Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 14:36:40

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 235823 пъти)
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2049

WWW Ел. поща
Къпкейкс с моркови и глазура от крем сирене

Продукти:
1 ч.ч кафява или обикновена захар
1/4 ч.ч олио
1/4 ч.ч прясно мляко
2 с.л. изцеден лимонов сок
1/2ч.л течна ванилия
2 яйца
1ч.л бакпулвер
1/2 ч.л. хлябна сода
1ч.л канела
1/4 ч.л. сол
1 и 1/3 ч.ч брашно
1 и 1/2 ч.ч настъргани моркови
1/2 ч.ч счукани орехи
1/2 ч.ч стафиди
1/4 ч.ч кокосови стърготини

За глазурата:
120г крем сирене
2с.л. меко масло
1/2ч.ч пресята пудра захар
1/4ч.л. течна ванилия
Кокосови стърготини за поръсване

Приготовление:
В купа изсипете захарта, олиото, прясното мляко, лимоновия сок, ванилията и яйцата. Разбъркайте всичко до еднородна смес.

Прибавете бакпулвера, хлябната сода, канелата и солта. Разбъркайте. Прибавете брашното, разбъркайте. Добавете настърганите моркови, орехите, стафидите, кокосовите стърготини и объркайте всичко добре.

Намаслете 12 формички за мъфини или поставете в тях хартиени формички. Разпределете сместа в тях.

Печете в предварително загрята фурна до 180С(350Ф) градуса, около 25-30 минути, или докато поставена в центъра клечка за зъби излезе чиста. Охладете. Охладените добре кексчета се намазват с глазурата и се поръсват с кокосови стърготини.

Приготовление на глазурата:
Поставете в купа маслото, крем сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбийте с миксер до гладък крем.

Станаха много вкусни, децата страшно много ги харесаха. По принцип морковените сладкиши се правят с повече мазнина, аз се опитах да направя вариант с малко мазнина и мисля че се получи достатъчно сполучливо и вкусно.
Активен

« Отговор #106 -: 19 Май 2007, 09:42:20 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2093

Ето едно предложение да си оползотворите част от великденските яйца.

Пълнени яйца

tanita, страхотни яйчица!!!
Благодаря за хубавата рецепта! yahoo
« Последна редакция: 19 Май 2007, 17:23:39 от pep-4o » Активен

« Отговор #107 -: 20 Май 2007, 20:34:46 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Ето едно предложение да си оползотворите част от великденските яйца.

Пълнени яйца

tanita, страхотни яйчица!!!
Благодаря за хубавата рецепта! yahoo

Моля  hi
Активен

« Отговор #108 -: 07 Юни 2007, 05:56:03 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща

Щрудел с извара и пресни плодове

16 парчета кори за баница с размер 11Х35см.
1/4ч.ч разтопено масло
1 пакетче желатин
1/4ч.ч студена вода
1 и 1/2ч.ч безсолна извара
1/2ч.ч прясно мляко
1/4ч.ч заквасена сметана
1/2ч.ч захар
1/8ч.л. смляно индийско орехче
1/2ч.ч стафиди
1/3ч.ч белени, изпечени филирани бадеми
1ч.ч пресни плодове(кайсии, праскови, сливи, ягоди, череши), може и консервирани, оцедени добре от водата

1.   Намаслете корите и покрийте с тях дъното и страните на форма за пай с диаметър 23 см. Притеснете ги внимателно с ръка по дъното и страниците на формата. Изпечете за 15 минути в предварително загрята до 175С(350Ф) фурна. Оставете да изстинат.
2.   През това време в малък огнеопорен съд, налейте студената вода и изсипете в нея желатина, разбъркайте и оставете за 1 минута да набъбне. Разтворете желатина на водна баня или в микровълновата(за 30сек, като на всеки 10 разбърквате)
3.   В блендер изсипете изварата, прясното мляко, сметана, захарта, индийското орехче и разбиите докато стане еднородна смес. Разбивайки прибавете малко по малко разтворения желатин. Към получената смес прибавете стафидите и бадемите и разбъркайте с лъжица. Изсипете  сместа върху приготвената форма от корите. Оставете в хладилника за 15 минути, докато крема започне да се сгъстява. Извадете и наредете отгоре плодовете. По желание може да намажете с четка плодовете с разтопено сладко от кайсии. Върнете отново в хладилника за около 3 часа или докато крема се желира.

Активен

di_ani
Гурман
Публикации: 1704

tanita,
Много елегантен -  великолепен сладкиш . thumbup
Дали ше се получи добре с течна сметана?
(Не разбрах обаче защо страната на кората е с размер 11 см blush2)
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Сигурно и с течна ще се получи, или с гъсто кисело мляко.
Ами 11 см, защото при мен корите са 22Х35 и ги срязох на две. Добре е да са ленти,които се застъпват една с друга по диаметъра, а не цяла кора, за да може крайчетата да "цъфнат" като се изпекът корите.
Активен

di_ani
Гурман
Публикации: 1704

tanita,
Много благодаря за отговора,
за корите предполагах.
Бих се радвала и при мен да се получи такава феерия.
 thankyou
Активен

« Отговор #112 -: 12 Юни 2007, 17:14:01 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща

Пюре от манго със сметана

1 голямо меко манго(или 2 малки)
¼ ч.ч захар
1ч.л. сок от лимон
1ч.ч течна сметана +1ч.л захар
1-2ч.л светъл ром по желание

Мангото се обелва и нарязва на парчета.
В блендер или фууд процесор се разбива на пюре. Прибавя се захарта и лимоновия сок и се бърка докато се разтвори захарта.
Сметаната се разбива със захарта и рома(по желание) до гъст и пухкав крем.
Сметана се прибавя към пюрето от манго и се разбърква леко, така че да се получат ивици от манго и сметана. (Аз го обърках добре до еднородна смес, щото иначе моите госпожици не го ядът)
Сервира се в 4 стъклени чаши.
« Последна редакция: 12 Юни 2007, 17:27:46 от tanita » Активен

« Отговор #113 -: 15 Юли 2007, 20:08:39 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Улични мекици

Продукти:

4ч.ч брашно
1ч.л. сол
2 с.л. захар
1с.л. суха мая
2 и 1/2 ч.ч топла вода

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта.
На сутринта се изважда от хладилника, тестото  трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли.

Тестото е едно такаво лигаво и лепкаво, това да не ви притеснява, това е тайната.
Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган или фритюрник. Загрява се мазнината. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина.

Пържи се до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината.

« Последна редакция: 09 Декември 2007, 20:15:50 от tanita » Активен

vesi_127
Помощник-готвач
Публикации: 282

Ел. поща
Танита, много благодаря за рецептата. Знаех си, че има някаква тънкост.  smile1 Предполагах, че е в пърженето. Ама се оказа, че е не само там. Ще изпробвам рецептата при първа възможност.  thankyou
Активен

marchela
Помощник-готвач
Публикации: 355

Танита, безкрайно ти благодаря за рецептата.  Kiss Ще я пробвам в събота. Аз досега замесвах тестото и веднага ги пържех и не се полячаваха като едно време. Още веднъж thanks.
Активен
« Отговор #116 -: 20 Юли 2007, 02:09:03 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща

Мъфини с тиквички, сирене и копър

2ч.ч брашно
2с.л. захар
1с.л. бакпулвер
1ч.ч прясно мляко
1/2ч.ч натрошено сирене
1/3ч.ч олио
1с.л. нарязан на ситно пресен или сух копър
1 яйце
1ч.ч настъргана тиквичка

1ч.ч - 240мл

Загрейте фурната до 204 С(400Ф) градуса.
Намаслете или покрийте с хартиени 12 формички за мъфини.
Смесете брашното, захарта и бакпулвера в голяма купа.
Смесете млякото, олиото, сиренето, копъра и яйцето в малка купа и разбъркайте.
Получената смес изсипете към сухите съставки. Прибавете тиквичките и бъркайте до еднородна смес.
Разпределете сместа в купичките.
Печете около 25-30 мин. до златисто кафяв цвят.
Извадете от формичките и оставете върху решетка да изстинат за 10 минути.
Сервирайте топли!
« Последна редакция: 20 Юли 2007, 02:16:55 от tanita » Активен

« Отговор #117 -: 22 Юли 2007, 17:34:33 »
Ванчето
Главен Готвач
Публикации: 893

WWW Ел. поща
Улични мекици

Танитка,искам да ти благодаря за вкусната рецепта. Kiss Децата си облизаха пръстите. smile1
Активен
petrina
Гурман
Публикации: 1993
обичащ ли - и невъзможното става възможно

tanita благодаря ти за рецептата за мъфините с шунка и кашкавал, наложе ми се да направя и втора доза /позлолих си да пребавяв втората доза  и царевица/ станха много хубави     thumbup

* DSC06292.jpg (49.24 KB, 400x300 - видяно 12845 пъти.)
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Момичета много се радвам че са ви харесали рецептите!

tanita благодаря ти за рецептата за мъфините с шунка и кашкавал, наложе ми се да направя и втора доза /позлолих си да пребавяв втората доза  и царевица/ станха много хубави     thumbup

И аз слагах веднъж царевица, щото моите деца много обичат царевица и всичко в което има царевица се изяжда, де така да беше и за граха smile1

Улични мекици

Танитка,искам да ти благодаря за вкусната рецепта. Kiss Децата си облизаха пръстите. smile1

И моите, ама те май и за пръв път ядат мекици smile1, сега само ме питат кога пак ще направя smile1
« Последна редакция: 31 Юли 2007, 06:43:21 от tanita » Активен

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio