Автор Тема: С една е зле, нужни са ти две... ала със три?! Бързо стават четири ..  (Прочетена 333788 пъти)

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Невероятна фантазия...и то гъбена...непременно ще бъде опитана..много много апетитно......... :thumbup:
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Благодаря, Пепчо, прекрасна рецепта- ще я пробвам при първа възможност !

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Невероятна фантазия...и то гъбена..

абе това "Фантазия" ми е малко пресилено на мен, затова наблегнах на "пилешкото руле"  :wink1: Но пък наистина е много вкусно с толкова гъби. Убедена съм, че ако и гъбите са няколко вида, ще бъде още по-добре  :thumbup:

Чакам отзиви, девойки  :thumbup:
« Последна редакция: 02 Април 2009, 11:57:26 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Пепчо, отново използвах твоя рецепта за моята диета- този път Мус от птичи дробчета
. Направих го във форма за кекс, че нямам формички за крем-карамел, а и, разбира се- без бекон....Намазан върху овесено хлебче, ще ми е перфектната вечеря- благодаря ти!


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Миме,  радвам се, че тази рецепта влиза в твоето меню  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Пепи, чудно стана киселото зеле, направено по твоя начин. Иначе щеше да ни е кисело вече.
Правих отново набързо и шоколадовите ти банички :yahoo: :air_kiss:.
« Последна редакция: 29 Март 2009, 17:27:10 от vesela »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Май снимката със зелето ми е заразена >:(

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Весе, аз ти казах, че винаги така го готвя - много кисело не го долюбваме  :smile1:
Благодарско, че реши да пробваш моя начин  :thumbup:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742

 А може ли да издадете този начин за киселото зеленце, моля :icon_question: :exclaim:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Супа от магданоз
« Отговор #174 -: 30 Март 2009, 08:06:13 »
Супа от магданоз

едно бързо и лесно наситено витаминозно предложение  :smile1:



Продукти за 3-4 порции:

2 големи връзки магданоз
50 гр масло и 50гр олио
200 мл прясно мляко
300мл вода
2 с л брашно
1 яйце
сол на вкус
сока на 1 малък лимон /ок 50 мл сок/

Приготвяне:

* Магданоза се накълцва на ситно.
* В загрятото масло и олио се изсипва, заедно с брашното и се запържва за около 2 мин
* Налива се при непрекъснато бъркане прясното мляко, а когато то клокне се налива и водата.
* Посолява се и оставя се да ври 5-6 мин.  Изключва се  котлона.
* Яйцето се разбива добре  и се изсипва в цедка над тенджератата със супата.  Разбърква се по малко. Целта е яйцето да стане на фини парцалчета.
* След като се отмести тенджерата  се прибавя и сока на лимона.
* Сервира се  ::) ::) с крутони  :smile1:

Не вярвах, че ще я опитам. Но опитах. И не съжалявам - много ароматна и вкусна е  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
pep-4o,много апетитна супичка... :thumbup: Обичаме магданозче и мисля, че у нас ще бъде приета...ще я опитам и ще си дам скромния отчет..
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245

 А може ли да издадете този начин за киселото зеленце, моля :icon_question: :exclaim:


в общи линии звучи така:

1 средна зелка, на която са изчистени всички твърди "кочани" по листата, накълцана на ситно
около килограм месо /пиле или свинско/
ориза е около 1 чаша от 80 мл
червен пипер - 1 пълна с л
олио -ако не е тлъсто месото - но се определя според него. Ако е чисто, без мазнини - около 150мл.

В дълбока тенджера се поставя 2/3 от накълцаното зеле. След това се нареждат парчетата месо. Ако зелето е било добре отцедено, му се добавя зелева чорба докато стигне нивото на зелето. Отгоре се нарежда останалото зеле и долива с вода, докато се покрие.
Когато заври се намалява степента на котлона /да ври на тихо/, притиска се няколко пъти зелето, че се вдига. Когато е омекнало месото се прибавя измития ориз, олиото и червения пипер. Ако трябва -още вода, така че да е на 2/3 от височината на готвеното зеле. Затваря се с капака и оставя да ври на тихо около 15 мин.
Отваря се капака, разбърква добре и затваря, като остане да отпочива още 5-10 мин.



при нас киселото зеле се приготвя долу горе по този начин. 3% соленост. Не претакаме, не цепим кочана да поставяме сол, никакъв натриев бензоат. Сега давам зелки на колежката и е твърдо, без излишната миризливост.  Листата са си цели, няма меки  изгнили. От миналата седмица режа и прибирам във фризера в пакети - за готвене и за сарми.

Алекса, ще чакам отзиви, щом харесваш зеленийката :thumbup:
« Последна редакция: 31 Март 2009, 08:00:16 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
pep-4o ,идвам,как-то и обещах с резултата за Супа от магданоз...многоооооооо  вкусна............ :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ето как е станала....подхожда за диетата на която ме подлагат лекарите....Лека,ароматна и полезна... :air_kiss:
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Алекса, радвам се, че ти допадна  :60:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Пепи , и аз пристигам с Магданозената супичка . Толкова е ароматна , бърза и лесна. Ама ми бяха малки връзките магзаноз и много бързо свърши. Благодаря , мила , прекрасна е .  :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]