Автор Тема: С една е зле, нужни са ти две... ала със три?! Бързо стават четири ..  (Прочетена 354792 пъти)

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742

Пепи,

  здравей мила аз пак съм при теб с благодарности за невероятните Кифлички калцоне. Много си ги обичаме и честичко присъстват на трапезата ни. А този път направих от същото тесто и кифлички с локум станаха зашеметяващо вкусни. Благодаря ти от цялото фемили :-*

 

 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245

 А този път направих от същото тесто и кифлички с локум станаха зашеметяващо вкусни.

Пепи, аз също правя от това тесто локумки, но като останат за следващия ден те са значително по-твърди от останалите видове. Така че, унищовайте първо тях  :thumbup:
Илианка, виноват  :60: наистина е малка доза  ::) ::) в сравнение с другите ми рецепти  :wink1:

Радвам се, че ви харесват, момичета  :air_kiss:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742

Пепи,

 ето на аз пак съм при теб на гости, ама много вкусно у вас та затова наминавам честичко  ;D  Този път идвам с благодарност за Пухкавия омлет със сирена и картофи - много, много вкусен и много лек и пухкав. Страшно много ни допадна  :smile1:Благодаря ти за споделената рецепта  :flower:

 

 

 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Лучени кръгчета
« Отговор #213 -: 10 Май 2009, 19:00:07 »
....  Този път идвам с благодарност за Пухкавия омлет със сирена и картофи - много, много вкусен и много лек и пухкав.
 


а най-хубавото е, че има ли сварени картофи, всичко останало е въпрос на импровизация  :thumbup: 
Радвам се, че ви харесва, адашче :air_kiss:




Лучени кръгчета

Обожавам ги. Като ходя по заведения, си ги поръчвам. Ама някъде отказват да ги правят  >:( Правя и в къщи. Ама са тънички ивичките лук, та голямо цапане с тази паста Патафри пада. Да му се отяде на човек. Затова от петък ги замислих по-мързеливи. И съм доволна от резултата  :yahoo: както се оказа снощи - не само аз. Докато тук се отчитам в темата, Ники почти ги унищожил  :smile1:



Продукти за 2 порции:

2 големи глави лук
1 малка връзка магданоз
1 к л сол /на вкус/
2 белтъка /или 1 яйце ХL/
6 равни с.л.  брашно

олио за пържене /маслена баня/

Приготвяне:

* Лука се почиства, нарязва на 4 и поставя в купа заедно с магданоза, солта и белтъците.
* Пасира се /или с блендер/ до хомогенна смес.
* Прибавя се брашното и разбърква с лъжица.
* С помощта на такъв уред , показан ни от sladka hapka за казанлъшки понички се шприцоват в съда с олиото и пържат до порозовяване от двете страни.
* Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят /не поемат почти никаква мазнина/

***Ако нямате този уред, стават и с шприц с кръгъл накрайник, колкото една или две стотинки, просто не са кръгчета, но пък са достатъчно вкусни.
***Лука вътре не е хрупкав, а поне за мен и не толкова натъртващ на лук  :innocent:
***Може да се сложат други сухи подправки, но миризмата на лук и  магданоз според мен е напълно достатъчна  :wink1:

Опитайте  :drinks:
« Последна редакция: 19 Май 2009, 21:28:28 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Svetlana P

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 727
Пепи, благодаря! Чудесни кифлички се получиха по твоята рецепта - Калцоне, със сирене и с течен шоколад. Само че аз пуснах тестото да ми го омеси машината за хляб  ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Сос Скордаля
« Отговор #215 -: 19 Май 2009, 21:59:48 »
Светле, имаш крава, пиеш мляко  :wink1:  Ще ми се и аз някой ден да пробвам в собствена хлебопечка, ама кой знае  :'( :'(
Радвам се, че са ви  допаднали  :thumbup:


Сос Скордаля



Споделен  :secret: :secret: от Йоланта Делибозова  :flower: която поне месец ме увещава  :punish:, колко различен и вкусен е този гръцки сос за риба, правен от нейната баба  :wink3: Наистина е с чудесен вкус - гъст и пикантен. За пържени тиквички - страхотен, за рибата - ще доложа утре  :smile1:


Продуктите са ориентировъчни,  но за половин кг сос сложих:

1 голяма глава стар чесън  /може да се намали или увеличи, на вкус е/
1 пакет  сухари /125г е/
ок. 150 гр.ситно смлени орехи
300мл зехтин
40 мл ябълков оцет /на вкус, може  да се намалиили увеличи/ и 40 мл сок от лимон
сол на вкус /1 к.л./
2-3 с л кисело мляко за олекотяване   :smile1: по желание

Приготвяне:

* Сухарите се накисват във вода за 15 мин. и много добре  изстискват.
* Поставят се в купа заедно с избелените и нарязани едро скилидки чесън и се пасира до гладкост.
* След това се прибавят зехтина /на 3-4 пъти/ и лимоновия сок  и пак пасира до хомогенна смес.
***Тук по съвет трябваше да бъркам с бъркалките на миксера, обаче  :innocent: така е по-бързо  :blush2: Може да поеме още зехтин, но за мен това е достатъчно.
* Когато е готова сместа /като много гъста майонеза/ се прибавят фино смлените орехи  и овкусяват със сол и  оцет и лимоновия сок.  Разбърква се на ръка.
* Накрая се прибавя млякото и обърква добре с лъжица.

Страхотен е, благодаря ти Йоли  :air_kiss:

« Последна редакция: 19 Май 2009, 22:07:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Брускети с ароматна лимонова паста и риба
« Отговор #216 -: 19 Май 2009, 23:27:05 »
Брускети с ароматна лимонова паста и риба




Брускети на италиански - Bruschetta.
На български - препечени филии, намазани със зехтин или масло и подправки.
Варианти за намазване - по вкус и по желание; за плънка - по желание и по вкус  :smile1:
Предлагам ви едни с ароматна лимонова паста и пикантна "рибена шапка"


Продукти

хляб  :mda: нарязан по желание - на формички, на филии, на кръгчета, кой както си харесал  :smile1:

за лимоновата паста:

1 лимон, почистен изцяло от семките и кората, до последната бяла люспа  :smile1:
7-8 ск. чесън
100гр масло
1 връзка копър
30-40 мл зехтин
пармезан
сол на вкус

гарнирани по желание, това са моите:

пушено филе от сьомга
маринована херинга
домат
маслини без костилка 
каперси
щипка черен и щипка бял пипер

Приготвяне:

* Копъра и лимона се нарязват се едри парчета и заедно с чесъна,  разтопеното масло и зехтина се пасират до  получаването на хомогенна смес.
* Пастата може да се съхранява в хладилник, ако е повече.
* Намазват се с дебел пласт приготвените филии или формички хляб и поставят под грил да се запекат. 
* След 1-2 мин /леко да се зачервят/ се изваждат и поръсват с пармезана.
* Връщат се и запичат още 20-30 сек.

* Може да се намажат сухари с готова паста, без да се запичат.



* Домата се обелва, почиства от семките. Месестата част се нарязва на дребни кубчета.
* Херингата се почиства от кожата /ако има така/. Заедно със сьомгата се накъсват/нарязват на дребни късчета.
* Маслините също се накълцват на ситно.
* Смесват се и от сместа се поставя по една пълна лъжица на средата на готови изпечени брускети, или намазани с паста сухари.
* Каперсите може да се поставят върху сместа, а може и да се смеси с продуктите.

Пикантно мезе за бира  :drinks:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Радвам се,че ви хареса скордалята,Пепи.  :yahoo: Но на мен ми се взе акъла от тези брускети. Страшно пикантни , хрупкави и апетитни ми изглеждат. Убийствени са.  :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Пепи, гостували сме ти наскоро с пухкавия омлет със сирена и картофи и с фалшивите лучени кръгчета. Да ти кажа - супер са!

emilia_

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1991
Пепи, ние тази вечер ти гостувахме с Бейби картофки с гъби, филе и кашкавал. Много вкусноооооооо. Благодаря ти за рецептата /аз само добавих и малко пилешки късчета вътре, че на мъжо му се стори много малко филето вътре  ;D/


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пепи, гостували сме ти наскоро с пухкавия омлет със сирена и картофи и с фалшивите лучени кръгчета. Да ти кажа - супер са!

надявам се не сте били в усамотение точно тогава  :wink1:

мерси, Йоли, точно такива са  :thumbup:

Еми, хапвайте със здраве, дори картофите да са малцинство   :ok: пак са вкусни, приготвени така.

Благодаря, девойки за милите думи
:thank_you:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Салата "Арабела" с млечен сос
« Отговор #221 -: 21 Май 2009, 10:47:27 »
Салата "Арабела" с млечен сос




името естествено е взаимствано от заведението, дето хапвах. Нищо особено - лятна салата, но с много лек и пикантен сос


Продукти за 2 салати  :smile1:

1 краставица
2 домата
1 глава лук
150гр кашкавал
150гр  зърна млечна царевица

за соса:

200гр кисело мляко
100гр сирене
50мл зехтин
3-4 ск. чесън
сол на вкус
2 с л фино смлени орехи
1 к л захар

Приготвяне:

* Сиренето се настъргва на ситно ренде; чесъна  счуква или пресова.
* Всичко останало  се прибавя и разбърква добре.
* Охлажда се за поне 30 мин. в хладилник

* Зеленчуците се нарязват на дребно, за да могат по-лесно да се овкусяват.
* Краставиците - на "слама" се посипват на дъното на чиния или купа, всичко останало върху тях.
* Сервира се с охладения сос.
« Последна редакция: 21 Май 2009, 10:51:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Пепи , не ми издържа сърцето юнашко .... Да те почерпя една брускета със сметанови охлюви. Много благодаря,скъпа.Прекрасна рецепта.  :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
 :slap: язък  :exclaim: изхаби охлювите с толкова хляб  :wink1: Ако още веднъж ми пуснеш охлюви, ще извадя пъдпъдъците предсрочно!

Радвам се, че оцени брускетите, Йоли :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Лимонени бисквитки
« Отговор #224 -: 24 Май 2009, 10:57:43 »
Лимонени бисквитки




Продукти:

40 г разтопено масло
90 г захар
2 яйца
100 г брашно
настъргана кора от 1 лимон

Приготвяне:

* Разбиват се яйцата със захарта
* Внимателно и с бъркане се прибавя разтопеното масло.
* Накрая се прибавят брашното и лимонената кора и разбърква добре.
* С малка лъжица се взема от сместа и поставя на хартия за печене в тава, оставяйки разстояние между топчетата, тъй като се застилат.
***Тестото е близко до бишкотено и с помощта на шприц с кръгъл накрайник може да се направят бишкоти.
* Пекат се на 180* до бледо порозовяване на бисквитките.
* По желание могат да се слепят с крем  :smile1:
                   
 от Нелка      :flower:                                                                                   
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Коледни чувалчета с гъба кладница за домашно отглеждане от ProvideR
[10 Декември 2018, 09:31:51 ]


Търся чаши Baileys от Flowerney
[09 Декември 2018, 22:16:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:21:15 ]


Re: Как прогонвате комарите? от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:17:33 ]


Re: Видеонаблюдение от Vikit0
[05 Декември 2018, 17:11:16 ]


Моля, подкрепете! До 5 декември! от BOSS
[03 Декември 2018, 20:42:46 ]


Re: Козунак на конци с помоща на хлебопекарна от denyo
[28 Ноември 2018, 17:20:43 ]


Re: Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[27 Ноември 2018, 11:41:10 ]


Пилешка луканка? от kamos
[25 Ноември 2018, 21:06:39 ]


Re: Мъжки дънки? от rtaneva
[12 Ноември 2018, 15:36:05 ]


Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[06 Ноември 2018, 09:02:33 ]


Re: Спрей за готвене от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:10:53 ]


Re: Видеонаблюдение от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:08:58 ]


Re: Как прогонвате комарите? от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:07:56 ]


Re: Пари за нов фризер от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:06:07 ]


Re: Ъглов диван? от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:04:54 ]


Промоция на бисквити Мираж. от georgieva88
[19 Октомври 2018, 10:02:28 ]


Re: Рецептите на Петя от kokochka
[01 Октомври 2018, 12:03:35 ]


Re: Вкусни био гъби кладница у дома от ProvideR
[19 Септември 2018, 08:29:55 ]


Био гъби кладница за домашно отглеждане - склад Стара Загора от ProvideR
[19 Септември 2018, 08:28:43 ]