Автор Тема: Записки от кухнята на Емили II  (Прочетена 99157 пъти)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #105 -: 23 Юли 2012, 16:27:22 »
Танюша, надявам се да ви се е харесало мезето.  :air_kiss:

Прииска ми се да направя за половинката ми дробчета, и понеже не съм много наясно, как точно се правят по селски, реших, че ще е най-добре мойте да са по градски.  :innocent:  :P

Дробчета по градски
 

500 гр. пилешки дробчета
2 големи глави кромид лук
3-4 пиперки
100 гр. доматено пюре
250 мл. изветряла бира
5 с.л. олио
1 ч.л. универсална подправка / вегета/
ронена чубрица



  • В тиган с капак загрявам олиото и слагам едро нарязаните лук и пиперки.
  • Добавям доматеното пюре, разбърквам и слагам капака.
  • Оставям така, на умерен огън, докато си нарежа дробчетата.
  • След това, прибавям и тях в тигана и поръсвам с подправките.
  • Заливам с бирата, разбърквам и оставям да къкри под капак 15-тина минути.
  • Махам капака, разбърквам и оставям да се доготви, докато се сгъсти – още 15-тина минути.

Е, това е,нищо особено!
Да Ви е сладко!

iv_deleva

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #106 -: 20 Август 2012, 15:52:32 »
Емили, аз ще трябва да ги направя във вариант "Дробчета-Вилна зона" - много са сочни тези, аплодисменти!

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #107 -: 10 Ноември 2013, 23:00:14 »
iv_deleva, искрено се извинявам, че едва сега ти отговарям...  :innocent:  Благодаря ти, надявам се "Дробчета- Вилна зона" да са Ви харесали.  :air_kiss:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #108 -: 10 Ноември 2013, 23:05:46 »
Ориз с дюли

3 дюли / средно големи/
1 гл. лук
2 моркова
1,5 ч.ч. ориз
3 скилидки чесън
150 гр. домати от консерва
100 мл. олио
Сол, чер пипер и ронена чубрица на вкус


  • Дюлите се измиват, почистват от семенната част и се нарязват на купчета.
  • Лукът и морковите също се почистват и нарязват на дребно, а чесъна се накълцва.
  • Олиото се загрява, слагат се дюлите, зеленчуците и доматите и се задушават около 15 минути.
  • След това се добавя изчистеният и измит ориз, чубрицата и се подправя със сол и пипер.
  • Оставя се да на котлона, докато оризът стане стъклен, като се разбърква да не загори.
  • Прехвърля се в тавичка и се долива гореща вода в пропорция 3:1.
  • Пече се в умерена фурна до готовност.
  • По желание може да се сервира с кисело мляко.

Добър апетит!

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #109 -: 27 Декември 2013, 19:54:04 »
Танюша, надявам се да ви се е харесало мезето.  :air_kiss:
.........
Определено! Беше страхотно, признавам!  :thumbup:
Ти къде бягаш по тъча, ааааааа?

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #110 -: 29 Април 2015, 20:41:35 »
Ех, Танюши, коооолко време мина......То не бе бягане, то не бе търкаляне.... :innocent:

Искрено се радвам, че мезето ви се е понравило! Ще предам на Майстора!  ;D

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #111 -: 29 Април 2015, 21:34:09 »
Видях пресен спанак и поради някаква причина се сетих за тази салатка, която ядох преди време в една софийска пицария. Нито помня коя е пицарията, нито как е името на салатата. Ако някой я знае - моля да даде жокер. :smile1:

За кратко или по-дълго ще я именувам

Безименна салата

300 гр. спанак
3-4 ролца от раци/сурими
шепа орехи - около 50 гр.
сирене
магданоз
млечен сос


  • Спанакът се почиства от дръжките, измива се добре със студена вода и се нарязва.
  • Ролцата се нарязват на по-едро.
  • Орехите също се нарязват на не много ситно, че да се усещат парченца.
  • В купа/салатиера слагаме спанакът и се наръсва с орехите.
  • Полива се с лек млечен сос.
  • Всичко се покрива със щедро количество ситно настъргано сирене и нарязан магданоз.
  • Накрая се слагат и ролцата от раци

И това е! Добър апетит!

Млечният ми сос не е нищо особено. В буркан слагам кисело мляко, счукан чесън, сол, лимонов сок и малко олио или зехтин. Затварям капачката и раздрусвам. Понякога слагам и ситно нарязани зеленийки. Бурканът - в хладилника, винаги готов! ;D


GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #112 -: 01 Май 2015, 12:51:15 »
Спанак със сирене си е направо класика, Еми  ;D

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #113 -: 02 Май 2015, 10:42:31 »
Е, ама разбира се, нЕма спор, Дзвер! Ролцата са подправка! ;D :P

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #114 -: 02 Май 2015, 13:12:37 »
Знам, Еми, знам. Ама тези сурими ролца или скариди-сурими изобщо не ми допадат  :P

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #115 -: 04 Май 2015, 19:48:55 »
Еееее, ама си гоУем Дзвер, 'начи! Веднага ги изхвърли в дън водите тилилейски! ;D .....или ги смени с пиле  :P

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Записки от кухнята на Емили II
« Отговор #116 -: 04 Май 2015, 22:15:30 »
Гъби „Горски дар”

500 гр. печурки
2 гл. кромид лук
100 гр. топено сирене
300 гр. кисело мляко
1 скилидка чесън
1 ч.л. вегета
Олио – около 50 мл.
Сол и чер пипер на вкус


  • Почистените гъби нарязваме на по-едри парчета и запържваме в сгорещено олио.
  • Като са почти готови, към тях добавяме нарязаните лук и чесън.
  • Готвим, докато лукът стане стъклен, след което слагаме и нарязаното на парчета топено сирене.
  • Подправяме с вегетата, сол и чер пипер на вкус и разбъркваме добре.
  • Щом сиренето почти се разтопи, изсипваме и разбитото кисело мляко.
  • Разбъркваме добре и оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти.

                        *По оригинална рецепта, киселото мляко е 150 гр. и след като се изсипе при гъбите, ястието се готви само още 7-8 минути. Ние обичаме да си топим, затова и удвоих млякото за да се получи повечко сос. И чесън няма, но така е като чета хем през ред, хем по диагонал. В крайна сметка, смея да твърдя, че се получи много вкусно! :innocent:

източник : Татяна Делирадева . Рецептата е надлежно преписана от нейната тетрадка, която тя напълно доброволно ми предостави. ::)
« Последна редакция: 04 Май 2015, 22:22:07 от Emili »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]