел. поща
Таничка, с малко закъснение: Да ти е честита рожденичката и да ти носи само радост!!!
Имаш две невероятни кукли, които много са пораснали от последните снимки, които съм виждала.

(за тортата няма да коментирам, тебе съм те признала - майсторица си!!! Възхищавам ти се на сръчните ръце!)
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #110 -: 18 Юни 2006, 18:23:00 »
IPA
Чирак
*
Публикации: 28

Танита, hi
Всичко, което правиш е невероятно.  clapping

Да са ти живи и здрави малките принцеси. Колко са порастнали.  happybday
Активен
« Отговор #111 -: 18 Юни 2006, 18:50:06 »
mimi_s
Чирак
*
Публикации: 8

Ето и една от мойте торти

http://www.gotvetesmen.com/gallery/displayimage.php?album=32&pos=4
http://www.gotvetesmen.com/gallery/displayimage.php?album=32&pos=3
http://www.gotvetesmen.com/gallery/displayimage.php?album=32&pos=2
http://www.gotvetesmen.com/gallery/displayimage.php?album=32&pos=1
http://www.gotvetesmen.com/gallery/displayimage.php?album=32&pos=0

« Последна редакция: 19 Юни 2006, 08:12:56 от natalyna » Активен

mimi_s
« Отговор #112 -: 19 Юни 2006, 08:10:27 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

mimi_s, добре дошла сред нас! flower Много сладка торта! thumbup Няма ли да пуснеш рецептата? Отгоре с шоколадоваглазура на капки ли е? И въобще дай повече информация! wink1

Позволявам си да ти поправя поста и да пусна поне една от снимките директо тук! angel
Активен

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #113 -: 19 Юни 2006, 18:51:17 »
mimi_s
Чирак
*
Публикации: 8

Благодаря ти, че си поправила поста ми, нещо неможах добре да се справя с качването на снимките. Тортата е много лесна. Блата се прави от 4 яйца, 1 ч.ч. захар и 1 и половина ч.ч. брашно с набухвател + ванилия. Може да се сложи и какао, ако искаме да е кафяв блата. Изпича се и се разделя на две, сиропира се със сока от компот. Кремът между блатовете го правя от пасирани ягоди със захар, добавям  заквасена сметана 3-4 с.л. и половин кофичка кисело мляко. Прибавям и желатин. А кремът отгоре е крем - ванилия. Украсата е от разтопен шоколад. Тортата е лесна и вкусна.
Активен

mimi_s
« Отговор #114 -: 21 Юни 2006, 15:20:38 »
Morena
Помощник-готвач

Виенска торта(супер шоколадова мммм.... )

Блат:
150г тъмен шоколад
200 г масло
100 г п. Захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Блатът се приготвя, като шоклоадът се стопява на водна баня, охлажда се.  Маслото се разбива съсд захарта, прибавята се жълтъците един по един, охладения щоколад, брашното и белтъците на сняг + щ. Сол. Сместа се изсипва в намаслена форма – 24 см (при мен 26см и с пекарска хартия) и се пече в загрята на 180° около 40 минути. Центърът може да е леко кремообразен (при мен не беше). Изваважда се от формата и се охлажда.

Крем/ ганаш:
200 г тъмен шоколад
400мл Сметана + 2с. л. п. Захар/
2 с.л. ром
Сметаната за ганаша  се загрява, прибавя се шоколад, когато се разтопи се маха от огъня, охлажда се и се слага в хладилника най малко за 2 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем, като се прибави ромът.

Блатът се срязва на две и се пълни с 2/3 от крема. Останалията крем се използва за украса.
                                                                                                                                              Сп. Меню

Аз използвах украсата на друга торта пак от Меню за която е нужно:

150 г тъмен шоколад
1 с. л.нарязани листа от мента (при мен без, че нямах за съжаление)
16 череши или вишни с костилките и дръжките
150 мл сметана

Тортата се намазва отвсякъде със разбитата  сметана .
Половината от шоколада се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади до 32° (как ли пък не съм ги мерила :crazy:) . Черешите се топят до половината във шоколада и се оставят да се стегнат върху хартия за печене. Останалият шоколад се смесва с нарязаната мента и се разстила на тънък слой в тавичка, застлана с полиетиленово фолио и се слага в хладилника да се втвърди.
С черешите и начупения ментов шоколад се украсява тортата.
                                                                                                                                                  Сп. Меню

Моите впечатления:
Всъщност само това, че крема на тортата след престоя от 2 часа (  :thinking:може би трябва повече да постои, да е по – студена сметаната) в хладилника не стана на пухкав крем, а стоеше гъста, но течна смес. Та ако при това полжение го оставите да постои в хладилника, се стяга и тогава вече може да се намаже блата.

Тортата наподобява на вкус на Гараш (това според мнението на феновете  на Гараш-а , че аз точно фен не съм и’) ама не съвсем де ....и е убиец вкусна ..... и шоколадовааааа....

Препоръчвам!!!

« Последна редакция: 21 Юни 2006, 15:28:23 от Morena » Активен

MZ
« Отговор #115 -: 21 Юни 2006, 17:31:07 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2051

WWW Ел. поща
Браво Моренка, много красива и вкусно изглеждаща торта, личи си че с голям мерак е правена Smiley !
Нямаш спирачки ти, давай следващата!
Активен

« Отговор #116 -: 21 Юни 2006, 18:52:55 »
Morena
Помощник-готвач

...Нямаш спирачки ти, давай следващата!
Благодаря Тани !
 SmileyМи май от твойта инерция съм прихванала .
Активен

MZ
« Отговор #117 -: 24 Юни 2006, 18:43:17 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман

Днес правих торта за 1 рожден ден на Дани, който е на 28, ама го празнувахме сега.

Нарекох я ала Raffaello(като бонбоните), защото крема е с кондензирано мляко, масло и настърган кокос. Между блатовете сложих и ягоди. Тортата е покрита с марципан, а орнаментите и обувките са от захарен фондан(направих и от марципан, но съхне много бавно). Тези обувки ги правих точно три пъти, докато им хавна цаката. Е, винаги можеха и да са по-добре, но с крещящо мъниче наоколо - толкова. На снимката цвета на обувките е по-скоро зелен, но иначе беше повече към синьо(този път тази синя боя, не беше толкова наситена).  Утре ще пусна снимка на разрез.

* Torta za 1 godishnina na Dani - 1.jpg (51.41 KB, 500x375 - видяно 3867 пъти.)
« Последна редакция: 24 Юни 2006, 20:03:17 от natalyna » Активен

« Отговор #118 -: 24 Юни 2006, 18:53:50 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7717
Юлия

Нат  swoon swoon w00t clapping

просто нямам думи  4u
Активен
« Отговор #119 -: 24 Юни 2006, 18:58:50 »
Скарлет
Главен Готвач
Публикации: 543

Наталинче, и аз останах с отворена уста.........
Тортата е много сладка с тези малки обувчици,незнам как си ги измайсторила,но са страхотни!
А,фондана как го направи???
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Торти « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio