Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 01:24:51

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Страници: 1 [2] 3 4 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 235708 пъти)
Morena
Помощник-готвач
Публикации: 460

Ааа ти пиши, пиши,.... ние все ще намерим заместител, нали знаеш - "Сиромах чове к- жив дявол!!!" Cheesy Cheesy
А мъжо оцени ли домашното приготвеното.... мммм.. друго си е да си "хапнеш" и с обонянието... така замирисва къщатата като се пече нещо сладичко, че..... Cool
Активен

MZ
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2048

WWW Ел. поща
Вчера голямата ми дъщеря имаше парти в училище по случай края на учебната година, и аз както обичайно пак нямах време да направя нещата които бях намислила и направих ето тези мъфини пеперудки,  лесни и бързи са, но пък ефектни и децата много им се радваха.

Мъфини-пеперудки

120г меко масло
2/3 ч.ч. захар
2 яйца
1/2 ч.ч пр.мляко
1 и 1/2 ч.ч брашно
1 бакпулвер

Разбива се леко маслото, после се прибавят всички останали продукти и се разбива с миксер на бавна скорост докато стане еднородна смес. Пълнят се форми за мъфини(12 големи или 24 малки) и се пече на 180 С около 25 минути-големите, 16 минути - малките.

Разбива се една чаша сметана с малко пудра захар.
След като изстинат мъфините с ножче се издълбава капаче, така че да остане  цяло капачето, пълни се издълбаната част с разбитата сметана, капачето се реже на две и се слага върху мъфина като пеперудка, между крилцата се слага сладко от ягоди.

Бележка:Този път ги напълних с крем от пудинг и сметана, защото трябваше да ги носим на партито, и ме беше страх че сметановия крем може да се разтопи.
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
А мъжо оцени ли домашното приготвеното.... мммм.. друго си е да си "хапнеш" и с обонянието... така замирисва къщатата като се пече нещо сладичко, че..... Cool

А мъжът ми високо оценява това което правя, само дето не му личи Wink
Активен

Скарлет
Главен Готвач
Публикации: 543

Много са сладки!Веднага ще ги пробвам-още тази събота или неделя. flirt
Активен
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8735
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Е Танита, страхотни са! А децата сигурно са били във възторг от пеперудките, а?  clapping clapping
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Е Танита, страхотни са! А децата сигурно са били във възторг от пеперудките, а?  clapping clapping

Много се радваха дечицата, свършиха много набързо пеперудките, а моите сутринта като станаха казаха че искат пак да закусват мъфини-пеперудки, ама не са им кацнали в чинийките още Smiley
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща

Ябълков кекс в машина за хляб с карамелова заливка

2 яйца
1/4 ч.ч олио
2/3ч.ч нарязана на малки парченца обелена ябълка
1 ч.л. течна ванилия
1ч.ч брашно
2/3 ч.ч захар
3/4 ч.л. канела
1/3 ч.ч счукани орехи
3/4 ч.л. хлябна сода

Пожелание около 1/4 ч.ч стафиди
Всичко се слага в машината и се избира програмата за кекс(2часа).
Орехите и стафидите може да се добавят след сигнала за добавяне на ядки, но аз слагам всичко още в началото.

Карамелова заливка

1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана

Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се сгъсти  и се залива топлия(не горещ) кекс.

Забележка: Заливката се прави веднага след като се сложи кекса в машината, за тези 2 часа, тя изстива и се сгъстява.

Недостатък: Много е малък и бързо свършва Smiley, всъщност дозата е на половината на нормален кекс. Пробвала съм да направя доза и половина от рецептата, но отгоре не можа да се изпече, може би защото кошничката ми е от вертикалните.

« Последна редакция: 21 Юни 2006, 18:15:36 от tanita » Активен

Мари М
Помощник-готвач
Публикации: 315

Ммммм вкусно, а ?

Ще взема и аз да си купя такава машинка, като Ви гледам какви вкусотии въртите в тях.  Smiley
Активен
kalina
Главен Готвач
Публикации: 533

А какво да правим ние с гайдите?   Sad
Е ли  възможно да получим подобен краен резултат и без машина за хляб -с миксер и фурна?
Като го гледам този карамел...   Shocked
« Последна редакция: 23 Юни 2006, 08:22:01 от kalina » Активен
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
А какво да правим ние с гайдите?   Sad
Е ли е възможно да получим подобен краен резултат и без машина за хляб -с миксер и фурна?
Като го гледам този карамел...   Shocked
О сигурно ще стане с миксер и във фурна, тъкмо направо може да забъркаш двойна доза, да си стане един нормален кекс.
АЗ съм много зле с печенето на кексове, все не мога да ги изпека както трябва, макар че в последно време все по-сполучливи стават, затова още не смея да се пробвам да забъркам повече и да го изпека във фурната.
А карамела наистина е много вкусен, а пък и в комбинация с ябълки, стафиди и орехи ....ммм, ей затова им стана любим в къщи този кекс.
Активен

sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4170

Ел. поща
Танита,
моята машна няма програма "кекс". Отдавна се кана дя пробвам печене на кекс в нея само на печене. Ще използвам случая, че темата е за това, за да те помоля да напишеш съдържанието на програмата. Може пък да имам нещо подобно, което да става и за тоя тип печива Wink
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Хапчице, загубила съм си книжките към машината(мъжа ми така ги е прибрал като съм си била в БГ, че после не можах да ги намеря вече) и не мога да ти кажа точно какъв е цикала, продължителността му е 2 часа, първия час бърка, почива пак бърка, а печенето е втория час.
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Чийзкейк без печене с карамелова заливка

За основата:
2 ч.ч натрошени много на ситно сухи бисквити
1/2 ч.л.  канела
1пак. (113 гр.) разтопено масло

За крема:
1 пак.желатин(7г)
1/4 ч.ч изцеден сок от лимон
3 пак.(240г) крем сирене
1 кутия (420г) подсладено кондензирано мляко
2 ч.л. течна ванилия
1 и 1/2 ч.ч течна сметана
3ч.л. захар

За заливката
1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана

Приготвяне на основата: Разбъркваме бисквитите с маслото и канелата. На дъното на разглобяема форма за торта постиламе хартия и разстиламе сместа  по дъното и малко задигаме отстрани по стените. Уплътняваме добре и слагаме в хладилника.

Приготвяне на крема:Изсипваме желатина в сока от лимон и го оставяме да набъбне, около 5 мин. Поставяме го в микровълновата за по 5секунди и разбъркваме, така няколко пъти докато се разтвори желатина(или на водна баня).
С миксер се разбива крем сиренето, конд. мляко и ванилията до гладък крем. Към получения крем прибавяме лимоновия сок с разтворения в него желатин.
Разбиваме сметаната с 3ч.л. захар до пухкав крем и прибавяме малко по малко към крема от сиренето.
ИЗваждаме формата от хладилника и изсипваме върху нея получения крем. Покриваме и поставяме в хладилника за поне 8 часа.

Приготвя се заливката:
 Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се посгъсти. Изважда се чийзкейка от хладилника, с нож сe минава по вътрешността на стените и се отстраняват. Поставя се в голяма тортена чиния и се залива с карамела. Слага се отново в хладилника, изважда се малко преди да се сервира.

Алкохолен вариант: лимоновия сок се заменя с бренди.
« Последна редакция: 01 Юли 2006, 06:50:10 от tanita » Активен

albena
Помощник-готвач
Публикации: 432
това съм аз

Ел. поща
Таничка, възхищавам се на твоите произведения. Направо са великолепни.
Активен

това съм аз
Ванчето
Гост

Ел. поща
Таничка,направих кекс по рецептата ти за мъфини-пеперудки и съм ти страшно благодарна flirt.Стана много сполучлив. EmbarrassedЕто :

А ако имаш рецепта и за солени мъфини- air_kiss Благодаря ти за вдъхновението.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio