Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III  (Прочетена 316675 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #195 -: 24 Юли 2010, 17:44:06 »
Овесени бисквити със сусамов тахан и шоколадов чипс



2 чаени чаши фини овесени ядки
1/2 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша ръжно брашно
2/3 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица канела
70гр. масло, студено, нарежете на парченца
1/2 чаена чаша сусамов тахан
1 яйце
1 белтък
2 чаени лъжици ванилия
1 чаена чаша шоколадов чипс
1/2 чаена чаша стафиди или орехи






Загряваме фурната на 180гр.
Смесваме овесените ядки, брашната, солта, канелата, содата.
Отделно с миксер разбиваме тахана, маслото, прибавяме яйцето, белтъка, ванилията.
Прибавяме тахановата смес към овесената.
Прибавяме шоколадовия чипс и стафидите.

Сипваме от сместа по 1 супена лъжица или може да използвате лъжица за сладолед/ стават по - добре, защото сместа се отмерва по равно/върху пекарска хартия, използвайте вилица за да ги заравните отгоре. Печем за 15-16 мин. изкарайте и охладете за 3-4 мин. преди да преместите.
Рецептата е от една книга за light and healthy desserts и е правена без шоколадов чипс и стафиди заради племеницата ми ...
« Последна редакция: 24 Юли 2010, 18:19:25 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #196 -: 31 Юли 2010, 17:58:04 »
Риба в Thai марината



2-3 парчета , рибни филета ( Tilapia, треска, камбала и др...)
3 скилидки чесън, пресовани
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици рибен сос
2 супени лъжици кафява захар
1 / 2 чаена лъжица бял пипер
1/4 чаена лъжица черен пипер
1 / 3 чаена лъжица куркума
1 / 2 чаена лъжица лют червен пипер
1 / 2 чаена лъжица чили люспи или лют червен пипер



Комбинирайте съставки за марината , като се разбърква добре за да се разтвори захарта. тествайте на вкус марината преди да подправите рибата.
Втрийте марината в филетата като използвайте ръцете си, всички страни трябва да са покрити. Сложете в хладилника да се маринова, докато подготвите скарата или тигана./ за 30 мин./

Поднесете със свежа салата.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #197 -: 31 Юли 2010, 18:53:32 »
Шоколадови бисквитки с шоколадов пудинг



1 чаена чаши масло, меко/226гр.
1 / 2 чаена чаша захар
1 - 1 / 2 чаена чаша кафява захар
84гр. шоколадов пудинг / най добре ползвайте на Dr.Oetker
2 яйца
1 чаена лъжица ванилия
2 - 1 / 4 чаена чаши брашно
2 чаени лъжици сода
1/2 чаена лъжица сол
1- 1/2  чаена чаша шоколад чипс
40бр,
 

Загрейте фурната до 180 гр.. застелете тавата с пергаментна хартия.
С електрически миксер разбиваме до кремообразна смес маслото и захарта.
Прибавяме пудинга.
Добавяме яйца и ванилията, разбъркваме докато се смесят добре.
Разбърква се в отделна купа брашно, содата и солта. Прибавяме брашнената смес към маслената смесваме добре и тогава най-накрая прибавяме и шоколадовия чипс.
Сипваме по 1 супена лъжица от тестото върху хартията.
Пече се 10-12 минути, докато "бисквиткитe" се стегнат по средата
източник:адаптирана от spoon ful of sugar

« Последна редакция: 20 Септември 2010, 06:00:40 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #198 -: 01 Август 2010, 14:47:43 »
Свинско къри



около 1,5 кг филе, свинско месо, нарязани на парчета
4 картофа, нарязани на кубчета
4 супени лъжици олио
1 чаена чаша готварска сметана
1 чаена чаша  вода
1-  1/2  чаши прясно мляко

4 средни глави лук, нарязан на ситно  
4 скилидки чесън, пресован
1,5 сантиметра парче джинджифил, настържете
2 супени лъжици къри на прах, с връх
1  или ако не желаете чак толкова пикантно ? супена лъжица лют червен пипер  
1 пръчка  канела
1 звезда анасон
8 зърна карамфил
сол и захар за подправяне



Загряваме  олио в тиган или тенджера.
Добавяме подправките - канелата, звездата анасон карамфила, разбъркваме постоянно на тих огън докато се ароматизира.
Добавя  се  лука и чесъна и се задушава.
Добавя се  свинското месо заедно с картофите и се разбърква добре, докато месото се покрие  с подправки.
Прибавяме  сметаната и водата  и  оставяме да къкри, докато месо и картофи  омекнат. Това ще отнеме около един час и не забравяйте да разбърквате от време на време.
Най- накрая налейте прясното мляко  и  доведете  до кипене. .
Подправете със сол и захар.
Сервирайте със  сварен ориз.
« Последна редакция: 20 Септември 2010, 06:02:18 от petrina »

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #199 -: 01 Август 2010, 17:01:40 »
Лати поздравления чудесни рецепти  :air_kiss:
Задължително ще пробвам свинското и бисквитите  :smile1:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #200 -: 01 Август 2010, 18:46:02 »
Благодаря ти !!! :-*

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #201 -: 08 Август 2010, 13:25:08 »
Карамелизирана риба в соев сос



4 филета риба
1/2 чаена чаша  оцет
1/4  чаена чаша  соев сос
1 / 2 глава лук, ситно нарязана
5 - 6 скилидки чесън, ситно нарязани
един малък пръст джинджифил, ситно нарязан
1-2 бр дафинов лист
2 супени лъжици масло
сол
прясно смаян  черен пипер
чили пипер, по избор



В тигана, загряваме маслото. Задушаваме  лука, джинджифил и чесън докато се смесят  ароматите.
Налейте оцета и соевият сос. Сложете дафиновия лист. Оставете  да заври леко докато  слабо се  концентрирана около 3-4 минути. Внимателно добавете рибата и  пържете. Подправете с прясно смаян  черен пипер на вкус. Добавете  чили пипер, ако желаете.
Подправя се със сол, ако е необходимо, на вкус.
 Сервирайте с  ориз и свежа салата.
източник:  thecookmobile.com


« Последна редакция: 08 Август 2010, 13:27:28 от petrina »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #202 -: 09 Август 2010, 19:32:56 »
Петрина ,чудни са твоите Печени пирожки с картофена плънка  :air_kiss: Благодаря ти ! :air_kiss:


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #203 -: 14 Август 2010, 11:09:00 »
 :-* Благодаря ти Габи!!!!


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #204 -: 14 Август 2010, 16:04:13 »
Лимонови рула




Лимоново тестото
1 пакет суха мая  
3 / 4чаена  чаша мляко, затоплено /топло, но не горещо/
1 / 2 чаена чаша масло, много мека / 113гр.
1 / 4чаена  чаша захар
2 супени лъжици ванилия
4  - 1 / 2 чаени чаши брашно
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 / 2 чаена лъжичка индийско орехче
 от 2 лимона, кората
2 яйца

за лимоновия пълнеж:
1 чаена чаша захар
1.4 чаена лъжица индийско орехче
1 / 2 чаена чаена лъжичка джинджифил на прах
2 лимони, кората и сока на 1 лимон
3 супени лъжици масло, разтопено

Лимоновата глазура:
100гр. крема сирене,меко
Сок от 1 лимон
1 чаена чаша пудра захар
 на 1 лимон, кората  


В купата сложете  мая със затопленото  млякото и оставете да седи  за няколко минути.
С друга купа с миксер, разбийте  мекото масло, захарта, ванилия  и прибавете 1 част от брашното. Добавете сол, индийско орехче и лимоновите кори. Добавете яйцата и останалото брашно за да оформите тестото.

Сложете тестото на набрашнен кухненски плот  и месете за около 5 минути, или докато тестото стане  еластично.

(Ако разполагате  с машина за хляб използвайте програмата за ТЕСТО , като поставите мокрите съставки най отдолу като предварително разбийте яйцата, а сухите най-отгоре като пресейте брашното с маята. И оставите тестото и да втаса в машината)



Намислете една купа и поставете тестото като отгоре също го намаслете, покрийте с найлоново фолио и оставете да втаса. Оставете тестото да се удвои - за един час.

В малка купа смесете захарта с индийско орехче и джинджифила, след това прибавете  лимоновите  кори и с  върха  на пръстите си, намачкайте докато се получат мокри малки бучки ,като  мек пясък. Разбърква се със  сока на един лимон.

Леко намаслете  тавата  за печене. Набрашнете отгоре.
Върху набрашнен плот  разточете тестото на правоъгълник  с четна намаслете с 3-те супени лъжици разтопено масло.  Разпределете  равномерно лимонената  захарна  смес отгоре, може да разнесете с дланта на ръката си. Навийте на руло и разрежете на 12 равни рула. Поставете ги в тавата .  

Покритието тавата с кърпа и оставете на топло за един час или докато почти удвои обема си. (Можете също така да се съхранява в хладилника    до 24 часа. Когато сте готови да ги печете  извадете ги от хладилника и оставете да  удвоят обема си  за един час.)



Загрейте фурната до 180гр. Печете  за 35 минути.
Докато рулата се печат подгответе глазурата.
В малка купа  разбивате  крема сиренето, до  пухкавост. Добавете лимоновият сок смесете добре. Добавете пудрата захар и смесете , докато крема стане гладък.

Когато лимоновите рула са готови ги намажете с крема и поръсете с настъргана лимонова кора Сервирайте, докато са  горещи.
източник:shutterbean.com


« Последна редакция: 20 Септември 2010, 06:01:28 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #205 -: 14 Август 2010, 16:26:49 »
Пиле Jalfrezi



2 супени лъжици масло/олио
1 глава лук, нарязан на ситно
 2 скилидки чесън, ситно нарязани
750 гр пилешко филе
2- 3 супени лъжици куркума
1 чаена лъжичка лют червен пипер на прах
1 -  1 / 2 чаени лъжички сол
440грама консервирани домати  
2 супени лъжици  масло
3 супени лъжици кимион/ може да намалите ако не обичате чак толкова пикантно
3 чаени лъжички смлян кориандър / може да намалите ако не обичате чак толкова пикантно
2 супени лъжици настърган джинджифил / може да намалите ако не обичате чак толкова пикантно
1 / 2 чаена чаша нарязан магданоз




Загрейте  олиото в голям, на средно висока температура. Добавете лука и чесъна, и готвене за около 2 минути. Добавете пилето и подправките- куркумата, чили на прах и сол. Запържете леко леко, като разбърквате.
прибавете доматите заедно с сока., покрийте тигана и оставете да къри на средна температура за около 20 минути. Открийте и оставете още 10 минути, за да се изпари излишната течност. Добавете  масло, кимиона, кориандъра, джинджифил и листа пресен магданоз оставете още  5-7 минути. Сервирайте пилето  със соса заедно със  сварен ориз. .
източник:адптирана от allrecipes.com.au
« Последна редакция: 14 Август 2010, 17:03:15 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #206 -: 15 Август 2010, 12:51:02 »
Бисквитки с корнфлейкс




85 грама захар
113гр масло, меко
150 грама брашно, пресято
1 чаена лъжица бакпулвер
1 малко яйце
1 чаена лъжица  ванилия
1-1/2 чаена чаша леко смачкан корнфлейкс
малко стафиди/пожелание/




Разбийте маслото и захарта.
Добавете яйцето и ванилията .
Прибавете  брашно което предварително сте смесили с бакпулвера.
Оформете топчета колкото орех от  тестото  и  овъргаляйте в натрошения корнфлейкс. Поставете в тава която предварително сте застлали с пекарска хартия.
Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 160 - 170C за 15-18 мин. 18бр.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #207 -: 15 Август 2010, 13:21:18 »
Турска супа от червена леща с мента




1/2  чаена чаша червена леща
1/4  чаена чаша булгур, измит и изцеден
1/4  чаена чаша  ориз, измит и изцеден
2 супени лъжици масло или зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън , нарязана на ситно
2 малки домата нарязани на ситно
 2 супени лъжици доматено пюре
4 или 5 чаени чаша вода
1 кубче пилешки бульон
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица лют червен пипер
1 супена лъжица суха мента
Сол
Черен Пипер

За гарниране:
2 супени лъжици масло
1 чаена лъжица сух джоджен


Задушете лука за около 2 мин, прибавете чесъна и леко запържете, докато миризмата на чесъна се разнесе. Прибавете кубчетата домати и  оставете да се готвят за 10 мин. или докато омекнат. След това прибавете останалите съставки. Първо гответе на силен огън докато доведете до кипене, след това намалете и оставете да къкри. Гответе за около 30 мин. като периодично разбърквате.
( Може да пасирате и отново да върнете в тенджерата, ако е много гъста прибавете още малко вода)
Разтопете маслото в малък съд, когато се появят балончета, махнете от огъня и прибавете сухият джоджен, може да поднесете с резенчета лимон.
източник:turkishcookbook.com
« Последна редакция: 20 Септември 2010, 05:59:24 от petrina »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #208 -: 15 Август 2010, 17:05:02 »
Това просто е една прелестна супичка. Услади ми се направо от снимката.Искрени поздравления. :clapping: :clapping: :clapping:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #209 -: 21 Август 2010, 12:16:15 »
 :-* :-* :-*

Благодаря ти Йоли!!!!


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]