Автор Тема: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг  (Прочетена 221170 пъти)

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #30 -: 30 Ноември 2009, 15:18:24 »
Момичета, много се радвам, че сте харесали тортата.
Нещо не съм по украсите, ама този път я докарах (в общи линии).
На практика беше по-красива от това, което се вижда. Той фотографът толкова си може.  ;D
Леле, Весе, не се бях замисляла за броя на яйцата. Употребила съм цели 14 бройки! Още ли смятате, че икономисвам този продукт?!  ::)
« Последна редакция: 30 Ноември 2009, 22:39:31 от elidrag »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #31 -: 30 Ноември 2009, 15:30:11 »
   Елиана, с тази торта изби рибата!!!

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #32 -: 30 Ноември 2009, 16:15:40 »
Фантазия,фантазия,фантазия ....  :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Страхотна вкусотия,Ели.

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2717
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #33 -: 30 Ноември 2009, 19:35:54 »
Ели, фантастична торта :thumbup: :air_kiss:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #34 -: 01 Декември 2009, 00:06:35 »
О , Ели  , тази торта изглежда много , много вкусно ! :thumbup: Преди години майка ми правеше подобна торта и ми беше любима.Благодаря за рецептата !

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #35 -: 01 Декември 2009, 11:53:37 »
Вале, Йоли, Галя, Весе, благодаря за отзивите.
Весе, това е наистина от онези стари рецепти, които нашите майки
с огромна любов приготвяха за семейните празници. Аз я обичам може би повече
заради сантименталните спомени.

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #36 -: 07 Декември 2009, 14:14:35 »
Чудесна торта, Ели! Да си оближе пръстите човек :clapping: Поздравления и за тъй сполучливите снимки.. разрезът е...  :swoon: :nyam:

Страхотна си, Ели:-*

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #37 -: 15 Декември 2009, 10:26:12 »
Мармалад от портокали



5-6 портокала
1кг захар
500 мл. вода
1 чаена лъжичка лимонтузу

Портокалите се измиват много добре със сапун и топла вода.
Поставят се необелени в тенджера, покриват се със студена вода и се кипват. Изхвърля се водата и се измива тенджерата, за да не остава горчилка.  Тази процедура се изпълнява 3 пъти, като третия път портокалите се оставят да се варят, докато омекнат.
Портокалите се обелват. Премахва се вътрешната бяла част на плода. Нарязват се съвсем ситно.
Сварява се по-рядък сироп от захарта и 500-те мл. вода. Добавя се нарязаният плод. Вари се до сгъстяване.
На края се добавя лимонтузуто и се оставя да ври с него 2-3 мин.
Мармаладът е готов, когато дървена лъжица при разбъркване прави ”пътека” в съда.
По преценка, за да бъде по-гладък, може да се пасира с пасатор.
Топъл, мармаладът се  насипва в затоплени буркани с винт. Същите се обръщат и стоят така, докато изстинат. Така мармаладът се запазва по-дълго време.
Корите от портокалите се използват за сладко.
Рецептата е от „Най-вкусният сайт” .


dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2717
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #38 -: 15 Декември 2009, 12:38:43 »
Ох, озглежда много вкусно, лошото е, че трябва да съм на диета ;D

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #39 -: 15 Декември 2009, 13:34:57 »
Ели, да не си купи и ти от Кауфланд кофа с портокали ;D
Чудесно изглежда :thumbup:
Ще питам още ден два напразно "някой да иска портокал?" и после ще действам :thumbup:

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #40 -: 15 Декември 2009, 19:31:44 »
Весе, уви, нямам нито портокалова градина, нито кофа с портокали от Кауфланд.  ;D
Това бяха едни доста лоши плодове, купени от Метро. Получи се вкусен мармалад, но малко.
Когато намеря хубави, оранжеви портокали, ще повторя упражнението.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #41 -: 15 Декември 2009, 19:38:47 »
Ели, :air_kiss:
идвам с благодарност за вкусната супа от картофи с праз!
 :thankyou:
А съм пропуснала тази чудесна торта,
може би с право - неустоима е... :flower:

Впечатли ме и портокаловият мармелад -
обичам портокалов аромат -  представям си колко в вкусен!

Страхотни идеи и рецепти!
:clapping: :clapping: :clapping:

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #42 -: 15 Декември 2009, 19:49:19 »
Диди, много ти благодаря за похвалите.
За мен е удоволствие, че сте харесали супата с праз.  :air_kiss:

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #43 -: 15 Декември 2009, 19:55:44 »
Преди Коледа, когато са постите,
човек понякога иска да има ароматични сладки
за чая или кафето. Предлагам ви следната рецепта,
подходяща за случая.

Постни ванилови сладки



Продукти:
2 кафени чашки олио
1 кафена чашка топла вода
2 кафени чашки захар
1 амонячна сода
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
На върха на ножа сода бикарбонат
1-2 пакетчета ванилия
Брашно за меко тесто

За слепване на сладките – конфитюр от малини

За поръсване - пудра захар + 2 ванилии

Брашното се смесва със содата бикарбонат и бакпулвера.
Размесва се със захарта. В кладенче се изсипва олиото.
Амонячната сода се разтваря в топлата вода и се добавя към другите продукти.
Добавят се 1-2 ванилии.
Омесва се меко тесто и се оставя да почине мин. 30 минути.
Разточва се кора тънка кора и се изрязват фигурки, посредством  формички за сладки.
Половината сладки са с отвор.
Пекат се върху хартия, в предварително нагрята до 175 градуса Целзий, фурна.
Изпечените сладки трябва да са бледорозови, почти бели.
Слепват се с конфитюр от малини.
Поръсват се с пудра захар, смесена с ванилия.
Оставят се да престоят поне 2-3 дни преди консумация.
Имат много дълъг период на трайност.

Чашата, с която ги правих, е с вместимост 200 мл.
При тази доза течности изразходвах към 1 кг. брашно.
Ако се отдели олио от тестото, значи е много меко
и се добавя още брашно.
Част от сладките слепих с портокалов мармалад.   

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Между триъгълника и тигана – в офиса на Елидраг
« Отговор #44 -: 17 Декември 2009, 19:16:38 »
Мила Ели, :air_kiss:
Идвам да ти благодаря за милия жест и чудесния вкус на постните ванилови сладки.
 :thankyou:
Много фини, нежни и ароматни.
Горещо ги препоръчвам,
Не само за пости!


Трогна ме! :air_kiss:
       
:air_kiss:


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Уреди на марката Miele от tomislava
[17 Декември 2017, 11:57:01 ]


Re: Коледни подаръци от tomislava
[16 Декември 2017, 11:10:12 ]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]