Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1621
Първа флейта и втора цигулка
Само да добавя, че по тази технология се правят всички крем-супи, така че може да експериментираш и с други зеленчуци - броколи, карфиол(при тях се слага щипка индийско орехче за да не са блудкави), грах, леща , тиквички - за каквото се сетиш и с подходящи подправки!
Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
Kато чуя "Крем-супа" се сещам за моя пръв опит да сготвя такова "чудо" (бях може би на 10г.)...Според мен се получи, но баща ми се възхити колко сполучлива и вкусна е мусаката ми?!
Ами аз правя Картофена супа, но като нищо може и да мине за Крем такава . Сварявам картофите обелени и нарязани( както искаш) + сол + олио . Когато са готови ги изваждам и намачквам ( не ги пасирам, но може и това да направиш, въпрос на вкус) на пюре. Връщам от водата, в която са вряли до желаната гъстота за супа. Добавям много масло и след като се разтопи и доста надробено сирене, сега вече може и сол ако е необходимо. Много любима супичка у нас особенно на мен и децата ...е, и таткото я хапва с удоволствие ама нали е месер ..... Добър апетит !
Баба ми правеше картофена супа, която като деца обожавахме.Нищо особено като състав- картофите ги нарязваше на кубчета, след което ги запържваше в малко масло, докато се образува лека коричка.Наливаше вода или пилешки бульон и след като завреше, прибавяше малка кафяла чакаа ориз.Вареше до готовност и след това застройваше с лимон и 1 яйце. Сол и чер пипер на вкус. Не е нищо особено, но наистина придобиваше вид на крем супа
Тъй като вече са дали доста рецепти за супата, само ще добавя, че може да я поднесеш с нарязана на ивици пушена сьомга или друг вариант е с парчета кремвирши и малко бекон.
Наталинка,направих твоята крем-супа със картофките, като малко я промених-добавих някои заленчуци и подправки,но основата е твоята супа.И да се похваля и да благодаря и на теб-супичката е страхотна и масалцето и придава невероятен вкус.Моята сестра не обича доста неща,но крем-супите са и любими,каза,че тази мноооого и е харесала.И крутонките направих,станаха страхотни-като "Кубети".Изобщо всичко,което правиш и предлагаш като рецепти е страхотно.благодаря ти,аз сам още малка и имам много да се уча от всички вас и от майка ми,разбира се.Ето я и супичката: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6415537 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=215217&pid=6415536 Още веднъж ти благодаря.
Активен
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw
T ilieva,благодаря много.Наистина съм трогната.Аз готвя не от много дълго,защото съм само на 16,но все повече се "паля" по различни ястия и най-вече по десертите.Благодаря ти още веднъж.
Активен
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everyhwere." - Tim McGraw
Дано някой опита мойта рецепта, защото е адски лесна и божествена
Сваряват се картофите (може да се добавят и 1-2 моркова за колорит). Така както са си във водата се пасират. Трябва да се получи супообразен крем ако е много гъсто се добавя още вода. Слага се сол, масло и ... най-важната съставка! - РИГАН!!!! При сервиране се слага втората най-важна съставка - кашкавал, нарязан на ситни кубчета (колкото грахчета). В никакъв случай не слагай настърган, защото ще се стопи, кубчетата са най-идеалната форма, защото хем омекват, хем си остават на кубчета. Супата е божествена, честна дума!!!:)