Автор Тема: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна  (Прочетена 401272 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #15 -: 23 Септември 2009, 17:59:23 »
Валя, радвам се, че са ви харесали  :60:
Йоли, ти да не мислиш, че живея в покрайнините на Сф  :P :P
« Последна редакция: 26 Октомври 2009, 19:15:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #16 -: 25 Септември 2009, 12:13:26 »
Поздравления за новата тема, която ще следя с интерес както и предишните! Горда съм да се уча от най-добрите! Идвам с благодарност за великолепните сусамки-хрупкави, крехки и сладки. Благодаря ти!

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #17 -: 25 Септември 2009, 22:38:54 »
   ::)  Оххх, от кога им се каня и аз на тези сусамки,че ги обожавам!  :swoon: И това ще стане Пепи ,а сега ти идвам на гости с благодарности за :

 Картофено руло с шунка  и гъби - както вече знаеш,въпреки притесненията си,но благодарение на теб разбрах и тънкоста,майката му е стискането  :rofl:   :rofl:   :rofl:

     

 И Пиле "ЧЕЛАМИЧКА" - въпреки,че не го докарах като твоето на външен вид,но беше много вкусно задушено.  :thumbup:  :thumbup:  :thumbup:

                             

 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #18 -: 25 Септември 2009, 22:53:22 »
Деси,  прекрасни сусамки  :thumbup:
Мими,  и рулото и пилето изглеждат вкусно  :thumbup: Не се бой от сусамките де  :wink1:
Девойки, радвам се, че харесахте рецептичките и ми се доверихте за пореден път  :air_kiss:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

FRESA

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 98
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #19 -: 27 Септември 2009, 12:14:09 »
pep-4o много благодаря за изпъленото обещание  :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пица на охлювчета
« Отговор #20 -: 05 Октомври 2009, 22:19:44 »
Пица на охлювчета




Откакто мернах такава пица в нета ( една дама питаше как се прави с една картинка), не ми излизе от ума.
Поне две-три седмици се каня да я направя, но нали главния ни пицояд го нямаше, та все отлагах.
В събота обаче, прибирайки се, реших, че неделя е почивен ден и ще осъществя замисъла си  ;D независимо, че пицояда искаше супа топчета  :smile1:



Тестото за 1 голяма тава е половината доза от това любимо мое тесто

Плънка:
плънката е по желание - тази тук е филе, маслини, царевица, домат. Намазана с разни части лютеница и кетчуп (и двете собствен опроизводство), обилно наръсена с кашкавал и моцарела.
За "охлювите":
сварени яйца, топено сирене и кашкавал.

и изобщо - всичко по плънките е въпрос на импровизацияяя.

Приготвяне:

* Замесва се тестото, оставя се да втаса.
* Разделя се на две топки.
* Първата топка се точи на кора, с диаметър около 4см. по-малък от чинията за сервиране на пицата.
* Готовата кора (блата) се поставя /пренася с точилката/ в тавата за печене - поръсена само с брашно, или с царевично нишесте.
* Втората топка се точи /по възможност на дълга ивица/.
* Трябват ни ивици с ширина около 4см.
* Яйцата се нарязват на 6-ки или осминки.
* В края на ивицата се поставя парче яйце, парче топено сирене или кашкавал /аз ги редувах/
* Завива се веднъж, отрязва тестото и поставя върху блата така, че половината от рулцето да бъде върху него. Нареждат се не много плътно едно до друго.
* Когато всички са наредени, блата се намазва с кетчуп или друга смес по желание (аз намазвам със сместа от кетчуп и лютеница), поръсва с чубрица и риган и всички останали продукти.
* Най-отгоре се настъргват кашкавала и моцарелата.
* Рулцата-охлювчета се намазват с четка с доматената паста /или с друго по желание/.
* Поставя се готовата тава в студена фурна и включва на 250*.
* Така пицата втасва, докато загрява фурната.
* Пече се до зачервяване, около 20 мин.

« Последна редакция: 13 Юли 2010, 18:55:14 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #21 -: 05 Октомври 2009, 22:49:20 »
Уау .... великолепно е това.    :thumbup: Много идейно.  ;D ( И на тийновете ,може би само на единия в момента  :hmmm: много им е харесало със сигурност). Със сигурност ще се хареса и на моето хайванче.  :yes4: Както и на всички останали.  :clap: Мерси за поредната невероятна рецепта.  :thank_you2:

МАГdanos

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #22 -: 05 Октомври 2009, 23:04:41 »
Пепке,
цветята ти са в другата тема,
тук
това
от мен ;D
Пицата е... :exclaim: :exclaim: :exclaim: :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #23 -: 06 Октомври 2009, 19:39:32 »
( И на тийновете ,може би само на единия в момента  :hmmm: много им е харесало със сигурност).

и на двамцата  :smile1:
Прави на твоето хайванче, но имай предвид, че така обграден блата на пицата събира доста плънка  :wink1:

Павка, не се подмазвай  :P  само със сръбска музика и пи*ене, по-добре слагай и скарата  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Млечно чеснов пастет
« Отговор #24 -: 25 Октомври 2009, 12:32:34 »
Млечно чеснов пастет




Продукти:
300гр. извара
200гр. сирене Дунавия /оригинално ако може/
2 с.л. майонеза
1 малка заквасена сметана /200гр. мисля е/
4-5 скилидки чесън /или повечко/  :smile1:

щипка червен пипер, може и лют.

Приготвяне:
* Изварата, скилидките чесън и майнозета се поставят в купа и пасират.
* Прибавя се сиренето и отново пасира до получаването на хомогенна смес.
* В готовата смес се прибавят сметаната и червения пипер, разбърква добре и поставя в хладилник за 20-30 мин. да стегне.

Подходящ пастет за намазване на препечени филийки, меса, зеленчуци ......... или кой както му харесва.
 Добър апетит  :smile1:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Задушено месо от сърна
« Отговор #25 -: 25 Октомври 2009, 13:02:07 »
Задушено месо от сърна




Продукти:

бут - обезкостен /или парчета филе, цели/ - около 2кг.

марината:
5-6 стръка кервиз
5-6 моркова
2-3 глави лук
1 глава чесън - почистена от люспите
500 мл червено вино
100мл оцет
2-3 дафинови листа
по 3-4 зърна бахар и карамфил
кората на 1 лимон
1 с.л. сол

300 мл  вода
ок. 200гр. сланина
100 мл бяло вино
7-8 ск. чесън
сол

50-60 мл олио/зехтин
100мл течна сметана
100гр пушено сирене
400гр гъби /печурки предпочитам и ползвам/


Приготвяне:

* Месото се почиства от мазнините и ципите.
* Ако е бут - обезкостява се, като се внимава да се запази целостта на бута. Отделяме си за готвене парче или две около два килограма.
* Месото се завива в тензух /или друга мека и тънка кърпа/, намокрен в оцета и начуква с дървено чукче, като се обръща често така, че да се оформи дълго цилиндрично парче.
* В дълбока тенджера се поставят всички продукти за маринатата , като зърната карамфил се набождат на главата лук.
* Кипва се  и оставя на тих огън да поври 10-15 мин.
* Охлажда се и в нея се поставя парчето бут. Притиска с чиния и прибира в хладилник за едно денонощие.
* Изважда се маринованото вече месо, освобождава се от тензуха  и подсушава добре. (отделя се 150-200мл от маринатата)
* Шпикова се със скилидките чесън.
* Сланината се нарязва на тънки ивици  и завива парчето месо. Цялото се усуква с дебел конец.
* Поставя се в тенджера, залива се с водата, виното, прецедената отделена марината и посолява.
* Включва се да се задушава  на тих огън (като се отпенва при нужда) до омекване на месото - около 2,5ч.
* Изважда се месото. Освобождава се от конеца. Бульона се прецежда.
* Почистените и ситно нарязани гъби се задушават в олиото/зехтина. Добавя се бульона и вари с отворен капак до редуцирането му наполовина.
* Сиренето се пасира със сметаната и прибавя към гъбения сос на тънка струя, като се бърка непрекъснато.
* Ври около 2-3 мин.
* Отделеното задушено парче месо се реже на филии и прибавя в соса.
* Отмества се от котлона, съда се затваря с капак и оставя да почине за 15-20 мин.

* При сервирането може да се добавят парчета лимон  :smile1: или по-добре чаша вино  :wink1:
 
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Крем супа от карфиол със синьо сирене и бекон.
« Отговор #26 -: 26 Октомври 2009, 19:25:40 »
Крем супа от карфиол със синьо сирене и бекон.



Обичам крем супите. И девойчето ми също. А аз обичам, тя да ги обича. Защото не вижда какво има вътре  :eat: Отдавна слушам за супа от карфиол, добре, че остана от туршиите, та направих. И ни хареса  :smile1: Е, може и заради бекончето вътре да е  :wink1:

Продукти:
500гр. карфиол/цветно зеле
4 големи картофа
2 моркова
500 мл. пилешки бульон + 700-800 мл вода
сол - на вкус
50-60 г масло
200мл прясно мляко или готварска сметана
150гр. синьо сирене /какво да е миризливо/
1 с.л. царевично нишесте

бекон или шунка - около 200гр.
2-3 лъжици олио/зехтин

Приготвяне:
* Във водата се поставят почистения и разчупен на розички карфиол, морковите и целите, избелени картофи.
* Посоляват се на вкус и варят на тих огън до омекване.
* Изваждат се два от картофите да се охладят. 
* В съда със супата се наливат бульона и сметаната/млякото, прибавят се  сиренето, маслото и посолява на вкус.
* Връща се на котлона да заври отново; прибавя се размитото с малко вода царевично нишесте (това е по желание за гъстотата на супата, картофите придават достатъчно плътност)
* Картофите и бекона /или шунка/ се режат на кубчета и запържват в мазнината до порозовяване.
* Сервира се топла - черпак-два супа и 1-2 пълни лъжици от "крутоните"  :)

Опитайте, надявам се да ви хареса :smile1:

« Последна редакция: 11 Октомври 2014, 12:17:17 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #27 -: 29 Октомври 2009, 13:19:31 »
  Пепи, благодарности за рецептата на мъжката салата. Отдавна й се канех и снощи я направих. Превъзходна! Аз правя подобна само от магданоз, сирене и зехтин, но твоята е доста по-богата вкусово и вече ще я правя двойна доза!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #28 -: 29 Октомври 2009, 20:04:55 »
Радвам се, че ви е харесала, Валя  :thank_you2:
Богат вкус, дааааааааааа  :wink1:  дано не мерне Мишо какво гледам, че загазих  :swoon:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - пета поредна
« Отговор #29 -: 31 Октомври 2009, 20:43:23 »
Пепи,
и аз идвам с благодарност за чесновия млечен пастет. :flower:

Много ни допадна :air_kiss:, а и специално го аранжирах в синьо. :smile1:
Чудесен е!

Благодаря от цялото семейство и горещо го препоръчвам! :thumbup:



 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]