Автор Тема: Приготвено с любов  (Прочетена 123560 пъти)

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Приготвено с любов
« -: 03 Юни 2009, 00:19:27 »
Добре дошли в моята кухня, където всичко е
ПРИГОТВЕНО С ЛЮБОВ



Тук съм събрала рецептички, изпитани от мен, а често и заедно с любимия човек.
Разгледайте, разположете се и не забравяйте, че всяко ястие, подправено с малка щипка любов, става много по - вкусно
  ;D.


Предястия

Артишок с лимонено-чеснов дип
Мус от скариди и авокадо
Панирано рохко яйце
Патладжанени рулца с бекон, сирене и пикантна маслинена паста
Патладжанени рулца със свежо "зелено" сирене
Патладжани със скариди и сирене
Печени картофи с яйчен пастет
Предястие със смокини (вдъхновено от Йоли)
Пъдпъдъчи яйца със шунка серано
Пълнен ананас със скариди
Пълнени коктейлни доматчета с яйца и пушено филе
Рулца от шунка със смокинов пълнеж
Фунуйки от шунка с лек орехов крем

Салати

Зелена салата с гъби и с бекон
Зелена салата с портокали, шам фъстък, козе сирене и стафиди
Овчарска салата
Салата Мариан
Салата от домати и краставици със заливка от кисело мляко и 3 сирена
Салата от леща с грейпфрут и пушена сьомга
Салата от спанак и череши
Салата с червено цвекло
Топла салата от леща с червено цвекло и козе сирене


Супи

Крем супа от картофи с кайма
Крем супа от леща със сервилат
Крем супа от тиква и червено цвекло
Крем супа от целина и кестени
Супа с моркови, джинджифил и кокосово мляко
Супа от червена леща с кимион и кисело мляко

Месни ястия

Айфел шницел
Жито по боливийски
Заешка запеканка с гъби
Заешко с естрагон и гъби
Котлети по киевски
Кюфтенца със сос от домати и кокосово мляко
Пай с кайма, грах и картофено пюре
Пай с телешко, зелен боб и пюре от целина
Пилешки вързопчета с печени чушки и козе сирене
Пилешки късчета в сос с горчица
Пилешки хапки със сос от мед и горчица
Пуешко къри
Пълнени чушки със застройка
Пълнено свинско, гарнирано със зеленчуци - стъпка по стъпка
Ризото с тиква и мариновано пуешко
Рулца от къдраво (савойско) зеле с пиле и лешникова паста
Сърна с картофена решетка и два вида моркови
Тартифлет
Телешка пържола с червени боровинки
"Чушка гювече"
Bratkartoffeln (или любимите запържени картофки на немците)

Ястия с рибка и морски обитатели.

Миди в къри сос (със сметана и бяло вино)
Скумрия в ароматна марината
Сьомга с анасоново - портокалов сос и маслини

Вегетариански (безмесни) ястия

Броколи с кремообразен сос
Вкусна запеканка с тиквички и картофи
Гъби с чесън
Картофен кварк с черен хляб
Корма с тиква и леща
Кулички от картофи с червено цвекло и карамел със семенца кимион
Пай с картофи, сладки картофи, леща и сварени яйца
Пакора
Патладжан ала Пармиджана
(или просто Пармиджана)

Ризото с грах и сушени домати
Ризото с къдраво зеле, прясно сирене и стафиди
Ризото с тиква и синьо сирене
Ризото със сушени манатарки и салца с трюфели
Ризото с червен лук, козе сирене и балсамико гарнирано с гриловани аспержи
Солена тарта с гъби и спанак
Тарта с аспержи и зелена салата



Паста, Пица

Домашни ньоки със сос от горгонзола / синьо сирене
Домашни ньоки със сос от домати и босилек
Домашни равиоли със сьомга
Лазаня ала Болонезе
Лингуини с доматен сос с босилек и моцарела на фурна
Ньоки с миди
Паста със сос от горгонзола и бекон
Пене ала арабиата (Penne all'Arrabiata)
Пене с панчета и артишок
Пица с козе сирене, печени чушки и маслини
Пица с бекон и рукула
Пица със сушено телешко месо
Фарфале със шунка, грах и домати

Тестени изделия, Сандвичи

Брускета с патладжани и гъби
Бърза тарта с лук, гъби и бекон
Гофрети със сирена и майорана
Гъбник
Канапета със смокини, козе сирене и мед
"Кекс в тенджера" - Topfkuchen (Deppekoche, Doeppekoche)
Киш с праз лук
Киш с броколи и чоризо
Кростини с пуешко, ананас и авокадо
Кростини с пюре от грах, босилек и пармезан
Кростини със спанак и моцарела
Пица-гофрети
Сандвичи с пюре от фенел (резене) и сушени домати
Тост с козе сирене и печени чушки
Тост Хаваи

Десерти

Бутер тарталетки с поширани кайсии и марципан
Гофрети с мак и портокал/лимон
Гофрети с яйчен ликьор
Кайсиев млечен сладолед
Крем Забайоне с рийзлинг и шам фастък
Кисело мляко с банани, орехи и мед
Круши със шафран и мед
Лимонов мус с малиново сладко и кокосови стърготини
Мини тарталети с цитрусови плодове
Огретен от тиква, сушени кайсии и кедрови ядки - стъпка по стъпка
Палачинкова торта с банани
Печени круши с мляко и канела
Поширани черешки с маскарпоне
Пралини с кафеен вкус - стъпка по стъпка
Пунш кекс
Сладолед от рикота с кедрови ядки и стафиди
Сладолед с банани, манго и кокосово мляко
Сладолед с боровинки и малини
Сладолед с бял шоколад, звезден анисон и карамелизирани ядки (пекан по оригинал, лешник при мен)
Сладолед с джинджифил, кокос и карамелизиран сусам
Сладоледен ягодов крем
Тарта със смокини и бадеми
Татен с ябълки, круши и рокфор
Хефецопф или плитка с лешников пълнеж
Шоколадова торта с круши, крем от маскарпоне и шоколадов мус
Шоколадова торта с яйчен ликьор
Шоколадовият кейк с патладжани на Хари Ийстууд
Bread'n'Butter pudding

Сосове, дипове, песто

Дип от боб и печени чушки
Доматен сос с босилек
Песто от рукола, каперси и пармезан
Пюре от моркови и орехи

Други

Барбекю - Мариновани патладжани и Сьомга във фолио с лайм
Бананово - смокиново смути
Ванилена захар
Как да почистим калмар
Как се приготвя капучино и лате макиато
Чай от джинджифил
« Последна редакция: 25 Февруари 2014, 22:34:09 от greyeve »

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #1 -: 03 Юни 2009, 00:22:27 »
Да ви почерпя послучай новата ми темичка с домашно приготвени пралини с вкус на кафе и ликьор.


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Приготвено с любов
« Отговор #2 -: 03 Юни 2009, 11:21:44 »
Мила greyeve ,
честита  лична тема
. :flower:
Време бе, на едно място да събереш всички твои интересни,
апетитни и изкушаващи предложения -
Направени видимо с любов! :thumbup:
Естествено, ще идвам тук с удоволствие!

Пралините са чудесно оформени и изрисувани, предполагам и за вкуса. :thumbup:
Благодаря :-*.

 :smile1:


Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Приготвено с любов
« Отговор #3 -: 03 Юни 2009, 14:10:14 »
greyeve, поздравления и от мен!Продължавай да ни представяш приготвените от теб с любов ястия! :thumbup:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #4 -: 03 Юни 2009, 22:45:56 »
Di_ani, Tina-Rina,
Добре дошли!
Благодаря ви за милите думи!  :flower:

helenep

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 119
Re: Приготвено с любов
« Отговор #5 -: 03 Юни 2009, 22:58:04 »
Още едно местенце, където да охкаме и да ихкаме и да се вдъхновяваме. Браво  :fan_1:, искрено се възхищавам и благодаря за прекрасните рецепти :thumbup:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #6 -: 06 Юни 2009, 18:23:13 »
Helenep, благодаря ти за милите думи  :smile1:.
Още не съм достигнала момента, в който хората започват да ахкат, но обичам да експериментирам.
Най - много някой да си оближе пръстите  ;D.

Първата ми рибна рецептичка: 

Скумрия в ароматна марината

Необходими продукти:

1 скумрия (моята беше около 250 гр)
1 малка глава лук
1 среден морков
1 дафинов лист
мащерка
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
5-6 с.л. зехтин
3-4 с.л. винен оцет (не много силен)

Начин на приготвяне:
  • Почистваме и обелваме лука и моркова.
  • Нарязваме лука на половина и след това на тънки полумесеци.
  • Нарязваме моркова на тънки лентички с белачка за картофи.
  • В 3 - 4 с. л. на среден огън запържваме лука, морковите и чесъна (нарязваме скилидката напречно на тънки филийки).
  • Добавяме мащерката и дафиновия лист и готвим до омекване на зеленчуците около 5 - 6 минути.
  • Прехвърляме зеленчуците в купа и заливаме с оцета.
  • Разрязваме скумрията на 2 части (напречно) и на още 2 (надлъжно). Премахваме средната кост.
  • Посоляваме рибните парчета и поръсваме с черен пипер.
  • Запържваме рибата в тиган с 3-4 с.л. зехтин на силен огън.
  • Първо пържим от страната на кожата докато се образува хубава коричка (около 4 минути).
  • Обръщаме и пържим от другата страна около 1 минута.
  • Прехвърляме рибата в керамичен или стъклен, не много дълбок съд. Поставяме я с кожата нагоре.
  • Слагаме зеленчуците и маринатата отгоре и оставяме да престои около 3 часа на стайна температура. От време на време поливаме рибата с маринатата.
  • Преди сервиране премахваме дафиновите листа и, ако използваме мащерка на стрък, премахваме стръковете.






Сервирах в картофено пюре.

*източник тук

В оригиналната рецепта рибката се намазва с маслинена паста преди сервиране. При мен нямаше, тъй като поставих каручката пред магарето. Първо си харесах рибката в магазина, после му мислих какво да я правя.

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #7 -: 07 Юни 2009, 03:43:02 »
Поширани черешки с маскапоне

Необходими продукти:

1/2 кг череши
250 гр маскарпоне
1/2 ч.ч. захар
1 1/4 ч.ч. вино
1 обелка от портокал 3 на 9 см
1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

  • Разполовяваме черешките и изваждаме костилките.
  • Заграваме виното със захарта и портокаловата обелка докато закъкри.
  • Добавяме черешите.
  • Оставяме да закъкри отново. Оставяме да къкри 8-10 мин. Внимаваме да не се разварят плодовете.
  • Смесваме маскарпонето с меда.
  • В купичка слагаме от топлите череши със соса, и добавяме голяма лъжица от сместа с маскарпоне и мед.






*източник  тук
« Последна редакция: 08 Юни 2009, 23:50:30 от greyeve »

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #8 -: 08 Юни 2009, 00:42:59 »
Кростини със спанак и моцарела

Необходими продукти:

1 купа почистен и нарязан на дребно спанак
1/2 малка глава лук
сол, червен пипер
1 топка моцарела (100 гр)
1 малка франзелка
1 скилидка чесън
2- с.л. олио

Начин на приготвяне:

  • Задушаваме спанака с лука в мазнинката. Добавяме сол и щипка червен пипер.
  • Пасираме с пасатора.
  • Нарязваме франзелката на филийки и запичаме под грил за 1-2 минути.
  • Изваждаме франзелката от фурната. Срязваме скилидката чесън на две напречно.
  • Натъркваме филийките с чесъна.
  • Слагаме по чаена лъжичка от спаначеното пюре, парченце моцарела и запичаме на грила за 3-4 минути до разтичането на моцарелата.








Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Приготвено с любов
« Отговор #9 -: 09 Юни 2009, 14:33:29 »
Ау,страшни са тези кростини. От тук ги усещам колко са хрупкави.Мммммммммм.Много елегантно и вкусно.  :clapping: :clapping: :clapping:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #10 -: 10 Юни 2009, 01:03:36 »
Йоли, благодаря ти   :flower:

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #11 -: 24 Юни 2009, 23:42:36 »
Пакора

Необходими продукти:

200 гр брашно
200 мл вода
2/3 с.л. сол
2 ч.л. лют пипер или стрито чили
2 с.л. Гарам Масала
2/3 с.л. бакпулвер
3 с.л. кориандър листа, нарязани на ситно (аз използвах 1с.л. сух)
2 с.л. олио
различни зеленчуци, нарязани на тънки филийки (3-4 мм)*
олио за пържене

Начин на приготвяне:

  • Правим гладка каша от продуктите.
  • Потопявяме зеленчуците в пастата и пържим в сгорещено олио.


*При мен това количество паста беше достатъчно за 2 големи глави лук (филийки полумесеци) , 200 гр гъби и 2 моркова - всичко на тънки филийки.
Опитайте още с карфиол, патладжан, тиквички и сварени картофи

Източник: Indische kueche, Naumann & Goebel
« Последна редакция: 25 Юни 2009, 00:57:33 от greyeve »

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #12 -: 05 Юли 2009, 17:36:15 »
Ризото с грах и сушени домати

Необходими продукти:

300 гр ориз за ризото (използвам Арборио)
3-4 с.л.зехтин
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 л пилешки бульон* (вероятно няма да използвате целия)
около 150 гр грах
7-8 сушени доматчета (използвам сушени доматчета, съхранявани в буркан с олио)
2-3 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:
  • Запържваме ситно нарязания лук и чесън в зехтина.
  • Когато лука и чесъна поомекнат, без да карамелизират, добавяме ориза и пържим докато стане стъклен. Разбъркваме често.
  • Започваме да добавяме по черпак от бульона. Разбъркваме често през цялото време. Само когато течноста се поеме напълно, добавяме нов черпак бульон.
  • Ризото се готви около 15 минути. Ориза трябва да е леко твърд и хрускащ и никога разварен.
  • Когато ориза е готов, добавяме граха и нарязаните сушени домати и готвим заедно 2 минути.
  • Добвяме пармезана, разбъркваме, захлупваме тенджерата за 5 - 10 минути да се задуши и сервираме топло.



*Не се използва целия 1л бульон. Това се оставя на преценката на готвещия - кога ориза е готов.
Тъй като се добавя черпак по черпак течност, няма опасност ястието да се разводни. За това количество ориз може да остане 100 до 200 мл от бульона.

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Приготвено с любов
« Отговор #13 -: 05 Юли 2009, 23:11:06 »
Кростини с пюре от грах, босилек и пармезан

Необходими продукти:

1 малка франзелка
200 гр грах
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. пармезан
прясно изцеден лимонов сок (около 1/4 лимон)
босилек
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:


  • Задушаваме граха със зехтина, подправяме с босилек и черен пипер.
  • Намачкваме граха на пюре с вилица, добавяме пармезана и ако има нужда добавяме сол. Подправяме с лимоновия сок.
  • Нарязваме франзелката на филийки и запичаме под грила от двете страни до зачервяване.
  • Поръсваме с малко пармезан и сервираме



di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Приготвено с любов
« Отговор #14 -: 09 Юли 2009, 18:20:06 »
greyeve ,
кростините са изкушаващи :thumbup:

Харесвам твоите предложения -
интересни, апетитни и стилно поднесени!
 :flower:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]