mivis_75
Гурман
Публикации: 1891
Любовта минава през стомаха!!!
Цитат
Шоколадови квадратчета със сушени сини сливи
Цитат
Изсипете в застлана с готварска хартия тавичка с размери 23х23см.
tanita, а не става ли да се насипе във формички за лед и да не се налага да се реже. И ако може,трябва ли да се намазват с нещо формичките преди да се насипе.
Според мен, ако се прави във формички за лед първо трябва да се облепят с фолио, за да се отлепят после бонбоните, освен ако не са силиконови. Аз го правих във силиконова тавичка и много добре се отлепи. Мисля си обаче, че формичките за лед са твърде малки, все пак продуктити вътре са на парченца и в тези малки формички може да не попадне от всички продукти и няма да е толкова вкусно. Другото което мисля да направя следващия път е, просто с ръка или лъжица да оформя топки или купчинки от сместа върху застлана с фолио тавичка или силиконова и после като се втвърдят да ги преместя в хартиени формички.
Според мен, ако се прави във формички за лед първо трябва да се облепят с фолио, за да се отлепят после бонбоните, освен ако не са силиконови. Аз го правих във силиконова тавичка и много добре се отлепи. Мисля си обаче, че формичките за лед са твърде малки, все пак продуктити вътре са на парченца и в тези малки формички може да не попадне от всички продукти и няма да е толкова вкусно. Другото което мисля да направя следващия път е, просто с ръка или лъжица да оформя топки или купчинки от сместа върху застлана с фолио тавичка или силиконова и после като се втвърдят да ги преместя в хартиени формички.
Благодаря за бързия отговор. Понеже нямам хартия за печене,а продукти имам и ми се искаше да ги направя,но явно ще чакат малко. А с фолио ако покрия тавата ще стане ли и трябва ли и стените и да се облепят или само дъното.
Понеже съм ги правила два пъти, да се обадя и аз. В силиконова тавичка няма никакви проблеми. Но ако нямаш - първият път сложих сместа в най-обикновена метална тава и се наряза и извади перфектно. За бонбони - направи ги в по-голяма тава, разстлани на тънко - около 1 пръст височина, а като стегне - нарежи с остър нож. Е, има малко технологичен брак, ама то това е за майстора
Другият вариант е да ги оформиш като топчета още докато сместа е "прясна" и да ги оваляш в кокос или смлени орехи.
Ето как станаха моите "бонбони":
Активен
"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
1 и 1/2ч.ч брашно 2ч.л. къри 1с.л захар 1ч.л сол 2ч.л. бакпулвер 1/2ч.ч царевично брашно за качамак 50г масло 1ч.ч прясно мляко 1 яйце 1 и 1/2ч.ч нарязано на ситно варено или печено пилешко месо 1/3ч.ч нарязан на ситно магданоз 1/2ч.ч настърган кашкавал
Пресейте брашното, бакпулвера, солта, захарта и кърито. Прибавете царевичното брашно, настържете маслото и объркайте. Смесете прясното мляко, яйцето, магданоза и пилешкото, разбъркайте добре. Прибавете течната смес към сухата и бъркайте докато всичко се омеши. Внимавайте да не прекалите с бъркането. Намаслете 12 формички за мъфини. Разпределете сместа във формичките. Поръсете отгоре с настъргания кашкавал. Печете около 20-25 минути в предварително загрята до 190С(375Ф) градуса фурна. Сервирайте топли!