Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна  (Прочетена 401269 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
"Панирани моркови"
« Отговор #135 -: 13 Април 2010, 00:05:41 »
"Панирани моркови"

или крокети с шунка   :smile1:



Продукти за 15-16бр.:
5-6 средни картофа
150-200гр. сирене
около 300 гр. шунка
2 яйца + още 1 белтък
връзка копър
1 ч.ч. галета (и малко корнфлейкс може, но да е съвсем фино смлян)
щипка чубрица, 2 с.л. брашно и сол на вкус
Олио за пържене - маслена баня

Приготвяне:
* Шунката се нарязва на правоъгълни паралелипипед  :swoon:
* От средата на всяко парче се "окълцват" ръбовете - изрязват се така, че да се получи заострено парчето в едната си част. Остатъците не се изхвърлят, в никакъв случай!, ползват се или за Рошковци, за Пълнени пилешки бутчета или за Бутерки :nyam: :nyam: Дължината им е долу горе 8-10 см.
* Картофите се сваряват с кората (така не стават толкова водни, както когато са обелени). След като изстинат се белят и настъргват на ситната част на ренде.
* От копъра се отделят няколко стръка за украсата, другия се нарязва ситно.
* Заедно с чубрицата, жълтъците на яйцата, солта,брашното и настърганото сирене се омесват добре с ръка (трябва да е много гъста сместа)
* Взема се по една топка, колкото голямо яйце и разстила на дланта на ръката.
* Поставя се по едно парче от шунката и завива.
* Намокрят се дланите с вода се завива добре на пръчица така, че картофената смес да покрива добре шунката. При въртенето на "пръчицата" между дланите се изтънява в края, където е острата и част. Може да се помогне с парче свежо фолио и дъска - да се оформи на тях, но и с ръце е достатъчно добре.



* Готовите "моркови се нареждат на равна повърхност върху свежо фолио и прибират за 30 -на минути в камерата.
* Разбиват се белтъците с щипка сол.
* В дълбок и тесен съд се загрява мазнината за пържене.
* Топват се вече втвърдените "моркови" в белтъците, отцеждат малко, след това в галетата и във врящото олио (не на мах, аз пържих на 6 от 9 степени на котлона)
* Пържат се много бързо - за по минута долу горе до зачервяване.
Затова е добре, ако няма още две ръчички да помагат в изваждането им, да се овалят всички в белтък и галета и чак след това да се започне пърженето им.

***Ние ги хапнахме с млечно-чеснов сос - ръка за ръка си вървяха с него :) Кисело мляко и майонеза 4/1 части, щипка сол, скилидка чесън добре счукана и стрък копър.
***"Пълнежа" търпи вариации - може да се направи с пилешко филе, предварително сварено на ивици или риба, както аз го видях направено тук , но с какво беше завито...... е друг въпрос  :smile1:
« Последна редакция: 13 Април 2010, 00:15:07 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 862
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #136 -: 13 Април 2010, 01:51:44 »
Ха, ха... Моркови от шунка!!! И това, ако не е мечтата на всеки вегетариянец!  ;D

Браво Пепи!! Чудесни са!  :thumbup:

Такъв зарзават и аз бих си хапнал!  :yahoo:
« Последна редакция: 13 Април 2010, 09:35:32 от Drago »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1010
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #137 -: 14 Април 2010, 20:25:58 »
Пепи големи благодарности за телешките хапки с меден лук и кашкавал страхотни са!  :thumbup: Никога не съм имала толкова сполучлив опит в готвенето на телешко.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #138 -: 14 Април 2010, 23:58:30 »
Ели, много се радвам за успешния опит  :smile1: Благодаря, че се довери на старата, изпитана рецепта  :flower:

Драго, ще стана аз веге някой ден, стой та гледай  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пастет от крема сирене и яйца
« Отговор #139 -: 16 Април 2010, 17:34:37 »
Пастет от крема сирене и яйца



много ароматен, лек и вкусен пастет  :thumbup:

Продукти:

2 пак. любимо крема сирене (всеки си има марка, която харесва и която не е пакетирана извара ) от по 125гр.
60 гр масло
жълтъците на 5 сварени яйца  (твърдо, но не до зелено)
1 връзка магданоз
два-три стръка салвия
сол 

Голямото приготвяне  :smile1::

* Добре размекнатото масло се смесва с крема сиренето  (и двете на стайна температура) с вилица или ръчен пасатор.
* Жълтъците на яйцата се настъргват на ситната част на ренде
* Листата салвия и магданоза (заедно с дръжките)  се нарязват на ситно.
* Но това количество  продукти - 2-3 щипки сол (или на вкус)
* Поставя се в хладилник за 20-30 мин. да стегне добре пастета.
* Сервира се по желание - в купичка, на купчинки, на топчици или други, гарнира с домати, репички, краставички или на кой както му харесва.
* Аз оформих за по-различно на "мидички" с помощта на две супени лъжици - вземам смес с едната откъм широката и страна, като я пълня наполовина. Другата лъжица потапям в студена вода и пак с широката хващам сместа от първата лъжица. Поставям в платото. Много лесно и бързо става.  Украсата е видна - репички и  още магданоз

***За пръв път ползвам салвия като прясна подправка и много ми хареса, мисля си другия път да увелича количеството и.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Пастет от крема сирене и яйца
« Отговор #140 -: 16 Април 2010, 21:19:19 »

***За пръв път ползвам салвия като прясна подправка и много ми хареса, мисля си другия път да увелича количеството и.

Пепс, не съм ползвала,  а как изглежда :innocent:, че ако видя да продават няма да я позная ;D

Чудно пасте :P

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #141 -: 16 Април 2010, 21:40:33 »
салвия

Сега се продава все още в кофички, може да си намериш разсад.  използване
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #142 -: 17 Април 2010, 08:16:38 »

 Пепи,

  а къде мога да си намеля салвия - по пазарите или в големите хипермаркети, защото при нас май не съм виждала  :innocent:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #143 -: 17 Април 2010, 09:18:55 »
Цитат
Пастет от крема сирене и яйца


 :clapping: :clapping: :clapping:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #144 -: 17 Април 2010, 10:09:52 »

 Пепи,

  а къде мога да си намеля салвия - по пазарите или в големите хипермаркети, защото при нас май не съм виждала  :innocent:

в Метро мисля, че  имаше, но не съм сигурна.
А тук при нас на зеленчуковия пазар има две маси, на които се продават подправки за садене в кофички.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

DUC D'O

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 657
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #145 -: 17 Април 2010, 11:12:09 »
Салвия в Пикадили за 2,79 лв..саксийката промоция до 28 април.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #146 -: 17 Април 2010, 13:20:15 »
Този пастет веднага го слагам в графата "любими".
Пепи,  :air_kiss:

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #147 -: 22 Април 2010, 23:32:30 »
Пепка, аз съм пак при теб с благодарности за хрукавата кашкавалена палачинка. Много вкусна се получи, даже аз необичащата паниран кашкавал доволно си похапнах  :P. Е, с допълнение - беконче на тиган е, нооооооо  ;D
Благодаря  :air_kiss:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Дробчета с бекон и гъби
« Отговор #148 -: 25 Април 2010, 21:22:20 »
Емке, за къде без бекончето  :P :P  Много се радвам, че ти е харесала кашкавалката и на теб  :60:

Пилешки дробчета с бекон и гъби



Продукти:

1 кг дробчета
4-5 глави лук
50 олио/зехтин
2 с.л. оцет
1 с.л. захар
200мл бяло вино
300гр домати от консерва
2 с.л. универсална зеленчукова подправка
6-7 скилидки чесън
300 гр гъби (аз предпочитам пресни, но става и с консервирани)
200 гр бекон (ако е с кожа по него, още по-вкусно  :smile1:
сол на вкус
подправка - също, този път е чубрица, но понякога слагам риган.

Приготвяне:

* Лука се нарязва на едро и заедно с олиото, виното и захарта поставя на котлона в тенджера или голям тиган, затваря се с капак да се задуши, докато остане на мазнина.
* Дробчетата се почистват от останали ципи, проверява се и за жлъчните мехурчета.
* Поставят се в тенджера и заливат с вряла вода и оцета.
* Оставят се 5-6 мин да се попарят така и отцеждат.
* Прибавят се към готовия омекнал вече лук заедно с пасираните или намачкани домати и подправката.
* Тенджерата не се затваря с капак, оставя се така да къкри, докато отново остане на мазнина. Готовото ядене се разпределя в гювечета, които не се пълнят догоре, по възможност се оставя мазнината в съда.
* Гъбите се почистват, нарязват ситно и запържват, когато са готови се прибавя и нарязания на не съвсем дребно бекон. Запържва 2-3 мин и прибавя счукания /пасиран чесън.
* Разпределя се в гювечетата по 2-3 лъжици от тях, разбърква внимателно да не се накъсват дробчетата, поръсва с подправка и запича с капачета за 10 мин. (колкото да се омешат вкусовете)
« Последна редакция: 25 Април 2010, 21:55:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 862
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #149 -: 26 Април 2010, 08:03:35 »
Браво на Пепчо:yahoo:

Ще ме накараш явно да извадя и аз пак гювечетата!    :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]