Автор Тема: Предложение към зеленоядите и вегетарианци - II част  (Прочетена 228330 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415

ninfil

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 140
Лятна супа от тиквички



Необходими продукти:

    1 малка до средно голяма тиквичка
    1 средно голям морков
    1 главичка лук
    1-2 картофа (в случая не съм сложила)
    1-2 с.л. универсална подправка за супи (тя е домашно производство и съдържа целина,ситни морковчета, доматка, пиперка, магданоз и силно осолена)
    фиде- 1 топка от навитото
    магданоз
    целина
    черен пипер и сол на вкус
    1-2 с.л. олио


За застройка- 2 жълтъка + 1 ч.л. оцет

В тенджера с гореща вода (2-3 литра) слагам ситно нарязаните лук и моркова и 1-2 с.л. мазнина. Като поврат 5 минути, добавям измитата и нарязана на кубчета тиквичка. Не я беля, само отстранявам двата края. Сега е момента и на картофите, ако решите. Може да се добави ситно нарязана пиперка или в моя случай универсалната зеленчукова подправка. Като заври супата, намалям котлона и оставям да ври на по-бавен огън до сваряване на зеленчуците. Малко преди да е готова добавям натрошеното фиде, зелените подправки, черния пипер и посолявам. Варя до готовност на фидето.
За заливката разбивам в купа двата жълтъка с малко оцет. Изчаквам супата за кратко да изстине, да не е съвсем вряща и много бавно и внимателно застройвам.
Ние обичаме този вид застройка. Вие можете да я направите според предпочитанията ви- с кисело мляко или варена.

ninfil

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 140
Пролетно предястие от тиквички със зеленчуци



Необходими продукти:

5 тиквички

За плънката:
200 гр.гъби
2 зелени пиперки
2 червени пиперки
1 малка глава лук
1 не много голяма главичка чесън
1/2 връзка магданоз
1 връзка копър
черен пипер и сол на вкус


настърган кашкавал за поръсване

Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и се разполовяват по дължина. Издълбава им се вътрешността с лъжичка, за да се получат лодки. Вътрешността се запазва и ще я използваме при плънката. Посолете много добре тиквичките. Наредете ги в тава покрита с хартия, с отвора надолу. Печете лодките на 150-160 градуса докато направите плънката.

Плънка: Лука нарежете ситно и го задушете в мазнина до омекване. Вътрешността на тиквичките и гъбите нарежете на ситно и добавете към лука. Разбъркайте и пържете докато изври водата, която са си пуснали зеленчуците. Като остане на мазнина добавете наситнената глава чесън, чушките също нарязани на ситни кубчета. Разбъркайте и задушете и тях 10-тина минути. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая се прибавят нарязания на ситно копър и магданоз.

Извадете тиквичките от фурната, обърнете ги и ги напълнете с готовата плънка с връх. Печете ги на 200-220 градуса около 30-40 минути. Готовите тиквички извадете, поръсете настърган кашкавал отгоре и върнете във фурната още 5 минути, колкото да се зачерви кашкавала.

Ако желаете можете да поднесете с чеснов сос или кисело мляко.




petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ


bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415

marabu

  • Гост
Лимонов кускус
« Отговор #322 -: 10 Октомври 2013, 14:50:38 »

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Предложение към зеленоядите и вегетарианци - II част
« Отговор #323 -: 17 Октомври 2013, 16:51:20 »
Запеканка  с хляб  яйца,праз и домати

Необходими продукти:


200 гр.леко запечен хляб(накъсан на парчета)
2 стръка праз
2 скилидки чесън
1 домат нарязан на дребно
5 яйца
200 мл.пр.мляко
150 -200 гр.натрошено краве сирене
Лютеница или кетчуп за сервиране

Начин на приготвяне:

В намаслена тава сложете хляба.25 гр.масло разтопете в тиган и добавете нарязания на ситно праз лук и чесъна.Запържете за 5-10 минути,като разбърквате.Разпределетее върху хляба,отгоре сложете дребонарязаното домати.Натрошете сиренето и залейте със сместа от яйцата и млякото,като я овкусите със сол и черен пипер.Полейте върху хляба и печете 15-20 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна.



Адаптирано от сп.Good Food

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Предложение към зеленоядите и вегетарианци - II част
« Отговор #324 -: 18 Октомври 2013, 10:09:11 »
Боби, това ми звучи вкусно, а е лесно и бързо :thumbup:

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Предложение към зеленоядите и вегетарианци - II част
« Отговор #325 -: 18 Октомври 2013, 13:12:36 »
Да,Весии на мен ми хареса.Но не бях подправила праза като го пържих .Ако го правиш го подправи с подправки мо и внимавай,че има и сирене :thumbup:

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: Предложение към зеленоядите и вегетарианци - II част
« Отговор #326 -: 21 Октомври 2013, 12:08:33 »
Елда с листа от цвекло и топено сирене

1 малка глава лук
1 морков
2с.л. зехтин/олио
листата от две глави цвекло
1к.ч. елда
2к.ч. вода
сол и черен пипер на вкус
2-3 с.л. топено сирене (или триъгълничета)

Лукът и моркова се почистват, нарязват на стно и се задушават в мазнината до готовност. Добавят се измитите и нарязани листа от цвекло (*предполагам и със спанак ще е е хубаво). Когато са сготвени се добавя измитата и отцедена елда, добавя се водата и ври до полуготовност. Сваля се от котлона и се оставя похлупена, докато си попие водата. Добавя се топеното сирене и се разбърква, докато е още топла, за да се поеме.
На мен ми хареса и в топъл и в студен вариант  :thumbup: и в компанията на хубаво червено вино  :blush2:

marabu

  • Гост

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
« Последна редакция: 20 Ноември 2013, 16:45:11 от marabu »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]