Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна  (Прочетена 384675 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пица от кайма
« Отговор #105 -: 22 Февруари 2010, 13:14:33 »
Не съм я пуснала тук, защото чак "рецепта" е силно казано  :innocent: Но поради големия читателски интерес  :girl_wacko: е крайно време да го направя.

Пепи  :kiss3:

Пица от кайма




Необходими за 4 порции:
Кайма около килограм,по-скоро суха.
малка глава лук
1 яйце
подправки по вкус - на кайма винаги ползвам черен пипер, майорана и кимион
100 мл вода

200гр. кашкавал
2 домата
маслини без костилки
миризливо сирене

Приготвяне:
Каймата с първата част от продуктите се омесва и разстила в тава, намазана с олио.
Запича се в загрята фурна за 15-20 мин.
Изважда се, нареждат се отгоре нарязаните на кръгове домати и маслини.
Настъргва се кашкавала, начупва сиренето и запича до зачервяването им.
« Последна редакция: 22 Февруари 2010, 13:21:01 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ynedeleva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #106 -: 22 Февруари 2010, 14:13:27 »
Много благодаря! Много е лесна рецептата и със сигурност вкусна, задължително ще се пробва :smile1:

ehoeko

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 173
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #107 -: 27 Февруари 2010, 18:01:00 »
Здравей, Пепчо!
Направих пицата от кайма на едни гладни студенти , дето не можеха да чакат за кюфтета , че и за гарнитури.Добавих и царевичка.Облизаха си пръстите.Следващия път я искат с гъби и синьо сирене.
Докато се ровичках в темичката ти/винаги го правя с кеф/, се сетих как мога с няколко риби да нахраня трима мъже , че и за мен да остане.Харесах си Скумрия Ропотамо.Стана и с хек/добавих повечко мазнина , че е постен/.

Благодаря ти и до нови срещи!!! :flower:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #108 -: 28 Февруари 2010, 10:36:34 »
Ама много апетитно изглежда, рибката  :flower:

Еhoekoq   много се радвам, че си се доверила на рецептите, а най-вече, че са ви харесали  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Аелис

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 626
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #109 -: 01 Март 2010, 09:46:06 »
pep-4o , благодаря ти за рецептата за вълчите семки, мнооого вкусно :60:.


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #110 -: 01 Март 2010, 20:22:08 »
а аз благодаря, че се довери на вкуса ми и ги пробва  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #111 -: 01 Март 2010, 22:10:03 »
Пепи идвам с отчет за пицата от кайма. Много бърза и лесна рецепта. Благодаря ти мила! :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #112 -: 03 Март 2010, 11:29:49 »
Радвам се, че ти хареса, rainbow , наистина е много лесна и бърза  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

xai

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #113 -: 11 Март 2010, 17:24:05 »
вдъхновена от рецептата за сметанова торта, резултата беше превъзходен. фигурките са купени (не съм такъв майстор)
благодарности, стана наистина много бързо за малко повече от час
« Последна редакция: 11 Март 2010, 20:02:36 от pep-4o »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о
« Отговор #114 -: 12 Март 2010, 22:51:20 »
е не че час е малко време, но като за торта е перфектно  :thumbup:
А аз ти благодаря, че си се доверила на думите ми и си направила, а за това, че ти и харесва резултата- много се радвам   :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1010
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #115 -: 13 Март 2010, 09:13:33 »
Пепи ето и моя отчет за пицата от кайма. Страшна вкусотийка :thumbup: И една набързо направена снимка че народа беше много гладен  ;D. Благодаря за рецептичката! :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Рошковци
« Отговор #116 -: 13 Март 2010, 22:55:51 »
Моля, моля, Ели, радвам се, че се е харесала на домочадието.  :flower: за  теб

ето рецептата за Рошковците



Доста от вас, ходейки в онова култово заведение на Прага знаят за какво иде реч, на останалите ще обясня - хапнахме там, мноооого ми харесаха, а знаейки вкусовете на човеците ми - убедена бях, че още повече ще им харесат, отколкото на мен.
След кратък разбор на продуктите с девойката Драгомирова стигнахме долу горе до това


Продукти за около 20 бр.
200гр. кашкавал
200 гр. шунка
200 гр. кисели краставички (4 малки)
1 сварен картоф
1 яйце

за панировката:
около 100гр. корнфлейкс и 100гр. галета
3 яйца
олио или мазнина за пържене - маслена баня

Приготвяне:
* Картофа се бели, нарязва на четири и вари в микровълновата или в обикновена тенджера (което е по-бавно), а можеи готово картофено пюре - 3-4 с.л.
* Кашкавала се настъргва на ситно ренде
* Шунката и краставичките се нарязват на ситно.
* Намачка се сварения картоф, прибавят се шунката, кашкавала, краставичките и яйцето.
* Омесва се добре с ръка.
* Корнфлейкса се намачва добре в хартия с бутилка или точилката така, че да стане колкото оризови зърна

* От сместа се взема по една лъжица и с мокри ръце оформя топче, малко по-голямо от топче за пинг-понг
* Потапя се в разбитите яйца, след това в корна и овалва добре така, че да полепне по него.
* Нареждат се на свежо фолио или голяма чиния.
* Когато всички са готови започват да се пържат в загрятата през това време мазнина - поне 3-4 см. Не се пълни съда с тях, за да могат да се въртят - сами се обръщат, много бързо се пържат - по минута.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят.

*** Вкусни са както топли, така и изстинали.
Хрупкава обвивка и мека, пухкава вътрешност.
Следващия път(разбирайте още тези дни, нали като ни хареса нещо го ядем до втръсване) ще ги направя по-малки, така хрупкащата част ще е повечко.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #117 -: 14 Март 2010, 00:06:40 »
Да бе,как не ... само за Ели....  >:( забрави ли,че аз излапах последната? Хич не съм съгласна!!!!!  :'(

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1990
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #118 -: 14 Март 2010, 00:27:25 »
Ха, моля поне един рошко да замине към Варна на момента  ::). Уж съм яла и преяла, а от тази снимка ми потекоха .............
Бива ли такова нещо по нощите, като няма от къде да си купя шунка сега, иначе всичко друго имам  :(

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Рошковци
« Отговор #119 -: 14 Март 2010, 10:08:02 »


ето рецептата за Рошковците


Доста от вас, ходейки в онова култово заведение на Прага знаят за какво иде реч, на останалите ще обясня - хапнахме там, мноооого ми харесаха, а знаейки вкусовете на човеците ми - убедена бях, че още повече ще им харесат, отколкото на мен.
След кратък разбор на продуктите с девойката Драгомирова стигнахме долу горе до това ...




Браво Пепа, успешно проучване и възпроизвеждане на кулинарен полуфабрикат!  Другия лесен начин е да се купят замразени ( аз купувам от "Метро") - и дирекно във фритюрника, без да се размразяват. Продават се и  вегетариански такива.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума