Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III  (Прочетена 316883 пъти)

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #105 -: 01 Декември 2009, 00:21:15 »
Petrina идвам отново в твоята тема, за да благодаря за чудните тригунки с ябълки. Топят се в устата и като започнеш да ги хапваш няма спиране.  Благодаря ти мила, че сподели рецептата :thankyou:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #106 -: 02 Декември 2009, 15:23:47 »
rainbow  :thumbup: Мила страхотно изглеждат, приядоха ми се ...  :smile1:
:flower: Сърдечно ти Благодаря за избора на рецепта



petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #107 -: 06 Декември 2009, 16:52:53 »
Риба с майонеза и горчица



4 филета риба/ тилапия, хек,мерлуза../
3 суп.лъжици майонеза
2 суп.лъжици Пармезан
1 суп.лъжица лимонов сок
2 ч.лъжици Джиджонска горчица
1 ч.лъжица хрян
1/4 ч.чаша хлебни трохи, / една филия хляб, натрошете/
2 ч.лъжици масло, разтопено

Комбинирайте в купа майонезата, лимоновия сок, горчицата, 1 суп. лъжица от сиренето и хряна. Прибавете филетата и втрийте добре сместа, може да приберете в хладилника да се охладят за 30мин.
През това време в малка купа смесете хлебните трохи, маслото и другата супена лъжица сирене.
Поставете филетата в наласмема тавичка, поръсете върху всяко филе хлебната смес. Печете за 15-18 мин. в загряла фурна на 200гр.
източник:tasteofhome

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #108 -: 06 Декември 2009, 17:07:38 »
Ванилови кексчета

1 яйце
80гр. меко масло
1/2 ч.чаша прясно мляко
3/4 ч.чаша захар
1 ч.лъжица ванилия
1-1/4 ч.чаша брашно
1-1/4 ч.лъжица бакпулвер
1/4 ч.лъжица сол
 


Загрейте фурната на 180гр.

Разбийте захарта и маслото до пухкавост, прибавете ванилията и яйцето.

Смесете брашното, бакпулвера и солта.

Прибавете на части брашнената смес към течните съставки като между сипванията прибавите и млякото.

Запълнете купичките на мъфините като не препълвате. Запълнете 2/3 от купичките.

Печете за 15-20мин.

Кексчетата не се надигат много, но това е целта за да могат да се декорират после.

за пълнежа:

1 пакет ванилов пудинг – без варене
100 мл. течна сладкарска сметана
2/3 ч.чаша прясно мляко
1 ч.лъжица ванилия
В купа поставете млякото, сметаната, ванилията и половин пакетче  може и малко повече от  ваниловия пудинга. Тествайте за сладост, може да добавите 1-2 суп.лъжици пудра захар.

 Издълбайте кексчетата,запълнете с ваниловия крем,  капачето няма да ви трябва, шоколадовия ганаж го шприцовайте върху белия крем.

за глазурата:

1 ч.чаша течна сладкарска сметана
270гр. шоколад
Загрейте на котлона в малък съд сметаната, прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте докато шоколада се разтопи. Охладете напълно.

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #109 -: 07 Декември 2009, 20:42:32 »
Петрина днес приготвих твоите мъфини с бял шоколад. Станаха невероятни  :yahoo:, благодаря за споделената рецепта. Ще влезнат веднага в тетрадката с любими рецепти :thumbup:

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #110 -: 07 Декември 2009, 21:31:54 »
Ауу.. страхотни вкусотии, Лати :nyam: Браво! :clapping:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #111 -: 08 Декември 2009, 09:11:12 »
elimm чудесни са.... благодаря ти за доверието!

Abra Сърдечно благодаря!

Благодаря ви от сърце!



petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #112 -: 08 Декември 2009, 12:20:33 »
Риба - Тандури

4 рибни филета/тилапия, хек, пангасиус.../
1 супена лъжица олио

за марината:
1 чаена лъжица червен пипер
1/4 или 1/3 чаена лъжица лют червен пипер
1 супена лъжица лимонов сок
1/2 супена лъжица рибен сос
1 чаена лъжица зехтин
3/4 чаена лъжица чесън на прах
1/2 чаена лъжица джинджифил
1/2 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица кориандър
1/4 чаена лъжица индийско орехче
щипка куркума
1/4 чаена лъжица канела




Намажете филетата с олиото.

Смесете съставките за марината. Поставете рибните филета и втрийте марината, оставете за 1 час в хладилника.
Намаслете тавата поставете рибните филета и печете до готовност.
Сервирайте със заквасена сметана и резенчета лимон.

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #113 -: 08 Декември 2009, 19:57:55 »
Петрина аз пак съм в твойта темичка с благодарности за мъфините с банан, морков и мед. Банана ги прави много ароматни и се топят в устата. От рецептата си спестих индийското орехче защото нямах но и без него се получиха. Ето и снимка.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #114 -: 09 Декември 2009, 16:01:58 »
 :smile1: леле elimm чудесно са станали,
голама майсторка си .... ще се радвам да споделиш и ти някоя рецепта.... :clapping:
:flower:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #115 -: 09 Декември 2009, 16:08:25 »
Ябълкови-щрудел мъфини



1-1/2  чаена  чаша брашно
1/2  чаена  лъжица  бакпулвер
1/4 чаена лъжица  чаена лъжичка сол
1/4  чаена лъжичка сода  
3/4 чаена  чаша захар  
1/4 чаена  чаша (50гр.)  крема сирене
1/4 чаена  чаша масло, меко
2 супена лъжица ликьор (по избор)
1 чаена лъжица  ванилия
1  яйце
1/2 чаена  чаша кисело мляко
1/4 чаена чаша прясно мляко
3/4 чаена  чаша ситно нарязана  ябълка
1 супена лъжица брашно
 
Топинга:

2 супена лъжица  брашно
2 супена лъжица  кафява захар
1/4  или 1/2  чаена лъжичка канела
2 супени лъжици масло, охладено
2 супени лъжици смелени  бадеми или орехи

Глазура:

1 чаена чаша пудра захар
1- 3 супени лъжици  мляко (започнете като добавите 1 супена лъжица от млякото, после още една и така до желаната гъстота)

Загрейте  фурната до 180гр.

Подгответе си 12 формички за мъфини..

Смесете   брашно, бакпулвер, сол и сода в малка купа, разбъркайте

Комбинирайте  кристалната захар, крема сиренето и  масло  в голяма купа, разбийте  с миксер на висока скорост, докато се смесят. Добави ликьора, ванилия и яйца,  бийте с миксер на средна скорост докато  се  смесят добре.
Комбинирайте киселото мляко  и прясното  мляко в малка купа; разбърква се  докато се смесят добре.

 Комбинирайте  нарязаната ябълка и 1 супена лъжица брашно в малка купа.

Добавете брашно и сместа с млеката към захарната смес на части като редувате, разбъркайте. Прибавете  ябълките в  сместа. Разделете равномерно  тесто  в  чашките за мъфини.

За да се подготвите топинга,  комбинирайте 2 супени лъжици брашно, кафява захар, канела и ядките  в малка купа. Прибавете маслото и с пръсти стрийте докато се образуват трохички. Поръсете поръската  равномерно върху мъфините.

 Пече се на 180гр. за 22 до 27 минути или докато  забита дървена клечка излезе  чиста и суха. Охладете 15 минути преди да преминете към заливането им с глазурата.

За да се подготвите  глазура, комбинирайте пудра захар и 4 супени лъжици мляко в малка купа, като се разбърква с енергично. Със супена лъжица напръскайте отгоре мъфините.

източник:.cooking light
« Последна редакция: 09 Декември 2009, 16:26:45 от petrina »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #116 -: 09 Декември 2009, 17:01:31 »
Petrina, изглеждат страхотно тези ябълкови - щрудел мъфини задължително ще ги пробвам. Обещавам и снимка :thumbup:

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #117 -: 11 Декември 2009, 18:00:10 »
Печени пирожки с картофена и месна плънка



За тестото:
? чаша хладка вода
7 гр. суха мая
3 - 1/2 чаши брашно/пълни
1 - ? чаена лъжичка сол
2 супени лъжици захар
? чаша мляко
1 яйце + 1 белтък (оставете жълтъка за намазване)
? чаша олио



За плънката:


Картофена плънка:
3 с.л. масло
1 малка глава лук, ситно
4 средни картофи, сварени и обелени
1 / 3 чаша прясно нарязан магданоз или копър
сол на вкус
черен пипер, на вкус

Месна плънка:
3 с.л. масло
1 малка глава лук, ситно
около 350-400 грама кайма
сол на вкус
черен пипер, на вкус
кимион



За намазване:
1 жълтък


Маята трябва да е със стайна температура. Извадете яйцата от хладилника 30 минути преди да ги добавите към тестото.

1. Разтворете маята в хладка вода и оставете да престои около 5 минути.
В купа комбинирайте брашно, сол, захар и се разбърква. Добавете сместа с мая, мляко, яйца и олиото, разбъркайте - използвате ръцете си, докато оформите груба топката.
Поставете на тестото върху леко набрашнен плот и месете до гладко и еластично тесто , за 5-6 минути/ може да има нужда от още малко брашно/. Сложете тестото в голяма купа, покрийте с кухненски кърпи или найлоново фолио и се оставете да удвои обема си на топло за около 1 ? часа, или до 2. Тестото трябва да изглежда подпухнало и да е меко, когато го мушкаме с пръст.
Ако имате машина за хляб използвайте програмата ТЕСТО за замесваме на тестото.
2. През това време се приготвя плънката. Сварете картофите. Загрейте олиото в тигана и прибавете лука, гответе докато придобие леко кафеникав цвят за 7 мин. Прибавете лука в купа при намачкания картоф, прибавете магданоза и подправките, разбъркайте.
За месната плънка , в тиган, загрейте олиото, добавете лука и задушете за около 5 минути или докато стане прозрачен. Добавете месото и се разбърква-запържваме заедно за около 10 минути, или докато месото се стане готово. подправете със сол, черен пипер, кимион на вкус.
3. Ннатиснете надолу тестото за освобождава не на газове/получили се по време на втасването/. Тестото не трябва да бъде лепкаво. Разделете тестото на малки топки около 4 см диаметър. Трябва да направите 22-25 топки.
Тъй като тестото е много еластично използвайте ръцете си за да оформите кръга в което ще поставите 1 супена лъжица от плънката похлупете, като хубаво запечатайте краищата. Леко потупайте отгоре пирожката за да я изравните.
Продължете с останалата част от тестото.
Поставете тестото в наслана с пекарска хартия тава оставете за 15 мин. на топло, намажете отгоре с разбития жълтък.
Пече се в загряла фурна на 180гр. за 25мин.


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #118 -: 11 Декември 2009, 18:07:23 »
Печено пиле с естрагон на Джулия Чайлд

1 пиле, измито със студена вода отвътре и отвън
7 суп.лъжици масло
8 стръка пресен естрагон/или 1 суп.лъжица сух
1/2 ч.чаша нарязан лук
1/4 ч.чаша нарязани моркови/1 морков/
1 суп.лъжица зехтин
сол
черен пипер





Загрейте фурната 160гр. подправете пилето отвътре с 1/4 ч.лъжица сол, смлян черен пипер и 1 су.лъжица масло, пъхнете и 4 стръка естрагон или 1/2 чаена лъжица сух естрагон.
Подсушете и намажете с една супена лъжица масло пилето.
В голям тиган разтопете 2 супени лъжици масло и 1 суп.лъжица зехтин/олио.
Когато пияната на маслото спадне сложете вътре пилето с гърдите надолу.
Запържете за 2-3 мин, като намалите топлината така че маслото да не загаря.
Обърнете пилето на една страна с помощта на дървена лъжица или кърпа. Внимавайте да не разкъсате кожата му!
Продължавай те да обръщате и да запържвате, докато пилето стане равномерно златисто от всички страни - около 10-15 мин. Добавете още олио ако е необходимо, така че в тигана винаги да има тънък слой мазнина.
Извадете пилето.Махнете мазнината и сложете 3 нови супени лъжици масло. Задушете лука и морковите на тих огън за пет минути, подправете с1/4 чаена лъжица сол и останалия естрагон / или 1/2 чаена лъжица сух.
Изсипете зеленчуците в голям съд /с капак/, посолете пилето с още 1/4 чаена лъжица сол и го сложете с гърдите нагоре върху морковите и лука -  и го намажете с масло. Поставете отгоре алуминиево фолио или капак.
Печете за 1час и 10-20 мин.

списание: glamour

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #119 -: 12 Декември 2009, 14:34:55 »
Унгарски гулаш



700 грама говеждо месо на парчета
2 големи глави лук, нарязан
2- 3 скилидка чесън, нарязан
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица брашно, пълна
пълна - 1 супена лъжица червен пипер
400 грама консерва нарязани домати
щипка морска сол и черен пипер
малко заквасена сметана за поднасяне

Загряваме фурната до 140oC.
Загрейте олиото в голям тиган/тенджера и гответе говеждо месо от всички страни до кафяв цвят. Ако трябва го запържете на части ако е много.
Прехвърлете месо в една чиния и я похлупете.
Добавете лука и чесъна в тигана и пържете докато омекнат и станат леко златисти.
Върнете говеждото месо в съда прибавете червен пипер и брашно, разбъркате.
Добавете доматите, сол и черен пипер и оставете да къкри.
Поставете капака на  тикана и сложете в печката. Гответе за около 2 часа/или докато соса се сгъсти.
Преди сервиране се разбърква с малко заквасена сметана да се създаде мрамор ефект!
Сервира се със сварен ориз с някои зеленчук.
от Donal Skehan
« Последна редакция: 12 Декември 2009, 18:06:00 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]