ПРОДУКТИ:
1.5 кг св.месо / от плешката,бута,а може и нарязани котлети/
обезкостено месо от едно пиле/ може и само бяло месо / - около 800-900 гр
250-300 гр пушен бекон
500 гр гъби
1 стрък праз лук / не е задължителен, но ние така обичаме/
1 кофичка заквасена сметана
1 кутия натурално топено сирене / аз слагам микс от: натурално, с гъби и със зелени подправки /
ананас от консерва нарязан на парченца / около 1 ч.ч. /
3 кубчета бульон / пилешки със зеленчуци/
3 с.л. горчица
1 ч.ч. бяло вино
сок от 1 лимон / аз сложих 3 с.л. натурален лимонов сок /
подправки за овкусяване на двата вида месо
настърган кашкавал и настърган пармезан
Нарязваме пилешкото и св.меса на кубчета и ги овкусяваме всяко с подходящите подправки.Аз използвам шарен пипер,чубрица,мадраско къри,подправка за св.месо,соев сос.Нарязваме и бекона на кубчета.

Докато се овкусяват месата,нарязваме гъбите,праза,ананаса ако е на шайби,разтваряме бульоните в 1ч.ч. гореща вода.

Приготвяме сос за заливката.Разтворените бульони смесваме с горчицата,лим.сок,виното и сметаната.
В тава намазана съвсем леко с маргарин нареждаме половината от овкусените меса.Ако св.месо е на котлети,то е на дъното на тавата,а отгоре парченцата пил.месо.
Върху месото накъсваме на парченца половината топено сирене.Покриваме с гъбите,праза,бекона,ананаса.
Изсипваме останалото месо и върху него останалите топени сиренца.
Заливаме със соса,покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 200* фурна до готовност на месото.Махаме фолиото,печем още малко докато месцата се позачервят.За разкош ръсим с настърган кашкавал, смесен с настърган пармезан.Връщаме във фурната до зачервяване на кашкавала.
тавата преди печене

готова порция

Поднасяме със салата подходяща за сезона.Аз поднесох с царска трушия.

Автор

Активен