Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 13:38:46

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Търся изпитана рецепта (Модератори: sladka hapka, bordovsky) Тема: крем-супа от картофи « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: крем-супа от картофи  (Прочетена 31045 пъти)
« -: 23 Март 2006, 22:21:17 »
rumi
Чирак
*
Публикации: 1

Ел. поща
моля, ако някой е готвил такава супа да ми пише! Huh Embarrassed
Активен
« Отговор #1 -: 24 Март 2006, 08:16:09 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1621
Първа флейта и втора цигулка

Здравей Руми!

Ето моята рецепта:

Крем-супа от картофи
« Последна редакция: 13 Юли 2006, 13:01:49 от natalyna » Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #2 -: 24 Март 2006, 08:29:57 »
marabu
Administrator
Гурман
Публикации: 7717
Юлия

Аз ще внеса моята лепта. Въпреки, че е с малко тиква Smiley

Крем-супа от картофи и тиква
« Последна редакция: 24 Март 2006, 14:43:34 от marabu » Активен
« Отговор #3 -: 24 Март 2006, 08:53:51 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1621
Първа флейта и втора цигулка

Само да добавя, че по тази технология се правят всички крем-супи, така че може да експериментираш и с други зеленчуци - броколи, карфиол(при тях се слага щипка индийско орехче за да не са блудкави), грах, леща , тиквички - за каквото се сетиш и с подходящи подправки!
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #4 -: 24 Март 2006, 11:43:45 »
kalina
Главен Готвач
Публикации: 533

Kато чуя "Крем-супа" се сещам за моя пръв опит да сготвя такова "чудо" (бях може би на 10г.)...Според мен се получи, но баща ми се възхити колко сполучлива и вкусна е мусаката ми?! Smiley
Активен
« Отговор #5 -: 26 Март 2006, 17:09:27 »
Morena
Помощник-готвач
Публикации: 460

Ами аз правя Картофена супа, но като нищо може и да мине за Крем такава Smiley .
Сварявам картофите обелени и нарязани( както искаш) + сол + олио .
Когато са готови ги изваждам и намачквам ( не ги пасирам, но може и това да направиш, въпрос на вкус) на пюре. Връщам от водата, в която са вряли до желаната гъстота за супа. Добавям много масло и след като се разтопи и доста надробено сирене, сега вече може и сол ако е необходимо.
Много любима супичка у нас особенно на мен и децата ...е, и таткото я хапва с удоволствие ама нали е месер ..... Wink
Добър апетит !

* kartofena(krem) supa.JPG (20.85 KB, 260x195 - видяно 22329 пъти.)
« Последна редакция: 07 Май 2006, 16:20:59 от Morena » Активен

MZ
« Отговор #6 -: 26 Март 2006, 22:10:45 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2050

WWW Ел. поща
Eто и от мен

Картофена крем супа с грах

« Последна редакция: 27 Март 2006, 10:02:40 от tanita » Активен

« Отговор #7 -: 08 Юни 2006, 08:44:19 »
sssilvy
Чирак
*
Публикации: 3

Ел. поща
Баба ми правеше картофена супа, която като деца обожавахме.Нищо особено като състав- картофите ги нарязваше на кубчета, след което ги запържваше в малко масло, докато се образува лека коричка.Наливаше вода или пилешки бульон и след като завреше, прибавяше малка кафяла чакаа ориз.Вареше до готовност и след това застройваше с лимон и 1 яйце. Сол и чер пипер на вкус. Не е нищо особено, но наистина придобиваше вид на крем супа Smiley
Активен
« Отговор #8 -: 28 Юни 2006, 21:58:25 »
Freya
Чирак
*
Публикации: 17

Тъй като вече са дали доста рецепти за супата, само ще добавя, че може да я поднесеш с нарязана на ивици пушена сьомга или друг вариант е с парчета кремвирши и малко бекон.
Активен
« Отговор #9 -: 11 Юли 2008, 20:54:15 »
sugar_geri
Чирак
*
Публикации: 22

Наталинка,направих твоята крем-супа със картофките, като малко я промених-добавих някои заленчуци и подправки,но основата е твоята супа.И да се похваля и да благодаря и на теб-супичката е страхотна и масалцето и придава невероятен вкус.Моята сестра не обича доста неща,но крем-супите са и любими,каза,че тази мноооого и е харесала.И крутонките направих,станаха страхотни-като "Кубети".Изобщо всичко,което правиш и предлагаш като рецепти е страхотно.благодаря ти,аз сам още малка и имам много да се уча от всички вас и от майка ми,разбира се.Ето я и супичката:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6415537
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6415536
Още веднъж ти благодаря.   flower  flower  flower
Активен

"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw

А това са моите вкусотиики:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217
« Отговор #10 -: 12 Юли 2008, 15:13:19 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

sugar_geri, страхотно си се справила! Браво!  thumbup
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #11 -: 12 Юли 2008, 20:53:52 »
sugar_geri
Чирак
*
Публикации: 22

T ilieva,благодаря много.Наистина съм трогната.Аз готвя не от много дълго,защото съм само на 16,но все повече се "паля" по различни ястия и най-вече по десертите.Благодаря ти още веднъж.   flower
Активен

"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw

А това са моите вкусотиики:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217
« Отговор #12 -: 05 Септември 2008, 00:31:38 »
glagoabazubadusa
Чирак
*
Публикации: 2

Ел. поща
Дано някой опита мойта рецепта, защото е адски лесна и божествена Smiley

Сваряват се картофите (може да се добавят и 1-2 моркова за колорит). Така както са си във водата се пасират. Трябва да се получи супообразен крем Smiley ако е много гъсто се добавя още вода. Слага се сол, масло и ... най-важната съставка! - РИГАН!!!! При сервиране се слага втората най-важна съставка - кашкавал, нарязан на ситни кубчета (колкото грахчета). В никакъв случай не слагай настърган, защото ще се стопи, кубчетата са най-идеалната форма, защото хем омекват, хем си остават на кубчета. Супата е божествена, честна дума!!!:)
Активен
Страници: [1] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Търся изпитана рецепта (Модератори: sladka hapka, bordovsky) Тема: крем-супа от картофи « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio