Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
13 Май 2008, 14:51:02

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 91369 пъти)
« Отговор #255 -: 22 Декември 2007, 16:40:32 »
Altea
Чирак
*
Публикации: 10

Ел. поща
Танита,вчера правих питката- слънце и стана страхотна-носих я на парти в работата,и всички много я харесаха,даже искаха рецептата.Обаче не се събра в тава 28 см,и се наложи да я опека в тавата ми за пица,така че не стана компактна като твоята,"лъчите"бяха по-отделени един от друг,но пак беше много красива/за съжаление я пекох до последния момент,закъснявах,и не успях да я снимам/.Понеже ползвам брашно,което е много фино/5 рози се казва,не знам дали го има при вас/,тестото набухва много,затова и предполагам,че не се събра в малката тава,иначе спазих рецептата точно.Сега ще пробвам и другия вариант,с плитката,доколкото виждам,рецептата е същата.А каква питка правиш за Коледа,защото традиционно постните ястия май не се правеха с мляко и яйца,нали?Разгледах бегло темата Коледна фиеста,но май рецептите бяха с всякакви продукти.Ти готвиш ли изцяло постни ястия за Коледа?Благодаря ти предварително!
П.П.Весели празници и всичко добро на теб и семейството ти!
« Последна редакция: 22 Декември 2007, 16:53:04 от Altea » Активен
« Отговор #256 -: 23 Декември 2007, 08:53:14 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 1275

Ел. поща
Снежни топки(Mexican Wedding Cakes)

Продукти:
1ч.ч масло
1/2ч.ч пудра захар
1/4ч.л сол
2ч.л течна ванилия
2ч.ч брашно
1/2ч.ч счукани орехи
Допълнително пудра захар за овалване на сладките след печене

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар. Добавете солта, ванилията, брашното и орехите и омесете до твърдо тесто. Накъсайте тестото на около 30 малки парченца и оформете топчета.
Поставете топчетата в ненамаслена тава за печене и печете около 12 минути при 205С(400Ф) градуса.
Опечените сладки извадете веднага и оваляйте в пудра захар още топли.
Поставете сладките да изстинат върху готварска хартия.

Активен

« Отговор #257 -: 23 Декември 2007, 09:12:04 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
Танита,вчера правих питката-
.............
А каква питка правиш за Коледа,защото традиционно постните ястия май не се правеха с мляко и яйца,нали?Разгледах бегло темата Коледна фиеста,но май рецептите бяха с всякакви продукти.Ти готвиш ли изцяло постни ястия за Коледа?Благодаря ти предварително!
П.П.Весели празници и всичко добро на теб и семейството ти!

Ти една доза от тестото ли замеси? Не мога да си представя колко много се е надуло тестото, че да се окаже малка тавата, защото при мен никога не е преливало, но моята е доста дълбока, да не би твоята да е била по-плитка?
За бъдни вечер правя питка с мая, по рецептата за Френския хляб, без мляко и яйца.
Старая се всичко да е постно на Бъдни вечер, макар че мъжа ми има други разбирания за "постно". Вчера купувам домати и му казвам че ще ги пълня, а той ми вика "мм със сиренце, нали, много обичам smile1" Е как със сирене, викам, то не е постно, а той " ми че то сиренето не е месо" smile1

Весели празници и на теб!
Активен

« Отговор #258 -: 23 Декември 2007, 17:07:00 »
Tandoori
Калфа
**
Публикации: 104
http://tandoorisjourney.blogspot.com

Старая се всичко да е постно на Бъдни вечер, макар че мъжа ми има други разбирания за "постно". Вчера купувам домати и му казвам че ще ги пълня, а той ми вика "мм със сиренце, нали, много обичам smile1" Е как със сирене, викам, то не е постно, а той " ми че то сиренето не е месо" smile1

Същата работа сме и ние :-) Друга година сме само на постно, ама тази година ще сме на вегетарианско.  thumbup
Активен

« Отговор #259 -: 24 Декември 2007, 21:36:33 »
Altea
Чирак
*

Ел. поща
Даа,имам една съседка от Етиопия,която обича често да споменава тяхна поговорка: "Всички мъже имат една майка".Нищо ново под слънцето.И за моя мъж всичко,което не съдържа месо,е постно.Но то тази традиция има смисъл,ако наистина се пости преди това.Що се отнася до питката,моята тава е малко по-плитка,но не е това причината.Както ти казах,брашното ,което ползвам,се казва 5 рози,внос от Канада ,и с него всичко набухва много повече,защото е много бяло и фино.Правих 3/4 доза ,и се събра точно.Иначе ще си я пека в тавата за пица.Пак изглежда много добре,а вкусът ми напомня за отдавна забравените симиди в България.Бях те попитала дали нямаш някоя рецепта за  банички?А кое тесто ползваш за кифли?Бях прочекла някъде нещо за това,но не помня къде...И още един въпрос-имаш ли вариант на картофените кюфтета с фета сирене?
 thankyou
« Последна редакция: 25 Декември 2007, 08:18:28 от Altea » Активен
« Отговор #260 -: 30 Декември 2007, 01:08:21 »
vesela
Гурман
Публикации: 1285

Танитка, благодаря за идеята

* DSC02822.JPG (29.7 KB, 400x300 - видяно 1566 пъти.)
Активен
« Отговор #261 -: 31 Декември 2007, 18:06:08 »
Altea
Чирак
*

Ел. поща
Tanita,ето и моята питка,още веднъж-благодаря!

* pitka2.JPG (17.58 KB, 400x300 - видяно 1494 пъти.)
Активен
« Отговор #262 -: 31 Декември 2007, 21:15:15 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
Altea много е красива питката!
Веси дано да ви е харесала салатката! smile1

Весело посрещане на Новата Година!
Активен

« Отговор #263 -: 06 Януари 2008, 11:27:37 »
mivis_75
Главен Готвач
Публикации: 792
Любовта минава през стомаха!!!

WWW Ел. поща
tanita , днес пробвах твоите Улични мекици.

Малко безформени, но много вкусни.
 Явно още брашно трябва да прибавя, не беше много гъста сместа и едвам ги изпържих,
 но следващия път се надявам да достигна резултата.
 Може и моята ч.ч. да е била по малка от твоята и затова да се е получило така.

Благодаря за рецептата!

Ето и моите мекици :

Активен

« Отговор #264 -: 06 Януари 2008, 16:12:32 »
vesela
Гурман
Публикации: 1285

Танитка, отново благодаря - за двата вида хляб - на балончета и маймунски със сирене /защо са маймунски?/
Много вкусни станаха, единия го правих за нова година, а маймуския снощи.
Май го извадих топличък, та малко се сглетави предполагам, че това е причината или пък от кашкавала.

* DSC02861.JPG (36.39 KB, 400x300 - видяно 1328 пъти.)

* S6300033.JPG (70.89 KB, 400x300 - видяно 1316 пъти.)
Активен
« Отговор #265 -: 10 Януари 2008, 23:37:48 »
roberto
Чирак
*
Публикации: 1

Ел. поща
tanita pozdravleniq za prekrasnite retsepti i za neveroqtniq chovek, koito si, tai kato gi spodelqsh taka lubezno s nas yahoo ako imash vreme pokaji ni nagledno, stapka po stapka kak pravish tezi velikolepni tortichki ot martsipan
pozdravleniq
Активен
« Отговор #266 -: 12 Януари 2008, 04:17:02 »
Altea
Чирак
*

Ел. поща
Tanita,ще продължа да те атакувам с молби за рецепта за банички,докато ми отговориш  smile1Ако нямаш такава,кажи ми как правиш обикновена баница с готови кори,сигурна съм,че ще е по-хубава от тази,която аз правя.От кулинари като теб и за най-разпространените рецепти има какво да се научи...
Активен
« Отговор #267 -: 18 Януари 2008, 10:29:27 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
Мока мус
8 порции

1 кутия(400г) подсладено кондензирано мляко
1/3ч.ч какао на прах
3с.л. масло
2ч.л. нес кафе
2ч.ч течна сметана

Смесете кондензираното мляко, какаото, маслото и кафето в огнеупорен съд и поставете на котлона. Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато,докато маслото се разтопи и се получи гладка смес. Отстранете от огъня и оставете да изстине.
Разбийте сметаната до твърд крем. Постепенно прибавете изстудения какаов крем към разбитата сметана. Разсипете получения мус в чаши и поставете в хладилника за около 2 часа преди да сервирате.
Активен

« Отговор #268 -: 18 Януари 2008, 10:37:24 »
tanita
Модератор
Гурман

Ел. поща
tanita pozdravleniq za prekrasnite retsepti i za neveroqtniq chovek, koito si, tai kato gi spodelqsh taka lubezno s nas yahoo ako imash vreme pokaji ni nagledno, stapka po stapka kak pravish tezi velikolepni tortichki ot martsipan
pozdravleniq
Благодаря! Много е трудно да се снима докато се прави торта, но ще се опитам smile1

Tanita,ще продължа да те атакувам с молби за рецепта за банички,докато ми отговориш  smile1Ако нямаш такава,кажи ми как правиш обикновена баница с готови кори,сигурна съм,че ще е по-хубава от тази,която аз правя.От кулинари като теб и за най-разпространените рецепти има какво да се научи...
Баници правя рядко. Баш като баничките в баничарниците в БГ не мога да правя, правя триъгълни банички с готови кори с най-различни плънки.
Активен

« Отговор #269 -: 19 Януари 2008, 10:33:22 »
Altea
Чирак
*

Ел. поща
 Sad Разочарована съм!Бях сигурна,че ще извадиш някоя страхотна рецепта,с която да шашна всички,както вече направих с питата-слънце и меките курабийки с тиква.Колежките на работа още приказват за питата/правих я за Коледното ни парти/и питат кога ще им занеса пак...Наложи се да им преведа и рецептата.А курабийките не смея да ги направя пак,защото аз лично изядох половината.Между другото,още един въпрос-каква марка е машината ти за хляб,защото моята няма екстри ,като да избереш колко препечена да е кората,та мисля да я сменям,защото често го допичам в печката/всички обичаме по-препечен хляб/.Що се отнася до машината ти за кафе,която мярнах някъде/може да си сложила постинга отдавна,но аз сега чета всичко/аз имах същата марка,но само за еспресо.Издържа около две години,развали се копчето за включване.После си купих като твоята комбинирана/не съм сигурна дали същият модел точно/,но се оказа,че не е с помпа за еспресо,и я върнах,защото вече сме свикнали със силно кафе.Ти доволна ли си от нея?
Благодаря ти,че намираш време да четеш постингите и да им отговаряш!
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio