Автор Тема: Киш лорен и маслено тесто за киш лорен...  (Прочетена 13657 пъти)

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Рецептите са от http://www.cuisine-french.com и http://www.meilleurduchef.com

Маслено тесто за киш лорен( Pâte Brisée = Shortcrust Pastry)

Продукти за 400 грама тесто:
250 грама брашно, 125 грама краве масло или маргарин, 1 щипка сол, 1 жълтък, вода
Приготвяне:

1. Подгответе продуктите. 
2. Направете "кладенче" от брашното и поставете жълтъка, солта и маслото на късчета. 
3. Разбъркайте само с пръсти като овалвате парченцата масло в брашното и прибавяте по малко вода. 
4. Прибавете останалото брашно и оформете на топка. 
5. Притискайте тестото между дланите си, не прекалявайте с омесването - ще стане сипкаво.. 
6. Оставете в хладилника за 30 минути. 
Отначало е голяма цапаница, но изведнъж става на тесто и лесно се оформя на топка. Маслото е най-добре студено от хладилника - само се накълцва на кубчета. Може да се разбърка и с вилица, докато стане на рехава буца и тогава да се премеси бързо с ръце.

Киш лорен( Quiche Lorraine)
Продукти за 8 порции:
200 грама маслено тесто, 150 грама пушен бекон, 100 грама настърган кашкавал
за заливката:
2 яйца, 2 жълтъка, 1 чаена чаша сметана, 1 чаена чаша прясно мляко,
сол, черен пипер, индийско орехче( щипка настъргано, не цяло орехче :))
Приготвяне:
1. Подгответе продуктите.

2. Набрашнете масата и поставете тестото. 

3. Разточете тестото и го навийте на точилката.

4. Намазнете тавичката. 5. Разстелете тестото... 6. ... като изравните с пръсти. 

7. Изрежете излишното тесто с точилката... 

8. ... и оберете парчетата. 9. Оставете в хладилника за 30 минути.

10. Свийте руло от алуминиево фолио и поставете около ръба, за да не се свие тестото при печене.


11. Нарежете бекона на лентички и го опържете в собствената му мазнина.


12. Счупете яйцата... 13. ... добавете студени млякото и сметаната...
 
14. ... солта, черния пипер и индийското орехче. 15. Разбийте до получаване на хомогенна смес.

16. Загрейте фурната до 180°C ( 360°F).
Печете 20 минути, като на 10-тата махнете фолиото, за да се изпече равномерно.
 
17. Когато се опече извадете от фурната.

18. Наръсете с настъргания кашкавал.

19. Добавете оцеден бекона... 20. ... и го разпределете равномерно. 21. Добавете яйчената смес... 22. ... запълвайки тавата до ръба.

23. Опечете в умерена фурна( 180°C ( 360°F) за 25-30 минути.
Поднесете горещ.


« Последна редакция: 02 Май 2006, 09:01:34 от yosif »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

gurpcylk от Jasonomine
[Днес в 01:12:43]


TubeDigger crack keygen for windows от Stevenlah
[18 Септември 2019, 12:15:01 ]


ocqoueuj от Jasonomine
[16 Септември 2019, 15:17:43 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]