Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част  (Прочетена 221707 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #225 -: 30 Август 2013, 10:28:39 »
Пазача също е налице:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Конфитюр от боровинки
« Отговор #226 -: 30 Август 2013, 10:34:29 »
Червената леко горчи и е по-стипчива,но става доста вкусен конфитюр

Червената пък е по-полезна  :thumbup: Щастливци сте вие с тия 5 лева за кило боровинки  :'( :'(
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Сладко от сини сливи
« Отговор #227 -: 11 Октомври 2013, 11:05:52 »
                            Сладко от сини сливи

 Доста са ми хвалили печените сливи на фурна. Колкото пъти някой е правил и ми е давал такъв конфитюр/сладко, то това е било нещо гъсто или много гъсто, което не е по вкуса ми.Реших да направя сладко от сини сливи на фурна, рецептата ми ме удволетвори напълно (и не само мен). Препоръчвам я.

2,5 кг сини сливи
1.2 кг захар
500 мл вода
5-6 листа индрише
1,1/2 ч.л. лимонтозу

На сливите им се махат костилките и се разрязват на четири парчета. Слагат се в тава. Посипват се със захарта, налива се водата и тавата се слага във фурната.Пече се на 200 градуса час и петнайсет минути до час и половина, след като почне да кипи. Разбърква се 3 - 4 пъти. Поставя се индришето и лимонтозуто, след 5 минути се вади от фурната. Махат се листата индрише, пълнят се бурканчета, докато е горещо и се обръщат. Не се стерилизират.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Сладко от ябълки
« Отговор #228 -: 11 Октомври 2013, 11:09:18 »
                            Сладко от ябълки

Не бях нито ял, нито правил сладко от ябълки. Получи се екстра!

2,800 кг кисели ябълки
1 кг захар
250 мл вода

Технологията е като на сладкото от сини сливи. Ябълките се обелват, почистват от семките и нарязват на парчета. После се процедира като със сливите.

Снимката е на бурканчета със сладко от ябълки, от сини сливи и ... украса  :P

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Почти торта с круши
« Отговор #229 -: 25 Ноември 2013, 17:46:43 »
                                                            Почти торта с круши
                                                                     (16 порции)
за крема:
6-7 средно големи круши
4 белтъка
50 мл прясно мляко
2 с.л. фруктоза
2 равни с.л. нишесте (пшеничено или царевично)
за кекса:
4 жълтъка
2/3 чаша (от 200 мл) олио
2 с.л. зехтин за мазане на тавата
1,1/2 чаша прясно мляко
2 чаши брашно
1 бакпулвер (10 г)
1/2 флаконче есенция ром
2 ч.л. течен подсладител
за украса:
2 мандарини (или киви, портокал ...)
40 г диетичен шоколад
Ползвах тортена форма с дупка, ала това е само пожелателно. Важното е да се намасли със зехтина и да се набрашни след това. Жълтъците се разбиват с олиото, млякото, есенцията и подсладителя, без да се престаравате. Прибавя се пресятото с бакпулвера брашно и бързо се разбърква кексово тесто. Изсипва се в тортената форма и се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна. Като поизстине малко, леко се отваря формата и пак се затваря.
Нещо като крем:
Белтъците се разбиват със фруктозата и млякото кратко време, добавя се нишестето, още малко разбиване. Крушите се обелват, почистват от семките и се нарязват на кубчета по около см. и се слагат при разбитата смес. Всичко се разбърква и се сварява на бавен огън за около 2-3 минути след кипване и при непрекъснато разбъркване. Още горещ крема се изсипва върху кекса и се подравнява.След като изстине изделието се слага в хладилник за поне 2 часа. Освобождава се от формата, лека украса и е готово за консумация.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #230 -: 25 Ноември 2013, 17:50:56 »
Парче :yahoo:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #231 -: 26 Ноември 2013, 16:26:52 »
Бравос за почти тортата с почти крема и почти крушата за украса ;D(манадрина)
Що не донесе днес у Факултето ;D

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #232 -: 19 Февруари 2014, 11:36:51 »
Почти тортата изглежда апетитно, а и е лесна за приготвяне. Ще се пробва.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Кашкавалено почти суфле
« Отговор #233 -: 24 Март 2014, 01:04:12 »
                              Кашкавалено почти суфле
                                     
.................

 :slap: голяма бяла птица съм. Как съм забравила, че щях да го пробвам този кашкавал!  :thumbup: ще му дойде реда скоро, Жоре.
 
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #234 -: 12 Април 2014, 17:33:43 »
Приятелю..., Жоре..., все още не мога да повярвам, че те няма..., липсват ми закачките ти в скайп, липсват ни семейните ни срещи в събота, липсва ни гостуването на бухти (и не само)  в неделя, телефонните разговори и куп други неща, осезаема е и липсата ти тук, във форума...Знам, че ти никога повече няма да пишеш..., но ние ще продължим да го правим. Завещал си ни освен всичко друго и чудесните си рецепти, които също ще ни напомнят непрекъснато за теб...
А аз се надявам, че ни гледаш някъде отгоре..., че пазиш Норче, че се радваш на децата и Мишето и че си промърморваш тихо сега "Я, Весела-Неомесила е готвила по мойта рецепта"...
А ние няма да забравим, че имахме щастието да си наш приятел, макар да ни се иска това да бе продължило винаги...

Та - ето - любимата ти кладница - със сметанов сос.


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #235 -: 12 Април 2014, 17:38:28 »
Кюфтета фрикасе

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #236 -: 12 Април 2014, 17:42:21 »
Чушки пане

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #237 -: 12 Април 2014, 17:45:11 »
И любимата ти тилапия... със соса с чесън и орехи...

fragal

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Диабетичната кухня на Жоро 4 -та част
« Отговор #238 -: 10 Декември 2014, 20:56:31 »
Мир на праха ти. Липсваш на толкова много хора ....... Вечна ти памет .....

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]