Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна  (Прочетена 384645 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
"Панирани моркови"
« Отговор #135 -: 13 Април 2010, 00:05:41 »
"Панирани моркови"

или крокети с шунка   :smile1:



Продукти за 15-16бр.:
5-6 средни картофа
150-200гр. сирене
около 300 гр. шунка
2 яйца + още 1 белтък
връзка копър
1 ч.ч. галета (и малко корнфлейкс може, но да е съвсем фино смлян)
щипка чубрица, 2 с.л. брашно и сол на вкус
Олио за пържене - маслена баня

Приготвяне:
* Шунката се нарязва на правоъгълни паралелипипед  :swoon:
* От средата на всяко парче се "окълцват" ръбовете - изрязват се така, че да се получи заострено парчето в едната си част. Остатъците не се изхвърлят, в никакъв случай!, ползват се или за Рошковци, за Пълнени пилешки бутчета или за Бутерки :nyam: :nyam: Дължината им е долу горе 8-10 см.
* Картофите се сваряват с кората (така не стават толкова водни, както когато са обелени). След като изстинат се белят и настъргват на ситната част на ренде.
* От копъра се отделят няколко стръка за украсата, другия се нарязва ситно.
* Заедно с чубрицата, жълтъците на яйцата, солта,брашното и настърганото сирене се омесват добре с ръка (трябва да е много гъста сместа)
* Взема се по една топка, колкото голямо яйце и разстила на дланта на ръката.
* Поставя се по едно парче от шунката и завива.
* Намокрят се дланите с вода се завива добре на пръчица така, че картофената смес да покрива добре шунката. При въртенето на "пръчицата" между дланите се изтънява в края, където е острата и част. Може да се помогне с парче свежо фолио и дъска - да се оформи на тях, но и с ръце е достатъчно добре.



* Готовите "моркови се нареждат на равна повърхност върху свежо фолио и прибират за 30 -на минути в камерата.
* Разбиват се белтъците с щипка сол.
* В дълбок и тесен съд се загрява мазнината за пържене.
* Топват се вече втвърдените "моркови" в белтъците, отцеждат малко, след това в галетата и във врящото олио (не на мах, аз пържих на 6 от 9 степени на котлона)
* Пържат се много бързо - за по минута долу горе до зачервяване.
Затова е добре, ако няма още две ръчички да помагат в изваждането им, да се овалят всички в белтък и галета и чак след това да се започне пърженето им.

***Ние ги хапнахме с млечно-чеснов сос - ръка за ръка си вървяха с него :) Кисело мляко и майонеза 4/1 части, щипка сол, скилидка чесън добре счукана и стрък копър.
***"Пълнежа" търпи вариации - може да се направи с пилешко филе, предварително сварено на ивици или риба, както аз го видях направено тук , но с какво беше завито...... е друг въпрос  :smile1:
« Последна редакция: 13 Април 2010, 00:15:07 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 862
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #136 -: 13 Април 2010, 01:51:44 »
Ха, ха... Моркови от шунка!!! И това, ако не е мечтата на всеки вегетариянец!  ;D

Браво Пепи!! Чудесни са!  :thumbup:

Такъв зарзават и аз бих си хапнал!  :yahoo:
« Последна редакция: 13 Април 2010, 09:35:32 от Drago »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1010
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #137 -: 14 Април 2010, 20:25:58 »
Пепи големи благодарности за телешките хапки с меден лук и кашкавал страхотни са!  :thumbup: Никога не съм имала толкова сполучлив опит в готвенето на телешко.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #138 -: 14 Април 2010, 23:58:30 »
Ели, много се радвам за успешния опит  :smile1: Благодаря, че се довери на старата, изпитана рецепта  :flower:

Драго, ще стана аз веге някой ден, стой та гледай  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пастет от крема сирене и яйца
« Отговор #139 -: 16 Април 2010, 17:34:37 »
Пастет от крема сирене и яйца



много ароматен, лек и вкусен пастет  :thumbup:

Продукти:

2 пак. любимо крема сирене (всеки си има марка, която харесва и която не е пакетирана извара ) от по 125гр.
60 гр масло
жълтъците на 5 сварени яйца  (твърдо, но не до зелено)
1 връзка магданоз
два-три стръка салвия
сол 

Голямото приготвяне  :smile1::

* Добре размекнатото масло се смесва с крема сиренето  (и двете на стайна температура) с вилица или ръчен пасатор.
* Жълтъците на яйцата се настъргват на ситната част на ренде
* Листата салвия и магданоза (заедно с дръжките)  се нарязват на ситно.
* Но това количество  продукти - 2-3 щипки сол (или на вкус)
* Поставя се в хладилник за 20-30 мин. да стегне добре пастета.
* Сервира се по желание - в купичка, на купчинки, на топчици или други, гарнира с домати, репички, краставички или на кой както му харесва.
* Аз оформих за по-различно на "мидички" с помощта на две супени лъжици - вземам смес с едната откъм широката и страна, като я пълня наполовина. Другата лъжица потапям в студена вода и пак с широката хващам сместа от първата лъжица. Поставям в платото. Много лесно и бързо става.  Украсата е видна - репички и  още магданоз

***За пръв път ползвам салвия като прясна подправка и много ми хареса, мисля си другия път да увелича количеството и.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Пастет от крема сирене и яйца
« Отговор #140 -: 16 Април 2010, 21:19:19 »

***За пръв път ползвам салвия като прясна подправка и много ми хареса, мисля си другия път да увелича количеството и.

Пепс, не съм ползвала,  а как изглежда :innocent:, че ако видя да продават няма да я позная ;D

Чудно пасте :P

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #141 -: 16 Април 2010, 21:40:33 »
салвия

Сега се продава все още в кофички, може да си намериш разсад.  използване
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #142 -: 17 Април 2010, 08:16:38 »

 Пепи,

  а къде мога да си намеля салвия - по пазарите или в големите хипермаркети, защото при нас май не съм виждала  :innocent:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #143 -: 17 Април 2010, 09:18:55 »
Цитат
Пастет от крема сирене и яйца


 :clapping: :clapping: :clapping:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #144 -: 17 Април 2010, 10:09:52 »

 Пепи,

  а къде мога да си намеля салвия - по пазарите или в големите хипермаркети, защото при нас май не съм виждала  :innocent:

в Метро мисля, че  имаше, но не съм сигурна.
А тук при нас на зеленчуковия пазар има две маси, на които се продават подправки за садене в кофички.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

DUC D'O

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 657
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #145 -: 17 Април 2010, 11:12:09 »
Салвия в Пикадили за 2,79 лв..саксийката промоция до 28 април.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #146 -: 17 Април 2010, 13:20:15 »
Този пастет веднага го слагам в графата "любими".
Пепи,  :air_kiss:

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #147 -: 22 Април 2010, 23:32:30 »
Пепка, аз съм пак при теб с благодарности за хрукавата кашкавалена палачинка. Много вкусна се получи, даже аз необичащата паниран кашкавал доволно си похапнах  :P. Е, с допълнение - беконче на тиган е, нооооооо  ;D
Благодаря  :air_kiss:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Дробчета с бекон и гъби
« Отговор #148 -: 25 Април 2010, 21:22:20 »
Емке, за къде без бекончето  :P :P  Много се радвам, че ти е харесала кашкавалката и на теб  :60:

Пилешки дробчета с бекон и гъби



Продукти:

1 кг дробчета
4-5 глави лук
50 олио/зехтин
2 с.л. оцет
1 с.л. захар
200мл бяло вино
300гр домати от консерва
2 с.л. универсална зеленчукова подправка
6-7 скилидки чесън
300 гр гъби (аз предпочитам пресни, но става и с консервирани)
200 гр бекон (ако е с кожа по него, още по-вкусно  :smile1:
сол на вкус
подправка - също, този път е чубрица, но понякога слагам риган.

Приготвяне:

* Лука се нарязва на едро и заедно с олиото, виното и захарта поставя на котлона в тенджера или голям тиган, затваря се с капак да се задуши, докато остане на мазнина.
* Дробчетата се почистват от останали ципи, проверява се и за жлъчните мехурчета.
* Поставят се в тенджера и заливат с вряла вода и оцета.
* Оставят се 5-6 мин да се попарят така и отцеждат.
* Прибавят се към готовия омекнал вече лук заедно с пасираните или намачкани домати и подправката.
* Тенджерата не се затваря с капак, оставя се така да къкри, докато отново остане на мазнина. Готовото ядене се разпределя в гювечета, които не се пълнят догоре, по възможност се оставя мазнината в съда.
* Гъбите се почистват, нарязват ситно и запържват, когато са готови се прибавя и нарязания на не съвсем дребно бекон. Запържва 2-3 мин и прибавя счукания /пасиран чесън.
* Разпределя се в гювечетата по 2-3 лъжици от тях, разбърква внимателно да не се накъсват дробчетата, поръсва с подправка и запича с капачета за 10 мин. (колкото да се омешат вкусовете)
« Последна редакция: 25 Април 2010, 21:55:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 862
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #149 -: 26 Април 2010, 08:03:35 »
Браво на Пепчо:yahoo:

Ще ме накараш явно да извадя и аз пак гювечетата!    :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума