Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 04:44:26

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Мъфини и кексчета 2 « назад напред »
Страници: 1 [2] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Мъфини и кексчета 2  (Прочетена 3914 пъти)
« Отговор #15 -: 24 Януари 2010, 20:59:00 »
Purplefoam
Калфа
**
Публикации: 99

WWW Ел. поща
Шоколадови кексчета с доматен сок

Продукти за 6-8 малки кексчета:
адаптирано от „Зеленчуци за здраве“

60мл доматен сок
30мл вода
25гр неподсладено какао на прах
100гр брашно
1/4ч.л бакпулвер
1/4ч.л сода бикарбонат
щипка сол
150гр захар
5с.л олио
1 яйце
ванилова есенция или семената от 1 шушулка ванилия

В малка тенджера кипваме доматения сок и водата. Изсипваме какаото и бъркаме до образуването на гъста каша. Махаме от котлона и оставяме да се охлади.
В купа пресяваме брашното, бакпулвера, содата и солта. В друга купа разбиваме яйцето, захарта, олиото и ванилията. Към тях прибавяме доматено-какаовата паста и разбъркваме добре. Последни изсипваме сухите съставки и разбъркваме внимателно със шпатула или дървена лъжица.
Намазваме с мазнина малки формички за кекс или форма за мъфини и разпределяме сместа, като не препълваме.
Печем 20-25мин на 180С, предварително загрята фурна, като проверяваме с клечка дали кексчетата са готови.

Охлаждат се върху метална скара и по желание могат да се залеят с шоколадова глазура.

Активен

« Отговор #16 -: 24 Януари 2010, 21:13:49 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8747
с бръмбари в главата и усмивка на устата

е не, тая седмица ще ме побъркате от  невероятни предложения в сладкарството  beee beee

Обаче изглежда чудесно  thumbup
Активен

« Отговор #17 -: 24 Януари 2010, 21:22:53 »
Purplefoam
Калфа
**
Публикации: 99

WWW Ел. поща
Пепчо, кексчетата нямат вкус на домати  Grin Напротив - много шоколадови, меки и сочни са  thumbup
Активен

« Отговор #18 -: 25 Януари 2010, 08:39:31 »
elimm
Калфа
**
Публикации: 167

Ел. поща
Purplefoam, кексчетата са направо страхотни, и изглеждат толкова пухкави. Това трябва да се пробва thumbup
Активен

« Отговор #19 -: 19 Февруари 2010, 12:12:10 »
Tih
Чирак
*
Публикации: 3

За първи път реших да направя мъфини и след като прегледах рецептите реших да експериментирам. Сместа за сладки "Алказарки" приготвих във формички за мъфини. Първият опит търпеше корекции и тъй като нямах време за украса, видът на моите мъфини беше плачевен,но както каза един от гостите: видът понякога лъже и под ужасната форма, се крие чудесен вкус.  Tongue Итака ги кръстихме Мъфини - изненадки. Срамувам се със снимката, но опитайте - наистина си струва, а и съм сигурна, че ще сътворите чудеса от красоти[/img]]
Активен
« Отговор #20 -: 19 Февруари 2010, 12:40:37 »
Tih
Чирак
*

Мъфини със сирене

Мъфините изглеждат страхотно. Каква е рецептата?
Активен
« Отговор #21 -: 19 Февруари 2010, 18:24:32 »
Petia
Гурман
Публикации: 2381

Tih по тази рецепта за солен кекс са мъфините.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423
Активен

« Отговор #22 -: 22 Февруари 2010, 00:59:09 »
Lety
Калфа
**
Публикации: 208

Лимоново кокосови мини кейкчета

2 яйца;
  125 гр. захар;
  125 гр. масло;
  2 ванилии;
  40 гр. кокосови стърготини;
  1 лимон;
  250-280 гр. брашно;
  1 бакпулвер

мед и пудра захар

* Фурната се загрява до 180 градуса.
  * Лимонът се измива добре, срязва се на две, почиства се от семките, нарязва се на парчета и заедно с корите се пасира в блендер.
  * В купа се слагат двете яйца, разбити с вилица, захарта, стопеното (но не горещо) масло, ванилиите и всичко се разбърква добре с дървена лъжица. После се добавят кокосовите стърготини и пасирания лимон и отново се обърква добре.
  * Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера. Отново се разбърква. Тестото трябва да стане малко по-гъсто от стандартното кексово тесто и количеството на брашното 250 или 280 гр., зависи от големината на яйцата, които са използвани.
  * Изсипва се във формичките,предварително намазани с мазнина (формичката не се пълни повече от 2/3 от обема) и се пече в загрятата фурна около 20-тина минути или докато клечка за зъби забодена в кексчето не излезе чиста.
  * Още топлите кейкчета се намазват с мед и после се наръсват с пудра захар.

Активен

************************************ моя блог ************************************
« Отговор #23 -: 23 Февруари 2010, 15:49:29 »
Tih
Чирак
*

Tih по тази рецепта за солен кекс са мъфините.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423
Благодаря ти, Петя. Нямам търпение да ги пробвам.
Активен
« Отговор #24 -: 27 Февруари 2010, 16:36:43 »
ehoeko
Калфа
**
Публикации: 69

Ел. поща
Кексчета с шоколадов ганаш

1ч.ч.= 200 ml

за тестото
-3 яйца
-1ч.ч.захар
-3с.л.гореща вода
-70г разтопено и охладено масло
-2прахчета ванилия
-1ч.ч. брашно
-1 равна ч.л. бакпулвер
Белтъците се разбиват на сняг.Постепенно се добавя захарта.Разбиването продължава още малко време, след което се добавят жълтъците и горещата вода.Следва брашното, пресято с бакпулвера.Накрая много внимателно се добавя маслото.
Сместа се разпределя в чашките за кексчета/12-15 бр./и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна.Изпечените кексчета се охлаждат в/у решетка и се издълбават с това приборче . Напълват се и се гарнират с шоколадов ганаш .

за шоколадовия ганаш
-200г черен шоколад
-200ml течна животинска сметана
Сметаната се загрява. Преди да заври , към нея се прибавя начупеният шоколад.Бърка се , докато шоколадът се разтопи.Оставя се на студено да се охлади и се стегне.Разбива се с миксер на пухкав крем.

« Последна редакция: 27 Февруари 2010, 17:19:56 от gaby_s » Активен

« Отговор #25 -: 01 Март 2010, 21:30:58 »
rainbow
Калфа
**
Публикации: 161

Lety правих твоите Лимоново кокосови мини кекчета. Получиха се добре, но малко ми нагарчат ципите на лимона. Как мислиш, ако изцедя сока на лимона и настъжа кората му вместо да го меля, дали ще се получи?  hmmm
Ето и снимков материал

* myfini.JPG (58.04 KB, 572x429 - видяно 3 пъти.)
Активен

« Отговор #26 -: 02 Март 2010, 17:36:36 »
Lety
Калфа
**
Публикации: 208

Lety правих твоите Лимоново кокосови мини кекчета. Получиха се добре, но малко ми нагарчат ципите на лимона. Как мислиш, ако изцедя сока на лимона и настъжа кората му вместо да го меля, дали ще се получи?  hmmm

rainbow, мисля, че няма причини да не се получат и само със сока и кората, но не съм пробвала така. Тази рецепта я имах от доста време, не помня вече откъде съм я взела и все не идваше ред да я направя. Но откакто я направих, вече повтарям два пъти - много ни харесва. Досега не се е получил нагарчащ вкус - стават пухкави, сочни и с ясно изразен лимонов аромат, но предполагам може да се дължи на лимоните - има едни по-месести, с дебела кора, доста ципи и по-малко сок. Да не би да си случила от тях?
Активен

************************************ моя блог ************************************
« Отговор #27 -: 04 Март 2010, 19:57:39 »
Abra
Гурман
Публикации: 1433
Dimitrana S.

Ел. поща
Мъфини с ябълка и морков

Активен

Страници: 1 [2] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Мъфини и кексчета 2 « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio