Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
13 Май 2008, 14:40:33

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 91366 пъти)
« Отговор #270 -: 19 Януари 2008, 16:20:13 »
kremi_sisi
Чирак
*
Публикации: 16

Ел. поща
отскоро разглеждам форомите тук и в бг мама и неспирам да ти се възхищавам!Направо си невероятна!Всичко ти е толкова хубаво!Аз направих твоята усукана питка с мед и орехи но забравих да я снимам!Правих и питка маргарита с кашкавала по твоята рецепта пак.Нея я снимах но съм прехвърлила снимките в комп.Като го направя ще ти я покажа.И двете станаха разкошни!Аз от доста години се занимавам с торти,пити,сладкиши и т.н. но пред теб аз бледнея а тук всичките ми приятели ме боготворят.Казват че съм голяма майсторка,но аз като гледам теб чак получавам комплекси smile1
когато имаш време кажи с какво си покриваш твоите торти.Имаш една пита дето още не съм се досетила как я навиваш но сега немога да ти я покажа точно коя е защото трябва мн да се ровя докато я намеря.Прилича ми на рязана с ножича но не е точно това.
Имам и личе въпрос към теб!Все се чудя кога ти остава време за всички тези вкусотии.И аз като теб имам 2 момиченца и нямам мн време да се занимавам а мн обичам!ето тази торта им направи за нова година
Те са дже торти една по-малка и една голяма.Но са почти без разлика ,само малко фигургите са различни
« Последна редакция: 21 Януари 2008, 08:44:50 от pep-4o » Активен
« Отговор #271 -: 20 Януари 2008, 12:41:40 »
kremi_sisi
Чирак
*

Ел. поща
« Последна редакция: 20 Януари 2008, 13:35:37 от sladka hapka » Активен
« Отговор #272 -: 20 Януари 2008, 14:15:31 »
anavi50
Чирак
*
Публикации: 2

Ел. поща
Танита, с удоволствие чета твоите рецепти. Не ми се иска да повтарям всички форумки, но нямам друго определение - чудесни са. Видях рецептата за Хлебни спирали с риба тон и понеже всички в семейството ми обичаме риба тон, реших да ги изненадам с хлебните спирали. Но уви... не се получиха тези рула. Купих типов хляб (реших че ще бъдат по-вкусни с него) за тостер. Филийките са тънки според мен. Но като ги навивах хлябът се чупеше и не можах да ги направя на рула и моята изненада се провали. Разбира се, плънката си я хапнахме, много е вкусна.
След толкова дълго обяснение, искам да те попитам има ли някакъв трик в навиването, или може би твърдостта на хляба, или да търся по-жилав хляб, или може би филийките трябва да са още по-тънки, или пък по-дебели? Много искам да ги направя тези хлебни спирали като на твоята снимка и ще ти бъда благодарна, ако можеш да ми отговориш на хилядите въпроси, които ти зададох.  smile1
Активен
« Отговор #273 -: 20 Януари 2008, 22:47:42 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 1275

Ел. поща
След толкова дълго обяснение, искам да те попитам има ли някакъв трик в навиването, или може би твърдостта на хляба, или да търся по-жилав хляб, или може би филийките трябва да са още по-тънки, или пък по-дебели? Много искам да ги направя тези хлебни спирали като на твоята снимка и ще ти бъда благодарна, ако можеш да ми отговориш на хилядите въпроси, които ти зададох.  smile1
Първото което се сещам, изряза ли коричките на филийките?
Хляба с който аз ги правих е много мек, аз въобще не го харесвам, искаше ми се да е точно като този за тостери в БГ, но не можах да намеря такъв тук.
Друго което се сещам е, ако наистина се чупят защото е по-сух, намажи филийките с плънката и ги остави за малко така, без да ги навиваш, да попият от плънката и да омекнат и тогава ги навий.
Активен

« Отговор #274 -: 20 Януари 2008, 23:02:53 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
отскоро разглеждам форомите тук и в бг мама и неспирам да ти се възхищавам!Направо си невероятна!Всичко ти е толкова хубаво!Аз направих твоята усукана питка с мед и орехи но забравих да я снимам!Правих и питка маргарита с кашкавала по твоята рецепта пак.Нея я снимах но съм прехвърлила снимките в комп.Като го направя ще ти я покажа.И двете станаха разкошни!Аз от доста години се занимавам с торти,пити,сладкиши и т.н. но пред теб аз бледнея а тук всичките ми приятели ме боготворят.Казват че съм голяма майсторка,но аз като гледам теб чак получавам комплекси smile1
когато имаш време кажи с какво си покриваш твоите торти.Имаш една пита дето още не съм се досетила как я навиваш но сега немога да ти я покажа точно коя е защото трябва мн да се ровя докато я намеря.Прилича ми на рязана с ножича но не е точно това.
Имам и личе въпрос към теб!Все се чудя кога ти остава време за всички тези вкусотии.И аз като теб имам 2 момиченца и нямам мн време да се занимавам а мн обичам!ето тази торта им направи за нова година[url]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=7[/url
Те са дже торти една по-малка и една голяма.Но са почти без разлика ,само малко фигургите са различни
kremi_sisi много се радвам че ти допадат рецептите!
Само не си мисли, че моите деца всеки ден ядат такива вкусотии smile1 Аз също нямам много време, тортите например в повечето случаи са правени по нощите.

Много ти е хубава тортичката, наистина си голяма майсторка! Фигурките са много сладки, децата сигурно са били много щастливи.

Някои от тортите са ми покрити с марципан Варна, някои с готов фондан, други с шоколад.
Активен

« Отговор #275 -: 21 Януари 2008, 03:53:20 »
anavi50
Чирак
*
Публикации: 2

Ел. поща
Първото което се сещам, изряза ли коричките на филийките?
Хляба с който аз ги правих е много мек, аз въобще не го харесвам, искаше ми се да е точно като този за тостери в БГ, но не можах да намеря такъв тук.
Друго което се сещам е, ако наистина се чупят защото е по-сух, намажи филийките с плънката и ги остави за малко така, без да ги навиваш, да попият от плънката и да омекнат и тогава ги навий.

Махнах корите, а хлябът беше много мек. При следващия опит, ще ги оставя да поседят с плънката преди да се опитам да ги навия. Благодаря  flower
« Последна редакция: 21 Януари 2008, 05:12:56 от tanita » Активен
« Отговор #276 -: 21 Януари 2008, 09:52:51 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
Между другото,още един въпрос-каква марка е машината ти за хляб,защото моята няма екстри ,като да избереш колко препечена да е кората,та мисля да я сменям,защото често го допичам в печката/всички обичаме по-препечен хляб/.Що се отнася до машината ти за кафе,която мярнах някъде/може да си сложила постинга отдавна,но аз сега чета всичко/аз имах същата марка,но само за еспресо.Издържа около две години,развали се копчето за включване.После си купих като твоята комбинирана/не съм сигурна дали същият модел точно/,но се оказа,че не е с помпа за еспресо,и я върнах,защото вече сме свикнали със силно кафе.Ти доволна ли си от нея?
Благодаря ти,че намираш време да четеш постингите и да им отговаряш!
Машината ми за хляб е ето тази
Имам я вече 5 години, съвсем случайно я купих, въобще не съм я избирала, щото не знаех каква работа върши smile1 Чакам да ме остави, ама тя не се дава още и да си купя ето тази, може би най-доброто на пазара

Много съм доволна от машината за кафе, прави много силно еспресо с дебел каймак. Крупс имат много модели, трябва да гледаш да е 15 бара, те правят силно кафе.
Ето тази е моята http://www.cooking.com/products/shprodde.asp?SKU=699880, преди това 5 години имах ето тази http://www.amazon.com/Krups-985-42-Coffee-Espresso-Machine/dp/B00005NZD0/ref=sr_1_25?ie=UTF8&s=home-garden&qid=1200849752&sr=8-25, тя още си работи(най-вече капучино си правех с нея), но откак пих кафе от такава с 15 бара, вече не исках да пия кафе в къщи smile1 Голямата кана я ползвам за чай, затова предпочитам комбинираната, но ето тази е същата като моята само за еспресо http://www1.macys.com/catalog/product/index.ognc?ID=216527&CategoryID=24347&LinkType=EverGreen.
Активен

« Отговор #277 -: 21 Януари 2008, 17:51:19 »
Altea
Чирак
*
Публикации: 10

Ел. поща
Всъщност моята стара машина за кафе беше Крупс,сега имам Делонги,със 17 бара помпа и също съм много доволна.Обаче машината за хляб ме впечатли.Чудя се само дали е с вертикален контейнер,защото ми изглежда доста широка/тук съм виждала в едно семейство машина с хоризонтален контейнер и две бъркалки,но тогава търсих същата марка и модел и не можах никъде да я открия/.Доста е скъпичка обаче.Ти явно обичаш да инвестираш в домакински уреди  smile1 Аз ще проверя дали мога да я открия другаде,защото след като купих старата си машина за кафе от Bed,Bath and Beyond и после я видях много по-евтина на други магазини,се зарекох да не купувам от тях елуреди.Благодаря ти за подробната информация!
Активен
« Отговор #278 -: 22 Януари 2008, 09:21:30 »
kremi_sisi
Чирак
*

Ел. поща
tanita ,ето тази пита е по тжоето наставление дето те питах  в другият сайт.това за нарезите с ножица никога нямаше да се досетя ако ти не беше споделила.много ти благодаря!Ще се радвам ако навиеш някоя питка и имаш време да ни покажеш как точно го правиш за да се науча на още някоя красота!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202267&photo=5
« Последна редакция: 22 Януари 2008, 09:26:41 от kremi_sisi » Активен
« Отговор #279 -: 23 Януари 2008, 00:21:42 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
tanita ,ето тази пита е по тжоето наставление дето те питах  в другият сайт.това за нарезите с ножица никога нямаше да се досетя ако ти не беше споделила.много ти благодаря!Ще се радвам ако навиеш някоя питка и имаш време да ни покажеш как точно го правиш за да се науча на още някоя красота!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202267&photo=5

kremi_sisi, страхотно изглежда питката!
Активен

« Отговор #280 -: 24 Януари 2008, 01:07:25 »
irinka
Калфа
**
Публикации: 228

Танита,искам да ти благодаря за рецептите,които ни споделяш!Днес направих твоята Усукана пита с мед и орехи,колкото пъти вляза за да видя някое тесто(правя пити и други тестени вкусотии главно по твоите рецепти)толкова пъти и се каня,но понеже домочадието не обича орехи с сладкиши(е смлените не ги знаят wink1)днес си я направих само за мен,но половин доза,че ще се отрази на фигурата,но мога само да кажа-ПРЕКРАСНА Е,ФАНТАСТИЧНА.

Е не  изглежда майсторки направена като твоята!
Активен

« Отговор #281 -: 24 Януари 2008, 08:55:08 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
днес си я направих само за мен,но половин доза,че ще се отрази на фигурата,но мога само да кажа-ПРЕКРАСНА Е,ФАНТАСТИЧНА.
Много се радвам че ти е харесала! smile1
Активен

« Отговор #282 -: 24 Януари 2008, 10:56:16 »
kalina-sofia
Калфа
**
Публикации: 101

Ел. поща
Танитка, а може ли рецептата на канеления сладкиш, че ние в къщи язем всичко що има канела Grin
Активен
« Отговор #283 -: 25 Януари 2008, 06:15:11 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
Канелен сладкиш

2ч.ч брашно
1ч.ч захар
1ч.ч +2с.л. прясно мляко или половината мляко, половината течна сметана
2ч.л течна ванилия
3ч.л. бакпулвер
Щипка сол
1 голямо яйце

Топинг:
1/2ч.ч кафява захар
2ч.л канела
1/4ч.ч разтопено масло

1.   В купа смесете брашното, захарта, млякото, ванилията, бакпулвера, солта и яйцето. Разбъркайте с лъжица всичко до еднородна смес, но не прекалявайте с бъркането.
2.   Намаслете тавичка с размери 33х22 см и изсипете получената смес.
3.   Смесете кафявата захар с канелата и поръсете с получената смес, разстланото в тавичката тесто.
4.   Ако желаете може да поръсите и със счукани орехи.
5.   Най-отгоре поръсете с разтопеното масло.
6.   Печете в предварително загрята до 175С(350Ф) градуса фурна, около 20-25 минути.

7.   Може да се сервира топло или студено.

Много бърз, лесен и вкусен! Голямата ми дъщеря каза, че е по-вкусен от сладолед и вече само такъв сладкиш иска да й правя smile1
« Последна редакция: 25 Януари 2008, 09:24:27 от tanita » Активен

« Отговор #284 -: 25 Януари 2008, 13:22:03 »
radost.1955
Помощник-готвач
Публикации: 330

Ел. поща
Танита,много бърз и вкусен сладкиш.Отварям сутринта компютъра,виждам го и веднага го направих за сутрешното кафе. thankyou

Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio