Танита,вчера правих питката- слънце и стана страхотна-носих я на парти в работата,и всички много я харесаха,даже искаха рецептата.Обаче не се събра в тава 28 см,и се наложи да я опека в тавата ми за пица,така че не стана компактна като твоята,"лъчите"бяха по-отделени един от друг,но пак беше много красива/за съжаление я пекох до последния момент,закъснявах,и не успях да я снимам/.Понеже ползвам брашно,което е много фино/5 рози се казва,не знам дали го има при вас/,тестото набухва много,затова и предполагам,че не се събра в малката тава,иначе спазих рецептата точно.Сега ще пробвам и другия вариант,с плитката,доколкото виждам,рецептата е същата.А каква питка правиш за Коледа,защото традиционно постните ястия май не се правеха с мляко и яйца,нали?Разгледах бегло темата Коледна фиеста,но май рецептите бяха с всякакви продукти.Ти готвиш ли изцяло постни ястия за Коледа?Благодаря ти предварително!
П.П.Весели празници и всичко добро на теб и семейството ти!

Автор

Активен

" Е как със сирене, викам, то не е постно, а той " ми че то сиренето не е месо" 

ako imash vreme pokaji ni nagledno, stapka po stapka kak pravish tezi velikolepni tortichki ot martsipan
Разочарована съм!Бях сигурна,че ще извадиш някоя страхотна рецепта,с която да шашна всички,както вече направих с питата-слънце и меките курабийки с тиква.Колежките на работа още приказват за питата/правих я за Коледното ни парти/и питат кога ще им занеса пак...Наложи се да им преведа и рецептата.А курабийките не смея да ги направя пак,защото аз лично изядох половината.Между другото,още един въпрос-каква марка е машината ти за хляб,защото моята няма екстри ,като да избереш колко препечена да е кората,та мисля да я сменям,защото често го допичам в печката/всички обичаме по-препечен хляб/.Що се отнася до машината ти за кафе,която мярнах някъде/може да си сложила постинга отдавна,но аз сега чета всичко/аз имах същата марка,но само за еспресо.Издържа около две години,развали се копчето за включване.После си купих като твоята комбинирана/не съм сигурна дали същият модел точно/,но се оказа,че не е с помпа за еспресо,и я върнах,защото вече сме свикнали със силно кафе.Ти доволна ли си от нея?