Автор Тема: Супи  (Прочетена 434799 пъти)

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Супи
« Отговор #150 -: 11 Август 2008, 21:41:44 »
Супа от бяла ряпа

500гр бяла ряпа
500мл вода
кубче зеленчуков бульон
100мл течна сметана
сол (на вкус)
магданоз

Ряпата се измива, почиства и рендосва. Прибавя се водата, бульонът в нея и се вари на умерен огън десетина минути. Преди да се махне от огъня се прибавя ситно нарезан магданоз. 3астройва се със сметаната. Много добре пасва с бучка солено сирене и лъжичка лютеница.

marabu

  • Гост
Супа топчета по мъжки
« Отговор #151 -: 23 Август 2008, 22:54:52 »
Супа топчета по мъжки




1 л вода
250 г кайма
1 с л ориз
1 с л вода
1 глава кромид лук
30 г ориз
1 яйце
1 домат
1 ч л сол

червен пипер
магданоз
30 г краве масло
лимон
брашно


• Каймата се смесва с 1 с л измит ориз, щипка червен пипер и 1 с л вода.
• Разбърква се добре и се разделя на 6 равни части.
• Оформят се топки и се овалват в брашно.
• Лукът се почиства и се нарязва на дребно и се слага в кипяща вода заедно със солта.
• След няколко минути се прибавят последователно топките, измитият ориз (30 г =2  с л ) и нарязаният на дребни кубчета домат.
• Супата се разбърква се оставя да ври на по-слаб огън 25 минути при леко отхлупен капак.
• Накрая се слагат нарязаният магданоз и кравето масло.
• Супата се сваля от огъня.
• Застройва се с яйце.
• Може да се поръси с черен пипер.
• Сервира се с лимон.


източник : Готварска книга за мъже

gucci

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 158
Re: Супи
« Отговор #152 -: 24 Август 2008, 22:36:35 »
Спаначена крем супа
продукти
250 грама замрезен почистен и нарязан на ситно спанак или готово спаначено пюре от буркан
около половин килограм картофи
1 бучка масло
1с.л.маги десет зеленчука
1 кофичка Заквасена сметана 200гр
Приготвяне
Картофите се нарязват на кубчета и заедно с Маги десет зеленчука се варят.Спанака се размразява и се прибавя към картофите.След като се сварят картофите се изваждат от сместа и се пасират на пюре с маслото.към полученото пюре се добавя останалата спаначената смес.Добавя се заквасената сметата и се връща още малко на котлона да поври сместа.Подправя се с малко черен и червен пипер и се сервира.Може да се консумира и топла и студена с една лъжица цедено кисело мляко.

П.С.Може да се гарнира с кубчета синьо сирене и кубети  с вкус на сирене.Става превъзходно.

По същия начени може да се приготви и крем супа от тиква като спанака се заменя с сварена и пасирана тиква цигулка

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Супа топчета по мъжки
« Отговор #153 -: 27 Август 2008, 16:46:40 »
Супа топчета по мъжки


източник : Готварска книга за мъже

Хи, Юлка, тази книжка я имаме и ние - много е стара :P и да ти кажа чудна е въпросната супа топчета, направена от мъжа ми по нея :yahoo: Освен това и лещата, когато я готви той пак по тази книжка става по-хубава от мойта - признала съм му го ::)

marabu

  • Гост
Re: Супи
« Отговор #154 -: 31 Август 2008, 23:29:43 »
 :thumbup: ще пратя моя при твоя да се учи  :P


marabu

  • Гост
Пилешки бульон
« Отговор #155 -: 31 Август 2008, 23:34:25 »
Пилешки бульон

1,5-2 кг пилешки бутчета (горни и долни)
1 глава кромид лук
2 ч л сол
2  дафинови листа
1 с л олио
2 л вода

. Пилешките бутчета се нарязват на средни парчета.
. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
. В голяма тенджера (3-4 литра) се сгорещява 1 с л олио на среден огън.
. Прибавят се 1/2 от нарязаните пилешки бутчета.
. Запържват се от двете страни, след което се прехвърлят в купа.
. Повтаря се същата процедура и с другата половина от нарязаните пилешки бутчета.
. Останалата мазнина в тенджерата се изхвърля.
. Връщат се запържените парчета пиле, прибавя се лукът и се разбърква.
. тенджерата се похлупва плътно с капак, а огънят се намалява на минимум.
. Пилешките бутчета се задушават за 20 минути (в това време те ще пуснат сок).
. Сипва се водата, посолява се и се прибавят дафиновите листа.
. Бульонът се довежда до кипване на силен огън.
. Похлупва се, а огънят се намалява и се вари 20 минути.
. Бульонът се прецежда и се охлажда.
. Може също така да бъде оставен през нощта в хладилника, а на сутринта да се махне образувалата се мазнина, която се втвърдила на повърхността.
. Бутчета се обезкостяват, месото е използва като добавка към супите, сандвичите, салатите и т.н.

marabu

  • Гост
Пилешка супа с царевица
« Отговор #156 -: 31 Август 2008, 23:35:15 »
Пилешка супа с царевица

700 мл пилешки бульон
200 г  пилешки гърди без кост
200 г замразена царевица
50 г фиде
сол
смлян черен пипер
2 твърдо сварени яйца
шепа ситно нарязан магданоз


. Пилешките гърди се измиват и се подсушават.
. В голяма тенджера се смесват бульонът и нарязаното на кубчета пилешкото месо.
. На умерен огън се супата се кипва и се похлупва леко.
. Оставя се да къкри около 15-20 минути или докато месото се свари.
. Прибавят се замразената царевица и фидето.
. Вари се около 10 минути, докато фидето омекне.
. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.
. Сервира се поръсена със нарязани яйца и магданоз.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Супи
« Отговор #157 -: 21 Септември 2008, 14:58:30 »

marabu

  • Гост
Супа от домати, бекон и чили
« Отговор #158 -: 27 Септември 2008, 22:59:11 »
Супа от домати, бекон и чили



30 г краве масло
1 глава кромид лук
6 (200 г) коктейлни домати
750 мл пилешки бульон
2 с л доматено пюре
1/2 ч л лют червен пипер
1/2 ч л лимонов пипер
сол
лимонов сок


• Маслото се разтопява в тенджерата.
• Лукът и беконът се нарязват на ситно и се задушават, докато лукът омекне.
• Прибавят се нарязаните на кубчета домати, доматеното пюре и бульонът.
• Подправя се с лютия и лимоновия пипер.
• Супата се кипва.
• Вари се похлупена на тих огън 20 минути.
• Посолява се на вкус и се оттегля от огъня.
• По желание се подкиселява с няколко капки лимонов сок (или оцет).
• Поднася се с препечени филии хляб.


МИКРОВЪЛНОВА ФУРНА

• Маслото се поставя в подходящ дълбок съд.
• Загрява се в микровълновата фурна за 1 минута при 80 % мощност.
• Ситно нарязаните лук и бекон се запържват до омекване на лука (още 2 минути при същата мощност).
• Прибавят се нарязаните на кубчета домати, пюрето и бульонът.
• Сместа се покрива с капак и се задушава 8 минути при 100 % мощност.
• Накрая се подправя със сол, лют и лимонов пипер.


** Замразяване :  добре охладената супа (но без подкиселяване) се прехвърля в подходящ съд, опакова се и се замразява. Срок на съхранение : 2-3 месеца.<br>
*** Размразяване : супата в замразен вид се слага в тенджера и се затопля на умерен огън.


AWW

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Супи
« Отговор #159 -: 05 Октомври 2008, 16:16:53 »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Супи
« Отговор #160 -: 07 Октомври 2008, 22:02:23 »

marabu

  • Гост
Супа с пилешки дробчета
« Отговор #161 -: 08 Октомври 2008, 22:02:30 »
Супа с пилешки дробчета



2 с л зехтин
150 г пилешки дробчета
1,8 л зеленчуков бульон
250 г тиквички
250 г картофи
150 г паста за супа
2 глави лук шалот (балучка)
магданоз
смлян черен пипер


• Дробчетата се почистват, измиват се и се нарязват на дребни парчета.
• В тенджерата се сгорещяват 2 с л зехтин.
• Прибавят се нарязаните дробчета и се запържват за кратко.
• Добавя се ситно нарязаният лук и се задушава 1-2 минути.
• Прибавят се нарязаните на дребни кубчета зеленчуци.
• Сместа се задушава 1 минута, след което се сипва бульонът.
• Тенджерата се похлупва, а супата се вари на среден огън 15 минути.
• Прибавя се пастата, готви се 7-8 минути (според указанията на опаковката).
• Супата се посолява и се подправя със смлян черен пипер.
• Сервира се топла, поръсена със ситно нарязан магданоз.



** Рецептата MINESTRA AI FEGATINI е взета от списанието "la Cucina Italiana" ottobre 2007


Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Супи
« Отговор #162 -: 09 Октомври 2008, 14:52:16 »

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Супи
« Отговор #163 -: 11 Октомври 2008, 00:02:25 »

marabu

  • Гост
Бърза супа от пиле и царевица
« Отговор #164 -: 12 Октомври 2008, 21:57:20 »
Бърза супа от пиле и царевица



2 броя пилешки гърди
375 мл пилешки бульон
750 мл вода
1 с л зехтин
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 стръка целина
1 стрък праз лук (бялата част)
180 г паста за супа
310 г консервирана царевица
сол
смлян черен пипер
магданоз


• Бульонът и водата се сипват в тенджера, кипва се.
• Прибавят се пилешките гърди, огънят се намалява.
• Тенджерата се похлупва и супата се вари на среден огън 10 минути.
• Пилешкото месо се изважда, а бульонът се прецежда в купа.
• В чиста тенджера се сгорещява зехтинът на умерен огън.
• Прибавят се нарязаните на дребно лук, целина, праз лук и пресованите скилидки чесън.
• Готвят се 5 минути, като се разбъркват.
• Сипва се прецеденият бульон и се довежда до кипване.
• Добавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, пастата и отцедената царевица.
• Супата отново се кипва, след което огънят се намалява.
• Вари се 15 минути, като се разбърква от време на време.
• При необходимост се долива 100-150 мл вода.
• Накрая супата се подправя със сол и черен пипер.
• Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]