Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 596673 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #165 -: 30 Септември 2007, 09:06:37 »
Таничка, страхотна идея  :thumbup: Това ще е второто нещо, което ще си приготвя днес за ядене, след мечтаната супата  ;D
« Последна редакция: 30 Септември 2007, 09:12:12 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #166 -: 30 Септември 2007, 15:23:03 »
 :hi: Сладкото от сливи преди 4 дни видях , но докато почна да преписвам бях експедирана , но немоvях после да го намеря,много се нервирах и в яда казах ,че при първа вıзмойност ще си купя комп.,я кıсмет...., ;D ;D
mazesin yemekleri

toti4ka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 184
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #167 -: 30 Септември 2007, 15:31:08 »
Танита, и аз се присъединявам към мнението на Пепи - просто невероятна идея за доматките, няма как да не я изпробваме скоро!

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #168 -: 30 Септември 2007, 18:17:13 »
Чудни са тези доматки.Май всички ще ги пробваме.Браво за идеята.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #169 -: 01 Октомври 2007, 15:30:56 »
Таничка, страхотна идея  :thumbup: Това ще е второто нещо, което ще си приготвя днес за ядене, след мечтаната супата  ;D


Държа си аз на думата  ;D  и естествено резултата беше много вкусен.  Благодаря, Таня  :-*

само босилека смених с риган, че босилека ми мирише на .....


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

stertje

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 236
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #170 -: 01 Октомври 2007, 21:40:26 »
Танитка - страхотна идея за " сиренето по шопски" :thumbup:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #171 -: 02 Октомври 2007, 09:11:00 »
Чудесна рецепта,Танита!Още днес ще се пробва!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #172 -: 02 Октомври 2007, 09:22:43 »
Много се радвам, че ви е допаднала идеята, ще чакам отзиви :smile1:

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Сладко-кисели пиперки с маслини
« Отговор #173 -: 03 Октомври 2007, 09:10:01 »
Сега е сезона на пиперките, за любителите на сладко-киселия вкус, предлагам нещо много бързо, лесно и вкусно :smile1:

Сладко-кисели пиперки с маслини



3с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
3 големи червени чушки, изчистени от семето и нарязани на лентички
3 големи жълти или зелени чушки, изчистени от семето и нарязани на лентички
1 кутия(400г) нарязани на ситно, консервирани домати
2/3ч.ч(60г) обезкостени зелени маслини, нарязани на колелца
1-2с.л. каперси
4с.л. оцет
1с.л. захар
6с.л. галета
сол

Загрейте мазнината в голям тиган, прибавете лука и чушките, задушете около 5 минути. Прибавете доматите, посолете и задушете за около 10 минути, докато омекнат зеленчуците. Прибавете маслините и каперсите и оставете ястието да поври още 5 минутки. През това време разбъркайте в чаша оцета със захарта, докато се разтвори захарта. Прибавете получената смес към зеленчуците и гответе още 2 минути на висока температура. Прибавете галетата и разбъркайте добре.
Сервирайте горещо!

Може да сервирате със сварен ориз.
« Последна редакция: 03 Октомври 2007, 09:17:34 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #174 -: 13 Октомври 2007, 09:31:25 »
Сладкиш с мус от тиква и чийзкейк пълнеж



Продукти:
За подложката:
1 и 1/2ч.ч натрошени бисквити грахам
1/4 ч.ч захар
1/2 ч.ч счукани на ситно орехи
1ч.л. канела
1/3ч.ч(5с.л.) разтопено масло

За пълнежа от крем сирене:
1 и 1/2ч.ч крем сирене
2/3ч.ч захар
3 яйца

За муса от тиква:
2ч.ч пюре от тиква
3 яйца(разделени белтъци и жълтъци)
3/4ч.ч захар
1/2ч.ч пр.мляко
1с.л. канела
1 пакетче желатин
1/4ч.ч вода

1ч.ч сметана
4ч.л. захар

Приготовление:
Подложка:
•   В купа объркайте натрошените бисквити, орехите, захарта и канелата.
•   Прибавете разтопеното масло и бъркайте докато сухите съставки попият маслото.
•   Получената смес разстелете в тавичка с размери 33х23см, притеснете добре с лъжица или ръка.

Пълнеж от крем сирене:
•   В голяма купа разбийте крем сирене със захарта до еднородна смес.
•   Прибавяйте едно по едно яйцата и бъркайте до пухкав крем.
•   Изсипете върху подложката и печете в предварително загрята до 175С(350Ф) градуса фурна 20 минути.
•   Извадете от фурната и оставете да изстине.

Мус от тиква:
•   В голям огнеопорен съд смесете пюрето от тиква, жълтъците, 1/2ч.ч захар, млякото и канелата.
•   Сложете на слабо загрят котлон и бъркайте докато сместа започне да се сгъстява.
•   Махнете от огъня.
•   Изсипете желатина в студената вода, разбъркайте и оставете за 1 минута.
•   Поставете съда на слаб огън и бъркайте докато се разтвори желатина.
•   Прибавете желатина към крема от тиква, разбъркайте добре и оставете да изстине.
•   Разбийте белтъците с останалата 1/4ч.ч захар до твърда пяна.
•   Прибавете белтъците към крема от тиква, бъркайте леко, докато се усвоят белтъците и се получи пухкав крем.
•   Изсипете получения крем върху пълнежа от крем сирене.
•   Поставете в хладилника за поне 4 часа.


Когато муса от тиква достатъчно се е стегнал, разбийте сметаната със захарта и покрийте сладкиша с получения крем.

Може би изглежда доста пипкаво и трудоемко, но не е, отне ми около 40 минути направата.

« Последна редакция: 16 Октомври 2007, 04:16:46 от tanita »

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #175 -: 18 Октомври 2007, 21:14:19 »
Спаначено-чеснова супа с топчета от пермезан и рикота




Продукти:
За супата:
4с.л. зехтин
2 малки глави чесън, обелени
2 средно големи глави лук, нарязан
500г картофи, обелени и нарязани
1 дафинов лист
1 клонче мащерка
Щипка шафран
4ч.ч зеленчуков бульон
2и1/2ч.ч прясно мляко
250г спанак, почистен, измит и нарязан
Сол и черен пипер

Топчета от пермезан и рикота(dumplings):
3/4ч.ч рикота
2с.л. масло, меко
1/2ч.ч настърган пермезан
1ч.л. настъргана кора от лимон
2с.л. брашно
2 ълтъка
Настъргано индйско орехче

Приготовление:
1.   За направата на топчетата постовете всички продукти в купа и объркайте до получанавето на твърда паста. Поръсете със сол, черен пипер и индйско орехче на вкус.Покрийте съда и оставете в хладилника за 30-60 минути. С набрашнени ръце, оформете 24 топчета от сместа и оваляйте в брашно.
2.   За направата на супата, загрейте зехтина в тенджера, прибавете чесъна и лука, задушете на слаб огън около 5 минути, докато омекнат.
3.   Прибавете картофите, дафиновия лист, мащерката, шафрана, бульона и млякото. Поръсете със сол и черен пипер и оставене на котлона да поври около 20-30 минути, докато омекнат зеленчуците. 2 минути преди да дръпнете от котлона прибавене спанака.
4.   Извадете дафиновия лист. Пасирайте супата с пасатор или блендер. Прецедете през цедка в чиста тенджера и поставете отново на огъня, докато се стопли отново.
5.   В малка тенджера сипете вода, посолете и поставете на огъня докато заври. Пуснете вътре топчетата от пермезан и рикота, варете 3-4 минути, докато изплуват на повърхността, извадете с решетка и поставете в чиния да се оцедят.



 Разсипете супата в купички и прибавете по няколко топки във всяка купичка. Поръсете с черен пипер.


aneli4ka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 379
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #176 -: 18 Октомври 2007, 23:00:33 »
Танита, моля те напиши рецептите за сьомга с каперси във фолио - отдавна й се каня и за кюфтенцата по цариградски - страшно апетитно изглеждат! :P :smile1: Благодаря ти предварително!

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #177 -: 21 Октомври 2007, 09:48:54 »
За сьомгата - намазвам фолиото със зехтин, или омазвам филето от сьомга със зехтин от двете страни, слагам върху фолиото, поръсвам със каперси, 1-2 лъжици за цялото филе, не много че са солени, слагам клончета копър, загъвам добре фолиото и слагам на грила. Пека от двете страни(само дето сега не мога да кажа по колко минути), после разгъвам фолиото и оставям така разгънато, докато се изпари соса който е пуснала рибата.
Кюфтенцата по цариградси са като класическата рецепта, картофено пюре, върху него се нареждат малки изпържени кюфтета и се пориват с запържен в масло или останалата от кюфтетата мазнина червен пипер. Само че този път върху картофеното пюре сложих и задушени гъби в масло.

kalina-sofia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 146
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #178 -: 21 Октомври 2007, 10:30:53 »
Танитка, а може ли рецептата на тези ругелач, че все не ми излизат от главата, откакто ги видях...

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема
« Отговор #179 -: 23 Октомври 2007, 17:27:10 »
Tanitka, отдавна не ти бях влизала в темата и дълбоко съжалих за пропуска си още на последната страница  :swoon: ;D :air_kiss:

Мисля си да се възползвам от вкуснотиите, които си пуснала тук, обаче имам едно въпросче. Моите в къщи ме врънкат от много време за чийзкейк, та съм решила да им направя някой вариант от тези, които си писала. Кои са тези бисквити грахам обаче, които споменаваш в темата? Можеш ли да ми напишеш марка ( и евентуално магазин, ако е от голяма верига, която и при нас в НЙ я има?) за да знам какво да търся?

Мерси много!

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]