Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III  (Прочетена 320832 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #270 -: 24 Ноември 2010, 11:09:49 »
Много вкусно звучи това пиле, Лати :thumbup:, както и боба по американски :smile1:.

hagybagy

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #271 -: 27 Ноември 2010, 14:21:37 »
Здравейте, petrina!
От все сърце благодаря за всички вкусотии, които споделяте в това прекрасно и уютно местенце.
Отдавна съм потребител не само на форума и сайта, но и на хубавите ви рецепти, а все не се наканвам да пиша и само мислено цъкам с език и ви благославям за всички кулинарни вълшебства.
Никога не съм приготвяла лекия изварен сладкиш с къпини с пресни къпини :smile1:, но е първата рецепта, която пробвах оттук и продължава да е най-често приготвяния сладкиш вкъщи - лесен и много вкусен.
Вариацията тук е с банани и киснати стафиди.


Приготвям често и галета с праскови, а покрай  страхотните ви рецепти за мъфини, вече се сдобих и с формички.
Още веднъж - благодаря ви, благодаря! Страхотни сте. :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #272 -: 04 Декември 2010, 13:14:46 »
hagybagy Аз ти Благодаря!


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #273 -: 19 Декември 2010, 19:12:09 »
Коледни трюфели



1 чаша (237 мл)сладкарска сметана
2 чаени лъжици (25 г), захар
336 гр. черен шоколад,
1супена лъжица (14 г) масло
1 чаена лъжица мед
1 чаена лъжица ликьор
1/8 чаена лъжица джинжиджифил
1/8 чаена лъжица карамфил


какао на прах, предназначено за овалване


Накълцайте шоколада на ситно и поставете в купа.
Изсипете сметаната, захарта, подправките, меда и маслото в малка тенджера и да доведе до възпаление на силен огън. Като разбърквате .След като заври прибавете ликьора. Махнете от огъня и изсипете в купата с шоколада. С телена бъркалка разбъркайте добре, докато шоколада започне да се топи и се убедени със сметаната. Топлината от сметаната ще проникне в шоколада и ше го разтопи. Текстурата на шоколадовия крем трябва да е гладка.
Може да охладите в хладилника и да извадете купата на стайна температура за 45 мин. преди да започнете да оформяте топчетата. Овъргаляйте всяко топче в какаовия прах.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #274 -: 23 Декември 2010, 19:33:52 »
Двойно шоколадови бишкоти с лешници



2 чаени чаши брашно
1 / 2 чаена чаша какао
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
6 супени лъжици масло, меко(89гр.)
1 чаена чаша захар
2 яйца
1 чаша лешници, нарязани
3 / 4 чаена чаша шоколадов чипс



1 супена лъжица пудра захар



Загрейте фурната до 180гр.. Застелете тавата с пекарска хартия и  я набрашнете.
В купа смесете заедно брашното, какаото, содата за хляб и солта. В друга купа с електрически миксер заедно разбийте маслото и захарта, докато придобият по светъл цвят и сместа стане пухкава. Добавете яйцата разбийте , докато се комбинирaт добре съставките. Прибавете брашното и разбъркайте до оформянето на твърдо тесто. Прибавете лешниците и шоколадовият чипс.
На хартия за печене с набрашнени ръце оформете тестото на две( или едно голямо) леко сплескани продълговати рула , широки около 3-4 см и поръсете с пудра захар. Печете за около 35 минути, или докато не стане леко твърда на пипане. Охладете напълно и нарежете на филийки.
Може да ги съхраните в херметически контейнери за 1 седмица или да ги замразени за 1 месец

Оригиналната рецепта е с орехи.
източник:epicurious.com
« Последна редакция: 29 Януари 2011, 15:49:41 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #275 -: 23 Декември 2010, 21:16:07 »
Шоколадови бисквитки с коктейлни череши



1 -  1 / 2 чаена чаша  брашно
1 / 2 чаена чаша  какао
1/4 чаена лъжица сода за хляб
1/4 чаена лъжица  бакпулвер
1/4  чаена лъжица   сол
1 / 2 чаена чаша  масло, меко(113гр.)
1чаена чаша захар
1 яйце
1 -  1 / 2 чаена лъжица  ванилия
24  коктейл ни черешки
1 / 2 чаена чаша   полусладък шоколадов чипс
1/4  чаена чаша кондензирано мялко


Загрейте фурната до 180гр.

Смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта заедно.

С миксер разбийте  маслото , докато омекне, прибавете  захарта  и разбийте докато сместа стане  пухкава. Прибавете и разбийте яйцето и ванилията. Изсипете брашнената смес  и разбъркайте докато се смесят.

Направете топченца с диаметър 2.5 см. Поставете върху пекарската хартия и  използвайте палеца, за да направите  вдлъбнатина в центъра на всяко топче.
 Отцедете черешите от сока. Забучете  черешите във вдлъбнатината.
Поставете шоколадовият  чипс и кондензираното мляко  в малка касерола  и поставете в друг съд с вода,  разтопете на умерен огън като разбърквате.
 Махнете от огъня шоколадовата смес и  разбъркайте с 4 супени лъжици от сока от черешите, докато сместа се обедини .
С чаена лъжица изсипете от шоколадовата  смес върху всяка череша без да разливате по бисквитката и хартията. Печете за 10 мин. Извадете и охладете.

Мислех, че шоколадовото покритие ще се разтече или ще попие в бисквитката, но уви не стана така.
Рецептата е от lovintheoven.com
« Последна редакция: 23 Декември 2010, 21:24:11 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #276 -: 09 Януари 2011, 18:39:19 »
Мъфини с манго



1 манго, нарязано на малки кубчета
2 чаени  чаши  брашно
1 чаена  чаша кисело мляко
1/3  чаена  чаша прясно  мляко
1 чаена чаша захар
Сок от един лайм
щипка джинджифил
1 яйце
1/8  чаена чаша олио
10гр.  бакпулвер

Смесват се  брашно, захарта, джинджифила  и бакпулвера в голяма купа.

Във втора купата се смесват мокрите съставки - кисело мляко, прясното мляко, яйцето, сока от лайм  и олиото .

Добавете мокрите съставки към  сухите  и разбъркайте с шпатула. Прибавете нарязаното на ситно манго и разбъркайте внимателно.

Намаслете чашките на тавата или поставете в чашките хартиени такива. Сипете от сместа като запълните 3/4 от чашката. Печете  за 20-25 минути на предварително загрята фурна - 180C.  Проверява се за готовността на мъфините като се забоде клечка за зъби, ако я извадим чиста значи са готови. Извадете и охладете напълно преди консумация.

« Последна редакция: 09 Януари 2011, 21:18:36 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #277 -: 16 Януари 2011, 20:14:25 »
Салата с нахут



400 гр.  нахут от консерва , изцеден и изплакнат
1 голяма скилидка чесън, пресован
1 / 2 чаена лъжица . къри на прах
1 стрък целина, нарязан на ситно
½ малка глава  червен лук, ситно нарязан
2 – 3 пълни супени лъжици майонеза
1 супена лъжица лимонов сок
малко магданоз
Сол и черен пипер на вкус


При среден размер купа смесваме  нахута, чесъна, кърито на прах,нарязания стрък  целината, червения лука, майонезата, лимоновият сок, магданоза и прибавяме сол и черен пипер на вкус.
Може да замените кърито с копър.
източник:letsdishrecipes.blogspot.com

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #278 -: 23 Януари 2011, 21:08:24 »
Грахова крем супа




3 супени лъжици олио
2  моркова,  нарязани
1 стрък  праз лук / 20 см., нарязан на ситно
1 средна глава  лук , нарязан на ситно
щипка сол
1 литра вода
2 купчета пилешки бульон 
 2 чаени чаши пресен  грах
1-2 супени лъжици оцет
Прясно смлян черен пипер
1 / 2 чаена чаша готварска сметана или заквасена сметана
Листа от мента
 

Загрейте олиото   на умерена температура. Добавете морковите , праза, лука и щипка сол. Намалете  топлинна, и покрийте  с капак, оставете да се  готви много бавно, като се разбърква от време на време /  10  минути, докато зеленчуците се задушат.
Добавете  граха, водата и стрийте кубчетата пилешки бульон. Оставете да къкри за 1 час или докато граха  напълно омекне. (не се притеснявайте, ако грах започне да се разделя, тъй като  ще се пасира).
Свалете супата от огъня. Подправете с  1 супена лъжица оцет и сол на вкус, и  сметаната. Прехвърлете сместа в купа  пасирайте. Тествайте и  подправете ,добавяйки повече оцет, сол и черен пипер на вкус.
 Супата може да бъде съхранена в хладилник до 2 дни. Тя ще  се уплътни, тъй като ще се охлажда, добавя се малко  бульон  или вода по време на претоплянето, ако стане прекалено плътна .
Може да я поднесете  и с нарязана на ситно шунка.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #279 -: 29 Януари 2011, 16:36:58 »
Мраморни кексчета



1 -  3/4 чаени  чаши брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1/2  чаена лъжица  сол
1/3  чаена чаша прясно мляко, със стайна температура
1/3  чаена чаша сладкарска сметана, със стайна температура
1/2  чаена чаша (113гр. )  масло, със стайна температура
1 чаена чаша захар на пясък
3  яйца, със стайна температура
1 чаена лъжичка ванилия
1/3  чаена чаша какао на прах
1/4  чаена чаша вряла вода
Пудра захар, за поръсване  
 


Загрейте фурната до 180 ° гр.. Поставете хартиените чашки в тавата за мъфините.

Смесете заедно брашното, бакпулвера и солта.

Комбинирайте млякото и сметаната.
С електрически миксер на средно висока скорост разбийте , масло и захарта  докато сместа  стане бледа и пухкава. Добавете яйцата, едно по едно, разбивайте , като прибавяте всяко. Прибавете  ванилия.

 Добавете брашнената  смес на   три части, редувайте я с  две допълнения на млечната смес, разбъркайте докато се  обединят .
За да направите шоколадовото  тесто, отмерете  1 чаена чаша от  тесто и прехвърлете  в друга купа. Комбинирайте какаото и врялата вода в чашка. Разбъркайте какаото с  запазено тесто в купата.

  Напълнете чаши подготвени с по една супени лъжици от  ваниловата  и шоколадовата смес( тесто), запълнете  три четвърти от всяла чашка. С върха на ножа или дървен шиш направете въртеливи движения във всяка чашка. Печете  докато куполчетата на кексчетата станат златисти  (или пробвайте с клечка за зъби), около 20 минути. Извадете и охладете напълно.  Поръсете отгоре с пудра захар.

источник: Martha Stewart’s Cupcakes
« Последна редакция: 29 Януари 2011, 19:19:46 от petrina »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #280 -: 29 Януари 2011, 19:06:11 »

Лати,

само да попитам млякото прясно или кисело трябва да е за мъфинките  :innocent:

 Много са примамливи тези мъфини  :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #281 -: 29 Януари 2011, 19:20:28 »
 :smile1: мякото е прясно,

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #282 -: 29 Януари 2011, 19:29:53 »

 Мерси  :air_kiss:

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #283 -: 04 Февруари 2011, 19:11:56 »
Лати, много, ама много вкусноооооооо!  :thumbup:

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #284 -: 04 Февруари 2011, 21:11:48 »
petrina, :thumbup: :thumbup: :thumbup: Гръцкия пирог...
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]