Автор Тема: Тиган за печене  (Прочетена 9543 пъти)

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Тиган за печене
« -: 25 Март 2006, 12:35:32 »
Попадна ми преди месец.
Гръцко производство, алуминиев, тежи около 800 грама, квадратен 24x24 см, с дръжка, която може да се сгъва.
Дъното е оребрено, покритието е незалепващо - наистина се почиства само със салфетка.
Подходящ е и за електрически и за газов котлон, за керамични плотове и за лъчев спирален( кварцов или  метален) нагревател, за открит огън - дърва или въглища - няма ограничения в максималната температура. Дъното има кръгла част, която точно пасва на средна електрическа плоча на котлон - 18 см.
Пече по-бързо от тръбна професионална скара и, което е интересно, с по-малко пушеци, макар мазнинката от печеното да остава в тигана - разбира се, добре е да се отлива когато се сменят или обръщат мръвките - има удобни чучурчета за тая цел.
След пържолите можете да си опечете филийки хляб - не прегарят.

Фирмата производител - FEST S.A. Inofita Beotia Greece - Non-stick Fest grill, 800 g Al
Струва 31 лв. Заслужава си.
Има приложена диплянка с рецепти - може да се приготвят шишчета, хамбургери, наденички, пържоли, риба, пилешко, сандвичи и много други, например печени зеленчуци.
« Последна редакция: 25 Март 2006, 12:44:28 от yosif »

bimboto

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Тиган за печене
« Отговор #1 -: 25 Март 2006, 16:06:38 »
Сега остава и да споделиш откъде си се сдобил с него.  :-* Имам  нужда от тиган и парите ми се виждат съвсем поносими.

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Тиган за печене
« Отговор #2 -: 25 Март 2006, 16:48:41 »
Миииии у наше село ;D
Но не е доставен директно от Гърция - вероятно навсякъде ги има.
Фирмата е FEST - красиви квадратни картонени кутии( дръжката се сгъва).
Изглежда приблизително така:

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Вълшебен тиган...
« Отговор #3 -: 26 Април 2006, 11:24:05 »
Попадна ми преди месец.
Гръцко производство, алуминиев, тежи около 800 грама, квадратен 24x24 см, с дръжка, която може да се сгъва.
Фирмата производител - FEST S.A. Inofita Beotia Greece - Non-stick Fest grill, 800 g Al

Дъното е оребрено, покритието е незалепващо - наистина се почиства само със салфетка.
Подходящ е и за електрически и за газов котлон, за керамични плотове и за лъчев спирален( кварцов или метален) нагревател, за открит огън - дърва или въглища - няма ограничения в максималната температура.
Дъното има кръгла част, която точно пасва на средна електрическа плоча на котлон - 18 см.
Пече по-бързо от тръбна професионална скара и, което е интересно, с по-малко пушеци, макар мазнинката от печеното да остава в тигана - разбира се, добре е да се отлива когато се сменят или обръщат мръвките - има удобни чучурчета за тая цел.
След пържолите можете да си опечете филийки хляб - не прегарят.
 
Струва 31 лв. Заслужава си.
Има приложена диплянка с рeцепти - може да се приготвят шишчета, хамбургери, наденички, пържоли, риба, пилешко, сандвичи и много други, например печени зеленчуци.

Изглежда приблизително така: цлицк хере

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: Тиган за печене
« Отговор #4 -: 06 Август 2006, 09:21:51 »
Точно такъв тиган си търся.

На какво трябва да се обръща внимание при избора? В магазините при нас има всякакакви марки, но не и Фест (пък и Мъжа няма да ми купи гръцки тиган).

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Тиган за печене
« Отговор #5 -: 06 Август 2006, 13:03:07 »
Дебело дъно и тежък.
Ако се продава като тиган за печене, покритието не би трябвало да е тефлон, а някаква керамика.
Добре е дръжката да се отделя лесно, за да може да се допича във фурна.

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Тиган за печене
« Отговор #6 -: 10 Август 2006, 22:20:45 »
Преди две години си купих тиган-скара от Била.Не е "мръднал".Мъжо го тътри дори и за риба,та да си пече "зеленчуците дето викат Грух".Много съм доволна.Незнам сега дали има от същите,преди време гледах подобни в Била,но бяха по-тънки.

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: Тиган за печене
« Отговор #7 -: 11 Август 2006, 15:25:26 »
Йосиф и Скарлет, благодаря ви!

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума