Автор Тема: Записки от кухнята на Емили II  (Прочетена 99263 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #15 -: 10 Ноември 2009, 17:23:47 »
Емке, ти нямаш ли от този плод да го снимаш и покажеш?
ТАка по обясненият ами прилича на един дето тук съ виждала  :hmmm: :hmmm:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #16 -: 10 Ноември 2009, 18:21:27 »
Ами на снимката има едничка, точно до чашата, ама май не се вижда добре.

Като се прибера давечера, ако е оцеляла и не са я изяли, ще я снимам, ако ли не - утре като ми донесе майка още, ще снимам на 100 % :smile1:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #17 -: 10 Ноември 2009, 21:24:13 »
Ето и снимчиците. :smile1:

Цяла и разрязана....

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #18 -: 10 Ноември 2009, 22:05:52 »

 Емич,

 мерсаж мила  :air_kiss: Ей таквоз чудо не бях виждала до сега  ;D Вече е решено - ще правя швепс от дюля, пък каквото ще да става  :smile1:

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #19 -: 13 Ноември 2009, 18:25:28 »

 Еми,

 идвам вече с благодарности за швепса. Значи с дюля стана идеален, но толкова ни хареса, че не изчакахме да се газира дори. Аз направих 1/2 доза, и съжалих много. Днес се прибирам от работа и какво да видя - останала само 1/2 бутилка, а аз се канех да си го прелея в каничка и да си го изфотя. Да ама не. Снимни ще има при следващата доза  ;D е, надявам се де  :smile1:

 Благодаря ти мила  :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #20 -: 15 Ноември 2009, 23:16:53 »
 :yahoo:, Пепи!

Аз направих по същия начин и с ябълки, нашенски, те дават повече сок. Мноооого ни хареса.

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #21 -: 15 Ноември 2009, 23:36:55 »
Пълнени питки

5 питки - земели
1 кренвирш
7-8 гъби печурки
3 кисели краставички
3-4 ск. чесън
2 с.л. олио
кашкавал


  • Нарязваме гъбите, кренвирша и краставичките на дребни кубчета.
  • В тиган загряваме олиото и слагаме гъбите.
  • Като поомекнат, добавяме кренвирша и краставичките.
  • Разбъркваме и пържим 15-тина минути, докато се изпари влагата на гъбите.
  • Прибавяме ситно нарязания чесън, пържим още 3-5 минути и сваляме от огъня.
  • Внимателно отваряме земелите отгоре и изваждаме част от вътрешността.
  • Напълваме питките и ги подреждаме върху леко намазнена пекарска хартия.
  • Печем ги 15 минути в предварително загрята умерена фурна.
  • Изваждаме ги, върху всяка питка слагаме рендоснан кашкавал.
  • Притискаме го леко, за да влезе през отвора, към вътрешността на питката.
  • Връщаме ги обратно във фурнана и допичаме, докато се разтопи и запече кашкавала.
  • Сервираме питките топли.

         



Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #22 -: 18 Ноември 2009, 22:46:42 »
Салата от карфиол "Тромба"

300 гр. карфиол
3 червени печени пиперки
3 ск. чесън
3 с.л. ситно нарязан магданоз
5 с.л. олио
1 с.л. балсамико



  • Накъсваме карфиола на розички и го бланшираме за 5 мин. във вряща подсолена вода.
  • Пиперките и чесънът счукваме в хаванче с малко сол.
  • В купичка смесваме олиото с балсамикото и магданоза и разбъркваме.
  • Прибавяме счуканите пиперки и чесън и размесваме отново.
  • Слагаме добре отцедения карфиол в купа и заливаме с пиперковия сос.
  • Разбъркваме добре, оставяме да отлежи 15-тина минути и сервираме.

Добър апетит! :smile1:






bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #23 -: 19 Ноември 2009, 02:23:27 »
Емили, обожавам салата от карфиол. Пипреките ще му придадат чуден привкус.  :thumbup:

Опитай следващият път, без да бланшираш карфиола, нека е суров, после може да споделиш. ;D

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #24 -: 19 Ноември 2009, 10:35:53 »
Благодаря, Жоре.

Да си призная, позамислих се преди да цопна карфиола във водата, но реших първо така, пък ако се хареса да пробвам и суров.

Ефектът беше страхотен. Омете се за отрицателно време. Сега, подкрепена е от тебе, задължително още довечера салатата ще бъде със суров карфиол. :yahoo:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #25 -: 30 Ноември 2009, 22:12:31 »
Гъбена салата

500 гр. гъби печурки
3 ск. чесън
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. балсамико
1 яйце
3 с.л. вода
брашно
сол
олио за пържене


  • Измиваме и подсушаваме гъбите.
  • Яйцето разбиваме  добре с водата.
  • Овалваме гъбите  в брашно и след това в яйцето.
  • Изпържваме ги се в сгорещено олио.
  • Ситно нарязания чесън смесваме с магданоза и балсамикото.
  • Слагаме гъбите в купа и добавяме чесновата смес.
  • Подправяме със сол на вкус и разбъркваме добре.
  • Оставяме 15-тина минути, да се смесят вкусовете и сервираме.

* След като изпържим гъбите, не ги отцеждаме много добре, за да остане част от мазнината и за салатката.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #26 -: 03 Декември 2009, 14:57:15 »
Emili, гъбената салата изглежда страхотно!  :thumbup:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #27 -: 05 Декември 2009, 12:43:44 »
Благодаря,благодаря!  :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #28 -: 05 Декември 2009, 12:48:25 »
Супа от горски гъби

2-3 с.л. сушени манатарки
2-3 с.л. сушени челадинки
2-3 с.л. сушени пачи крак
2 моркова
2 картофа
1 сурова пиперка
3-4 с.л. олио
2 л. зеленчуков бульон
фиде
сол, чер пипер и ронена чубрица


  • Сушените гъби накисваме в гореща вода за 30 минути.
  • През това време нарязваме почистените зеленчуци на кубчета.
  • Загряваме мазнината в тенджера и слагаме морковите и пиперката да се позапържат.
  • След това добавяме картофите и гъбите, заедно с отварата, в която са били.
  • Подправяме със сол и чер пипер на вкус, и заливаме с бульона.
  • Оставяме супата да къкри на тих огън, до омекване на продуктите.
  • Добавяме фидето, 10-тина минути, преди да свалим супата от огъня.
  • Накрая наръсваме с ронена чубрица.




Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #29 -: 10 Декември 2009, 21:52:03 »
„Червена”  салата

700 гр. картофи
2-3 малки главички червено цвекло
2-3 сурови пиперки
1 стрък праз
3 ск. чесън
олио,  оцет и сол на вкус



  • Картофите и цвеклото измиваме добре и сваряваме по отделно в подсолена вода.
  • След като изстинат, ги обелваме и нарязваме на кубчета.
  • Празът и чесънът нарязваме на ситно и леко „настискваме ” с малко сол.
  • Пиперките нарязваме на пръчици.
  • Смесваме всички продукти в салатиера.
  • Подправяме с олио, оцет и сол на вкус и разбъркваме.






 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]