Автор Тема: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг  (Прочетена 242423 пъти)

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Ели, тази салата е точно като за мен :thumbup:

Аз обаче съм тук да ти благодаря и за страхотните постни сладки! Зарадвах доста хора с тях :)


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шницели от лапад  

Елииии, много благодаря за рецептата им  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:

Страшно вкусни са шницелите, нищо, че са за обяд, аз вече ги пробвах  :thumbup:
« Последна редакция: 31 Март 2010, 13:14:23 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Пепи, много се радвам, че ти харесаха шницелите от лапад.  :air_kiss:
Е, можеше да изпратиш един насам, ама хайде. Следващия път.  :smile1:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Пристигам с  порция шницели . Чудесна пролетна вечеря се получи. Благодаря мила,много е вкусно.  :thank_you2:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
и Йоли е турила много сирене  :yahoo: :yahoo:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Сарми с агнешко месо и лапад



Около 500 гр агнешко месо, много ситно накълцано или смляно на кайма
1/2 кафена чашка ориз
1 връзка пресен лук
2 средно големи домата
Листа от лапад
1 връзка магданоз
Джоджен
4-5 супени лъжици олио
Сол и черен пипер на вкус

На листата от лапад се изрязва част от средната жилка. Внимава се да не се разкъсат.
Почистените и измити листа се бланшират съвсем за кратко. Може да се сложат да омекнат и
в МВ на средна мощност – 10 листа за около 1 минута.
Към агнешкото месо се прибавя пресният лук, нарязан на ситно, измитият ориз и настърганите домати.
Слагат се зелените подправки и се подправя всичко със сол и черен пипер.
Каймата се омесва добре.
Свиват се сарми с омекналите листа от лапад.
На дъното на съд се слагат 2 супени лъжици олио.
Сармите се подреждат плътно. Наръсват се с останалото олио.
Заливат се с топла вода до горния им ръб.
Пекат се под капак или фолио, докато водата се поеме напълно и останат на мазнина.
По желание се консумират с кисело мляко.





pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
агнешко, ориз и лапад  :nyam: :nyam: :nyam: класика  :thumbup:
Много апетитна идея, Ели  :clapping:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
О, Ели, това ще ми допадне много, много.....ще си поиграя някой ден !

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Ели, сармите изглеждат страхотно!  :air_kiss:

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3024
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
 :thankyou: за Пълнени чушки с ориз и кайма
не са удостоени със снимка, защото се изядоха още горещи  ;D

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Did_ka, благодаря ти за доверието. Тази рецепта е любима и в нашата къща.
За теб е това цветенце  :air_kiss:


elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Соленки с 3 вида сирена и корнфлекс



100 гр. синьо сирене
100 гр. кашкавал
50 гр. пушено сирене
2 яйца
50 мл. прясно мляко
20 гр. разтопено масло
4 супени лъжици брашно
1 голяма чаена чаша натрошен натурален корнфлекс
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 връзка копър
Черен пипер

Сирената се настъргват. Към тях се добавят леко разбитите яйца, солта, брашното с бакпулвера,
корнфлекса, разтопеното масло и мляко.
Разбърква се добре. Добавят се подправките.
Получава се смес, която с чаена лъжичка се изсипва на купчинки върху хартия за печене,
на разстояние една от друга.
Пекат се във фурна, която предварително e нагрята до 175 градуса Целзий.
Соленките са готови, когато станат златисти.

Копърът по желание може да се замени с прясна  мащерка, розмарин, риган.
Ако прецените, че сместа е рядка, добавете малко брашно или смлян корнфлекс.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Ели, ще ги направя при първа възможност :thumbup:
А да беше казала, че ще правиш - щях да скокна до вас :P, че все нещо ме спира :'(, а така, щях да зарежа всичко ;D

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Ямболска салата



2 патладжана със средна големина
7-8 пиперки
5 супени лъжици олио
Чесън
1/2 китка магданоз
Сол на вкус
Винен оцет

Патладжаните и пиперките се изпичат и почистват от люспи.
Пиперките се почистват от семената.



Нарязват се много на ситно и се слагат в съд, който издържа висока температура.



В метален съд се загрява олиото, докато заври.
Изсипва се върху зеленчуците. Разбърква се добре.
Салатата се подправя със сол, оцет и счукан чесън на вкус.
Добавя се ситно нарязаният магданоз.
Отново се разбърква.
Изчаква се зеленчуците да поемат подправките.
Салатата е приятна и топла и студена.



Колко е „Ямболска” не зная. Рецептата я видях преди години във вестник.
И беше във вариант за стерилизиране в буркани.
Тъй като аз не правя консерви, пригодих рецептата за непосредствена консумация.
Салатата е по-вкусна и декоративна, когато се приготви с позачервени пиперки.
Предварително загрятото олио придава на салатата по-мек вкус.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Пастет от козе сирене с кимион



300-400 гр козе сирене
1/2 чаена лъжичка смлян кимион
1 чаена лъжичка червен пипер
Смлян черен пипер
1 малка глава червен салатен лук
1/2 супена лъжица олио
Сол, ако има нужда

Разбива се сиренето в кухненски робот.
Ако е по-твърдо се добавя 1 супена лъжица кисело мляко.
Добавят се подправките и олиото и отново се разбива.
Сол се прибавя по преценка.
Пресипва се в купа.
Добавя се много ситно нарязаният лук. Разбърква се с лъжица.
Сервира се охладен.



Този пастет може да се направи с всяко прясно или меко сирене,
както и с качествена извара. Количеството на подправките е на вкус.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Къде да продам колата от mariqna44
[Днес в 08:34:36]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]


Монитор? от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 14:20:39 ]


За банята от mariqna44
[24 Ноември 2019, 13:09:14 ]


Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]