tiya , не си пуснала питането си на нужното място, а то е в "търся рецепта", модераторите ще ти го преместят. Рецептата за слагкиша е на Габи, ето я Бръз сладкиш с канела
Танита,моля те когато имаш време да ми кажеш как си оформила тази питака.Ако немога да ти я копирам ще ти обесня коя е : от твоята рецепта за основно тесто за пита,питки,кифлички и т. н. е 6-та подред.Така си и мислех,неможах да ти я покажа.Благодаря предварително!
Вчера замесих твоето тесто за питки!Отделих от него и направих за проба питките със сусам и мак.Станаха мн хубави.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=18.А от по-голямата част тесто спретнах тази питка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=19.Снимките са малко некачествени защото са с телефона.Благодаря ти за чудесните идеи.Скоро голямата ми дъщеря ще е рожденничка и вместо сандвичи ще има питки със мезета и кашкавалчета
« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 11:13:34 от kremi_sisi »
танита,напоследък само аз ти досаждам ,но искам много неща да науча от теб!Сега искам съвет за тортоправенето!Как е по лесно да се разточи чаршав от марципан Варна:С пудра захар или на фолио!Ти как го разточваш? И как правиш тези панделки дето са като на подаръците? Частите им отделно ли ги сушиш или направо го оформяш като панделка!Не съм виждала как точно става но съм решила първо да оформя нещо като "капка" от лентички тесто и после да ги подредя (вече исушени) върху тортата!И розите ти на тортите са много красиви!Ти си майсторка на всичко!Възхищавам ти се
Танита,моля те когато имаш време да ми кажеш как си оформила тази питака.Ако немога да ти я копирам ще ти обесня коя е : от твоята рецепта за основно тесто за пита,питки,кифлички и т. н. е 6-та подред.Така си и мислех,неможах да ти я покажа.Благодаря предварително!
За тази ли става въпрос?
Много красива ти е питката! Аз също за рождените дни на децата правя малки питки за сандвичета.
танита,напоследък само аз ти досаждам ,но искам много неща да науча от теб!Сега искам съвет за тортоправенето!Как е по лесно да се разточи чаршав от марципан Варна:С пудра захар или на фолио!Ти как го разточваш? И как правиш тези панделки дето са като на подаръците? Частите им отделно ли ги сушиш или направо го оформяш като панделка!Не съм виждала как точно става но съм решила първо да оформя нещо като "капка" от лентички тесто и после да ги подредя (вече исушени) върху тортата!И розите ти на тортите са много красиви!Ти си майсторка на всичко!Възхищавам ти се
Точно така се правят панделките, първо се правят отделните части и после като изсъхнат се сглобяват.
Големия чаршаф за покриване на тортата до сега винаги го разточвам върху плота върху пудра захар, а за изрязване на малки части върху силиконова подложка.
Танита,благодаря ти много за вниманието!Точно тази е питката за която те питам!Аз разучих всичките ти питки ,но само за тази немога да се досетя как е завита! Имам и още едно въпросче,защото не разбирам нито един език различен от български .Това което слагат между отделните части на панделката крем ли е? И ако знаеш какъв точно?
Здравейте и от мен! Танита, включвам се само за да ти благодаря за всичко, безкрайно ценно, което споделяш. Рецептите ти са невероятни. На компютъра си имам папка която носи твоето име и вътре съм събрала почти всичко до което успях да се докопам. Отделно пък съм си разпечатала всичко от папката и съм им намерила сигурно място в кухнята (да не би един ден интернета да свърши и компютъра да се скапе едновременно ) Вече пробвах някои от нещата ти и резултатите бяха повече от положителни http://vaniaz.multiply.com/photos/album/34# Изложих се единствено с "Божествената пита с мед и орехи на Танита" както я наричат някъде, но пък грешката си беше моя, естествено. И все пак . . . напоследък в къщи жъна овации и заслугата за това определено е твоя, така че исках просто да ти благодаря!!!!
Бъди жива и здрава и се надявам по-често да имам възможност да взимам с пълни шепи от твоя опит. Благодарности!!!!!
Здравейте и от мен! Танита, включвам се само за да ти благодаря за всичко, безкрайно ценно, което споделяш. .....................
Бъди жива и здрава и се надявам по-често да имам възможност да взимам с пълни шепи от твоя опит. Благодарности!!!!!
Благодаря ти за хубавите думи, Ваня! Много се радвам, че ти допадат рецептите които споделям тук Снимките са страхотни, много хубави са станали питките ти
Танита,благодаря ти много за вниманието!Точно тази е питката за която те питам!Аз разучих всичките ти питки ,но само за тази немога да се досетя как е завита! Имам и още едно въпросче,защото не разбирам нито един език различен от български .Това което слагат между отделните части на панделката крем ли е? И ако знаеш какъв точно?
Извинявай не съм видяла този постинг. Това с което слепят отделните части е Роял айсинг или разтопен шоколад. Това ми е една от първите питки, опитвах се да разбера едно обяснение за питка Хризантема, в крайна сметка се оказа че не съм го разбрала, но пък се получи хубава пита, както аз си представях хризантема. От тестото се отделя топка за в средата, останалото тесто се разделя на 2 или 3 части. Всяка част се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и се навива на руло. Рулото малко се притиска и се режат триъгълници, които се нареждат около топката в следата с тъпия ъгъл нагоре. Много тъпо обяснение дадох, може да направя пак такава и да снимам това нарязване и триъгълниците.