Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
18 Март 2010, 10:00:46

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 235749 пъти)
« Отговор #90 -: 08 Април 2007, 12:12:39 »
stertje
Калфа
**
Публикации: 236

Ел. поща
Питка

Използвах твоята идея за украсата на питката - само използвах друго тесто. Тестото се състои от :

1 кг. брашно
3 яйца + белтък за намазване
2 ч.ч кисело мляко
1/2 пакетче мая - разтварям го в 50мл. мляко + 1лъжичка захар и лъжижка сол
течно масло за намазване

Приготвя се по същия начин както твоето тесто.

Ето и крайния резултат:

* слънчева питка.JPG (34.89 KB, 400x300 - видяно 7220 пъти.)
« Последна редакция: 08 Април 2007, 15:55:11 от sladka hapka » Активен

« Отговор #91 -: 10 Април 2007, 07:46:44 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2049

WWW Ел. поща
stertje

Пролетна салата

Продукти:
1 и 3/4ч.ч извара
2 сварени яйца, нарязани на ситно
1 морков, настърган
8 репички, нарязани на ситно
2 стръка зелен лук, нарязани на тънко
1ч.л нарязан на ситно копър
2/3ч.ч изцедено мляко или заквасена сметана с ниска масленост
Сол и черен пипер на вкус

За украса: листа зелена салата

Приготовление:
Объркайте всички продукти. Оставете в хладилника за 20 минути.
Поднесете  върху листа от зелена салата, сервирани с филийки от ръжен или пълнозърнест хляб и масло.

* springsalads.jpg (45.71 KB, 400x300 - видяно 6975 пъти.)
Активен

« Отговор #92 -: 10 Април 2007, 13:45:03 »
stertje
Калфа
**
Публикации: 236

Ел. поща
Танитка - аз ти благодаря. thankyou 003 air_kiss С твоя помощ обрах овациите и дори получих комплименти от свекито - макар и да видя само на снимка питката. Smiley thumbup flower
Активен

« Отговор #93 -: 11 Април 2007, 16:00:30 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Ето едно предложение да си оползотворите част от великденските яйца.

Пълнени яйца

Продукти:
5 сварени яйца
1ч.ч шунка, нарязана на ситно
4с.л. настърган кашкавал
3с.л заквасена сметана
2ч.л горчица
2ч.л. нарязан пресен копър
3с.л. галета
2с.л. разтопено масло(аз сложих съвсем малко)

Приготовление.
Обелете яйцата, срежете ги на две и извадете жълтъка. Намачкайте с вилица жълтъците и объркайте с останалите продукти без маслото и галетата. Разпределете равномерно сместа върху всеки белтък, загладете.

Оваляйте горната част в галета, поръсете с разтопеното масло.

Поставете под парти грил, или само при горен реотан на фурната и изпечете за 3 минути или докато придобият златисто-кафяв цвят.

Активен

« Отговор #94 -: 12 Април 2007, 20:02:59 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8735
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Таничка, огромно благодаря за Пълнените яйца - много ни харесаха, ударих втора доза вече  Kiss  Kiss
Активен

« Отговор #95 -: 12 Април 2007, 21:11:04 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Таничка, огромно благодаря за Пълнените яйца - много ни харесаха, ударих втора доза вече  Kiss  Kiss
Пепи много се радвам че се е харесалo и на тийновете, че моите госпожички само белтъците ядоха, ама те и по принцип само това ядът на яйцата.
« Последна редакция: 15 Април 2007, 22:10:09 от tanita » Активен

« Отговор #96 -: 19 Април 2007, 17:35:05 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2638

Ел. поща
tanita, за " Двуцветния портокалов кекс" портокаловия сок от изцеден портокал ли трябва да бъде или може и от кутиите с натурален сок. innocent
Активен

« Отговор #97 -: 19 Април 2007, 18:08:50 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Може и от кутиите smile1
Активен

« Отговор #98 -: 19 Април 2007, 20:58:13 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
tanita, благодаря ти. Ще го пробвам и ще споделя резултата.
« Последна редакция: 19 Април 2007, 21:02:53 от пеполина » Активен

« Отговор #99 -: 21 Април 2007, 19:13:53 »
пеполина
Гурман

Ел. поща
tanita, току що приключих работа по портокаловия кекс. Стана просто превъзходен, но съжалявам много, че нямам с какво да снимам, за да покажа резултата. Още веднъж благодаря за страхотната рецепта. Прекрасен е не само вида, но и вкуса е страхотен. flower
Активен

« Отговор #100 -: 22 Април 2007, 19:38:42 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Много се радвам, че се е получил!
и от мен!
Активен

« Отговор #101 -: 24 Април 2007, 23:05:22 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща

Фетучини с Алфредо сос(Fettuccine Alfredo)

Тази рецепта има много варианти, сос Алфредо може да се приготви със сметана, със сметана и мляко, с мляко и брашно, с мляко и крем сирене. Ето моето предложение:

Продукти:
1 с.л. масло
2 скилидки счукан чесън
2/3 ч.ч течна млечна сметана
2/3 ч.ч прясно мляко
1ч.ч(около 100г) настъргано сирене Пермезан(може да се замени с кашкавал)
4 ч.ч. сварени фетучини(половин пакет сухи – 240г)
2ч.л. нарязан на ситно магданоз
Настърган Пермезан за поръсване

По желание може да се дабавят около 1ч.ч сварен грах или броколи, скариди, сварено пилешко месо.

Приготовление:
Сварете фетучините според указанието на пакета, поставете ги в цедка да се оцедят, полейте с хладка вода и оцедете отново.
Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие, прибавете чесъна и задушете около 1 минута.
Прибавете сметана и прясното мляко, разбъркайте. Прибавете настърганото сирене, бъркайте докато сиренето се разтопи и соса започне да се сгъстява(около 5-8 минути).
Прибавете към получения сос оцедените фетучини и зеленчуците или месото. Разбъркайте всичко добре, докато фетучините се покрият със соса.
Изсипете в чиния, поръсете с настърган Пермезан и магданоз.
Сервирайте веднага!
Активен

« Отговор #102 -: 26 Април 2007, 08:58:09 »
снежина
Чирак
*
Публикации: 36

Здравей, tanita. Пробвала съм много от твоите рецепти и винаги се получава страхотен резултат и като вид, и на вкус. Благодаря ти, че споделяш твоите тайни с нас thankyou Скоро правих мъфини с боровинки по твоята рецепта.Всъщност аз не сложих боровинки , а банан , ябълка и стафиди. На вкус станаха супер, обаче с формата нещо не се получи. Много се разляха. Незнам на какво се дължи - дали на това, че кошничките ми бяха хартиени или пък тестото трябва да е по-гъсто. hmmm Като гледам твоите неизпечени мъфини, като че ли и моето тесто беше толкова гъсто. Може ли проблемът да идва от това, че кошничките ми бяха хартиени? Много ми се иска да постигна резултат като твоя, но освен хартиени кошнички, други не намерих sorry girl_sad
Активен
« Отговор #103 -: 29 Април 2007, 19:55:35 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Извинявай Снежина, но чак сега виждам постинга ти.
Много се радвам че си пробвала доста от рецептите ми и си останала доволна от резултата.
Много възможно е да са се разлели мъфините, заради хартиените формички защото те са доста тънки, тези мъфини се надуват много, тестото е натежало и формичките са се разтегнали. По принцип хартиените формички не се използват самостоятелно, но щом нямаш други, опитай следващия път да сложиш по две една в друга, не ги пълни до горе, най-много до 2/3 от височината и ги нареди плътно една до друга, да нямат възможност много да се разтегнат. Може да ти залепнат мъфините в горната част, но лесно ще ги разделиш после.
Активен

снежина
Чирак
*
Публикации: 36

Благодаря за отговора tanita. Ще пробвам, но съм се заела да си събирам кофички от пастет , по идея на bordovsky, която той лансира в специалната тема за формички за мъфини. А докато събера достатъчно кофички, ще правя голям мъфин във формата за кекс. wave
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio