Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 602503 пъти)

Totona

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 161
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #195 -: 29 Октомври 2007, 09:01:33 »
Танита,
тези мъфини изглеждат много изкусителни! Дано ми остане малко време да ги пробвам, че с тези избори, балотажи...Аз в събота най-после успях да си намеря формички за мъфини (не че преди това много старателно съм се разтърсила!) Въодушевлвнието ми дойде с Шоколадово-портокаловите мъфини на Mivis.
Впрочем да се консултирам: дали вместо формички за мъфини не могат да се използват такива, з крем карамел? Е, формата няма да е къдрава и ще са малко по-големички,но сигурно не е невъзможно, как мислите?

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #196 -: 29 Октомври 2007, 09:18:08 »
Може разбира се, само времето за печене ще е повече, ако са по-големи.

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #197 -: 01 Ноември 2007, 03:29:48 »
Танитка, пуснах в блога си линкче към темата ти, ти си гений направо! :air_kiss: :thumbup:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #198 -: 01 Ноември 2007, 07:33:21 »
Tandoori не ме засрамвай моля те.

ИЗвинявай че не съм ти писала, но последните два дни се разкатах направо, моите дъщери са тъжни че Хелуин свършил, а аз  :yahoo:

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #199 -: 02 Ноември 2007, 05:00:09 »
Ама за какво засрамване говориш! Тука домашните ( дребни и едри) са ти толкова благодарни за рецептичките, с които ги гощавам напоследък, че нямам думи! :-)
И аз се радвам, че Хелоуийн мина, но с ужас гледам към Тенксгивинг...и Коледа.  :swoon: ;D

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Пиле по сечуански
« Отговор #200 -: 03 Ноември 2007, 08:58:29 »
Пиле по сечуански(Szechuan chicken)



1с.л. олио
3 бр. пилешки гърди, нарязани на 2см кубчета
2с.л. царевично нишесте
2скилидки чесън, нарязан на ситно
1с.л. нарязан на ситно джинджифил

Още:
2 моркова, нарязани на тънки пръчици
1 пиперка, нарязана на лентички
1 тиквичка, нарязана на пръчици
4 стръка зелен лук, нарязан на 2 см парченца

Сос:
2с.л. оризово вино, сухо шери или друго вино за готвене
1с.л. оризов оцет
1ч.л. сос Уорчестършир
2ч.л. Табаско сос
2ч.л. сусамово олио
4с.л. соев сос
1с.л. кафява захар
1/4ч.л. лютив червен пипер(cayenne pepper)

Сварен ориз

Приготовление:
Загрейте олиото в уок или дълбок тиган с незалепващо покритие.

Поръсете парчетата пиле с нишестето и объркайте добре, докато кубчетата се покрият изцяло с него.

Прибавете пилешкото, чесъна и джинджифила в тигана и пържете, като бъркате често,  докато пилешкото придобие леко кафеникав цвят.

Прибавете парченцата морков, пиперка и тиквичка и пържете още 2-3 минути.

Смесете продуктите за соса и прибавете към месото, покрийте и оставете така още 3-5 минути, до пълната готовност на пилешкото.

Прибавете зеления лук и гответе още 1-2 минути.

Сервиряйте топло със сварен ориз.

Ако не обичате лютиво пропуснете Табаско соса и заменете лютивия пипер с обикновен.

Дора

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 134
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #201 -: 03 Ноември 2007, 14:27:19 »
Танитка, миличка, доста отдавна чакам за рецептата на торта "Капучино" (мисля, че я беше правила за парти в работата на съпруга ти). Моля те, ако не те затруднява, тези дни я публикувай, или ми я прати на лични. Благодаря ти и поздрави!!!

marabu

  • Гост
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #202 -: 03 Ноември 2007, 16:01:59 »
Таня ето ме най-накрая... но пък да си кажа заслужаваше си -топчета и друг път мисля да ги правя за друга супа

Специално от Гого благодарности (че нали той е фен на спанака)




tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #203 -: 03 Ноември 2007, 19:53:55 »
Е, успокоих се :smile1:, много се радвам че ви е харесала.
Ако може да ми пратиш Гого на гости, да научи и моите госпожици колко е вкусен спанака.

Специално за теб, ще взема да направя още една супа с топчета :smile1:
« Последна редакция: 03 Ноември 2007, 20:15:56 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #204 -: 03 Ноември 2007, 20:04:27 »
Танитка, миличка, доста отдавна чакам за рецептата на торта "Капучино" (мисля, че я беше правила за парти в работата на съпруга ти). Моля те, ако не те затруднява, тези дни я публикувай, или ми я прати на лични. Благодаря ти и поздрави!!!
Доре, не съм я забравила, чака си реда и тя да бъде написана. Ще гледам в най-скоро време да я напиша.

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Супа с авокадо и доматена салца
« Отговор #205 -: 05 Ноември 2007, 08:02:06 »
Супа с авокадо и доматена салца



Продукти за 4 порции

За супата:
2бр. узряло авокадо
Сокът от 1 и 1/2 лимон
1 скилидка чесън
2ч.ч студено прясно мляко
1/2 ч.ч заквасена сметана
Няколко капки Табаско сос
1/4ч.л смлян кимион
Сол и черен пипер на вкус
Листа от кориандър за гарниране

За салцата:
3 домата, обелени и нарязани на ситно
2 стръка зелен лук
1 зелено чили, почистено от семената и нарязано на ситно
1с.л. нарязани на ситно листа от кориандър
Сокът от 1/2 лимон
Сол

Първо се приготвя салцата. Объркайте всички съставки, посолете на вкус и поставете в хладилника.
Срежете авокадото на половина и извадете костилката. С лъжица изгребете месестата част от кората, поставете я в блендер, прибавете чесъна, лимоновия сок и 2/3ч.ч от прясното мляко. Пасирайте всичко до гладка смес. Изсипете в голяма купа, добавете малко по малко останалото прясно мляко, сметаната, тобаско соса и кимиона. Бъркайте до еднородна смес. Ако ви се стори доста гъста добавете още прясно мляко. Посолете.
Разсипете супата в стъклени чаши, сложете по малко от салцата в центъра на всяка чаша и поръсете с листата кориандър.
Сервирайте веднага, в противен случай супата ще промени цвета си!

Аз използвах готова салца.
« Последна редакция: 05 Ноември 2007, 20:44:52 от tanita »

toni_n

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 993
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #206 -: 05 Ноември 2007, 22:58:12 »
tanita, искам и тук да ти благодаря за рецептата за хляба на балончета с подправки. Всички бяха възхитени, а малкият ми син яде само от него  :smile1:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Салата от печени пиперки с мед и бадеми
« Отговор #207 -: 06 Ноември 2007, 10:58:05 »
Салата от печени пиперки с мед и бадеми



Продукти за 6 порции:
8 червени чушки, опечени и обелени
4с.л. зехтин
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2с.л. филирани бадеми
2с.л. мед
2с.л. оцет
2с.л. магданоз
Сол и черен пипер

Нарежете пиперките на хапки и поставете в купа.
Загрейте зехтина в тиган, прибавете чесъна и гответе около 4 минути на слаб огън, докато придобие златист цвят. Прибавете бадемите, меда и оцета и объркайте. С получения дресинг полейте пиперките, добавете магданоза, посолете и объркайте всичко добре. Сервирайте салатата в индивидуални чинийки или голяма чиния.
Салатата може да се приготви предварително и да се постави в хладилника, но при сервирането е добре да е със стайна температура.

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Варени яйца с пиперки и чеснов дресинг
« Отговор #208 -: 06 Ноември 2007, 11:20:26 »
Варени яйца с пиперки и чеснов дресинг



Продукти за 6 порции:
2 червени чушки, опечени, обелени и нарязани на тънки лентички
6 твърдо сварени яйца
2с.л. оцет
5с.л. зехтин
1 скилидка пресован чесън
1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
2с.л. нарязан на ситно копър
Щипка захар
Сол и черен пипер

Смесете оцета, зехтина, пресования чесън, зеления лук, копъра, захарта и объркайте. Залейте с получения дресинг ивичките пипер и оставете настрани за 10-на минути.
Нарежете яйцата на тънки филийки подредете всяко яйце в чинийка. Върху всяко яйце наредете ивички чушки, посолете, залейте с останалия дресинг и сервирайте веднага.



Яйцата може да приготвите и в голямо плато, като всяко яйце поставите върху листо зелена салата.
Любителите на сирене, между филийките яйца, може да поставите филийки прясна моцарела, козе сирене или сирене фета.


Много бързо, лесно и вкусно!
« Последна редакция: 06 Ноември 2007, 11:27:55 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #209 -: 06 Ноември 2007, 11:29:13 »
tanita, искам и тук да ти благодаря за рецептата за хляба на балончета с подправки. Всички бяха възхитени, а малкият ми син яде само от него  :smile1:


Питата ти е станала разкошна :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Магазин за обувки от tomislava
[Днес в 19:26:39]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]