Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна  (Прочетена 401271 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пица от кайма
« Отговор #105 -: 22 Февруари 2010, 13:14:33 »
Не съм я пуснала тук, защото чак "рецепта" е силно казано  :innocent: Но поради големия читателски интерес  :girl_wacko: е крайно време да го направя.

Пепи  :kiss3:

Пица от кайма




Необходими за 4 порции:
Кайма около килограм,по-скоро суха.
малка глава лук
1 яйце
подправки по вкус - на кайма винаги ползвам черен пипер, майорана и кимион
100 мл вода

200гр. кашкавал
2 домата
маслини без костилки
миризливо сирене

Приготвяне:
Каймата с първата част от продуктите се омесва и разстила в тава, намазана с олио.
Запича се в загрята фурна за 15-20 мин.
Изважда се, нареждат се отгоре нарязаните на кръгове домати и маслини.
Настъргва се кашкавала, начупва сиренето и запича до зачервяването им.
« Последна редакция: 22 Февруари 2010, 13:21:01 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ynedeleva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #106 -: 22 Февруари 2010, 14:13:27 »
Много благодаря! Много е лесна рецептата и със сигурност вкусна, задължително ще се пробва :smile1:

ehoeko

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 173
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #107 -: 27 Февруари 2010, 18:01:00 »
Здравей, Пепчо!
Направих пицата от кайма на едни гладни студенти , дето не можеха да чакат за кюфтета , че и за гарнитури.Добавих и царевичка.Облизаха си пръстите.Следващия път я искат с гъби и синьо сирене.
Докато се ровичках в темичката ти/винаги го правя с кеф/, се сетих как мога с няколко риби да нахраня трима мъже , че и за мен да остане.Харесах си Скумрия Ропотамо.Стана и с хек/добавих повечко мазнина , че е постен/.

Благодаря ти и до нови срещи!!! :flower:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #108 -: 28 Февруари 2010, 10:36:34 »
Ама много апетитно изглежда, рибката  :flower:

Еhoekoq   много се радвам, че си се доверила на рецептите, а най-вече, че са ви харесали  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #109 -: 01 Март 2010, 09:46:06 »
pep-4o , благодаря ти за рецептата за вълчите семки, мнооого вкусно :60:.


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #110 -: 01 Март 2010, 20:22:08 »
а аз благодаря, че се довери на вкуса ми и ги пробва  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #111 -: 01 Март 2010, 22:10:03 »
Пепи идвам с отчет за пицата от кайма. Много бърза и лесна рецепта. Благодаря ти мила! :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #112 -: 03 Март 2010, 11:29:49 »
Радвам се, че ти хареса, rainbow , наистина е много лесна и бърза  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

xai

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #113 -: 11 Март 2010, 17:24:05 »
вдъхновена от рецептата за сметанова торта, резултата беше превъзходен. фигурките са купени (не съм такъв майстор)
благодарности, стана наистина много бързо за малко повече от час
« Последна редакция: 11 Март 2010, 20:02:36 от pep-4o »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #114 -: 12 Март 2010, 22:51:20 »
е не че час е малко време, но като за торта е перфектно  :thumbup:
А аз ти благодаря, че си се доверила на думите ми и си направила, а за това, че ти и харесва резултата- много се радвам   :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1010
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #115 -: 13 Март 2010, 09:13:33 »
Пепи ето и моя отчет за пицата от кайма. Страшна вкусотийка :thumbup: И една набързо направена снимка че народа беше много гладен  ;D. Благодаря за рецептичката! :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Рошковци
« Отговор #116 -: 13 Март 2010, 22:55:51 »
Моля, моля, Ели, радвам се, че се е харесала на домочадието.  :flower: за  теб

ето рецептата за Рошковците



Доста от вас, ходейки в онова култово заведение на Прага знаят за какво иде реч, на останалите ще обясня - хапнахме там, мноооого ми харесаха, а знаейки вкусовете на човеците ми - убедена бях, че още повече ще им харесат, отколкото на мен.
След кратък разбор на продуктите с девойката Драгомирова стигнахме долу горе до това


Продукти за около 20 бр.
200гр. кашкавал
200 гр. шунка
200 гр. кисели краставички (4 малки)
1 сварен картоф
1 яйце

за панировката:
около 100гр. корнфлейкс и 100гр. галета
3 яйца
олио или мазнина за пържене - маслена баня

Приготвяне:
* Картофа се бели, нарязва на четири и вари в микровълновата или в обикновена тенджера (което е по-бавно), а можеи готово картофено пюре - 3-4 с.л.
* Кашкавала се настъргва на ситно ренде
* Шунката и краставичките се нарязват на ситно.
* Намачка се сварения картоф, прибавят се шунката, кашкавала, краставичките и яйцето.
* Омесва се добре с ръка.
* Корнфлейкса се намачва добре в хартия с бутилка или точилката така, че да стане колкото оризови зърна

* От сместа се взема по една лъжица и с мокри ръце оформя топче, малко по-голямо от топче за пинг-понг
* Потапя се в разбитите яйца, след това в корна и овалва добре така, че да полепне по него.
* Нареждат се на свежо фолио или голяма чиния.
* Когато всички са готови започват да се пържат в загрятата през това време мазнина - поне 3-4 см. Не се пълни съда с тях, за да могат да се въртят - сами се обръщат, много бързо се пържат - по минута.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят.

*** Вкусни са както топли, така и изстинали.
Хрупкава обвивка и мека, пухкава вътрешност.
Следващия път(разбирайте още тези дни, нали като ни хареса нещо го ядем до втръсване) ще ги направя по-малки, така хрупкащата част ще е повечко.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #117 -: 14 Март 2010, 00:06:40 »
Да бе,как не ... само за Ели....  >:( забрави ли,че аз излапах последната? Хич не съм съгласна!!!!!  :'(

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #118 -: 14 Март 2010, 00:27:25 »
Ха, моля поне един рошко да замине към Варна на момента  ::). Уж съм яла и преяла, а от тази снимка ми потекоха .............
Бива ли такова нещо по нощите, като няма от къде да си купя шунка сега, иначе всичко друго имам  :(

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Рошковци
« Отговор #119 -: 14 Март 2010, 10:08:02 »


ето рецептата за Рошковците


Доста от вас, ходейки в онова култово заведение на Прага знаят за какво иде реч, на останалите ще обясня - хапнахме там, мноооого ми харесаха, а знаейки вкусовете на човеците ми - убедена бях, че още повече ще им харесат, отколкото на мен.
След кратък разбор на продуктите с девойката Драгомирова стигнахме долу горе до това ...




Браво Пепа, успешно проучване и възпроизвеждане на кулинарен полуфабрикат!  Другия лесен начин е да се купят замразени ( аз купувам от "Метро") - и дирекно във фритюрника, без да се размразяват. Продават се и  вегетариански такива.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]