Автор Тема: С една е зле, нужни са ти две... ала със три?! Бързо стават четири ..  (Прочетена 361305 пъти)

Steny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 301
  • Spring is in the air...
Да ме прощава Пепи, че се намесвам в темичката и, но не мога да не кажа поне едно Ахххххх... на фона на прекрасните ребърца и пържения дроб с чесън и лимон, да не забравяме и прекрасното винце.

Ваня - страхотно изглеждат  :-*


pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
ПЕПЧО, ТУК ЧОВЕК ДА НЕ ВЛИЗА- ТО СА ПАЧИ, БАХУРИ, ДРОБЧЕТА.....ВСЕ ВКУСОТИИ, КОИТО ОБОЖАВАМ, НО ....НИКОЙ ДРУГ В КЪЩИ. И ДНЕС ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАХ И СИ НАПРАВИХ " ДРОБ С ЛУК, ЛИМОН И ВИНО"- ЧУДЕСЕН, ИЗЛАПАХ СИ ГО САМОТНО С ЧАШКА-ДВЕ ВИНЦЕ....БЛАГОДАРЯ ТИ! СЕГА МНОГО СЪМ МЕРАКЛИЯ НА ПАЧАТА, АМА ОТ КЪДЕ ДА НАМЕРЯ ТЕЗИ ТОРБИЧКИ И ЧОРАПЧЕТА...? И СЛЕД КОЛКО ДНИ Е ГОТОВА?
 Ето го и дробчето:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: С една е зле, нужни са ти две... ала със три?!
« Отговор #77 -: 04 Декември 2008, 23:10:23 »
ех този дроб  :smile1: Ама пък наистина е чуден на вкус и крехък (скромността никога не ми е била качество май  :innocent:)

За пачата:
Моите родители винаги я правят в торбички - винаги когато им потрябват "чорапчета", аз забравям да купя от тук  :innocent: това са найлоновите обикновени торби , но не най-тънки /при натиск може да се спукат/, а от малко по-дебел найлон. Нормалните са размер "за 2кг". Просто ги пълниш, завързваш в горния край, дупчиш и притискаш. Е, ням ада стане кръгла, но това НЕ повлиява на вкуса и.

А тези чорапчета тук ги продават в магазин за полиетиленови изделия - едва ли при вас нямате такива. Но те - пак казвам - са последна грижа. Просто форма  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Ваня :)

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 99
 :blush2: :blush2: :blush2: :blush2: :blush2:
дано не ставам досадна, но пак съм тук . . .

Тази вечер наред бяха Паприкованите пилешки крилца. Резултата - отново отличен. Облизахме си пръстите - на няколко пъти при това  ;D
Като слагах чиниите на масата и половинката доволно потри ръце и възкликна : "Пак вкусотийки" ... Какво повече да каже човек

Пепи, напоследък се насадих трайно в темата ти, ама пък виновна за това си си ти ;D
Да си жива и здрава и огромни благодарности ! ! !

 :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Ваня, а тази вечер без вино ли  ;D

Много са апетитни, радвам се, че се харесват и на вас  :thumbup: Ей как ме подсети да направя скоро пак  :air_kiss:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

raia

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Здравей pep-4o ,поздравления за титлата :give_rose:,отдавна влизам тук,но за първи път пиша. :thankyou: за хубавите рецепти,невероятно вкусни.Отдавна се каня да питам за рецептата заТиквички - бюрек,в каталога я има,но като цъкна на нея ми излиза това:
Цитат
     
Та ето какво вечеряхме:
тиквички със сирене, чесън  и яйца / белтъци само/ - невероятно вкусно беше
Сещам се горе-долу как може да се правят,ама друго си е от майстор рецептата.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Здравей и ти raia и  :hi: във форума  :smile1:

Това е рецептата за Патладжани бюрек, но точно така правя и тиквичките бюрек. Те са си панирани и с пълнеж сирене и яйце.

Това с цитата е от някоя отчетна тема, където съм показала "мързеливия" тиквички-бюрек. Чак рецепта не, но ги правя така:
Нарязвам тиквичките /ок. 700-800гр/ на четвъртинки и запичам във фурната с малко вода -ок. 200мл., няколко пресовани/счукани скилидки чесън (не слагам всеки път)  и олио.  Така пека 30-40 мин не на мах на фурната. Изваждам тавата, поръсвам обилно сирене, заливам с 3-4 разбити яйца.
 Наистина е вкусен. Е, не колкото пържените, но за съжаление единият от моите домашни любимци отказва да яде пържено  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Локумки
« Отговор #82 -: 18 Декември 2008, 11:53:16 »
Локумки с мая




Необходими продукти:

/1 голяма тава ок. 50бр./

180мл разтопена свинска мас
100мл топла вода
25гр. прясна мая
щипка сол
50-60гр захар /или 1 ч л подсладител/
ок. 350-400гр брашно - за меко еластично тесто

локум за пълнеж /може и мармалад/

150 гр п.захар за овалване

Приготвяне:

* Маята се разтваря с топлата вода, солта и захарта.
* Прибавят се разтопената мас и брашното, обърква добре с лъжица.
* Добавя се брашно, докато стане на топка, след което с ръце се доизмесва - трябва да е меко тесто.
* Покрива се за 20-30 мин. да почине.
* Късат се малки топчета, които се овалват добре с ръце и в средата на всяко се поставя парче локум, или малко топче мармалад - предварително може да се оформят топчета от мармалада и поставят в камера на хладилник да позамръзнат. 
* Нареждат се на хартия за печене.
* Пекат се в загрята фурна на 180* - до бледо порозовяване.
* Още топли се поръсват с пудрата захар и завиват с кърпа.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Сладки Шприц
« Отговор #83 -: 22 Декември 2008, 09:20:48 »
Сладки шприц

едни сладко от едно време  :innocent: топящи се в устата  :nyam: :nyam: и пият много кафе





Продукти:

чаена чаша от 200 мл

1ч ч олио
1 1/2 ч ч размекната мас
1 ч ч размекнато масло
1/2ч ч к мляко
2 ч ч пудра захар  + още 1/2 ч ч за поръсване
4-5 ванилии
1 пълна ч.л. сода за хляб
брашно за среднотвърдо тесто - НЕ МЕКО /следващ път ще измеря, но този - забравих/

сладко за слепване - най-добре става с някое леко киселеещо - предпочитам от сини сливи

Приготвяне:

* Содата се гаси в киселото мляко.
* Всички други продукти без брашното се смесват и объркват добре /правя това с лъжицата/
* Прибавя се брашното по малко и разбърква, а като стане гъсто - омесва. Получава се гладка топка.
* Тук вече е малко сложно - нямам шприц за твърди теста, за това с малкия шприц - в който се слага по малко тесто и с палеца избутваш  :innocent: тестото - върху хартия за печене, розичка по розичка  :smile1: - не много големи - колкото орех




* Пекат се в предварително загрята фурна на 200* за около 7-8 мин /до бледо порозовяване/
* След като леко се охладят се слепват по две с мармалада/сладкото и поръсват обилно с пудрата захар  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2489
Re: Сладки Шприц
« Отговор #84 -: 22 Декември 2008, 10:36:04 »

* След като леко се охладят се слепват по две с мармалада/сладкото и поръсват обилно с пудрата захар  :smile1:

И след това се настаняваш с голяма чиния, пълна със сладки и кана кафе на удобно място и ги започваш :P :-* Като гледаш да няма много хора около теб, защото могат да ти ги изядат...

SIANA79

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Здравей Пепчо,
в рецептата за шприц сладките искам да попитам няма ли яйца?Много ги обичаме тези сладки ,но никога не съм ги правила и май сега е дошъл този момент та затова питам за яйцата.Благодаря предварително за отговора.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
  :hi: и здравей  :smile1:
Тези сладки са без яйца.  Много бързи и лесни за приготвяне, изключвайки шприцоването (но ако има човек хубав шприц няма да е толкова трудно )
Имам и рецепта за шприц сладки със сварени жълтъци, но тези ги предпочитам  :smile1:

Илианка,  :60: желателно е насаме, ама кой да те остави  :innocent:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Пепчо, ето го и моят бахур- разбира се, беден роднина на твоя, че не можах да набавя точните продукти...но, задоволих поне малко пощеливостта си.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пепчо, ето го и моят бахур- разбира се, беден роднина на твоя, че не можах да набавя точните продукти...но, задоволих поне малко пощеливостта си.


което е най-важното  :thumbup: 

Хапвайте със здраве  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Пепи, идвам с благодарности за въздушната салата!  :thankyou:
Аз малко импровизирах по формата, че нямах много време, но вкуса и е страхотен!  :thumbup:

Приеми поздравления от всички похапнали!  :flower:
   

Ето и в разрез...ако се вижда де......

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума