Автор Тема: Пустото брашно 400.....  (Прочетена 15323 пъти)

mirandas

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #15 -: 10 Май 2006, 23:50:57 »
Поразпитах за това брашно и се оказа,че и други са купували от него без да погледнат какъв тип е.Оказа се,че са правили кекс и пица и са станали доста клисави при това,че са ползвали стари и изпитани рецепти.Може би тази партида не отговаря на необходимите показатели за описания тип.Те също са го изхвърлили.Вече всеки си купува това което познава и е пробвал.
Ще поразпитам още и ще ви информирам.
Виждам,че споменавате и друга марка брашно.Поне при нас не съм срещала.Купувала съм от различни места на града,но има два-три вида тип 500.
Може би снабдяването е според търсенето на самия град.

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #16 -: 11 Май 2006, 11:06:11 »
Morena, в диетичните магазини има много вкусни (и наистина не винаги диетични неща), но за съжаление, често не са съхранявани правилно - наскоро купихме пълнозърнесто брашно в срок на годност, гранясало и влажно :-\

Използвам брашно тип 400 само за баници - корите стават много тънки и не се късат. В много краен случай го слагам в кексове (когато няма друго :-[ ; ама то е като да пълниш чушки с ориз за 8 лева)

Иначе за хляб предпочитам да е поне 1100 (типово) или към обикновеното (500) добавям трици и зародиш, по-вкусно ми е.

Веднъж ми донесоха и тип 0 (дето е за италиански пици), бая зор видях с него, че у дома не харесват тънки пици, но го изядохме ;D

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #17 -: 11 Май 2006, 16:48:54 »

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 313
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #18 -: 13 Юли 2006, 22:23:54 »
Варненци покажете се :) Да поръчваме с Морена ;D
Показвам се  :). Днес, утре ще се поразшетам и ще докладвам

Еее днес, утре ама минаха два месеца. НАМЕРИ се  :yahoo: Пустото брашно 400.....
Казвайте кой колко иска.

Anim

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #19 -: 07 Септември 2006, 16:21:01 »
Незнам дали ви е актуално все още търсенето на Брашно тип 400 ?
Но преди 2 дни го видях в Кауфланд в Младост (за София иде реч) ....аз доста се колебах и пак си купих тип 500 ???
Сега като ви чета и съжалявам, че не го пробвах

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #20 -: 08 Септември 2006, 00:47:38 »
Незнам дали ...
Anim, благодаря ти за инфото :flower: !
MZ

KaliMa

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #21 -: 06 Октомври 2006, 14:26:15 »
Момичета да се включа и аз по темата, моят приятел работи в хлебозавод, технолог е и ми препоръча тип 400 за всичко което правя с брашно, до сега нямам проблеми и всичко ми става добре, не че правя кой знае какво. Било като тип 500, но по финно, вече си е въпрос на вкус, пък и да ви кажа като знам как е в производството няма да се учудя ако има партиди които не си отговарят на показателите, и напоследък с тези кофти пшеници брашното е под всякаква критика ???

llllllllllll

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: Пустото брашно 400.....
« Отговор #22 -: 14 Януари 2007, 10:49:31 »
в ПБ...няма стандарт за тип 400
и по принцип....пове4ето бели бра6на в страната са третирани със забранени добавки...най- 4есто бензоилов пероксид...той избелва...т.е. разгражда витамините...и така мелни4арите пе4елят...продават 700 за 500, 1150 за 700
а ние се тровим
според мен...в софия мел не използват това вещество....за други не бих казал

а най- вайните показатели на бра6ната са : глутен и отпускане

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума