Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - III  (Прочетена 341449 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #90 -: 15 Ноември 2009, 16:13:51 »
Aроматно пилешко с домати и червено вино



6-8 пилешки бутчета/малки или само горната част на бутчето/
400 грама нарязани домати или консервирани домати
75мл. червено вино
2 - 3  големи скилидки чесън, тънко нарязан
1 стар лук, нарежете
2 клончета от розмарин
2 клончета от мащерка
2 супени лъжици горчица
2 - 3 супени лъжици зехтин


В голям дълбок тиган, затоплете 2 супени лъжици от зехтина, запечете всяко бутче, извадете бутчета а и поставете в купа.
В същия тиган, прибавете останалото зехтинаи запържваме чесън, лук, розмарин и мащерка за 2 минути. Прибавете горчица и разбъркайте.
Добавете доматите и червеното вино, довежда се до кипене.
Добавете пилето, покрийте тигана и гответе в продължение на 20 - 30 минути на слаб огън или докато пилето е готово. Може да се наложи да се удължи времето за готвене в зависимост от размера на пилешки бутчета. Подправете с черен пипер.
Аз не добавих сол т.к. консервианите доматибяха солени, но вие тествайте на вкус ястието. и добавете подправки, ако е необходимо.
Сервирайте с вкусна салата и пълнозърнест хляб.
« Последна редакция: 10 Януари 2010, 14:23:18 от petrina »

baiacheva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 24
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #91 -: 15 Ноември 2009, 16:37:31 »
Здравей Petrina вчера равих Тиквен-Мраморен кекс на външен вид е същия като твоя а на вкус е супер, всички бяха очаровани от него, но малко ми се рони при рязане, правих го два пъти и двата пъти стана така. Аз ли бъркам някъде?

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #92 -: 15 Ноември 2009, 17:20:56 »
baiacheva не би трябвало да се рони, може би го печеш повечко и става по сух... а всъщност  е  мекичък.... печенето зависи и от фурната, вентилатора...
ако искаш ми пиши на лични и ми опиши точно всичко...
« Последна редакция: 17 Ноември 2009, 13:56:55 от pep-4o »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #93 -: 17 Ноември 2009, 13:56:45 »
Брауниз с лют червен пипер
========

ще го пробвам аз, ама тъй като заради лютото има вероятност да си го ям сама  ;D кажи каква е големината на формата, в която печеш?
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #94 -: 17 Ноември 2009, 14:31:44 »
 :smile1: Пепи ще се радвам ако ти хареса..
размера е 19 х 23см.
ако нямаш използвай алуминиево-твърдо фолио което го оформяш /прегъваш/ като малка тавичка и го слагаш в друга тава.
Надявам се да съм обяснила добре :smile1: 

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Какво ще готвим от 16.11 ....
« Отговор #95 -: 18 Ноември 2009, 12:56:45 »


Рибни филета с пресен босилек и орехи

4 рибни филета
3 суп.лъжици майонеза
2 суп.лъжици кисело мляко
2 суп.лъжица Пармезан
1 скилидка чесън, пресовайте
1 суп.лъжица пресен босилек или 1 ч.лъжица сух босилек
сол и черен пипер
1/4 ч.чаша натрошени орехи

Загрявам фурната.
Поставяме рибните филета в леко намазнена тавички, овкусяваме със сол и черен пипер.
С купичка смесваме майонезата, киселото мляко, Пармезана, босилека , и чесъна.
Намажете филетата със сместа Посипете отгоре със ореховите ядки. Печете го готовност.
« Последна редакция: 09 Януари 2010, 19:39:01 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #96 -: 18 Ноември 2009, 14:54:20 »


Шоколадови сладки с кокос

1 - 1 / 4 чаена чаша брашно
1 / 2 чаена лъжица сода
1 / 4 ч.л. сол
1 / 2 чаена чаша масло/113гр./
1 / 2 чаена чаша кафява захар
1 / 2 чаена чаша захар
4 супени лъжици какао
1 яйце
1 / 2 ч.л. ванилов екстракт
1 - 1 / 3 чаена чаша кокосови стърготини
пудра захар, за овалване




Смесва ме брашното, содата и солта.
Разбиваме заедно масло, кафява и бяла захар.
Добавяме яйцето, ванилия и какаото и се разбърква добре. Добавете брашното, сместа ще стане гъста така че използвайте ръцете си да смесите съставките.
Добавете кокосовите стърготини. Може да пригответе сместа вечерта да приберете в хладилника /може за 3 часа или една нощ/.
Загрейте фурната на 180гр.
Оформете топчета с ръцете и oвъргаляйте в пудра захар. И поставете върху тава застлана с пекарска хартия.
Печете за 25мин., може като ги извадите допълнително да ги поръсите с пудра захар.
« Последна редакция: 09 Януари 2010, 19:40:03 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #97 -: 21 Ноември 2009, 15:59:27 »


Ароматно пиле с маслини

9-10 парчета от пиле (бедрата, краката, крила)
една глава лук
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
500гр.консервирани домати
1 / 2 чаена чаша Бренди/Brandy
2/3 ч.чаша нарязани маслини
4 супени лъжици каперси
2 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
1 / 4 чаша прясен магданоз, босилек, естрагон и градински чай

Подправяме пилешкото със сол и пипер. В голяма дълбок тиган загряваме зехтин и масло. Слагаме лука и задушаваме за бързо. Добавяме парчета пилешко и запичаме от всички страни. Добавяме доматите, разбърква се и се готви за около 10 минути. Добавя се Брендито - оставя се да се изпари. Добавя се маслините, водара, нартошете кубчето пилешки бульон, каперси подправките. Сложете капака и оставете да къкри. Готви се за около 45 минути, докато пилето е готово. Пет минути преди ястието да е напълно готово добавете още пресни подправки.
« Последна редакция: 09 Януари 2010, 15:29:07 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #98 -: 21 Ноември 2009, 16:50:07 »


Лимонови шприцовани сладки

110 гр масло, със стайна температура
90 гр захар
3 жълтъка
1 / 4 ч.л. масло лимон
кората от 1 лимон
180 гр брашно
2 грама сол

Разбиваме маслото, захарта, прибавяме лимоновата кора лимоновия сок, смесваме добре. Добавете жълтъците, разбърквайте. Добавете брашното и солта отново разбърквайте.

Сложете тестото в сладкарски пош или шпирц,на сладкарския пош сложете накрайник звезда. Щприцовайте розички върхи тава застлана с пекарска хартия.
Пече се в загрята фурна на 180гр. за около 12 минути или докато леко придобият лек-златен цвят.



Лимонов крем
75 грама белтъка
150 грама захар
225 гр масло, стайна температура
кора на 2 лимона
1 / 2 ч.л. лимонав сок
Сок от 1 лимон

Разбийте белтъците и захарта с електрически миксер. Поставете купата в друга купа на водна баня. С телена бъркалка разбийте белтъците и захарта, докато захарта се разтопи и белтъците станат бели и светли.

Премахнете купата от топлината и се поставя в купата на електрическия миксер.

Разбийте доккато крема се втвърди.
Добавете една супена лъжица масло, разбийте/постепено добавяйте маслото/. Добавя се сок, масло и лимонова кора. Продължете да разбивате докато съставките се обединят добре.
Намажете сладките и слепете. 12-14бр.
« Последна редакция: 09 Януари 2010, 19:41:41 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #99 -: 21 Ноември 2009, 17:14:56 »
Кексчета с дюля



1 дюля/а
1 ч.чаша царевично брашно
1-1/3 ч.чаша брашно
2 ч.лъжици бакпулвер
1/2 ч.лъжица сол
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша кисело мляко
1 яйце
1 ч.лъжица ванилия
1/4 ч.лъжица индийско орехче
1/3 ч.чаша масло или маргарин



Нарежете дюлята на малко кубчета, поставете я в малка касерола с малко вода, задушете докато плода омекне.

Поставете кубчетата дюла в купата на пасатора и пасирайте. Запълнете с  пюрето 2/3ч.чаша.

Смесете  в купа брашното, царевичното брашно, бакпулвера и солата.

В друга купа смесете маслото и захарта, прибавете яйцето, ванилията и индийското орехче.

Сипете половината брашно прибавете част от киселото мляко и пюрето. Смесете добре.

И прибавете останалото брашно. Смесете добре.

Печете в предварително загрята фурна на 180гр. за 18-20мин


 :flower: Благодаря на Абра за подробното разяснение за захарния фондан тук
« Последна редакция: 09 Януари 2010, 19:42:46 от petrina »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #100 -: 27 Ноември 2009, 19:31:12 »
 :hi:  Петрина приготвих твоите вкусни картофи с чесън и горчица. Стахотни са и са идеални за гарнитура на риба.
Ето и снимка  :yahoo:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #101 -: 27 Ноември 2009, 22:42:02 »
Петрина, всякакви вкусни мъфини имаш, но тези с дюлите са невероятни  :thumbup:.Ще ги опитам с удоволствие!

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #102 -: 28 Ноември 2009, 14:31:35 »
elimm удоволствие е за мене  :clapping: :flower:

 :thumbup:  greyeve надявам се да ги удобриш



petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #103 -: 29 Ноември 2009, 18:38:32 »


Баница с  булгур и спанак

1 пакет кори аз използвах "Одрински"
2/3 ч.чаша булгур
150-200гр. сирене
150мл. готварска сметана + още 60 мл./ аз използвах готварска сметана т.к. имах отворена кутия, но вие може да замените с прясно мляко/
50мл. прясно мляко
около 250-300гр. предварително бланширан спанак
4яйца
олио за намазване на корите
2 - 3 суп.лъжици свинска мас или маргарин



Загрейте фурната на 180гр. Намаслете тавата.
Сварете булгура.
В купа поставете булгура, натрошеното сирене, нарязаният спанак, 60 мнл. готварска сметана и 2 яйца.
Вземете един лист от готовите кори, намажете, сипете по 1 препълнена суп.лъжица от плънката, навийте на охлювче и поставете в тавата, започнете да навивате от центъра.
След като свършат всички кори, ако имате останала плънка я използвайте за заливката.
Подгответе си заливката разбийте 2-те яйца прибавете готварската сметана и прясното мляко. Излейте заливката върху корите, разклатете тавата за да се разнесе заливката на всякъде. Поставете отгоре парченца свинска мас или маргарин.
Печете до готовността на баницата около 35-40 мин.

« Последна редакция: 12 Декември 2009, 18:19:46 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - III
« Отговор #104 -: 29 Ноември 2009, 18:48:22 »
Джинджифилови - Коледни кексчета



1/2 ч.чаша захар
1/2 ч.чаша мед
1 яйце
5 суп.лъжици масло, меко/72гр./
1-2/3 ч.чаша брашно
1 суплъжица какао
1- 1/4 ч.лъжица джинджифил
1ч.лъжица канела
1/4 ч.лъжица каранфил
1/2 ч.лъжица индийско орехче
1/4 ч.лъжица сол
1- 1/4 ч.лъжица сода
1/2 ч.чаша прясно мляко, горещо
конфитюр или сладко, от ягоди, сливи или боровинки



Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си 12 формички за мъфини

Смесваме брашното солта, содата, какаото и подправките.

Отделно смесете захарта и  маслото, прибавете към тях меда и яйцето.

Прибавете сухите съставки съм течните, обединете добре и сипете във формичкте като не препълвате.

Печете за 20 мин. или до готовноста на мъфините.

Издълбайте отгоре кексчето, запълнете с любимото ви сладко, преди да сложите отгоре капачето отрежете връхчето/конуса/
Намажете всяко кескче с маслена глазура-примерно:

•1 – 2  ч.чаша пудра захар
•1-2 суп.лъжици прясно мляко
•2суп.лъжици масло
•1 ч.лъжица ванилия
Използвайте захарен фондан за покритието. Разточето захарното тесто и предварително изрежете кръгче с приблезтелният диаметър на купола на кексчето и покрийте отгоре.
С четка намокрете захарният фондан по крайщата  и потопете в купичка с кристална захар.



« Последна редакция: 29 Ноември 2009, 19:05:42 от petrina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Колаген, Инулин, Растителен протеин от Zvezda
[19 Март 2019, 14:09:41 ]


Re: Мъжки дънки? от ivsintvr
[14 Март 2019, 10:20:15 ]


Re: Турски Хляб със забавено втасване от ivsintvr
[14 Март 2019, 10:12:34 ]


Re: Салати - III от vvsmvrati
[12 Март 2019, 10:14:52 ]


Re: Козунак на конци с помоща на хлебопекарна от vvsmvrati
[12 Март 2019, 10:11:57 ]


Re: С какво пържите храната? от vsmvrat
[08 Март 2019, 17:21:18 ]


Re: Степер от vsmvrat
[08 Март 2019, 17:20:12 ]


Re: Степер от venka_
[05 Март 2019, 19:30:30 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от ivmvrati
[27 Февруари 2019, 11:51:47 ]


Re: Ъглов диван? от ivmvrati
[27 Февруари 2019, 11:46:26 ]


Re: Ъглов диван? от BOSS
[25 Февруари 2019, 00:49:14 ]


Re: Турски Хляб със забавено втасване от Рум
[17 Февруари 2019, 09:58:26 ]


Пестете вода и ток! Масажираща СПА слушалка с функция пестене на вода от ProvideR
[13 Февруари 2019, 11:41:36 ]


БИО гъби кладница за домашно отглеждане от ProvideR
[28 Януари 2019, 12:46:54 ]


Белгийски шоколад, Шоколадов чипс, Какао маса, Какао на прах от Zvezda
[24 Януари 2019, 11:12:30 ]


. от ProvideR
[09 Януари 2019, 13:44:25 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Vikit0
[04 Януари 2019, 11:33:28 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Formata
[21 Декември 2018, 17:58:02 ]


Re: С какво пържите храната? от Formata
[21 Декември 2018, 17:53:59 ]


Коледни чувалчета с гъба кладница за домашно отглеждане от ProvideR
[10 Декември 2018, 09:31:51 ]