Автор Тема: С ръце в тестото / Рецептите на Габи - продължението  (Прочетена 202599 пъти)

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #45 -: 12 Януари 2009, 16:58:50 »
Запеканка "Нели"






И така…тази запеканка се приготвя много лесно,а е толкова вкусна ! Продуктите са “на око”.При мен за средно голяма керамична тавичка ми бяха необходими 6-7 големи печени чушки,около 400 гр. наденички тип Франкфурт,300 гр. кашкавал,2 яйца и 2 с.л. брашно,сол на вкус

Нареждаме се в тавичката ред печени чушки,ред кремвирши/наденички/,ред настърган кашкавал…редуват се така,докато свършат.Накрая заливаме с разбити яйца с малко брашно,поръсваме настърган кашкавал и печем докато се зачерви кашкавалчето.

asmaria77

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 904
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #46 -: 13 Януари 2009, 16:29:26 »
gaby s, идвам да ти благодаря за вкусната Запеканка "Нели" :thumbup: Бърза,лесна и най-важното много вкусна  :thankyou:

« Последна редакция: 14 Януари 2009, 15:42:07 от asmaria77 »
Обичам да готвя!

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #47 -: 14 Януари 2009, 14:40:21 »
asmaria77,много апетитно изглежда запеканката ти ! Благодаря ти,миличка за доверието !  :air_kiss: :air_kiss: :air_kiss:

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #48 -: 16 Януари 2009, 13:31:30 »
Шоколадова бомба "Алисиа"





 

Продукти за белия блат:
2 яйца
50 гр.захар
50 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер /при мен 1 к.л./

Продукти за кафевия блат:
2 яйца
50 гр. захар
35 гр. брашно
30 гр. шоколад за пиене на прах /при мен натурално какао,без добавка на захар/
1/2 пакетче бакпулвер /при мен 1 к.л./

За шоколадовия мус:
200 мл. сметана за разбиване
150 гр. шоколад за сладкиши
2 белтъка /аз ги избегнах,заради малкия и увеличих малко количеството на сметаната/
50мл.прясно мляко
4 листа желатин/при мен 6 листа-12 грама/
25 гр. захар

Приготвяне на блатовете :
? Загряваме фурната на 180?
? В оригиналната рецепта е описано приготвянето с кухненски робот Термомикс,аз ще ви напиша рецептата както я правих аз-с миксер.
? Разбиваме яйцата със захарта .
? Прибавяме брашното с добавения в него бакпулвер.
? Изсипваме сместа в застланата с хартия за печене тавичка на фурната.Разстиламе на тънък ,фин пласт.Печем 10-11 мин.
? Обръщаме върху плота/за да не залепне сложете фолио или хартия за печене /и отстраняваме хартията .Оставяме да изстине.
? Докато печем този блат ,разбиваме кафевия по същия начин,но в брашното с бакпулвера добавяме и какаото.Опичаме по същия начин.
? С помоща на кръгъл нож за пици /или с обикновен/нарязваме блатовете на еднакви по ширина ленти.Моите ги направих широчки,ако бяха по-тънки щеше да е по-добре.
? Върху хартия започваме да плетем белите и кафеви ленти като кошница.Аз ги изплетох върху стъклена купа,малко по-малка оттази,в която монтирах тортата.Така лесно обърнах плетеницата.Но ако сте по-смели от мен,действайте върху хартия.
? Покриваме стъклена купа/аз имам от тези огнеупорните/ с прозрачно фолио и разполагаме много внимателно плетеницата от ленти в нея.
? Изливаме шоколадовия мус.Покриваме с краищата на лентите/изрезките ,които ми останаха сложих в кремчето.
? Оставяме Шоколадовата бомба да се охлади за минимум два часа в хладилник .След това я обръщаме върху поднос и украсяваме по желание.

Приготвяне на шоколадовия мус:
? Желатина накисваме в студена вода .След това омекналите листенца поставяме в 50 гр. горещо мляко и бъркаме,докато се разрвори напълно.
? Разтапяме на водна баня натрошения шоколад/при мен първо 40 сек.в микровълновата фурна ,разбърквам хубаво и поставям за още 40 сек./
? Прибавяме желатиновата смес към шоколада,разбитата със захарта сметана /и разбитите белтъци/.

По рецептата на Али - Recetario Canecositas

« Последна редакция: 16 Януари 2009, 13:33:43 от gaby_s »

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #49 -: 16 Януари 2009, 14:27:50 »
Габи страхотно изглежда Шоколадовата бомба  :yes4:  много е ефектна
Чудесно предложение, а и не изглежда много трудно да се направи. Ще се опитам да я приготвя. Благодаря, че сподели рецептата   :smile1:

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #50 -: 16 Януари 2009, 14:29:46 »
Габи,  :clapping: :clapping: :clapping: страхотна торта!

asmaria77

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 904
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #51 -: 16 Януари 2009, 14:31:07 »
Прекрасна е тази " бомба", gaby s  :thumbup: Толкова интересна и ефектна....чудесна идея :smile1:
Обичам да готвя!

kostilq

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 852
  • Vicky
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #52 -: 16 Януари 2009, 19:51:52 »
Габи в семейството имаме празник скоро и реших да направя Шоколадовата бомба да видя дали ще се справя. Като за първи опит мисля, че стана прилично торте  ::)
 
Благодаря още веднъж за рецептата  :air_kiss:

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #53 -: 16 Януари 2009, 19:55:02 »
Габи, виж каква млада смяна идва след нас.....Вики , браво и на теб, и на Габи за невероятното изпълнение!

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #54 -: 16 Януари 2009, 20:03:33 »
Вики  :air_kiss: ,справила си се блестящо ! Чудесна е станала бомбичката ти ! Браво ! :thumbup:
Илианка  :air_kiss: ,
Асмариа  :air_kiss: ,
Пепеляшка  :air_kiss: , благодаря ви,момичета !

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #55 -: 19 Януари 2009, 08:45:34 »
Косидо по мадридски /  Cocido madrileno



Cocido madrileno е традиционно испанско ястие,което търпи много варианти на приготвяне,но времето за готвене е еднакво дълго.За това и избрах почивния ден да го направя.След изяждането/твърде бързо/ на хамона,който имахме за Коледа и след едно гости на съседите /за които съм ви писала и преди/имаше реплики : “И сега,с този кокал от хамона….едно Косидо по мадридски…..!” И какво е това нещо,как се приготвя…И от дума на дума измъкнах поредната изключително вкусна рецепта от приятелите ни…От какво се състои тя….

Продукти :
400-500 гр. нахут,
кокали от сушен свински бут /jamon/
парче телешко месо
парче сланина
кокал телешки
няколко парчета хамон/или 1 свинско краче/
парче бекон
чорисо, морсия с ориз
1/2 пиле/или най-добре кокошка/
2-3 картофа
1 малка прясна зелка
2 моркова
глава кромид лук или праз
2-3 ск. чесън
сол на вкус
около 2 литра вода
зехтин при поднасянето

1.Накисваме/ поне за 24 часа/ в студена вода половин килограм нахут като го поръсваме с едра сол.
2.На следващия ден в голяма тенджера/при мен в глинения гювеч/слагаме месото ,кокалите и сланината/в студена вода на котлона.Готвим,докато месото заври и оберем всичката пяна,която се е образувала.Посоляваме и прибавяме изцедения и набъбнал вече нахут,надениците /чорисо и морсия/зелето,нарязано на едро,лука ,разрязан на 4 ,чесъна .Mорковите и картофите,обелени и цели прибавяме след около час ,
3.Оставяме да ври на слаб огън около 3 часа/или докато се свари нахута/.

Ястието сервираме така …В голяма чиния изваждаме разделени месото ,нахута,зеленчуците .В супник или голяма купа сипваме бульона,който предварително сме доварили с фиде или ориз.И така…всеки си сипва за първо ястие от супата и за основно от месцето със зеленчуците ,поръсени със малко зехтин ! И ако не забравите хубавото червено вино….е върховна наслада за небцето !

Всички продукти са “около” и търпят промени .В някои райони,приготвят топка от кайма с цяло яйце вътре …за супичката.





gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #56 -: 19 Януари 2009, 18:12:24 »
Немска бирена супа



Много лесна и бърза супичка,рецептата за която прочетох в немска готварска книга .

Време за приготвяне: 30 мин.
Продукти за 4 порции:
1 л. бира/при мен светла light,но може и тъмна/
50 гр.краве масло
100 гр.брашно
150 гр.течна сметана за готвене
2 жълтъка
8 малки препечени филийки хляб
чер пипер
сол на вкус
/канела по желание/

Приготвяне:
В тенджера на слаб огън разтапяме маслото.След това добавяме брашното и бъркаме докато добие златист цвят.Тогава сипваме бирата малко по малко,като разбъркваме само в началото.Оставяме супата да заври без да бъркаме повече.Посоляваме и отдръпваме я от огъня .Подправяме с разбитите със сметаната жълтъци.Сервираме я гореща с нарязани препечени филийки хляб и поръсена с черен пипер.



gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #57 -: 19 Януари 2009, 18:19:43 »
Свински уши на тиган



Продукти за 4 порции :
4 свински ушета
чер пипер
глава чесън за варенето
2 дафинови листа
магданоз
зехтин
сол

Сварявам свинските уши с дафинов лист,няколко зърна чер пипер ,сол на вкус и половин глава чесън.
Изцеждам ги хубаво от водата и ги подсушавам.Запържвам ги в няколко лъжици зехтин на не много силен огън ,като добавям и 7-8 нарязани ск. чесън.Когато се позачервят,/внимавам да не загори чесънчето/нарязвам половин връзка магданоз и сервирам горещи !


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #58 -: 19 Януари 2009, 18:57:23 »
eeeee Габи, как ли ти завижда сега Софийската ударна група  :innocent: 

прекрасни ушета  :nyam: :nyam:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: С ръце в тестото с Габи - Продължението
« Отговор #59 -: 20 Януари 2009, 18:05:55 »
Цитат
eeeee Габи, как ли ти завижда сега Софийската ударна група  innocent 

Абсолютна истина..... >:(  Но ще видим какво да направим по този въпрос..... Ушетата наистина са прекрасни.  :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]