Автор Тема: Супи  (Прочетена 431455 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Супи
« Отговор #270 -: 08 Ноември 2009, 09:12:37 »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Супи
« Отговор #271 -: 08 Ноември 2009, 18:06:52 »

marabu

  • Гост
Лучено-хлебна супа
« Отговор #272 -: 11 Ноември 2009, 00:38:50 »
Лучено-хлебна супа



5 (200 гр) филии ръжен хляб
3 големи глави кромид лук
3 скилидки чесън
625 мл пилешки бульон
1 ч л суха мащерка
250 мл прясно мляко
85 г краве масло


• Филиите хляб се нарязват на кубчета.
• Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.
• Чесънът се обелва и се настъргва.
• В дълбок тиган се сгорещява половината от маслото.
• Изпържват се кубчетата хляб, докато станат златисто-кафяви и хрупкави.
• Сипва се млякото и огънят се изключва.
• Останалото масло се разтопява в голяма тенджера.
• Прибавят се лукът и чесънът.
• Поръсват се с мащерката.
• Лукът се задушава 20-30 минути.
• Сипват се бульонът и млякото с кубчетата хляб.
• Супата се оставя да къкри на тих огън 10 минути.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Поднася се топла със заквасена сметана и препечени сандвичи със сирене.
« Последна редакция: 11 Ноември 2009, 00:40:55 от marabu »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Супи
« Отговор #273 -: 14 Ноември 2009, 15:40:48 »


Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Супи
« Отговор #275 -: 24 Ноември 2009, 14:35:05 »
                Виола/клин чорба

750 мл зелев сок
1.5 л вода
3 с.л. ориз
2 стръка праз
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
6-7 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер

запръжка:
1 с.л. препечено брашно
1 яйце
200 мл кис. мляко

   В тенджера се кипват водата и зелевият сок. Прибавя се оризът. В тиган се задушава в   олиото нарязаният праз. Като омекне, се слага брашното, разбърква се, а после - и червеният пипер. Разрежда се с горещата смес от вода и сок, като кипне, се изсипва в тендежерата и се вари до сваряването на ориза. Подправя се с черния пипер. Застройва се с варена запръжка от брашното, яйцето и киселото мляко.
« Последна редакция: 14 Януари 2011, 16:30:48 от pep-4o »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Супи
« Отговор #276 -: 30 Ноември 2009, 16:18:23 »
    На вашето внимание предлагам още една много лесна, лека и вкусна

                         Супа с праз и сирене

2 стръка праз
1 ч.ч. натрошено сирене
40 г масло
1 яйце
1 ч.ч. кис. мляко
3 с.л. брашно

        Във вряща леко подсолена вода ( защото и сиренето е солено) се слага нарязаният праз. След като поври 15-ина минути, се слагат маслото и сиренето. Ври още 2-3 минути. Прави се варена застройка от препеченото брашно, яйцето и сиренето.
« Последна редакция: 15 Октомври 2010, 16:20:19 от pep-4o »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Супи
« Отговор #277 -: 05 Декември 2009, 13:09:34 »

marabu

  • Гост
Най-вкусната картофена супа
« Отговор #278 -: 21 Декември 2009, 23:11:47 »
Най-вкусната картофена супа



6 средни картофа
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
2 с л краве масло
40 г брашно тип 500
1/2 ч л суха горчица
1 л пилешки бульон
60 мл готварска сметана
40 г настъргано сирене
смлян черен пипер
сол
смляно индийско орехче
начупен пържен бекон
ситно нарязан магданоз
крутони


• Картофите се измиват и се обелват.
• Нарязват се на кубчета.
• Лукът и чесънът се обелват и се нарязват на ситно.
• В тенджерата се разтопява маслото.
• Добавят се лукът и чесънът.
• Готвят се 5 минути или докато омекнат.
• Прибавят се сухата горчица и брашното.
• Запържват се за 1 минути, като се разбъркват непрекъснато.
• Сипва се бульонът и картофите.
• Супата се готви 20 минути или докато омекнат картофите.
• Картофите се намачкват или заедно с течността се пюрират в блендер.
• Добавят се сметаната и сиренето.
• Супата се разбърква добре.
• Загрява се, докато сиренето се разтопи.
• Подправя се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.
• Супата се разпределя по чинии.
• По желание се гарнира с бекон, магданоз и крутони.

marabu

  • Гост
Супа с риба и картофи
« Отговор #279 -: 05 Януари 2010, 22:01:54 »
Супа с риба и картофи




700 г филе бяла риба
2 с л краве масло
1 средна глава кромид лук
1 стрък праз лук
2 с л брашно
875 мл прясно мляко
2 дафинови листа
150 г останало картофено пюре от предния ден
магданоз
2 с л готварска сметана
1/2 ч л горчица
смлян черен пипер
сол


• Празът се почиства, разрязва се на 2 по дължина.
• След което се наситнява.
• Кромидът се почиства и се нарязва на дребни кубчета.
• Рибата се накълцва на дребни парчета.
• В малка купа се разбъркат 2 с л брашно с малко прясно мляко до получаване на кашичка без буци.
• В тенджерата се разтопява маслото.
• Прибавят се двата вида лук и се готвят 5 минути до омекване.
• Добавя се брашнената кашичка и се бърка 1-2 минути.
• Чрез разбъркване се сипва млякото.
• Супата се подправя със 1 ч л сол, черен пипер и 2 дафинови листа.
• Довежда се до кипване и се оставя да къкри на тих огън 15 минути.
• Прибавя се рибата и се готви още 10-15 минути.
• Накрая се добавят картофеното пюре, горчицата и сметаната.
• По желание се поръсва с шепа ситно нарязан магданоз.
• Всичко се разбърква и се готви 4-5 минути.
• Супата се разпределя по чинии и се поднася топла с хрупкав хляб.

marabu

  • Гост
Тиквена супа с хрупкав тиквен чипс
« Отговор #280 -: 07 Януари 2010, 23:44:03 »
Тиквена супа с хрупкав тиквен чипс



1 кг тиква
олио за пържене
сол
1 зелена кисела ябълка
1 глава кромид лук
1 с л краве масло
500 мл зеленчуков бульон
1/2 ч л къри на прах
1/2 ч л джинджифил на прах
3 с л заквасена сметана


• Тиквата се почиства и се обелва.
• Почиства се от семки, след което 150 г тиква се настъргва на ренде.
• Останалата тиква се нарязва на средни парчета.
• В тиган се сгорещява олиото.
• Настърганата тиква се пуска в тиган и се пържи до хрупкавост.
• Изважда се с решечеста лъжица и се оставя върху кухненско руло, за да се отцеди.
• За супата ябълката и лукът се почиства и се нарязва на дребни кубчета.
• В тенджерата се разтопява маслото.
• Леко се запържват ябълката и лукът.
• Прибавя се тиквата и се задушава на среден огън за няколко минути.
• Сипва се бульонът.
• Супата се вари 20 минути, след което се прибавят подправките.
• Прехвърля се в блендер.
• Добавя се сметаната и супата се пюрира.
• Връща се в тенджерата и загрява.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Разпределя се по чинии, като отгоре се гарнира с хрупкавият чипс.


Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Супи
« Отговор #281 -: 21 Януари 2010, 22:49:28 »

desychem

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 177
Re: Супи
« Отговор #282 -: 24 Януари 2010, 22:00:43 »
Благодарности на Марабу за Най-вкусната картофена супа. Наистина страхотна супа, сервирана у дома със запечен бекон и кашкавал с горчица:

chopper_queen

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 454
Re: Супи
« Отговор #283 -: 13 Февруари 2010, 12:41:08 »
Зимно минестроне с песто крутони


Продукти:
2с.л. зехтин, 1 глава лук накълцана, 100г накълцан бекон, 2 големи моркова, 2 стръка целина, 1 средно голям картоф- всички те също накълцани на ситно, 2 смачкани скилидки чесън, 400г домати от консерва на кубчета, 1л зеленчуков бульон, 2ч.л. накълцани листа градински чай, няколко нарязани зелеви листа (може да се заменят с броколи, спанак, каквото пожелаете), 400г сварен боб от консерва, шепа нарязан магданоз.

Приготвяне:
1)Зехтина се загрява в голяма тенджера и в него се запържват бекона и лука за 5 мин, докато лукът започне да потъмнява. Добавят се нарязаните на ситно моркови, целина, картоф и чесън, разбърква се добре и се оставя за няколко минути да се задушат.
2)Добавят се доматите, бульона и чая. Разбърква се и се кипва. Оставя се да къкри 30 минути, като на 15-тата се слага зелето. Накрая се добавя измития и изцеден боб заедно с магданоза. Поднася се с песто-крутони.

*Песто крутони: 3-4 филии хляб се нарязват на кубчета. Слагат се в тавичка, където ги овалваме в 3с.л. зехтин и 1 ч.л. песто. Запичат се във фурната, докато почервенеят.

Рецептата е от сп. GoodFood,бр.26

marabu

  • Гост
Re: Супи
« Отговор #284 -: 13 Февруари 2010, 22:58:12 »
Благодарности на Марабу за Най-вкусната картофена супа. Наистина страхотна супа, сервирана у дома със запечен бекон и кашкавал с горчица:

 :yahoo: нали  :smile1:  Благодаря за доверието  :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]