Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част  (Прочетена 221371 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« -: 07 Октомври 2009, 16:06:49 »
                                             :heart: Добре дошли в поредното продължение на темата ми. :chef: :003:
                                               

        :003: Мисля, че всички вече разбраха, че кухнята ми е универсална и може да се пoлзва и от здрави хора ;D......  :003:  :-*


Предлаганите от мен рецепти са съобразени (доколкото мога) с изискванията за диабетичното хранене. С изключение на десертите и тортите,които са малко по-особени, всички други ястия са обикновенни, със старание в тях да има повече "бавни" въглехидрати и "полезни", ненаситени мазнини.
Подходящи са за всички.
Вместо захар използвам течни подсладители. Можете да си ги замените със захар,ако не страдате от диабет.
подсладител "Хиксол"
Съотношение: 1 чаена лъжичка  е равна на 4 супени лъжици захар.
подсладител "Суитли - ултра"
Съотношение: 1 чаена лъжичка  е равна на 6 супени лъжици захар.


Важно за страдащите от диабет!!!
Захарният диабет е коварно, опасно и трудно контролирано заболяване. Аз не съм диетолог, не съм лекар, аз съм само един от вас, моите колеги по орис. Не приемайте моите рецепти като диета, консултирайте се винаги с вашия лекар за вашата диета , режим и количество на приеманата храна.




         Ето и каталог с рецептите:





Десерти, торти, сладка:     

Диетичен пай с ябълки
Десерт "Тиква на фурна"
Орехова торта с праскови
Диабетични кокосови таралежки
Обикновен домашен крем
Торта парфе с праскови и череши
Шоколадови мъфини с маслен крем
Ябълки на фурна
Млечно лимонов крем
Черешово парфе "Индиана"
Млечен сладолед
Мъфини с черешов топинг
Печени ябълки с ванилов сос
Торта "Киви" - bordovsky
Оризов  мини чийзпудинг
Ябълков млечен кисел
Орехова чийз торта
Ябълков пай II
Парфе - желе с касис
Лесен портокалов кекс
Конфитюр от ягоди 
Джуркано парфе с череши   
Кейк с нектарини   
Мъфини с боровинки   
Джанков пай 
Kekс с дюли
Кисел от дюли 
Ябълков пай III
Торта "Бодил"
Локумки
Торта "Карамел"
  Ягодова торта
  Мъфини с конфитюр
Сладка, желета, конфитюри с Gelfix
Тиролска пита с ягодово сладко
Торта с праскови
  Американски ябълков пай
  Постни коледни сладки
Крем карамел
  Козуначен сладкиш
  Кекс с круши
  Варено жито
Много шоколадов крем
Пандишпанено руло със смокини  
Бърза крем пита
Плодов пай
Сладкиш с цели круши
Печена тиква - класик 
Баклава без захар
"Индияна" с ягоди
Черешови пасти
Прасковена пана кота с подсладител
  Почти торта с круши

Десерти, торти, сладка, неподходящи за диабетици.
 
Конфитюр от боровинки
Желе от дюли  
  Сладко от сини сливи
Сладко от ябълки

Тестени изделия,закуски и баници:

Гофрети без захар
Хрупкави гофрети
Баница със сирене
Щирник
Солени пръчки
Месник (баница с кайма)
"Тъмни" вити баници
Кифлички със сирене
Кравайчета сусамови
БЛИНИ
Средногорски тутманик
Милинки
Пълнозърнесто хачапури
Еклери
Палачинки със спанак на фурна
Питки Грахам с маслини
Кекс с череши - лек
Калцоне (побългарено)
Хлебчета с картофи и извара
Бухти
Баница със сирене и кашкавал
Рогчета - грахам
Kроасани със сирене(стъпка по стъпка)
Тостер сандвичи
Софиянки  
Здравословен кашник
Бутербаница
Калоферски милинки
Понички  
Тиквеник на шайби
Чудните кашкавалени сандвичи
Пълнозърнести земели
Паста (макарони) на фурна
Кифлички с извара и кифлички с маслини
Koктейлни бисквитки с мак и сусам
Meсеница с лук и сирене
Пирожки с извара на фурна 
Дърпани банички с извара   
Мързеливки със сметана 
Бургаски милинки 
Тутманик на бурми 
  Солен кекс с майонеза
Соленки с ким
Навит зелник
Виенски кифли
Коктейлни кифлички
  Панкейкс по Жоровски
  Солени валентинки
  Вити рогчета със сирене и кашкавал
Makoви осморки
Баница с къпани кори и сирене
« Последна редакция: 25 Ноември 2013, 17:54:34 от bordovsky »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #1 -: 07 Октомври 2009, 16:07:41 »
Супи и сосове:               

Рибена супа с мляко
Зелена супа
Супа от риба с маслини
Доматено-млечна супа
Сос фрикасе с кисело мляко
Постен борш
Супа от свинско джоланче
Сос със чесън и орехи
Супа топчета със спанак
Ярешка (агнешка) чорба по овчарски
Шкембе - чорба (класик)
Супа топчета с домати и пащърнак   
Супа от зелен фасул   
Супа от пиле
Млечна майонеза
Супа от заешко месо със зеленчуци
Гергьовсска чорба
Супа от агнешко месо
Пилешка супа топчета
Картофена стърганица
Доматена супа с постни галушки
Агнешка пресечена чорба
Свинска бистра супа
Супа от ярешка (агнешка) главичка
Гъбена супа с мляко
Майонезен сос със зелена подправка
"Шкембе чорба" от гъби кладница

Салати и предястия; мариновани, хайвери, гарнитури:

Салата - закачка
Зелена салата с маслини и дресинг от сварени яйца
Стерилизирани корнишони
Кръкмач
Мешана туршия
Mлечна  европейска салата
Бобена снежанка
Салата царевично езиче
Гювеч - консерва
Хайвер от патладжан
  Пастет от черен дроб
Фиде с ориз

Основни ястия с месо, риба и субпродукти:

Пилешки филенца пълнени с кашкавал на скара
Хемендекс с леща на фурна
Пилешки кюфтета "лукс"
Свински езици в доматен сос
Пилешки филенца с гъби
Руло стефани
Дробчета пролетна яхния
Пилешки шницели - пане
Пълнени гъби
Пилешки дробчета по селски
Пилешка дроб-сърма
Запеканка с пушено пиле (а ла мексикано)
Котлети по пражки
Пастърва по годечки
Сьомга на пара
Гювечета от ярешко с лозови листа
Мусака с тиквички
Пържола в зелев лист
Пиле с гъби
Качамак на фурна
Шаран консерва - bordovsky
Свински панирани ролета
Варено-печени агнешки главички
Карначета с родопски боб в гювече
Пилешки сарми с кисело зеле
Телешка мусака с праз
Телешки шницел пане
Пилешки специалитет "Елеонор"
Рамстек с лук
Печено пиле - класик
Пиле Варна
Скумрия на керемида
Пилешки пускани кюфтета (почти по Чирпански) 
Наденички на канапе
Котлети по Тулски
Цариградски филета на керемида
Задушен заек в грънец
Кюфтета фрикасе
Палачинки "Сънят на майстора"
Чепънска кавърма 
  "Очите на ламята"
  Агнешки кебап по шопски
  Пиле с бамя яхния
Гювечета с воденички
Пилешки филета "Рига"
  Миди в сметана
  Палачинкова лазаня
Омлет с миди (миди пане)
Кавърма от свинско в гювечета
Гръцка мусака (класическа рецепта)
Лазаня с кайма и грах
Пиле пролетна яхния 
Месни тиганици
Свински езици фрикасе
Пилешка "китайска" мусака
Сач с кренвирши и зеленчуци
Риба със сметана аламинут
Макарони огретен с шунка
Свинско с лук в гювече
Ей скумрии, ей го кеф
Пресни фетучини със сос "съботна фантазия"
Пилешки воденички - пролетна яхния
Пилешки кюфтета с гъби кладница
  Пълнени гъби с кайма
  Миди с орзо


Основни вегетариански ястия:

Вегетарианска дроб сърма - зимна
Боб с чушки и ориз
Чушки с мляко на фурна
Чушки - бюрек
Сирене във фолио
Млади картофи на пара
Гъби с топено сирене и сметана
Пиперки суфле
Пресни картофи с прясно мляко
Пържени тиквички с кисело мляко
Тиквички със сирене на фурна
Летен гювеч с пиперки и извара
Яйца с чушки и топено сирене
Зелен фасул с яйца
Пиперки със сирене и домати на фурна
Наложено имамбаялдъ
Имамбаялдъ (по оригинална рецепта)
Зеленчуци с ориз
Качамак
"Топено"
Печени пиперки по панагюрски
Лозови сърмички със стафиди и млечен сос
Праз с маслини
Тиквички с домати на фурна
Леща плакия
Кюфтета от прясно зеле със сос
Крокети със спанак
Прясно зеле на фурна
Каша от гъби с моцарела
Пълнени пиперки с праз и ориз на фурна
Грахова лазаня
Сарми от кисело зеле с грах
Каша от зелен фасул с моцарела
Лозови сърмички с кафяв ориз
Пълнен домат с рикота в гювече
Боб в гърне
Ризото с кафяв ориз и зеленчуци
Kартофено руло с пъстра плънка
Картофи “Ани” (печен чипс)
Вегетариански пролетен сач 
Каша от зелен фасул (зелен фасул по селски) 
  Тиквички - бюрек
Постна сарма с прясно зеле     
Праз с ориз на фурна
Лесно картофено руло
Пържен ориз по китайски 
Зимен вегетариански сач
Печени пиперки на фурна
Праз с бешамел
Зеленчукова мусака
Кашкавалено почти суфле
Кюфтета от пиперки и ориз
Карфиол със забулени яйца
Лозови сарми със сирене и стафиди
Огретен с картофи и грах 
Още по-мързеливи чушки бюрек
  Кладница със сметанов сос
  Лозови сарми с кладница
« Последна редакция: 26 Август 2013, 17:48:54 от bordovsky »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Торта с праскови
« Отговор #2 -: 07 Октомври 2009, 16:13:56 »
Искам да започна продължението (или да продължа започнатото  :P) с нещо сладко, нали там моите рецепти се различават най-вече от останалите.

                                                  Торта с праскови
                                                                     (16 порции)

за блата:
2 яйца
200 мл типово брашно
1 ч.л. подсладител "Суитли-ултра"
1/2 пакетче бакпулвер (5 г)
щипка сол
за крема:
1 л прясно мляко
3 опаковки пудинг ванилия на "д-р Йоткер"
1 с.л. подсладител "Суитли-ултра"
100 г краве масло.
и още:
1 компот от праскови с подсладител
1 опаковка прозрачно желе за торти на "д-р Йоткер"
100 г шоколад за диабетици
300 мл подсладено кафе еспресо

 

  Блата се приготвя, като белтъците се разбиват на сняг със солта, добавят се жълтъците, подсладителя и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се забърква тесто, което се изсипва в застлана с хартия за печене тортена форма и се подравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса до златисто. След като изстине се обръща и се сиропира с горещо кафе еспресо.
  Крема се приготвя, като в зарятото до кипване мляко (на водна баня или в млековарка) се сипва на струйка разтворената в 150 мл студена вода прах за пудинги. Добавят се подсладитекя и кравето масло и крема се сгъстява с енергично разбъркване за около 5 минути. Готовия крем се изсипва още топъл в тортената форма, над блата. Оставя се да изстине за около 1 час.
  Отгоре на тортата се нареждат парчета праскови от компота. Желето за торта се разтваря в 250 мл течност от компота и се загрява до кипване, при непрекъснато разбъркване.Изсипва се върху прасковите, като се почва от средата на тортата, към периферията и. Тортата се оставя за няколко часа в хладилник. След като се извади от хладилника, се освобождава от формата и се премества в тортена чиния. Украсява се с разтопен шоколад и е готова за консумация.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #3 -: 07 Октомври 2009, 18:14:02 »
Жоре , а така се продължава тема , с торта !!!  :thumbup:

Продължавай  и нататък да ни готвиш все така вкусно !!!

А аз пристигам на гости на новото ти продължение с поредната доза прелестен пастет. Знаеш,че го правя редовно и е любим в къщи. Благодаря ти пак и пак за вкусната рецепта.  :flower:

Ванчето

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1220
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #4 -: 17 Октомври 2009, 21:16:48 »
Жоро,идвам тук със сърдечни благодарности за рецептата за Вити рогчета със сирене и кашкавал. :thank_you2: :flower:Използвах технологията на сгъване на корите,използвах и истинско краве масло и резултата беше невероятен. :nyam:
За снимки не остана. :swoon:

:thankyou:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Американски ябълков пай
« Отговор #5 -: 18 Октомври 2009, 18:40:43 »
Йоли, Ванче,

 Предлагам диабетичен вариант на един от най-разпространените десерти в щатите:

                                           Американски ябълков пай                                    
                                                       (8 порции)

за тестото:
3 ч.ч. (от 200 мл) типово брашно
180 мл зехтин
50 мл студена вода
1 ч.л. сол
за плънката:
около 1 кг ябълки (кисел сорт)
2 с.л. зехтин
50 мл червен ром
1/2 ч.л. канела на прах
2 с.л. галета
1 с.л. подсладител "Суитли-ултра"

подсладител на прах за поръсване

Замесва се тесто от предвидените продукти, което се оформя на топка, завива се с фолио и се оставя в хладилник да отлежи половин час. Разделя се на 2 топки, едната  малко по-голяма. Разточват се на 2 тънки кори. По голямата се слага в кръгла тавичка, по дъното и стените. Слага се плънката и отгоре другата кора. Набожда се с вилица.
Плънката се приготвя, като ябълките се почистват, обелват и нарязват на дребни кубчета. Поръсват се с останалите продукти и се разбъркват старателно.
Паят се пече в предварително загрята фурна на 200 градиса до златисто. Като се извади, се премества в тортена чиния и се поръсва с подсладител на прах. Консумира се топъл, изстинал или отлежал, вкусен е всякак.

МАГdanos

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #6 -: 25 Октомври 2009, 21:32:08 »
Жоро, идвам да хваля :clap: - Пилешката дроб чорба е :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Бутилка вино за теб! :thank_you: (малко виртуално ама... ;D)


bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #7 -: 25 Октомври 2009, 22:27:22 »
Павка, благодаря за винцето ... но защо да не го направим реално, ето го, реколта 2008  :thumbup:
« Последна редакция: 25 Октомври 2009, 22:29:13 от bordovsky »

МАГdanos

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #8 -: 26 Октомври 2009, 09:40:40 »
Жоро, винаги! :thumbup:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Свинска бистра супа
« Отговор #9 -: 08 Ноември 2009, 09:03:19 »
                                         Свинска бистра супа  
                                                (6 порции)

250 г свинско постно месо с кокал
1 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
1-2 моркова
стрък целина с листата
2-3 червени пиперки
2 домата
80 г фиде
3 кубчета зеленчуков бульон

 Лука и целината се нарязват на ситно, морковите се настъргват на едро ренде, пиперките се нарязват на кубчета. Зеленчуците се слагат в тенджера заедно с месото и зехтина, заливат се с 2 л студена вода и се варят на бавен огън до пълно сваряване на месото (около 1,5 часа). Месото се изважда, обезкостява се, накъсва се на дребно и се връща в супата. Добавят се нарязаните на кубчета домати и след като супата отново заври - фидето и кубчетата бульон. Супата се вари още 15 минути и се отстранява от огъня. Поднася се гореща.
« Последна редакция: 08 Ноември 2009, 09:05:50 от bordovsky »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #10 -: 14 Ноември 2009, 02:10:05 »
Жоре, Закуската ни за утре е Вити рогчета със сирене и кашкавал  :exclaim: Благодаря ти за тях, тестото стана на конци след печенето, страшно пухкави и вкусни  :thumbup:

Документирани изглеждат така:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #11 -: 15 Ноември 2009, 23:01:44 »
Бордовски, идвам с благодарност за Свинската бистра супа. Няколко пъти я правих и все си я хапваме с апетит, и то при положение, че аз никак не съм фенка на супите. Много е вкусна!


bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #12 -: 16 Ноември 2009, 00:17:06 »
Пепа, Пети,  

Благодаря за доверието, момчето е доволно

 
Цветенце за вас

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #13 -: 19 Ноември 2009, 15:48:01 »
Тра-ла-ла,тра-ла-ла ..... да изгрея аз на небосклона с нещо любимо у нас - превъзходните ти Пържолки в кисело зелце.

За съжаление са в суров вариант,но въпреки това изглеждат многообещаващо,нали? Това е прекрасно ястие и аз мноооого ,мнооооого ти благодаря за него. Ще го полея довечера след концерт с чаша червено винце.  :drunk:



desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #14 -: 22 Ноември 2009, 11:58:45 »
Жоро, идвам с огромни благодарности за Картофено руло с пъстра плънка. При нас беше като гарнитура към задушено телешко. Много вкусна комбинация. Благогаря ти!

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]