Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 07:20:12

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема  (Прочетена 236371 пъти)
Petia
Гурман
Публикации: 2381

Ще я напиша довечера.
А може ли и рецептата за патладжанената лазаня. Smiley
Активен

tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2051

WWW Ел. поща
tanita, ако не те затруднява би ли написала рецептата за хляба на балончета?   

Ето я:
Хляб на балончета с подправки и кашкавал

А може ли и рецептата за патладжанената лазаня. Smiley
От една година я пиша аз тази рецепта, дори и снимки бях направила за стъпка по стъпка, но ще се постарая скоро да я напиша.
Активен

Petia
Гурман
Публикации: 2381

Дано да не чакаме още една година Wink
Активен

tina dona
Главен Готвач
Публикации: 789
Тина

Благодаря, tanita flower

Утре ще напиша дали съм се справила cranky
Активен

Нещата,които не можем да управляваме, управляват нас!

моят албум
galle74
Калфа
**
Публикации: 221

Ел. поща
Танита , направих двуцветният портокалов кекс стана много сполучлив.Благодаря за сполучливата рецепта!!!! flower
Активен
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Танита , направих двуцветният портокалов кекс стана много сполучлив.Благодаря за сполучливата рецепта!!!! flower

Много се радвам че се получило Smiley
Активен

irena
Чирак
*
Публикации: 31

Tanita, моля те пусни рецептата за великденските курабийки които е направила Наталина в миналогодишната тема. Нещо не мога да ги намеря .. Sad
Рецептите които си дала тук са страхотни, непременно  ще пробвам портокаловия кекс smile1
Благодаря ти предварително  Kiss
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Ето я тук рецептата

Маслени лимонови бисквити

« Последна редакция: 22 Март 2007, 21:19:26 от tanita » Активен

irena
Чирак
*
Публикации: 31

Tanita, благодаря ти за бързия отговор air_kiss.  Много добре изглеждат - семпли, а ефектни!
 Би ли ми казала горе-долу колко броя излизат? Не ми се правят много понеже няма кой да ги яде...изхвърлих половината почти от коледните курабийки Sad
Активен

tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
От една доза излизат около 25-30 броя, много зависи и колко са големи формичките и колко дебело разточваш тестото. Ей тези патета и мечета ми излязоха около 25. При мен пък една доза въобще не стига, щото малките могат да ги изядат още след като ги извадя от фурната smile1
Активен

Petia G
Гост

Ел. поща
Танита, искам да питам за чийз-кейка, ти казваш, че разбитите белтъци могат да се заменят със сметана...
Аз обаче по принцип не ползвам яйца и се чудя, могат ли да не се ползват и жълтъците в крема?

Много ти благодаря предварително thankyou
Активен
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Танита, искам да питам за чийз-кейка, ти казваш, че разбитите белтъци могат да се заменят със сметана...
Аз обаче по принцип не ползвам яйца и се чудя, могат ли да не се ползват и жълтъците в крема?

Ако се пропуснат и жълтъците, крема няма да стане пухкав.Жълтъците сгъстяват крема, обезмисля се въобще варенето на млякото. Просто ще си е желирано мляко. Може би ако сложиш лъжица брашно в млякото вместо жълтъците да се получи нещо. Или пък да използваш пудинг от тези които не се варят?! Може пък и направо да пропуснеш този крем с жълтъците и прясното мляко и да прибавиш желатина към  смлените праскови преди да ги прибавиш към крема от сиренето и киселото мляко.
Активен

Petia G
Гост

Ел. поща
Танита, мерси много, ще пробвам smile1...
Активен
« Отговор #88 -: 04 Април 2007, 05:19:17 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща
Телешко с броколи по китайски

Продукти:
350г телешко
1 с.л. нишесте
1 ч.л сусамово олио
350г броколи, нарязани на малки цветчета
4 стръка нарязан на ивички зелен лук
1 морков, нарязан на тънки пръчици
1 скилидка чесън, скълцана на ситно
2см парче пресен джинджифил, нарязан на много тънки ивички
1/2 ч.ч. телешки бульон
1с.л. соев сос
2с.л. сухо шери
2ч.л кафява захар
спагети или ориз за гарниране

Приготовление:
   1.Нарежете телешкото на тънки пръчици(жулиени). Поръсете с нишестето и объркайте.

2.Загрейте сусамовото олио в китайски тиган(уок) или голям тиган с незалепващо покритие. Прибавете телeшките жулиени и изпържете за 3-4 минути. Извадете телешкото от тигана и оставете настрани.

3.Прибавете броколите, зеления лук, морковите, чесъна, джинджифила и бульона в тигана. Пикрийте и задушете за 3 минути. Махнете капака и разбърквайте, докато бульона се изпари.

4.Смесете соевия сос, шерито и кафявата захар и изсипете в тигана заедно с телешкото. Гответе 2-3 минути  разбърквайки. Изсипете в загряти чинии, украсете с пера от зелен лук и гарнирайте със спагети или сварен ориз.

Аз го сервирах с кафяв ориз.

* beefbrocs.jpg (77.49 KB, 400x332 - видяно 14875 пъти.)
« Последна редакция: 04 Април 2007, 05:36:23 от tanita » Активен

« Отговор #89 -: 04 Април 2007, 16:49:05 »
tanita
Модератор
Гурман

WWW Ел. поща

Тирамису

1 ч.ч пудра захар
1 пакетче(220гр) крем сирене Филаделфия
2.5 чаши течна млечна сметана
5 ч.л. захар
1 чаша гъсто кисело мляко или заквасена сметана
1 пакет бишкоти
една чаша кафе – еспресо или нес + 1-2 с.л ром, Бейлис или ликьор с вкус на кафе

Пудрата захар се разбива със сиренето до пухкав крем. Към крема от сиренето се прибавя киселото мляко(заквасената сметана) и се бърка до получаването на еднородна смес.Чаша и половина течна сметана се разбива с три лъжици захар, докато стане гъст крем и малко по малко се прибавя към крема от сиренето докато стане пухкав крем.
Бишкотите се потапят в кафето и се редят в тортена форма с откопчаващи се страници, изсипва се половината крем и се разстила върху бишкотите, настъргва се шоколад или се поръсва какао по желание, после пак се редят бишкоти напоени в кафе и отгоре останалия крем. Оставя се в хладилника за поне 10 часа. Изважда се от хладилника, махат се страниците, разбива се останалата една чаша сметана с 2 ч.л. захар, намазва се тортата и се поръсва с какао.

Когато нямам бишкоти си пека пандишпанов блат.

Активен

Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти прелитащи през океана - авторска тема « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio