Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III  (Прочетена 316919 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #255 -: 28 Октомври 2010, 12:56:48 »
Бисквитки без печене




1 / 2 чаена  чаша (1 пакетче ) масло
2 чаени чаши  захар
1 / 2 чаена чаша прясно мляко
3 супени лъжици какао
3 чаени чаши фини  овесени ядки
2 / 3 чаена чаша фъстъчено масло
1 чаена лъжица ванилия


  
Смесете  маслото, захарта, мляко и какао в дълбок тиган и доведете до кипене за  една минута. Съставките трябва да се обединят добре. Отстранете от огъня.
  
Добавете   фъстъченото масло, ванилията  и овесените ядки. Разбъркайте много добре  и със супена лъжица сипете от сместа върху пекарска хартия и оставете да се  охладят напълно( трябва да стегнат). 18 -20"бисквитки"
източник:thegirlwhoateeverything.blogspot.com
« Последна редакция: 28 Октомври 2010, 13:04:35 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #256 -: 29 Октомври 2010, 21:02:04 »
Тиквени кексчета



1 – 1 / 2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
 1 чаена чаша пюрирана тиква
1 / 3 чаена чаша олио
2 яйца
 1 – 1 / 4 чаени чаши захар
1 / 2 чаена лъжичка сода
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка канела


Загрейте фурната до 180 гр. Смесете заедно тиквата , олиото , яйцата , захарта в голяма купа, докато сместа стане гладка, Отделно смесете брашното, канелата и бакпулвера, содата и солта. Прибавете брашнената смес към течните съставки и разбъркайте докато само се обединят. Разделете тестото в чашките . Печете се, докато отгоре придобие златисто кафяв цвят около 25 до 30 минути или докато не забодете клечка и не я изкарате суха. Извадете охладете за 5 мин. преди да махнете от тавата.

За украса: намазала съм ги с карамелен  крем , топнах ги в купичка с цветни кокосови стърготини, и отгоре са шприцовани с белтъчен крем.

рецептата е адаптирана от  Smitten Kitchen

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #257 -: 01 Ноември 2010, 00:52:21 »
Латинка, чудесно тиквено кремче! Много ти благодаря!Много е вкусно!

Само въпросче - хомогенно ли беше при теб?

При мен беше хомогенно при пасиране, разбъркване, претриване през сито и наливане, но в готовия крем като че ли леко се бяха отделили два слоя - най-отдолу нямаше тиква (около 1 см), a беше концентрирана в по-горен слой. При всички положения беше много ароматен!



ilona21

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 66
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #258 -: 02 Ноември 2010, 21:40:36 »
Невероятно вкусен Кекс с мед и кокос. Поздравления за сполучливата рецепта
:thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #259 -: 03 Ноември 2010, 10:05:39 »
greyeve радвам се че ви е допаднал на вкус, а за разделението на сместа при мене само в 2 от купичките се беше утаило  много по- малко от 1 см. [ :hmmm: Аз го отдавам на  разбиване и ситото трябва да е фино за да може да не се получи тази гъстота на тиквената смес и тя да изплува отгоре ( нещо от типа на  :hmmm: сладкиша кодрит кадири) -  pots de creme  pots de creme Надявам се да съм била полезна  ]

ilona21 много се радвам че кекса се е харесал.


Благодаря ви!


desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #260 -: 06 Ноември 2010, 17:05:13 »
Петрина, и аз идвам с благодарности за вкусния Тиквен крем! Изключително интересен вкус и аромат, доста нетипичен и много нежен и приятен крем. Аз млях на кухненски робот, после прекарах през фина цедка и въпреки това се образува един пръст слой отгоре с по-интензивен тиквен вкус и мааалко по-гъста консистенция. Но това изобщо не попречи на чудесния вкус и удоволствието ни да си хапнем нещо толкова приятно и ароматно.

ilona21

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 66
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #261 -: 08 Ноември 2010, 16:57:44 »
Правих шоколадово тиквен сладкиш Чуден е!Дори не можах да го снимам. :thumbup:
« Последна редакция: 08 Ноември 2010, 17:00:08 от ilona21 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #262 -: 08 Ноември 2010, 19:18:59 »
desychem радвам се че крема е одобрен  :smile1:
ilona21 шоколадово тиквен сладкиш найстина е чуден  :smile1:, невероятно шоколадов  :smile1:

Благодаря ви!




rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #263 -: 09 Ноември 2010, 20:20:15 »
petrina идвам с благодарности за Сникър квадратчетата с фъстъчено масло. Чудни  :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #264 -: 11 Ноември 2010, 18:43:19 »
rainbow Страхотни са !  :thumbup:
Благодаря ти!


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #265 -: 13 Ноември 2010, 09:16:26 »
Грахова супа



1-2/3 чаена чаша пресен грах
750 мл. консервирани домати(1 буркан при мене чери домати )
750мл. вода
1 голяма глава лук, нарежете на ситно
2-3 скилидки чесън нарежете на едро
2-3 супени лъжици олио или зехтин
1 кубче пилешки бульон
2 чаени лъжици червен пипер
черен пипер на вкус
сол на вкус
джоджен, мащерка

Загрейте олиото и тенджерата. Добавете лука и чесъна, задушете - до прозрачност. Прибавете консервираните домати, като предварително ги пасирайте. Прибавете водата и граха. Оставете да заври и оставете да къкри до готовността на граха(докато омекне).
Стрийте кубче бульон, прибавете червения пипер, черният пипер, солта, джоджена и варете за около 5 мин.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #266 -: 13 Ноември 2010, 09:25:00 »
Боб по Американски



500гр. боб
1 голяма глава лук
3 супени лъжици сос Уорчестър
1/3 чаена чаша мед (+ 1 супена лъжица мед, ако е необходимо)
1 чаена лъжица сол
850 - 900 мл. доматен сос
1 супена лъжица с връх горчица
200гр. бекон(може да го замените с наденица)

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. Измива се и се слага да се вари. Докато бобът  ври, загрейте в тиган малко олио, и запържете предварително нарязания бекон. С решетъчна лъжица отстранете върху кухненска хартия за да се отцеди от мазнината, и добавете в същата мазнина лука, задушете и извадете при бекона. След като бобът  заври, водата се изхвърля. Слага се в тенджерата отново, прибавя се доматеният сос, лука, бекона, меда, горчицата, сол на вкус.Тествайте на вкус и ако е необходимо подправете. Всичко се оставя да къкри на слаб огън за 2-3 часа или докато боба омекне. Сервирайте охладен с хляб.
« Последна редакция: 21 Ноември 2010, 21:30:56 от petrina »

Еликсир

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 522
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #267 -: 16 Ноември 2010, 12:41:42 »
Латинка,идвам да благодаря за рецептата за мъфини с банан,мед и канела-с банан ми е много любима-страхотно ароматни мъфини стават. :thumbup:


Скоро ги направих и с тиква-отново отличен резултат! :yahoo:


Колекцията ти от рецепти е впечатляваща!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #268 -: 21 Ноември 2010, 21:32:06 »
pure elixir   Сърдечно Благодаря!  :-*



petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #269 -: 24 Ноември 2010, 09:20:26 »
Пиле в сметанов сос с праз лук



2 пилешки бутчета
1 голяма щафета праз лук, нарязан на ситно
1/3 чаена чаша бяло вино
1 чаена чаша вода
Половин кубче пилешки бульон
1 скилидка чесън
1 чаена лъжица горчица с връх – джиджонска
Сол и черен пипер на вкус
1/3 чаена чаша сметана
2 супени лъжици олио
1 лимон

Загряваме олиото и запечатваме, жарваме бутчетата. Изваждаме ги и в същата мазнина задушаваме праз, лука, прибавяме и чесъна. Връщаме в тигана при праз лука бутчетата, наливаме водата, виното и стриваме половин кубче пилешки бульон. Поставяме капака и увеличаваме температурата на котлона. След като заври намалете и оставяме да се задуши за 45 мин. или до готовността на бутчетата. Поставете бутчетата в чиниите за сервиране( хубаво е да се покрият отгоре за да останат топли). Добавете в тигана сметаната, горчицата, увеличете леко температурата на котлона, и оставете да заври, след което намалете и гответе за 5- 10 мин. подправете с сол и черен пипер на вкус и сока от лимона. Сервирайте бутчетата поляти със сметановия сос.
« Последна редакция: 24 Ноември 2010, 09:23:57 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]